Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MAtolcsy: A siker láthatatlan

Kistigrisek, kisoroszlánok, jaguárok, õsmagyar agysebészek, titkos recept és láthatatlan siker: Matolcsy György olyan elõadást tartott a Wekerle Sándor fõiskolán, hogy az IMF helyében most azonnal sírva kapitulálnánk.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Ennyit a kormány elveirõl:

Az elv olyan mint a fing...
Tartja az ember ameddig tudja... :-)

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Black Ghost
Én ezt már hónapok óta szajkózom a körülöttem élõk körében, legtöbbször egy ferde mosoly vagy egy csípõs megjegyzéssel el lettem intézve.
Egyszerûen nem hiszik el az emberek hogy ez megtörténhet, hogy ez megfog történni.

Mindenesetre köszi a linket!
Bronx South
leszûrted a lényeget barátom <#eljen>

Bronx South
Akkora tudásom nincs mint ennek a tanácsadónak, én max a hírekbõl következtetek, abból amit látok, de ugyanezt mondtam én is, szándékosan akarják bedönteni MO -t és a forintot, a görögök véleményezése után tér ki erre a csávó, én max még hozzáfûztem azt hogy ez a folyamat akkor gyorsult be mikor orbán megszankcionálta a bankokat.

jhetedikj
Jó mellei vannak a csajnak, kár hogy nem mutatják sokáig.<#gonosz1><#eljen>

anno 1987

0Fritz0
Amennyiben megnézted, akkor ott volt a válasz.

A Forint az Eurótól (is) függ és ha az bedõl, akkor mi is.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Narxis
Kezdjék el raktározni a száraz kaját és a palackos vizet.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Bronx South
Az EU, Euró egy rakás kamu, nem azt szolgálja amit itt az emberek fejébe pumpáltak, nem tudom hány videóval, hány cikkel, hány forrással kell ezt még itt ragozni. Ha mindez már nem lenne elég, ebben a videóban is fel van hozva példaként a finánc, mint ahogy abban az amatõr videóban is amit pár napja beszúrtam ide.

Trade
elég rémhír,akkor mi lesz a Ft-al?És azokkal az emberekkel mi történik akik euróval fizetnek??

<#eljen>

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

0Fritz0
Nem tudom, hogy volt-e már:
2013 májusára bedõl az Euro?

Érdemes végignézni.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Bronx South
modern kori hadviselés. az igazi fegyverek mára már inkább a presztízst szolgálják és a kussoltatást, az érdekek és igazi célokra van más, ami a kígyó sunyiságával vetekszik. és igen, régen még nyilak voltak és ágyúk, ma már ugyanarra egy golyót se kell elpazarolni.

Régen ehhez háború kellett, ma meg tapsolva adják fel függetlenségüket az emberek! <#wow3>

Valahol azért zseniális az biztos.

akyyy
😄DD

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

bertino
ja.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Bronx South
"az emberek többsége" bírka. csak hogy súlyosabban fogalmazzak.

Bronx South
<#eljen>szereccsük az uniót !!!

Bronx South
A koponyák is megmondták (NWO -s körökrõl van szó) egyetlen tervüket se kell majd ráerõszakolni az emberekre, a helyzet meghozza majd hogy az emberek fogják igényelni a változás reményében. Nos erre már van kb. 3 példa a topikban. Mégegyszer hangsúlyozom hogy egy Európai Egyesült államok senkinek se lesz jó, onnantól már csak egy lépés a világkormány, de remélem nem élem meg majd azt a napot mikor létrejön. Ha meg létrejön azért fog létrejönni, mert az emberek többsége szkeptikus, extra úgy hiszi hogy jól is látja a dolgokat, kár hogy a dolgok utánanézése kimerül abban h kg fidesz.

Danny1987

Live for nothing or die for something.

