Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Százszor kitárgyalt téma, nc.

Galgagyörk, Magyarország 2008.

a.carkey
Nem mondtam, hogy nem.

A medve nem játék.

desigo
Mivel ott állnak a háttérben az autók ezért esélyes,hogy ott dolgozók
idegent nem is nagyon engedne be a biztonsági emberke...
Punker
szabály alkotáskor nincs máshol mindenre 1 vonatkozik.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Sadist
És akkor erre az a megoldás, hogy máshol is szopjonak az autósok, ahol egyébként meg nincs semmi baj.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Mr_no_NaMe
Én azért vagyok ideges erre, mert majdnem minden nap el akarnak ütni és nem azért mert én vagyok a hibás. Ha kiváncsiak vagytok rá akkor mondom menjetek oda és nézzétek meg mi történik..amúgy részemrõl off lezárva
Punker
ez terület függõ, itt nálunk mostanában a semerre se nézek emberek száma sokszorozódott meg, és fõleg öregek.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

SHADOWEYES7

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

SHADOWEYES7
A gyerekere természetesen vigyázni kell ez örök szabály,DE a gyalogosok töbsége szarik az autósokra mivel azt már megtanulták ha õk lelépnek a zebrára akkor õk az istenek és nem érdekli õket ,hogy nekik 1 kis megtorpanással megmenthetõ lenne az életük de mi autósok nem tudjuk ugyanezt produkálni(kis megtorpanásra gondolok) ha megyünk a 1-1.5 tonnás vasainkal.
Jobban összekéne dolgozni a 2 félnek mivel mióta az autót feltalálták azóta van ellentét az autósok és a gyalogosok között,hogy a kerékpárosokról ne is beszéljek (tisztelet a kivételnek)
Egyébként is tök mind1 mennyivel megyünk valóban az van ,hogy akár 20-30 km/h is halálosan megsebesülhet bárki,akár 1 ellökött kerékpáros is...
ui: nem lehetsz valami nagy autós ha csak a gyalagosok érdekeit ,jobban nézed,mivel ha sokat közlekednél akkor látnád,hogy nem csak az iskolád környékén vannak gondok hanem mindenfelé, még a jelzõlámpával ellátott gyalogátkelõhelyeknél is ahol simán suhannak át a piroson a kedves gyalogos és kerékpáros emberkék 😊

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Mr_no_NaMe
Nem. Mondom: ezerrel hajtson bele a tömegbe ha jólesik. Miért ne?
Miért kéne szegény autós idejébõl 1 percet is ellopnia egy koleszos sulihoz 20 méterre lévõ zebrának? Mi majd átrepülünk az út fölött ha meguntuk a gázolásokat..nemprobléma.
Tulajdonképpen mirõl is beszélsz? Hiszen amit mondasz, olyat senki sem állított (nemhogy bemagyarázni próbált volna).

Egyébként az autósnak nem lehet sós a segge, csak a gyalogosnak? Ha folyamatosan áramlik át ott a nép, akkor az autós várjon órákig, igaz?
joebacsi

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Nagyszerû kifogás. Grat.

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

Mr_no_NaMe
Próbáljuk ki rajtad ha annyira bizonyítani akarsz...amúgy nemtudom mit estek nekem. Naponta 2szer megyek át azon a zebrán, tehát csak tudom, hogy közelekednek...ne próbáljátok már nekem bemagyarázni, hogy csak mi vagyunk a hibásak vagy hogy mi jobban. Szeptemberben szépen menjél ki a zebrához és állj ott 48 óráig és jegyezd fel, hogy hányszor engedi át az autós az embereket és hányszor hajt tovább mint akinek sós a segge.
30-al ütlek el akkor is meghalsz. Ki kéne próbálni, hogy lásd.
Mr_no_NaMe
Mellesleg a középsuliba ritkán gurul a pirospöttyös labda...mivel kolija is van ezért rengeteg emberke megy arra, és CSAK a zebrán átmenve lehet bemenni az iskolába, mert a másik vége zsákutca. Mellesleg biztos az a 19 éves csaj volt a hibás, aki át akart menni a zebrán és a faszkalap meg halálra gázolta...amúgy meg Borg, ha lelassított akkor, hogy gázolta halálra? Jahogy 100ról lassított 90-re mert már 300 méterrõl látott vmi emberféleséget...oks
Mr_no_NaMe
Kár hogy kb 300 méterre már látni a zebrát a tökegyenes úton. Tényleg szegény autósok de sok bajuk van ne traktáljuk még ezzel is õket...végülis minek kell lassítani? Jó úgy ahogy most van...10bõl 7szer mégcsak le se lassít a zebrához érve. Minek azt? Te is okos vagy...
desigo
Mint a filmekben :
Elém már pattant ki labda és rögtön a fékre is léptem
azonnal rohant utána a gyerek is figyelembe se véve,hogy autó jöhet.
Ha nem lassítok lazán el is csapom...
Bandee1987
Srácok, nemtom ti hova jártatok vezetni tanulni, de nekem az oktatóm azt (is) súlykolta a fejembe, hogy fõleg sulik közelében kurva óvatosan kell menni, mert a gyerekek óvatlanok, kigurul a pöttyös labda az útra, és utánarohannak, egy pillanat alatt a kocsi elõtt teremnek. Mi vagyunk a felnõttek, nekünk kell rájuk vigyázni. Nem véletlenül tartanak kresz oktatást. Hiába a gyerek a hibás, ha elbaszod, te fogsz gyõtrõdni egy életen át miatta.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Ja, és tegyük hozzá, hogy a 3 gyerek gázolásból minimum 2-ben a gyerek volt a hibás, mert úgy ugrott le az autó elé, hogy nem nézett körül.
Mert az autóst hibáztatni meg büntetni a legkönnyebb, csak megállni neki a legnehezebb. Fõleg, amikor 2 méterre van a zebrától, akár csak 30-al mint ahogy a szabály elõírná ugye. Meg mikor másik autó, vagy egyéb jármû mögül ugrik eléd a darwin díjas gyalogos.

