Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bronx South
Megy itt az érv-ellenérv rendesen, elõször van az hogy élvezettel olvasom a topikot és nem sóhajtva.

Csak egyszer, egy helyen kellene elkezdeni fideszest verni. Két nap alatt vágigsöpörne az országon egy hullám.

Black Ghost
Ezt régebben lehet máshogy is csinálni, inflálni kellett a forintot!
Persze gazdaságilag ez sem éppen nyerõ húzás, viszont a mértéke semmivel sem nagyom, mint ha a költségvetési hiányt hitellel pótoljuk.
Mégis van egy apró, de annál lényegesebb különbség, nincs rajta kamat!
arty
Jogállam, demokrácia. Na, annak itt vége.

(és nem kell jönni a látszad-demokrácia dumával, mindannyian tudjuk, vannak szintek - és ugynézem nálunk elszakadt a liftet tartó kötél és zuhanunk)

Forza.

Baka Andrásnak eddig tartott.
Beszólt a Szenteknek.
LEgnagyobb bûne az volt, hog a panaszához nem tette hozzá a "kivéve a gyevi bírót és a felcsúti istent" kifejezést.

A Legfelsõbb Bíróságot Kúriává átnevezni... miért nem lesz egybõl Duma a Parljament?

arty
mi nem az EU miatt élünk szarabbul, hanem a tolvaj-patkány politikai elitünknek köszönhetõen (meg a szavazóiknak, azaz NEKÜNK)

Forza.

Fúúúúúj.

tviktor91
Ez ÁRPÁDSÁVOS SEGÍCCSÉGGG!!!44!

Bum..bum..bum ivön brajter ten dö mun...mun..mun..

Na akkor most mi a lócsöcs van?

1. Nem kell IMF, el kell zavarni az IMF-et - kell IMF, az IMF jó
2. Kell Euro, mérnincsmég Euro - nem kell Euro, az Unio is bekaphassa, ha még egyszer beszól

Orbán eldönthetné már, mi a túró legyen, mielõtt bedõl az ország. Tessék kiállni, elismerni, hogy a szája egy bitang nagy segg és nyolc évig marhaságokat zagyvált össze, és belátni, hogy kormányként tényleg nem olyan könnyû pofázni, mint ellenzékként.

Vagy ehhez az egész frakció gerince kevés?

Black Ghost
Ha ez igaz lenne, akkor az uniót így hívnák: united states of europe, lenne egy himnuszunk és ez lenne a zászlónk:

Német sem akar európához tartozni, ez csak helyrajzi kérdés, és ö már ott van. A centrumországoknak (német,francia) lényegesen több elõnnyel járt az euróövezet. A közös fizetõeszköznek köszönhetõen a fejlett országok még fejlettebbek lettek, miközben a gyengék még jobban leszakadtak.
A német fizetésimérleg-hiány az euró bevezetésének köszönhetõen rövid idõn belül 5 %-os többletbe fordult át.
Francia-Német szempontból az unió egy baromi jó üzlet, míg az periféria országai (mi is) csak vergõdnek, és ezért függünk ennyire a német piactól.
arty
Nem feltétlenül veszítek az IMF-el. Az IMF hitel kedvezõbb feltételû, mint a piaci hitel, jól is fel lehetne használni + esetleg jöhet vele kényszerû/elvárt kiadáscsökkentés és a végén "felemelkedés". Oké, nemfog, mert ... tudjukmiért (szavazatvásárlás).

A magánvagyonom szimpla einstandja viszont azonnali, 100%-os veszteség (volt), amit sose kapok semmilyen formában vissza. Ennél direktebb (anyagi) károkozás nincs, ráadásul morálisan/erkölcsileg is elégg lenulláz.

Forza.

És persze megint a szokásos mindigmásahibás. <#wow3>

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Politikailag csatlakozni azokhoz az országokhoz, amelyekhez 1000 éve akarunk, másrészt gazdaságilag is közeledni azokhoz, amelyek felé a kivitelünk jelentõs része irányul.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

<#wilting>

Mert ugye teljesen elképzelhetetlen más érv?...

