Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

akkor holnap nincs máv sztrájk?

GregSB
A többihez képest mindenképpen. 😊

Showder klub az jó 😄

PS3 ID: kolb@szman

Fantasztikus. És akinek még maradt egy kis agya, az nézhet rá "sóderklubbot" vagy egy kis "Kordáék a Föld körül"-t.

w77d
komolyan mondom én vagyok a barom, de nézem ezt a szart <#falbav>

pedig elégé idegesít <#violent>

joebacsi
a volánosok csak azért nem sztrájkolnak, mert vidéken sokkal nehezebb más munkát találni, és nagyobb nyulak, mert jobban fosnak az elbocsátástól 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

bertino
ennél jobb ujságot nem tudtál volna mondani ? 😊

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

desigo
Azért a nap jól zárul...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
újra van gyõzi show
GregSB
Ezt a gondot már nagyon rég orvosolták angliában és írországban: ha nincs jegyed/bérleted amit fel tudsz mutatni, akkor a sofõr mellet van egy "kocsár", amibe be kell dobnod a jegy árát. Ha többet dobsz be nem ad vissza, rajta lesz a blokkon mennyivel adtál többet aztán azt bármikor visszaigányelheted at ottani "BKV" bármelyik irodájában. Azok az emberek akiknek ez a rendszer új eltökölnek max 1 percet, de aki vágja az elõre kikészíti a pénzt, bedobja és már mehet is be. És ezek vannak többségben, náluk max 3-5mp-et vesz igénybe a felszállás.

Azért is szeretem Volánt mert zsufolt idõszakokban 10 percenként jár a busz

Ezen a problémán érdemben nem változtatna az 1 ajtós felszállás se. Max tovább tart amíg feláramlik a nép.

Ellenben olyan szinten még gyorsíthat is, hogy nincs tolakodás le és felszállók között.
5c0rp330n
lehet, hogy egyes helyeken mûködne a dolog, de ahol én lakok, ott tutira nem. sokszor van az az érzésem, hogy az a 3 ajtó is nagyon kevés, ahol fel lehet szállni. olyan embertömegek vannak, hogy nem egyszer maradok le 4 buszról mert egyszerûen nem férek rájuk fel.

Punker
haha azt csak hitted körbe van táblázva a fülke nincs pénzváltás simán leszállít.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

SimaSuna
1emberre 10-20mp...esetleg...
mikor tömeg van...arra számoljál átlagban 5percet..nincs aprópénze..felkéne váltani..stb...
Sadist
Úgy látszik ez az elsõ ajtós felszállás csak a benszülött butapestinek elképzelhetetlen 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Fabio Capello
Itt is már elég régóta megy a szisztéma, és még a turisták is megértik és nem balhéznak rajta, és nagyon jól mûködik a rendszer. Ha nincs jegyed, vagy veszel a sofõrnél, vagy au revoir. És senki nem szidja érte az szkt-t.

Punker
itt 10 éve csak az elsõ ajtón lehet felszállni és kész, az emberek megszokták.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Count Adyn
Miskolcon már több mint egy éve elsõ ajtós téma megy, eleinte szar volt, aztán a sok birka megtanulta és már tiszta gyorsan megy igy is.

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

A bevezetéskor 1-2 hónapig igy ment. Elõbb kinyitották az elsõ ajtót a felszálláshoz, addig a többi user képébe ott világított a behajtani tilos matrica a többin. Elõbb utóbb felfogták, hogy ott nincs többé felszállás, mentek elõre, aztán nyiltak a hátsók a leszálláshoz. Ez igy ment egy darabig, aztán azóta már rutinszerû minden, és nem értetlenkednek az emberek. Ha elvétve valami pösti hátul ugrik fel, egybõl kurjant a sofõr hogy lefelé, és irány elõre felszállni... A dolog mûködik, és kész.

