Hír topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem vagyok az olimpia ellen, de minden népnek joga van önrendelkezésre!
"FREE TIBET!"
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
mit hisznek ha elalszik a láng akkor elmarad az olimpia?
Sok sportoló egy életen át dolgozik,hogy legalább egyszer sikerüljön kijutni az olimpiára...
Ezt az esélyt se kellene nekik megadni?
A tüntetõket vinném ki tibetbe a puszta közepére.
Ott lehet randallírozni...
#6794: talán. metrónál és villamosnál jó módszer lenne a beléptetõkapu, ha egyszer sikerülne megalkotni...
PS3 ID: kolb@szman
A nagy szájkarate-bajnokság közben azért szúrjunk be egy-két hírt is, mert szó éri a ház elejét:
Ha már Berlint említetted, akkor egy német hír
Amúgy azt mondd el nekem, hogy egészen mostanáig miért nem volt soha ekkora méretû sztrájk még a BKV-nál? Miért pont mostanában van?
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
Elõzõ: Ismétlem önmagamat, mert olyat kérdeztél, amirõl már elmondtam a véleményemet.
A BKV kétmillió ember utaztatásáért felel. A BKV, mint cég, vállalja, hogy az utaztatást lehetõsége szerint zökkenõmentesen megoldja, ehhez a szükséges jármû- és dolgozóállomány adott. Ha azonban a dolgozó - telebeszélt fejével - azt mondja, hogy nem dolgozik, mert több pénz és biztosíték kell neki arra, hpogy a munkahelye megmarad, akkor a kétimllió budapesti nem tud eljutni A-ból B-be, borul az egész rendszer, nincs bevétel, így nincs mibõl fedezni a kiadásokat - a plusz követeléseket pláne nem. A BKV szakszervezete azért sztrájkol, mert a vezetõség leépítést tervez, tehát nem látnak lehetõséget arra, hogy ennyi dolgozó munkabérét finanszírozzák a jelen bevételek és kiadások mellett. Mit csinál ilyenkor az okos szakszervezet? Beszünteti a munkát. Nem termel. A többit oldja meg a vezetõség...
A sztrájk csak olaj a tûzre - de már az elején megmondtam, a mostani sztrájknál csak alibi az, hogy leépítést terveznek. Ha nem terveznének, akkor a magasabb bérért, a korszerûbb buszokért, a jobb utakért tüntetnének - vagy egyszerûen azért, mert a vezetõség fején nincs sapka.
Azért van sztrájk, hogy fokozza a káoszt.
ui.: Lassan indíthatnánk egy tehermentesítõ témát, mert elég szépen teleoffoltuk a Hír topicot.
"Azt elhiszem, hogy nem járnak a négyes-hatos villamosok, és amerre nézek óriási dugók vannak, az ok, hogy egy órát sétáltam az esõben, míg eljutottam a munkahelyemre. Azt el tudom képzelni, hogy egész Magyarország közlekedése megbénul, de hogy még a mûszaki egyetem blokkjának híres-hírhedt állandó duplaunicumakciós helye, a Pikk Dáma is zárva tartson!! Manapság már semmiben sem bízhat az ember."
😊)))
Mindenki panaszkodik, meg nyavalyog, hogy mér sztrájkolnak, de akkor senki ne pampogjon, ha azt a járatát ritkítják, amellyel nap-mint-nap közlekedik. Mégis hogy a faszomba tiltakozzanak másképp a dolgozók? Szerinted érne valamit, ha táblákkal kivonulnának a BKV székház elé, és átadnának egy szaros petíciót, mint azok a szerencsétlen gyerekek, akik az iskolájuk bezárása ellen tiltakoztak? Magasan leszarnák õket. Így azért már kicsit más a helyzet...Igen, sajnos ennek az az ára, hogy a tömegközlekedés leáll. Más országokban az emberek toleránsabbak, csak itt olyan, hogy sztrájk, 1990-ig nem is létezett, így a tolerancia fogalma sem nagyon ismert.
