Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pedobear
A kormány ezzel teszteli a népet, hogy meddig mehetnek még el! Mennyi a határ amit még eltûrünk, ezeknek az országgyilkosoknak.

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

Alig van pár topik ahova írogatok. Szerinted ha hirtelen kapok 10 mínusz pontot - máskor meg hetek alatt párat -, akkor nem lehet tudni, hogy melyik topik közönsége jutalmazott meg? <#hehe>

Az analógiáról annyit, hogy szerintem nem egy nagy becsapódásról beszélünk, hanem folyamatosan történnek kisebb nagyobb dolgok. Az eddigiekbõl biztos nem lehet levonni a tanulságot, hogy hogyan lehet elkerülni a következõket?

Pont ma írtam, hogy 10 éve külföldön élek. Azt mondjuk itt nem írtam még, csak máshol, hogy azt tervezzük, hogy hazaköltözünk. Ezért is gyûjtök információt a hazai viszonyokról. Pl. érdekes dolog látni - és ugye errõl nem írnak a híroldalak -, hogy mennyire egységes az álláspont abban, hogy nincs mit tenni. Túl sok Jennifer Lopezes klipet néztek, szerintem az a baj. <#bohoc>

polluxware
ezt pontos dolgot nem értem... ezt magadban számolod? 😉

van egy probléma az analógiáddal..

általában nem a katasztrófát szenvedett utasok elemzik a saját becsapódásuk körülményeit

ha pedig az ejtõernyõs utasokra gondolsz, azok meg idõben megpattannak innen

remélem TE itthon maradsz velünk😉

különben hazaáruló vagy😉

Na ha most mutatnék pár klip elemzõ anyagot, hogy a külsõ okok hogyan érik el a klipekkel azt, hogy gondolkodás nélkül kidobáljuk a repülõbõl a motort is meg az ejtõernyõt is, akkor kapnék még 10 mínuszt. Pedig pontosan ez az, amit megtehetek: megértem, hogy mitõl zuhant le a repülõgép. Mert érteni, az nem semmi. Még az is lehet, hogy kitalálunk közösen egy módszert arra, hogy miképp lehet magunkat és pár másik embert megmenteni még a becsapódás elõtt. Ez nem éri meg az erõfeszítést?

Ha lehet egy megjegyzésem, akkor hadd írjam le azon véleményemet, hogy pontosan a Jennifer Lopezes "dugjatok meg" klipek miatt gondolják ennyire sokan azt, hogy nincs mit tenni.
Ez a véleményem és hogy ezt leírhattam, az nekem megér 20 mínusz pontot is.

Mert mégis mikor kaptak ezek a bizonyos külsõ okok támadási felületet? Teljesen függetlenül mentünk a saját utunkon, egyik "hibás", azaz támadásra lehetõséget adó döntést hozva a másik után, de ezek a külsõ okok, ezek csendben vártak míg magunktól szépen mindent el nem rontunk annyira, hogy immár õk is megjelenhetnek a színen. Ezt így kellene elképzelni? Mert én így nem tudom. Csak úgy tudom elképzelni, hogy minden egyes támadásra lehetõséget adó döntésünk után a "külsõ okok" azonnal ott voltak, és azonnal benyújtották a számlát. Nem volt okuk várni csendben és tétlenül egészen addig a pillanatig, amit már te is elismersz, mikor azt írod kb. hogy na és egyszer csak megjelentek a külsõ okok. És eddig hol voltak?

polluxware
a földön fetrengõ hóót részeg jennifer lopezt ki nem rakná meg??

úgyse emlékszik rá holnap

ez is valami ilyesmi..

és ha te úgy gondolod, te nem!!!

attól még százan ráugranak (új klippje kábé ilyesmi)

a játékszabályokat nem mi diktáljuk!

ÉBREDJ MÁR FEL!

EZEK A SÜKET FASZOK KIDOBTÁK A REPÜLÕBÕL AZ ÜLÉSTÕL KEZDVE A MOTORIG MINDENT..