Black Ghost
"...miért nem tudunk változtatni önmagunkon?" -ez a kulcsmondat(!), ami rögtön felveti a következõ kérdést, hogy akkor:

-miért akarunk az eurozónához tartozni, egyáltalán mit akarunk az uniótól?
Az a probléma, ha erre válaszolni szeretnék a legjobb tudásom szerint, akkor elõjönnél az üthetetlen kártyával.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Értem. Szóval az IMF kifosztás. És akkor az micsoda, amikor az IMF által szabottaknál rosszabb feltételekkel szerzünk hitelt máshonnan? Egyáltalán miért kell nekünk hitel, miért nem tudunk változtatni önmagunkon?

<#hehe>

Narxis
A betyárját, azt hittem rossz topikban vagyok, hogy ti ketten egyetértetek.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Irán nem egyenõ az Arabbal. Irán perzsa.
Veszítesz - veszítesz. Tehát ugyanaz a kettõ.

A kifosztásnak több formája van. Én ebbõl kettõre mutattam rá. De nem csak ez a kettõ létezik.

bár nem összefoglaló de mai hír:
Arab országok támogatnák az Irán elleni akciót

arty
"az úgynevezett arab világ elõbb támadná meg iránt mint izraelt."

😮

ezt nem tudtam. szívesen olvasnék a témában valami jó összefoglaló írást, tudsz ilyet?

Forza.

banok
Én is úgy tudom, hogy Irán és Szaúd-Arábia nagyon rühelli egymást.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Danny1987
"bár nem vagyok tisztában az akkori arab erõviszonyokkal, de az a 4 ország azért gondolom közel sem az arab világ egésze 😊"

De az egész arab világ nem tud egyesülni ott is ellentétek vannak. Másrészt izraelnek így is nagyon jó esélye van mivel technikailag messze verik az arab világot.

Iránt nem számítanám bele a tipikus arab világba mert az úgynevezett arab világ elõbb támadná meg iránt mint izraelt.

Live for nothing or die for something.

arty
bár nem vagyok tisztában az akkori arab erõviszonyokkal, de az a 4 ország azért gondolom közel sem az arab világ egésze 😊

a nukleáris erõ valóban érdekes helyzetet teremtene, ezt el is felejtettem, viszont ha iránnak is lesz, akkor nem kell háboruzni, elég pár célbajuttatott bomba...

nem élnék izraelben 😊

Forza.

arty
Nem.

Forza.

Eddig még csak 1345 milliárdot szántak rá. Az IMF-es és egyéb ilyen, nemzetközi szervezetek által nyújtott hitelcsomagok az államadósság durván hatodát teszik csak ki.

A manyup pénzek nagyja pont oda vándorolt nem?

Danny1987
Danny1987
http://www.bajaitelevizio.hu/?p=3602

"Pápai Mariann I. évf. óvodapedagógus hallgató Eötvös József Fõiskola:
A cigányok általában tehetségesek, mindenki tehetséges valamiben, és ezt ugye ki is nyilvánítják, ez általában tetszik, mert mindenkinek tetszik a cigányzene, szerintem nincs olyan ember, akinek nem tetszene. Hát, egyéb hagyományok ezen kívül, ami esetleg nem tetszhet, azt nem tudom, mert mindenkinek más és más, de így összességében a kultúra, és a hagyomány – azzal nincs problémája senkinek sem. "

Micsoda szókincs😊

"Raicsné Dr Horváth Anikó docens Eötvös József Fõiskola:
Másképp kell, nagyon nagy empátia kell hozzájuk, és teljesen más szempontból kell megközelíteni õket, mint az átlagos, nem cigány hallgatókat, ösztöndíjakat kell intézni, tehát anyjuk helyett anyjuknak kell lenni gyakorlatilag, tehát a családot pótolni kell."

A felnõtt értelmiségi cigányt is pelenkázni kell.

Magyarország halott.