Black Ghost
A németek, a franciák és a britek segítõkészségérõl:

Az Eurostat fizetésimérleg-statisztikája szerint a 2004 és 2008 közötti öt évben (a záróéveket is beleértve) az unió három országa (Németország, Nagy-Britannia és Franciaország) 460 milliárd eurós jövedelemre tett szert, míg az uniós tagországok nagyobbik része (Írország, Spanyolország, Olaszország, Lengyelország, Görögország, Magyarország, Portugália és még néhány másik ország) nagyjából ugyanekkora összeget fizetett ki jövedelemátutalások formájában. A jövedelemátcsoportosítás mértéke egy évre elosztva megközelíti az unió éves költségvetését, vagyis az unió sokat emlegetett költségvetésével szemben mûködik egy másik jövedelemátcsoportosítás, amely a periféria vagy fél periféria országaiból szivattyúzza át a jövedelmeket a centrumországokba.
Valójában a költségvetési hiányoknak nincs sok közük az eurózónában és általában az unión belüli egyensúlytalanságok kialakulásához. Magyarország és Görögország kivételével az eladósodott országok hiánya kisebb volt, vagy alig haladta meg az elõírt három százalékot. Az adósságok nem azért alakultak ki, mert az egyes kormányok felelõtlenül költekeztek, az okokat másutt kell keresnünk. Az egyes tagországok eltérõ versenyképessége súlyos egyensúlytalanságok kialakulásához vezetett. Míg a német fizetési mérlegben nagymértékû aktívum, addig az új tagállamok, a dél-európai országok és Írország fizetési mérlegében nagymértékû hiány alakult ki. A fizetésimérleg-hiányok és spekulációs pénzmozgások következtében Írországnak, a dél-európai tagállamoknak és az új tagállamok többségének külsõ adóssága rakétagyorsasággal növekedett, amit egyre kedvezõtlenebb kamatfeltételekkel tudtak csak refinanszírozni.
Amikor azután a pénzügyi spekulációk következtében ez a refinanszírozás már lehetetlenné vált, és az egyes országok csõdbe mentek volna, az unió gyors segélyekkel a veszélyeztetett országokat (elsõként Magyarországot 2008 októberében) sorra kimentette. A csõdöt ugyanis az EU vezetése az unió és az euró presztízse miatt nem engedhette meg. Emellett a hitelezõk NÉMET, FRANCIA és BRIT bankok voltak, így a sebtében összehozott pénzügyi alappal az unió fejlett országai tulajdonképpen saját felelõtlenül hitelezõ és spekuláló bankjaikat mentették meg az esetleges csõdtõl az eladósodott országok számlájára.
Black Ghost
Nézd, ezt én sem a kisujjamból szoptam.

Engedelmeddel idéznék két úriembertõl.
-elõször is, Diego Valliante, õ a Centre for European Policy Studies kutatója.
" -A kulcsprobléma, hogy a német export elterjedt a monetáris unió területén, s fizetési mérlegbeli egyensúlytalanságot okozott a periféria államaiban. A német fizetésimérleg-hiány az euró bevezetésének köszönhetõen rövid idõn belül 5 %-os többletbe fordult át."

Marcus Ferber német uniós képviselõ, egy román újságíró kérdésére elismerte: "...elképesztõen nagy a versenyelõnyünk a periféria országaihoz képest, és hogy az a segítség is, amit a bajba jutott országoknak adnak, az õ gazdaságukat erõsíti. Vállalataink ott vannak a helyszínen, visszajön a pénz."
"régebben minden jobb volt,most meg minden rosszabb."

Baromság.
Trade
akkor viszont õseinkbõl kell erõt meríteni a folytatásra.
Ha belegondolunk akkor régebben minden jobb volt,most meg minden rosszabb.

Nekem ne mondja senki hogy azok a politikai vezetõk akik ott vannak ezért serénykednek hogy neked,nekem jobb legyen.Már a Hök idején felfordult az a nyomrom az egész politikától,nagy ívben tojtak rá hogy mi van a hallgatókkal csak a havi járandóságuk miatt meg saját hatalomvágyuk miatt csinálták az egészet.
Hiába lenne itt akármelyik párt úgyis úgy kellene ugrálnia ahogy az imf fütyül.A mostani segélyért meg majd szépen elkártyázzák a maradék földgáz készleteket,meg az édesvíz bázisokat.

Black Ghost
Pontosan!
-de én nem úgy értettem hogy ez egy választható opció, csak jeleztem hogy "régebben" volt erre más megoldás, és itt a rendszerváltás utáni elsõ 6-8 évre gondolok. Az olaszok évekig ugyan ezt csinálták a lírával, csak ott társult hozzá egy bivaly erõs gazdaság is.
arty
most?
szted nem volt ez tönkremenve a 2. vh alatt?
56-ban? 60-as, 70-es években?
kilencvenes években?
elmultnyolcévben?
tabaly, idén?

nemnagyon volt ez az elmult 100 évben sose rendben 😞

Forza.