MOST SZÍDJÁK A GRAVITÁCIÓT

fááááájjjjjj

és most is azon megy a vita, hogy ki támadott meg...

nem mind!!!!!!!!!!!!

mit tudsz tenni?????

NYUZGA

"A Kisérlet az Kisérlet" A&B Sztrugackij:A kárhozott város

Azt, hogy "a külsõ okok támadási felületet kaptak", azt nem tudom úgy értelmezni, hogy ezek a külsõ okok nem okoztak semmit sem Magyarországon. De, okoztak - értelmezésem szerint te is ezt írtad eredetileg -, és ezért de, érdemes ezek mibenlétével foglalkozni.

Mégis az itt az általánosan elfogadott nézet, hogy aki külsõ okokat lát, azzal valami baj van.

Egyébként én azt sosem állítottam, hogy minden a külsõ okokkal kezdõdött. Mindössze nagyobb jelentõséget tulajdonítok ezen okoknak annál, amekkorát a topik törzsközönsége tulajdonít.

Így azzal sem értek egyet amit itt legutóbb írtál, hogy ezek a külsõ okok, amelyek - hangsúlyoznám - szerinted is léteznek, nem játszottak szerepet a válság kialakulásában. Ennyi erõvel sem a görög mizériában, sem abban nem játszottak szerepet, hogy a németek adósságát nem sikerült értékesíteni.

Mennyivel egyszerûbb mindent egytényezõsnek látni: mindenért a fekák, a Fidesz, a görögök a hibásak.

A fentiekbõl ne vegyél mindent magadra! A témában folytatott eddigi beszélgetéseket foglaltam csak össze.

banok
Van aki komolyan veszi a mai Magyar Nemzet címlapján a szalagcímet: Megtámadták Magyarországot

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Narxis
Nem külsõ okok játszottak közre abban, hogy jelenleg ilyen gazdasági és pénzügyi krízisben vagyunk én ezt mondtam, nem azt, hogy abszolút nincsenek és mi valami burokban élünk az Endor bolygón.

Nehezen fogunk 1-rõl a 2-re jutni ha csak tõmondatokban kommunikálsz. Igen tolerállak, már ez sem elég? Értsek is veled egyet?

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

polluxware
most komolyan hol izgat?? 4/5része nyilas buzi..

ha nem vityára szavaznának ,akkor kóóósára

pusztulásra vannak itélve

.

polluxware
mosmééér?

rátámadtak az isten gyermekeire!

Narxis
<#ejnye1>

polluxware
pusztuljanak csak.. nem fognak hiányozni😉

hazaáruló kutya mind

Ha szerinted nincsenek külsõ okok, akkor ennek a mondatodnak nincs túl sok értelme: Itt csak elhibázott gazdaságpolitika volt évtizedeken keresztül ami támadási felületet ad a "külsõ oknak".

De igazából hagyhatjuk. Az kevés, hogy tolerálsz.

Szegény Esztergom.Szívnak ezek minden rendszerben

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Narxis
Kösz, de maradhatnak nálad.

Mármint a te külsõ okaidról.

Narxis
Ez mellébeszélés. Itt most a város és sok-sok ember élete a tét. Tétényi megtette azt a lépést, hogy hajlandó lett volna feloszlatni a testületet azért, hogy új választások legyenek és akár Tétényit is leválthatták volna a polgárok. Ehhez nem járult hozzá a Fidesz. Van itt egy ellentét amit új választás kiírásával meg lehetett volna oldani, de õk nem engedték. Mégis miért vagy inkább miben hibás itt Tétényi?

Narxis
Olyan oldalakat olvass ahol vannak hozzászólások, legjobbak azok ahol facebook fiókkal lehet hozzászólni mert látod a vélemények mögött lévõ embert(kép, hol dolgozik, hány éves, családi állapot stb.). Ott kevesebb is a bérhozzászóló troll.