VOLT 1 rendszer! ami SZÉP és JÓ! volt...kb 5-7éve NEM kellett hozzányúlni...de jött 1 Pesti "nagyfiú"..a Braun Csaba...
mit kell mondjak..1sõ perctõl nemteccett a feje...
olyan rendszert hozzott életbe h:
Eddog 1 busszal (25perces utazással) tudtam eljutni uncsimhoz.
MOST 3 busszal és (45!perc + 10perc gyaloglás)..csak azért mert feljöt Pestrõl a nagyember akinek A6os Audija van...
azóta emelkedett a jegy..bérlet ára..megszüntek, rövidültek a járatok..
és jópár buszos ismerõsöm B.CS anyukáját emlegeti 😊
hál istennek ITT még nem volt sztrájk...de kitudja...hátha lesz..bár nekem van jófajta bringám..nem vagyok megijedve 😊
vannak Primmer és Szekunder biztonsági feladatai a garázsmesternek..
ha ezeket minde rendben találta, csak akkor engedheti ki forgalomba a buszt/villamost...
..és lehet mondani, h miattam van csõdben a BKV, pedig régebben vettem, most is vennék, ha normális ára lenne... de nincs... végkielégítés meg önkielégítés mindennapos a cégnél... inkább abból kéne faragni.... (15 éve papolnak beléptetõ kapukról...stb...)
Amúgy meg támogatom a sztrájkot. Csak itt egyedül ebben a K'országban furcsálják a sztrájkokat és pampog a nép... Amúgy meg hogyan kéne tiltakozniuk a BKV dolgóknak? Nehogy vki felemelje a szavát, mindenki legyen kussban... A VEKE jelentéseit kellett volna olvasgatni, abból kiderül h mekkora baromságra készült a BKV.... amúgy meg miért BKV, hiszen nem "vállalat" hanem zrt... ja csak ez a neve....
1. A BKV 13 óráig, a MÁV korlátlan idejû sztrájkot hirdetett.
2. A BKV a paraméterkönyv visszavonásáért, a MÁV azért sztrájkol, hogy megkapják ami jár nekik (ami nem hülyeség, a MÁV-Cargo eladásáért jelentõs prémium volt nekik beígérve, amit a vezetõség szépen luxusvillába meg Mercedesbe fektetett, és hopsz, a dolgozókat elfelejtettük.)
3. Volt szó bliccelõkrõl: le velük. Javarészt miattuk tart ott a jegy és bérletár ahol most van, a tõlük kiesett bevételt kell pótolni valahogy.
4. A vezetõségi tagoknak ez a sztrájk lófaszpitli, mert beül a kis bmw-jébe, és elkocsikázok oda ahova akar. Tán abból a szempontból "jó" hogy bedugult a város, szóval kis eséllyel mindent lekésik <#hehe>#hehe>
5. Abból a szempontból sem tetszik a sztrájk, hogy három hónap kellett ahhoz hogy a megengedett porrészecske arány többszöröse távozzon a levegõbõl, most újabb három (vagy több) hónap kell, hogy valamennyire kitisztuljon a városi levegõ.
6. Az ötödik pont következményeként kevés biciklista lesz, mert körülbelül három szippantás után ájultan szédül le a biciklirõl
7. Mindazonáltal a sok hülye rájön, hogy nem muszáj a sarkon lévõ boltba is autóval menni, nem olyan nehéz a gyaloglás...
Kb. ennyi.
#1 Sebastian Ingrosso, #1 Calvin Harris& #1 Dirty South fan :}}
Sõt, talán az is elég lenne, ha a mostani BKV-t egy BKV-ra és egy PKV-ra (Budai, és Pesti Közl. Váll.) bontanák, õpersze nem úgy, hogy a BKV nem mehet Pestre, a PKV pedig nem teheti be a kerekeit Budára. Ugyanúgy az egész fõvárosért felelnének.
Így, ahogy most van, minden héten lehetnének sztrájkok. Ha a mostani eredményes lesz, akkor Gaskó álmodik egyet, és kitalálja, hogy még több kell, "a múltkor már megcsináltuk". Monopolhelyzetben vannak, és egy kétmilliós lakosságú fõváros közlekedése függ tõlük. Ilyen felelõsség mellett nem megengedett az ekkora mértékû "hiszti".