Trade
g

Trade
igazad van jobb egyszerre csak egyel.Ezt az országot most teszik újra megint tönkre(Trianon után)

arty
mennyivel jobb lenne folyamatosan hadban állni mindegyikkel, mi?

Forza.

Trade
hurrá lehet nyalni megint véresre a nagyhatalmak seggét(39,49,90).
Ez elõbb utóbb háborúhoz fog vezetni,majd a pénzpiacok jól felhergelik valamelyik európai államot hogy támadjon õk még fedezetet is adnak majd..........

immovable
Európai Egyesült Államok-ra szavazok.<#eljen>
arty
Hazai Pálya legújab számából (Jobbikos újság):

(vannak értékelhetõ infok, viccek, karikaturák benne. Sajnos azonban érezhetõ a jobbik szelleme is)

Forza.

Danny1987

Danny1987

Ugyanmár... :-)

Ezt régebben lehet máshogy is csinálni, inflálni kellett a forintot!

Ez meglehetõsen butulikusz megoldás lenne, mivel az adósságunk több mint 40 százaléka devizában van denominálva.

A német fizetésimérleg-hiány az euró bevezetésének köszönhetõen rövid idõn belül 5 %-os többletbe fordult át.

A 80 milliós Németország már az euró bevezetése elõtt is a világ legnagyobb exportõre volt(nominál értéken és per capita is). Na most ezt fizetési mérleg hiánnyal, hogy a búbánatos ****** tudták volna megtenni

arty
"Neked pedig az Európai Egyesült Államok építéséhez sok erõt, boldogságot kívánok."

Neked pedig a kis magyar viktaturához kívánok nagy kitartást 😊)

Forza.

arty
Mivel nincs egy párhuzamos dimenzióban egy másik magyarország EU-n kívül, amivel összemérhetnénk a mostani helyzetet, ez csak puszta, érzelem alapu kijelentés 😊

Forza.

arty
A saját fizetõeszköz inflálása akkor lenne jó, ha nem lennénk totálisan eladósodva devizában.

Forza.

Irhatnám hogy a véletlenek szerencsétlen összjátéka okozta azt, hogy piacról nem kapunk hitelt drágán, a leminõsítés pallosa lebegett a fejünk felett, a forint zuhant, és mindezt azért mert nem akarta a kormány az IMF segítségét, de ha ezt mondanám, akkor nem mondanék igazat. Természetesen tévedhetek is, ahogyan mindenki tévedhet (rajtad kívül?) de ha én buta a tévedésemet hiszem igaznak, akkor sem fogok a kedvedért hazudni.

Neked pedig az Európai Egyesült Államok építéséhez sok erõt, boldogságot kívánok.

Bronx South
Ha választani lehet. "nemzetállamokra esik szét az EU" inkább. Nem tudom melyik az az ország ami feladná szívesen a szuverenitását, hagyományait, és a belügyek irányítását. Lehet hogy ha itt az lenne amit te szeretnél, megszûnne pár ország létezni mint nemzet, a nemzeti értékek elhalványulnának és ezek hatalmas dolgok, minden nemzetnek van valami értéke, van valami amire büszke. Amúgy meg elnézést, bevallom hogy álcázottan lezsidóztalak párszor tévesen, neked valamelyik szabadkõmûves páholyban lenne helyed, pont ugyanilyen, vagy hasonló eszméket vallanak. Továbbá nem tudom milyen évtizedekrõl írkálsz, itt 1-2 éven belül fognak kõkemény dolgok eldõlni.

Neeemtetszikarendszer!

Merthogy?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

??? Inflációval fedezni a hiányt? Ami egyúttal még jobban növeli a hiányt? Elég Münchausen bárós megoldásnak tûnik.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Pontosan ez a szintû integráció az, ami hiányzik jelenleg az EU-ból, mert emiatt csinálhatták meg pl. a görögök a maguk hazudozásait. Egy-két éven, esetleg évtizeden belül el fog dõlni, hogy nemzetállamokra esik szét az EU vagy pedig sikerül megvalósítani az Európai Egyesült Államokat.

Bronx South
tviktor91
Mikor megyünk MÁN tüntetni? Úgy hallottam h január vége felé amikor az emberek megérzik a ,,nem megszorításokat" (?)

Bum..bum..bum ivön brajter ten dö mun...mun..mun..

Black Ghost
Inkább úgy mondanám, az EU nélkül csak simán szarul, vele szarabbul...