Narxis
Én tolerállak, csak véleményem írtam le a "külsõ okaidról". 😊

Totti5
Arról nem is beszélve hogy tétényi szólította fel a polgármesteri székbõl lincselésre a folyosón álló aljanépet... ez tétényi. De a fidesz a mocsok alja ugye...

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Lehet nem volt egyértelmû, hogy mivel kapcsolatban akarok képbe kerülni. Ami engem érdekel, arról nem írnak a híroldalak. Viszont az itteni "vita" elegendõ információt szolgáltat.

Totti5
Elég vicces volt amikor éppen azon munkálkodott a fidesz hogy évánk utalja át a pénzt végre, hogy legyen hétfõn étkeztetés az intézmányekben, erre közben hírtelen ( napirenden nem szereplõ ) elkapott egy papírt és felolvasta a feloszlatásos maszlagot, mert ott volt a sajtó meg a hõbörgõ csürhéje... ennél szánalmasabb botránykeltés nem is lehetett volna, csak erre ment ki az egész. Azt hogy a gyemremekkel mi lesz le van szarva. Ez tétényi politikája.

immovable
Csak az idõt tudják húzni, de egy biztos. fidióta többség nem lesz még egyszer a városban. 😊
És? Akkor most vannak külsõ okok, vagy mindenkit kiröhögünk, aki külsõ okokról merészel beszélni itt, és bele merészel piszkálni a topik alaphangulatába, amiért egyesek oly keményen megdolgoztak, belterjessé téve a topikot magát.

Narxis
Írásos bizonyíték van róla, Meggyes nem kérte, hogy mutassa be a nyilvánosság elõtt, szóval ez nem lehet kamu.

Másik érdekesség, ez tuti tény, nem valaki mondta mert közvetítették a leszavazást:

"A fideszes többség elvetette a polgármesternek a képviselõ-testület feloszlatására tett indítványát."

Pedig ezzel meg lehetne oldani a patthelyzetet. Na ki is a nem együttmûködõ?

Totti5
"Tétényi Éva azt mondta"

Minden amit mond nem igaz.

Narxis
"Tétényi Éva azt mondta, hogy a Fidesz-frakció múlt pénteki döntését azért nem tudta végrehajtani, mert a hivatal mindhárom, ellenjegyzésre jogosult dolgozója írásba adta, hogy nem ellenjegyzi az utalást, mivel nincs rá költségvetési fedezet."

immovable
<#taps>
Narxis
Ha képbe akarsz kerülni akkor híroldalakat olvass. Itt leginkább vitatkozás megy amibõl látom, hogy kiveszed a részed, de ettõl még nem leszel jobban képben.

Totti5
Ugyan az a pár ember van a képeken akik 1 éve is csinálták a fesztivált, ugyan azok az alvilági arcok akik gyujtogattak, ugyan azok akik életveszélyesen fenyegetnek, rongálnak.

Inkább arról beszélj hogy tétényi inkább megvonta az étkeztetést a gyermekektõl és az idõsektõl egy kis botránykeltés miatt, aztán mivel már nem volt hova tivább, mert felülrõl a kormányhivatal is közelezte és már a kormánytól is leszóltak, hogy ugyan már ne csinálja a fesztivált megtette, de ekkor azonnal akadályoztatva érezte magát, félbeszakította az ülést, amikor még voltak pontok bõven és rohant fel pestre olgájához az atvbe panaszkodni, ahelyett hogy tette volna a dolgát esztergomban.

Narxis
Más szemében a szálkát is, sajátjában a gerendát se...

Itt csak elhibázott gazdaságpolitika volt évtizedeken keresztül ami támadási felületet ad a "külsõ oknak".

immovable
<#hehe>
Vicc nélkül: 10 év külföldi tartózkodás után az embernek nagyon sok minden nem egyértelmû már. Azért látogatom ezt a topikot is, hogy újra képben legyek. De túl sok biztatóval nem találkoztam eddig itt, de legalább gyûlnek a mínusz pontjaim, természetesen kizárólag a tolerancia jegyében.