Mindattól függetlenül, hogy körültekintõen kell behajtani az iskolák, meg eleve a zebrák területére, addig amig a gyalogosok is bénafaszok, nem lesz ebbõl semmi.
Mr_no_NaMe
Az ilyen sietõ nyomoroncok miatt van az a sok zebrás gázolás mert nem képesek megállni 1 pillanatra.
A sulim 200 méteres körzetében 2 zebra is van és csak azokon átkelve lehet a suliba betérni. Fél év alatt 3 gyereket gázoltak halálra a faszkalap autósok, mert nem képesek megállni a zebránál.
Villamos is jár azon az úton és amikor megáll a villamos, a balfasz autós meg szépen beelõzi és tarolja el a zebrán lévõket. Nem egyszer szoptam a kocsit majdnem, mert mégcsak le se fékeznek. Látja, hogy 3 gyerek menne át a zebrán, de mégcsak nem is fékez hanem hatvannal átrobog. Ha nem kapcsolok idõben, akkor nem csak a táskámat csapta volna el az a nyomorék. Petíciót is küldött az iskola, hogy szereljenek fel 1 lámpát, erre meg kapunk 2 sor 5 centis acélfekvõrendõrt a ZEBRÁRA.
KRESZ: 8. § (2)/b:

"a villogó zöld fény az áthaladásra engedélyezett idõtartam végét jelzi: a gyalogos az úttestre nem léphet, az úttesten levõ gyalogos pedig köteles az áthaladást mielõbb befejezni;"
Sadist
Tévedés.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Nem tudom mibõl szûrted le, hogy nehezemre esik megállni. Egyszerûen fölösleges.

0Fritz0
Villogó zöldnél még megkezdheti az átkelést a gyalogos.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

1. Használj kerékpárt!
2. Ha ennyire nehezedre esik megállni, akkor pengesd a lóvét, szó nélkül!

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

De ez akkor sem a leendõ bünti miatt van, hanem ahogy említetted már Te is a kulturáltságuk végett 😉 Nem akarok offolni.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Sadist
Nyilván nem akar senki gyalogost gázolni, de ha a német látja, hogy a gyalogos ott téblábol a zebra közelében, akkor inkább megáll és átengedi, nehogy lelépjen elé.

Értem, csak nem fogadom el a véleményed 😉 Szerintem senki nem akar embert elütni (legalábbis az épeszûek közül), így a büntetés mértéke sem befolyásolhatja a baleset lehetõségét.

Sadist
Nem a baleset okozáson van a hangsúly, hanem hogy arrafelé a büntetések szigorúbbak és súlyosabbak, inkább nem kockáztatnak. Persze a kultúra is más, de nem csak azon múlik.

Sadist
Tegyük fel megyek egy nem túl forgalmas úton, mögöttem nem túl sokkal 2-3 autó. Gyalogos odalép a zebrához, megállok, a mögöttem jövõk lassítanak, vagy õk is megállnak, gyalogos átmegy. Ebben az esetben mi érné meg jobban? A gyalogosnak várni még 10-15 másodpercet, hogy elmenjen az a pár autó, vagy álljanak meg az autók, és gyakorlatilag fölöslegesen égessék az üzemanyagot?

A büntetés már a balesetokozás után jár. Ugye nem gondolod komolyan, hogy valaki egy adott másodpercben mérlegel, hogy elrántsa-e a kormányt vagy inkább majd fizet? 😊

Sadist
"külföldön sem azért állnak meg a gyalogosnak, mert félnek a nagy bírságoktól, pusztán azért, mert kultúr emberek"

Ez így nem teljes egészében igaz. Pl. németeknél ha elütsz egy gyalogost, és valamilyen maradandó károsodást szenved, akkor élete végéig fizetheted a gyógykezelését, ami ott sem kis összeg.

bertino
"12: 20: Legfrissebb információink szerint katapultált a két pilóta, L62Albatros típusú gyakorló repülõgéprõl van szó. Mindkét fiú életét vesztette a balesetben."

