63
  • CAD
    Azert azt bele kell szamolni, hogy ha DX es vas koze ujabb layert csusztatunk, akkor bizony tovabb fog lassulni a linux alatt amugy sem tul gyors grafikus abrazolas...
  • dez
    A DirectX valóban a Windows API-t használja, azaz alapból a Windows-on fut. Csakhogy, mint már meg is lett említve, léteznek olyan programok, amik közvetítenek a Win API és más oprendszerek, itt Linux API-ja(i) között. Már csak az kell, hogy az adott grafkártya Win-es drivere (amit szintén hivogat a DirectX) is működjön ezzel. (Vagy hogy legyen olyan Linux-os driver, amire a közvetítő program átirányíthatja a hívásokat.) Nem tudom, ez mennyire használható ma.
  • CAD
    Gimp tenyleg jo... nagyon is, de azert PS-tol meg messze van.
  • hornbali
    Lehet most k×r×a nagy baromságot mondok, de a játékok 80% DirectX -et használ. A DirectX-et meg ugye Microsoft fejlesztette, na már most sztem a DirectX nem támogat más oprendszert?!
    Javítsatok ki lécci ha tévedek, mert ebben nem vok biztos.
  • whitehawk
    Nem értem mit habzik Billy boy. Szerintem a verseny az izgalmas, nem pedig az amikor aljas módon mindenkit elnyom kezdet kezdetén.

Nem rossz gyermekbetegség az ami több mint 10 éve tart. És majd hipp hopp jön a jótündér és mindent kijavít LOL. ;))

Lck ez így van, ha írnak jobb Linuxot, akkor abból az ötleteket és miegyebet átültetik a windowsba, ez így megy régóta ;))

Gimp jó grafikus progi, érdemes kipróbálni. Úgy tudom, hogy pl. a Macromedia mostmár fejleszt Linuxra is. Szóval lesz ez még másképp.
  • antijedi
    pedig akad..., ne nyilatkozz olyanról aminek nem néztél utána... :P
  • evetke007
    Ehem , "véletlenül" 2 olyan progit elmítetél ami kb. 6-8x annyiba kerül mint egy WinXP "operndszer" , és jó pár programozó munkája fexik benne ráadásul piacvezető graf. programok , tehát ilyet ingyenesen elvárni dőreség . Vagy te ingyen dolgozol ???
    Egyébként wine-vel fotósoppolhatsz nyugodtan linux alatt .
  • dez
    Talán a Borland fordítóira gondolt, amik a MS-féle Visual családdal versenyeztek.
  • TeszteloPontHu
    Hát... Photoshop és CorelDraw szintű prg nem nagyon van Linuxon. És ez csak 2 példa volt...
  • AtomHeart
    Az OS/2 meg BeOS leszivta, de Linux mas. Ingyenes. Nyilt forraskodu!

A borland fejlesztett os-t..?
  • evetke007
    Ha a játékfejlesztő cégek linux-ra írnák a gémeket , akkor M$ el is fáradhatna a bánatos p*csába ...
    Mivel az otthoni PC-k 99% val játszanak az emberek .
    Más progikból szvsz nincs hiány .
  • dez
    leszel
  • dez
    "De még mindig ott a régi nagyon bölcs mondás: ami nem teccik, ne használd, amit nem használsz, arról ne beszélj..."

Attól hogy ez bölcs mondás, te még nem vagy bölcs, hogy mondod...

Ha majd több programot portolnak Linux alá, akkor lehet majd teljesen megválni a Win-től.
  • Sliders
    Szerintem elöbb utobb ugyis eljön az a korszak amikor már nem lesz biztonsági rés a windows-on. Például az Officehoz már joval kevesebb javítást adnak ki mint azelött, vagyis kevesebb a hiba benne. ELöbb utobb a windows is kinövi a gyermekbetegségeit, s stabil lesz. Szerintem a Longhorn és az utánakövetkező Blackcomb már elég jó kis rendszer lesz.
  • lck #9
    Majd ha job linuxot írnak lesz jobb win.
    Várjuk ... várjuk ... várjuk ...
  • droland
    A szorongatás már így is megy, no MP, no IE. A végén lesz egy olyan windows, ami csak fájlt másolni tud (mint régen)...

De még mindig ott a régi nagyon bölcs mondás: ami nem teccik, ne használd, amit nem használsz, arról ne beszélj...
  • mireez
    hajrá MS!!! :)
  • GABOR16
    Azért én örülnék, hgyha jobban meglenne szorongatva a microsoft.
    Talán jobb Wint írnának akkor.
  • Zsoldos
    Mondjuk egy megszolitastol nem leszegy kijelentes egyoldalu, vagy pontatlan. Kevered a pontos szo jelenteset az altalanossag fogalmaval.
  • galocza
    én sem félnék ha annyi eszközöm és gátlástalanságom lenne a konkurrenciával szemben mint neki...
  • lola
    Ne kamuzz billi gyerek! Estére mindig be van firkantva a gatyesz!
  • droland
    Így van, de a mondatod úgy volna nem egyoldalú és pontosabb, hogy kihagyod a legutolsó szót, vagyis csak ennyi: "Semmi sem tart örökké" és ez mindenkire igaz, nem csak rá...

ÍGY PONTOS!
  • Lacc
    Semmi sem tart örökké bill.