Ja, és 200Ft a jegy, 3970 a havi felnõttbérlet. (ami nekem ráadásul ingyen van, mert a gyerek 2 éves koráig az önk. áll egy havi bérletet valamelyik szülõnek)
5c0rp330n
márpedig ha egyenként akarod egy személlyel ellenõriztetni az utasokat, akkor vagy ellenõrt állítasz mind3 ajtóba, vagy nem nyitod ki, csak a legelsõ ajtót. mind2 vége katasztrófális lenne.

Már bocsika de nálunk nincs elenör vagyis ritkán van ha nincs bérleted vagy nem veszel jegyet szálhatsz is le

És ki beszélt itt olyanról, hogy 3 ajtóba õrt kéne állítani? meg egyátalán ellenõrrõl?
Valahogy nagyon el vagy te tájolva.
5c0rp330n
azt hittem ennyire más ismered ezt a fórumot. segítek, jobb alsó sarokban a komment alján:
"Válasz 'Borg' üzenetére (#6824)"

te mirõl beszélsz?
5c0rp330n
qrvára nem érné meg. persze, mindhárom ajtóba ellenõrt állítani. még pár felesleges munka ahova elvándorolhat a pénz és mégszarabb helyzetbe kerül a bkv. vagy csak az elsõ ajtót kinyitni és oda egy ellenõrt? még sokkal rosszabb. megölné a teljes forgalmat.

Megérné e ? Helyre jönne a gazdaság <#idiota>

Errõl van szó. Baromság túldimenzionálni a dolgot, még ha jelent is késlekedést megállónként, akkor is megérné pesten is bevezetni.
Fabio Capello
Sorry hogy válaszgomb nélkül, de szegeden ugyanez megy: csak elsõ ajtónál szállhatsz fel, és mutatni kell jegyet/bérletet. És érdekes módon nagyon kevés a bliccelõ, egyrészt mert mindenki tudja, hogy nincs olyan járat, ahol ne szállna fel az ellenõr valahol, másrészt valamiféle kölcsönös tisztelet is megvan a másik iránt. Szvsz a bkv-nak lenne mit tanulni a vidéki nagyvárosok tömegközlekedésétõl.

Itt minden reggel dugó van 1 óra alatt teszem meg a 10 km-es útat még is simán szálnak fel és le emberek.Felszálás se gond mivel bérletesek csak mutatják és menek többiek meg fizetnek kapják jegyet és az is reális ár és kb fél percig tart max

bertino
az a 10-20 mp-el csak egy kicsit túloztál.
miskolcon e a rendszer van, én is szívtam vele kb. 4-6 évig.
ha gondolnád milyen problémákat okoz, nem dobálóznál a másodpercekkel, amik akár 5-7 percek is lehetnek.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Bandee1987
Plusz 10-20 mp? Reggeli csúcsforgalomban? Amíg mindenki bemutatja a jegyét, bérletét vagy esetleg jegyet vesz? Itt megállónként percekrõl lehet beszélni, azért az már elég sok.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

És kinemszarjale azt a plusz 10-20 mp-et megállónként, ha cserébe kiszûrhetik a bliccelõket?
Mert az nem BKV hanem Volán busz én is azzal szoktam járni be Csepelre meg haza csak érdekes volán buszon reális ár van most én fizetek 800 Ft-ot 1 hónapos bérletért simán megéri igy természetesen megveszem bár ha jól tom felnöt bérlet viszont drága és igen csak elöl lehet felszálni és vagy veszel jegyet vagy felmutatod a bérletedet vagy szálhatsz is le

Bandee1987
Vidéken még ez az elõl felszállós eset oké, de itt Pesten elég nagy késéseket okozna.

Hozzátenném, hogy pl Sopronban csak elöl lehet a buszokra felszállni. És valahogy kurvára nincsenek bliccelõk, mert vagy a bérleted, vagy a jegyed fel kell mutasd a sofõrnek, anélkül nem enged fel. Hátsó ajtókon meg csak lefele szállni lehet.