😞

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

szucsy89
5c0rp330n
forgalmasabb helyekre csináljanak felüljárót/aluljárót, legrosszabb esetben lámpás átkelõt, és probléma megoldva, nyilván nem lehet egy sima zebrát keresztültenni egy forgalmasabb úton. ha a rendõrök tényleg komolyan vennék, figyelnék, és komoly bírságokat szórnának ki azokra, akik egyértelmûen nem engedik át a gyalogost pedig látják, akkor hosszabbtávon akár történhet is valami. de sztem se biztos, h ezt szabályokkal jól el lehet érni, külföldön sem azért állnak meg a gyalogosnak, mert félnek a nagy bírságoktól, pusztán azért, mert kultúr emberek és van bennük annyi jóérzés, h belássák, h attól, hogy a seggük alatt van egy A8-as, még ugyanolyan ember az, aki az út szélén áll.

PíszLávJuniti
Nem a szabályokban, hanem az emberekben van a hiba.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Punker
leginkább új kresz kéne aminek a célja a biztonság és nem a pénz szedés.

a.carkey
Régen volt ilyen bünti, meg ha tilosban ment át a gyalogos. Ma már ... 😄

De van más véglet is. Mikor száll le egy kerékpáros a kerékpáron zebra elõtt, hogy áttolja? Max. idõsebb nénik és bácsik falun. Máshol mindenki lazán átmegy. Hasonló eset, mint a zebra vs auto.

A medve nem játék.

Szerintem épp ellenkezõleg. Aki eddig megállt a gyalogos elõtt, ezután is meg fog, így nincs miért büntetni, de aki mindenkor, még a zebrán is feljebbvalónak érzi magát a gyalogosnál, az jó kis tanulópénzt fizet.

Más kérdés, hogy néhány gyalogos elég kamikaze módon közlekedik, villogó zöldnél még lerakja elém a járókeretet (ilyenkor egy kis motorpörgetés, és szerencsétlen olyan gyorsan mászik, mint a félberobbantott Terminator Sarah Connor után), vagy egyszerûen ifgyelmen kívül hagyja a lámpát és a közeledõ autót, õket is meg lehetne sarcolni keményebben.

Dragooon
svájcban voltam én is és ott folyton összecsodálkoztam magam amikor megálltak nekem az autók 😄

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

Punker
legjobban az tetszett mikor mondták hogy minden iskolához rendõrt állítanak szünidõ kezdésig, de érdekes módon ahányszor én mentem a kölökért 4 óra körül (mikor vége a napközinek) soha egyetlenegyszer se volt.....

a.carkey
Most is el fog, de azért jó, hogy bevezetik.

Mondjuk ez is olyan, mint az állami részlegben a pályázatok. Elvileg vannak, hogy egyenlõ esélyekkel induljon Kis Pista és Veress Ottokár, de gyakorlatilag meg úgy mûködik, hogy az esetek 90%-ban szépen minden elõre el van döntve, sõt az illetõre van kiírva a pályázat.

Szóval jók ezek az újítások, de hamisak és sosem lesz koordinálva, hogy aki nem lassít le, vagy nem engedi át a gyalogost, azt megbüntetik.

Hány olyan esetet látunk az utakon május 1. óta is, amikor elkelne egy rendõr ...

A medve nem játék.

fanka93
az apukám tavaly augusztusba volt munkaügybe svájcban,és ott ez már legalább 10 éve be van vezetve,és ez náluk teljesen természetes dolog,SÕT ha még egy babakocsis,vagy öreg ember sétál a járdához,(tehát még nincs a zebránál),már akkor megálnak az autósok<#eljen> engem múltkor ZÖLD lámpánál baszott el majdnem egy autós...Audis volt...

a.carkey
Ez szerintem minden jóérzésûnél alap. Fõleg esõben ...

A medve nem játék.

Sadist
Szerintem ha valaki eddig nem tartotta be a KRESZ-t, és engedte át a gyalogosokat, amikor leléptek a járdáról, az ez után sem fogja. Ettõl a plusz egy szabálytól nem fog csökkeni a zebrán elgázolt gyalogosok száma. Viszont az amúgy értelmesen közlekedõt nagyon könnyedén meg lehet ez után büntetni.
Meg egy forgalmasabb helyen ez szerintem amúgy sem megoldás, hogy minden egyes gyalogosnak álljanak meg az autósok. Fölösleges fordalom lassítás (vagy inkább akadályozás), ezen kívül a fékezések, elindulások amúgy sem üzemanyag kímélõek.

5c0rp330n
kiváncsi vagyok mi lesz ebbõl. a mostaninál rosszabb helyzetet úgysem tudok elképzelni, a zebra gyakorlatilag dísz.