IMF sehol sem volt, amikor lenyúlták a manyup-pénzeket.

polluxware
mondjuk meg õszintén, mindenki azt várja.. na ezt hogy a faszba magyarázzák ki

walking dead-re emlékeztet a szitu😉

Hát akko' mán inkább jöjjön az ájemef,mint ha elvennék a zemberek megtakarítását

A kettõ ugyanaz a dolog.

polluxware
azt még lehet😉

polluxware
<#eplus2>

tviktor91
,,MENJÜNK TÜNTETNIIIIIIIIIIIH"

Bum..bum..bum ivön brajter ten dö mun...mun..mun..

Láma!
hogy is szól a dal... "álmodj királylány..."

polluxware
Osztrák sajtó: a magyar "kormányváltás volna a legkedvezõbb sokk"
Aggasztónak találja a Financial Times feltörekvõ piacokkal foglalkozó blogja, hogy a magyar kormány sem a jegybankkal, sem a Nemzetközi Valutaalappal nem egyeztetett elõzetesen a döntésrõl, hogy új megállapodást szeretne kötni az IMF-fel és az EU-val. Az osztrák sajtóban megjelent vélemények szerint Olaszországhoz hasonlóan Magyarországon is egy "kormányváltás volna az elképzelhetõ legkedvezõbb sokk".

Danny1987
Egyetértek.

Amit annyival kiegészítenék, hogy az arabok soha nem voltak képesek igazán összefogni. Ha egyszer megtennék, valóban nagy változást hoznának erre a bolygóra, de mivel képtelenek rá, ezért nincs mitõl félnie se Izraelnek, se senkinek.
Danny1987
"Izrael egy kis senki. Azért ugrálhat, mert az USA (is) ott áll mögöttük.
"

Hát õõõõ.........

Izraelnek van a világon a legjobban kiképzett hadserege a technikáról és a nukleáris fegyverekrõl ne is beszéljünk.

"Ha a körülöttük levõ arab államok egyszer összefognak, besózott szántóföld marad a zsidó államból."

67-ben szétverte a legerõsebb arab államokat és azóta csak erõsebb lett.

Ha az arabok összefognak akkor is izrael gyõz.

polluxware
polluxware
fehéren, feketén a tervek..

alias a történelem megismétli önmagát

polluxware
sztem nagyon egyszerû..

az IMF megvárja amíg odáig fajul a szitu, hogy magyar nép döntse el mit akar a jövõben..

te adnál hitelt egy ilyen hazudozó bandának?

most õszintén...

eddig a szóvívõ tanodában azt hitték bármit meglehet etetni odakint is..

élvezze ki mindenki a karácsonyt😉 ha borul a szar, és jobbik kimegy az utcára ((a dugi arzenállal))

lehet tippölni milyen szép világ jön most

3 mellû nõ az Index címlapján! DDDD

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Nagy mozgástere nincs az országnak, ha Orbánékat megalázzák azt lesz.rom, de nekik nem probléma a chf meg a 450 forintos benzin...

Bár õszintén megvallva szerintem túl nagy izmozás nem lesz, mert elég szar helyzetben van az ország, hogy õk ne csináljanak belõle büszkeségi kérdést, másrészt azért nyugaton kellõen tisztában vannak az ország _valós_ helyzetével ahhoz, hogy tudják, a megalázás (értsd: a szaros vödör magunkra rántása) akkor bekövetkezik, amikor a magyar kormány képviselõje tárgyalásokat kezdeményez az IMF képviselõivel a hitelkeretrõl.

Orbánék sunyiságát ismerve még talán jól is jönne nekik, ha az IMF kicsit egzecírotatja õket, mert akkor a rajongókat annál jobban lehet majd hergelni gonoszájemefirányittyaazországot dumával. Persze olyan apróságokra nem fognak kitérni, hogy az IMF nem az országot alázza meg esetlegesen, hanem azt a kormányt, amelyik másfél évig hülyített mindenkit azzal, hogy nincs szükség az IMF-re, aztán kiderül, hogy mégis.