Az a téma szempontjából teljesen mindegy, hogy ki mennyire baszta el. A lényeg az, hogy ha egyszerre többen is egymástól látszólag függetlenül elbasszák, akkor már nem alaptalan egy országoktól független, azok "felett" álló külsõ okot keresni. Tehát nem magától értetõdõ, hogy nincs ilyen külsõ ok. Sokak szerint viszont ez magától értetõdõ.

Narxis
Oké, toleráljuk más bolygók polgárait is.

Az, hogy "most már nem mindegy?" részemrõl több mindenre is vonatkozhat. Az, hogy szerinte egyértelmû, hogy mire vonatkozik, az jelentheti azt, hogy a "magyarok lakta" Interneten köztudomású, hogy mi az ami már "nem mindegy?". Csak én nem dolgozok köztudomású dolgokból, így nekem aztán célozgathat, nem fogom érteni hogy mit akar. Ne gondoljátok, hogy ami nektek Magyarországgal kapcsolatban egyértelmû, az mindenki másnak is egyértelmû, aki tud magyarul.

Narxis
Nincs humorod. Semmi baj.

Narxis
Fel akarta oszlatni a testületet amit meggyes és haverjai leszavaztak. Tényleg rajta múlik minden, mindenért õ a hibás. Azért nyisd már ki a szemed...

Narxis
Csak a többiek nem baszták el annyira mint mi.

A Zemberek akarata:

Amúgy ki is égett jobban egy olyan helyzetben, hogy vissza kellett vonnia a saját, kerékkötõ javaslatát és vissza kellett térni az eredetihez?...

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

NYUZGA
Ez a megoldás! 😊

"A Kisérlet az Kisérlet" A&B Sztrugackij:A kárhozott város

Szerintem hagyják a 'csába a levelezgetést.
Legyen inkább minden városban külon miniszterelnöki és kormányszóvivõ, aki naponta kibérli a mûvelõdési központot, hogy tájékoztassa a népet arról, hogy Atlantisz emelkedik. 😊

Kellene még három-négy Fideszes tévécsatorna is napi két óra minden állampolgárnak kötelezõen nézendõ propagandamûsorral, mert a mostani kettõ nem elég.

Ja, hogy ez drága? Ne törõdjetek vele, majd összeadózzuk.

Az már nem orbánék dolga. Õk akkor ellenzékben lesznek, és mutogatják a hülye grafikonjaukat, hogy "bezzeg 2010-12 köztött..."

Az ország ezt már egyszer lejátszotta. Bokros-mentõcsomag, utána négy év orbánkotormány. A hívek azóta is bõszen grafikonoznak. Erre azonban már senki sem emlékszik, mert gyurcsány elkúrta, gyurcsány mnident elkúrt, az egészet gyurcsány kúrta el, mindent.

És ha ezek után birkának nevezem a népet, megsértõdik, és elmegy inkább legelni.

Ha mi elbasztuk, akkor a többiek is. Velünk egy idõben.

Danny1987
1,A cigányok tettek ezért
2, A zsindex csináljon olyan rejtett kamerás videót hogy cigányoknak munkát ajánlanak és a reakciókat bemutatják😊

"És ha nem adsz nekik pénzt, és egy nagyobb vihar elviszi a termést, akkor mi lesz?"

Mi lenne talán majd nem vállal a nyomorba 8 gyereket.

Live for nothing or die for something.

Black Ghost
Orbán: A visszaminõsítés szégyen

"És ez így megy már hatodik éve.

Mármint hogy az aktuális kormány szerint a hitelminõsítõk tévesen értékelnek minket, míg az aktuális ellenzék szerint a leminõsítés egyértelmûvé teszi: mi olyan hülyék vagyunk a pénzügyekhez, hogy csak na."
bertino
origo-n en is lattam tegnap, ok kerdeztek az embereket.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!