Az állam szolgáltatásait nap mint nap észre kellene venned, csak éppen beleszülettél, így természetesnek veszed.
De ha a privatizé nem megoldás, mi a helyzet a másikkal, azaz a konkurrencia felállításával?
Ha lenne egy tehenem, ami nem tejel, csak eszik, valószínû, hogy rostélyosként végezné - fõleg, ha még azt is kitalálná, hogy ezentúl naponta szétrúgja az istállót, és "kötelességem" neki másikat építeni.
Nem érdemes fenntartani olyasmit, ami csak mínuszt jelent a közgazdaságnak, így is elég nagy kovászban vagyunk. Ki lehetne hozni a közlekedést haszonnal is, ez lenne a lényege. Az ország nem szeretetszolgálat, ha valamibe csak a pénzt tolják, erre fel még sztrájkolnak is, azt nagyon gyorsan meg kell szüntetni, vagy át kell alakítani - pl. járatritkítással.
Jelen esetben két megoldást látok, 1. a BKV privatizálása, b. több tömegközlekedési vállalat rendszerbe állítása, hogy kialakuljon a versenyhelyzet.
Gyk. tömjenek bele még több pénzt.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
PS3 ID: kolb@szman
Ma vettem vonat és pesti bkv bérletet több mint 6 ezerért... j hogy holnap nem tudom használni és gyalogolhatok mert egyesek ugy tarják jónak hogy nem dolgoznak? én meg nem megyek be a fõiskolára, azt jól megbasznak... pár embert ki kéne tenni és akkor meggondolnák 2szer is hogy sztrájkoljanak... minden dolgozó ember sztrájkolhatna hogy semmi sem jó... szánalom az egész, sajnálom azokat akik sok kilómétert kell holnap megtenniük hogy eljussanak oda ahova akrnak, nekem csak 20 perc séta...
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
De emberekrõl van szó, akik megvették a bérletet, és becsapva érzik magukat, hogy nem akkor megy a busz, amikor eddig. Amikor megvették a bérletet, még azt olvasták a menetrenden, hogy 10:35-kor megy az Oktogon felé...
Példa rá a(z egyébként erõsen off...) téma indító hozzászólása: Ronny #6670-es hozzászólása. A MÁV ígéretet tett neki arra, hogy holnap elviszi A-ból B-be, ez a sztrájkolók miatt nem fog megtörténni.
Ha nem szállítok le egy megrendelést, a megrendelõ egyrészt nem fizet, másrészt fizethetem neki a kártérítést szerzõdésszegésért. Biztosan lesz néhány utas, aki felelõsségre fogja vonni a BKV-t, mert azzal, hogy megvette a bérletet, utaztatásis zerzõdést kötött a BKV-val, az elõírt menetrend alapján.
Ha pedig mindent így, egy huszárvágással megoldunk, legyen éjszakai járat meg satöbbi, akkor a vezetõség is mondhatja, hogy "aki holnap nem dolgozik, annak pápá, ugyanitt gépjármûvezetõket betanítással felveszünk." Nem ilyen egyszerû. Sajnos egy fõnöknek akkor is a beosztottjai érdekében kell eljárnia, ha a beosztottja ellene dolgozik. Emberi kötelessége.
Azt mondtam, hogy egy busz üzemi költsége nem merül ki abban, hogy tankolni kell bele, oszt jónapot. Gumi, kopó alkatrészek, mûszaki gárda fenntartása (akik azért felelnek, hogy a busz nap mint nap üzembiztosan kezdje a munkát), takarítás, rongálások kijavítása, satöbbi.
A busz üzemeltetése akkor gazdaságos, ha utasokat szállít, és az üzemeltetésének költségeit megtermeli.
Az éjszakai mûszak tipikusan nem az, amely olyan sok pénzt hozott a konyhára, viszont a BKV-dolgozó tudtommal az éjszakai melóért prémiumot kap(na). Ez a vezetõség szemszögébõl - teljesen érthetõ módon - elfogadhatatlan.