Másrészt külföldön ez igenis mentalitásbeli különbség, csak nem azért mert annyival jobb emberek, hanem azért, mert 2-5x annyit keresnek mint mi.
GregSB
Jah, de azt ne felejtsd el hogy ott egyrészt nagyobb a turizmus, másrészt szinte lehetetlen bliccelni. Buszokon csak úgy tudsz fellszállni elõl, ha fizetsz a sofõrnek vagy lehúzod a mágneses jegyedet/bérletedet. Egyedül a villamoson lehetne bliccelni, de valamiért ott sem teszik az emberek (mentalitásbeli különbség?)

Már le van rombolva. Amúgy én egyetértenék a privatizációval, ha a befolyt összeget nem zsebretennék, hanem normális dolgokat fejlesztenének belõle és ha normális céghez kerülne a bkv. Kár, hogy erre az esély egyenlõ a nullával. De ha valami nagy külföldi cég venné meg, akkor valószínüleg egy idõ után nyereséges lenne, csak nagyobb létszámleépítések lennének mint amire most készülnek.

Az nem valaki volt, hanem vlalaki. 😊 És nem arról van szó, hogy le kell rombolni, hogy eladhassák, hanem arról, hogy eladják, hogy újjá lehessen építeni. Amíg mindenki az államtól várja a sült galambot, addig haladás egy csepp se.

Punker
kezdésképpen a pazarlást kéne leállítani.....

Talán mert van turizmusuk (és nem csak olyan röhejes mint nekünk), nyersanyaguk amibõl az éves költségvetésük néhány nullával hosszabb.
Plusz mindebbõl 60 évig nem kommunizmust, hanem mûködõ gazdaságot építettek, és nem adósságot halmoztak. És van mibõl pumpálni a pénzt az olyan közszolgáltatásokba, amik önmagukat amúgy nem tartanák fenn.

Csodák nincsenek, ez a lopják a pénzt meg már lerágott csont... csak az szeret ezzel érvelni, aki nem fogja fel a valódi hátterét a dolgoknak. Szarból nem lehet várat építeni, ez van.
Dublinban ugyanennyi a jegyár. A soffõrök, alkalmazottak jóval többet keresnek mint itt és nyereséges az íreknél...

Itt nyereséges, csak Dublinban nem nyúlják úgy a lovét mint itt...

guardian hero
Viszont pont emiatt jó, hogy ott van. Az olimpia belülrõl rohasztja a rendszert, míg a tüntetõk sirámai kívülrõl simán lepattannak.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Azt ne mond már, hogy mindenhol a csõd szélén áll.

Izrael lerombolná Iránt

két legyet egy csapásra😊

van ahol nyereséges a tömegközlekedés? Nem is tudtam...

A bkv sztrájkhoz. Valaki mondta, hogy privatizálni kéne. Szerintem pont erre megy ki a játék. A privatizáció lényege, hogy veszteségessé tesznek vagy annak állítanak be egy céget, hogy aztán jól eladják. Simán lehetne nyereségesen üzemeltetni is csak hát egyeseknek ez nem érdekük. Külföldön, ahol ugyanannyiba kerül a benzin és a jegyárak sem sokkal magasabbak ellenben az alkalmazottak fizetése 4szer annyi miért tudják nyereségesen üzemeltetni?

pl a tibeti reinkarnációt pekingi kormányrendelethez kötötték.....

Fabio Capello
én már a tibeti balhé elõtt is elleneztem hogy kína olimpiát rendezhessen. Sokan vannak, óriási a szmog, azonkívül nem épp a szabad világ eszméit tükrözi...

Bandee1987
Én úgy büntettem volna Kínát, hogy elvettem volna tõlük a rendezési jogot, rendezzék máshol az olimpiát. Csak sajna erre már túl késõ van, átszervezni az egészet ilyenkor már lehetetlen.