World Racing 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én már naon várom hogy legyenek hozzá addonok, meg hogy az 1nek a kocsijait be lehessen rakni!!! Ez mikorra várható?
<#falbav><#taps><#lama><#banplz><#wilting>
LOOOOOOOOOL hát ez adta köszi rosco

OrioN the S
<#taps><#idiota><#nyes><#banplz>
Ez a szép az egészben 😄DDDD

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Zetorg
van egy selytésem, hogy gamest@r hír 😊

R0sc0
LOÁL!

2005/11/23 8:20 - Deathunter

World Racing 2 demók

Immáron kipróbálható a World Racing 2 is, melyet a Synetic fejleszt és a TDK dob piacra hamarosan. Eredetileg úgy volt, hogy már év elején elkészül a progi, de amint látjuk ebbõl maximum 2006 év eleje lehet. Összesen kettõ demó is napvilágot látott, ezek közül ha a Skodát szeretnétek kipróbálni, töltsétek le tõlünk a csomagot, ha a Volkswagen szimpatikusabb, nos akkor sajnos csak egy külföldi linket tudok ajánlani. Hajrá!

hykao
Á, most látom, hogy már este van...akkor inkább gyorsan túlesek rajta most...
A WR1 eredeti autóinak WR2-be rakásához elõször ki kell csomagolni az eredeti WR1 autó .syn fájljait (Krom Multi-Extractor progijával), mert ezeket a WR2 már nem tudja kezelni, majd ezután kell csinálni egy külön .car fájlt - Krom EditCar progijával - az autónak (mert a WR1 és a WR2 esetén is az eredeti autók adatai a WR.ds ill. WR2.ds fájlban vannak - ezekbõl kiexportálhatóak az adatok valamelyik korábbi Krom féle WR_EditCar progival esetleg)

Térjünk át a könyvtár és fájl struktúrára:

-A WR1 addon autó mappáját a következõképpen kell átalakítani a WR2-höz:
A "textures" mappákat át kell írni "textures_PC"-re, kivéve a "CPIT" mappában lévõt - ezt meg kell hagyni "textures"-nek.
-Ezenkívül a WR1-ben külön mappában lévõ .car fájlt be kell rakni az addon autó fõkönyvtárába (ahol ugye az autómodell .mtl, .mox fájljai - valamint a "CPIT", "DRIVER" és a már átnevezett "TEXTURES_PC" mappák vannak).
-Aki akar logót is készíthet egy-egy addonnak (ami ugye a bemutatóteremben a bal felsõ sarokban fog megjelenni), ez alfacsatornás .tga fájl lehet, max. 280x280képpont, 32bit. (ezt a logo.tga fájlt is az addon fõmappába kell rakni, mint a .car-t)
-Értedemes még kitörölni, ill. átvariálni a "DRIVER" mappát, mert míg a WR1-ben tízféle sofõr modell közül választhattunk a WR2-ben a sofõrmodell nem választható (csak a profilkép...) és ha módosítás nélkül rakjuk be, akkor automatikusan az elsõ sofõrt fogja választani...(nõi modell, belsõnézetnél vöröskörmû nõi kézzel...) - illetve elég sok fölösleges helyet foglal a többi 9 sofõrmodell...tehát példaként én a 10-es (férfi)sofõrmodellt választottam.

Elõször a "CPIT" mappa tartalmát variáltam, vettem az

ARMS10_sklb.MOX
ARMS10_sklb.MTL

fájlokat és átneveztem:

ARMS01_sklb.MOX
ARMS01_sklb.MTL -re

(sklb = az én brabusom fõkönyvtárának neve, értelemszerûen addononként más, és más nevek vannak...)

Majd az összes ARMs fájlt töröltem...(CPIT_sklb.MOX és CPIT_sklb.MTL fájlokat MEGHAGYTAM - ezeket nem szabad törölni!!!)

Ezután jött a "driver" mappa, melyben a következõket neveztem át (többit töröltem):

Sklb_DR10_1.MOX -> Sklb_DR01_1.MOX
sklb_DR10_1.MTL -> sklb_DR01_1.MTL
Sklb_DR10_2.MOX -> Sklb_DR01_2.MOX
Sklb_DR10_3.MOX -> Sklb_DR01_3.MOX
sklb_HD10.MOX -> sklb_HD01.MOX
sklb_HD10.MTL -> sklb_HD01.MTL

(sklb = még mindig az én példa Brabusom mappájának a neve...)

a "DRIVER" könyvtárban lévõ "TEXTURES_PC" mappában csak ez maradt:

dr10.PTX
hd10.PTX
lenkrad.PTX

(tehát ezeket nem kell átnevezni)

Na akkor jöjjön a motorhang téma:
Ahogy már írtam autónként hatféle motorhang van (három kipuffogóféle, három motorféle), s ezek a játék "Motoren2" mappájában vannak.
(motorhangnak .wav formátumú hangfájlokat lehet alkalmazni, mono legyen, sztereo-val nem kompatibilis ahogy néztem)
Példaként Shailen hozzáadott motorhangfájljai:

m_ms_165_2000.wav
m_ms_165_4000.wav
m_ms_165_6000.wav (ms, mint "motorsound" - 165 pedig az a szám, amire a .car fájlban hivatkozunk)

m_ap_165_2000.wav
m_ap_165_4000.wav
m_ap_165_6000.wav (ap, mint "auspuff" - 165-rõl már volt szó - a 2-4-6000 pedig sztem a fordulatszám, amihez a hang tartozik)

Nos vegyük a már fent említett Krom féle WR_EditCar progi legújabb verzióját, majd nyissuk meg vele a .car fájlt.
-A "Showcase" fülnél bal alsó sarokban - "Motor Sound File" - töröljük ki ami ott van és csak egy "-" jelet írjunk be oda, mellette a "Sample Rate" -ezt tetszésünk szerint variálhatjuk (a példaként felhozott Shailen féle Trans Am-nek 950-re van állítva - magasabb érték-mélyebb öblösebb, kisebb érték-cincogósabb hangot fog eredményezni - pl 200-ra állítva a Trans Am-nek egy F1 motorhoz hasonló hangja lesz 😄)
-"Expert" fül utolsó elõtti és azelõtti sora: "AuspuffID" és "MotorIDSound" - na ide kell beírni (ha esetleg nem lennének ilyen sorok - akkor mentsük el a .car fájlunkat WR2 formába - majd nyissuk meg újra, s immáron tuti lesznek ilyen sorok), mely hangokat rendeljük az autóhoz (jelen esetben ugye 165 mindkettõ mert Shailen új hangot adott jármûvéhez - de tetszés szerint választhatunk a gyári autók hangjai közül is - ap hang 1-29-ig, ms hang 1-25 -ig áll rendelkezésre, ezek listája, hogy melyik gyári autóhoz melyik ap és ms hang van hozzárendelve: KATT).

-Az utolsó "HerstellerName" sorba beírhatjuk a "Hersteller" (gyártó) helyére a valódi gyártónevet (jelen esetben - Pontiac), különben a játékban a bemutatóteremben a technikai adatoknál a gyártónál csak "Hersteller" szöveg fog megjelenni)

Ezután mentsük el a .car fájlt WR2 formában, s már kész is vagyunk... 😊

(Mivel Krom .car editora még csak béta a WR2-höz, így elõfordulhat, hogy a .car fájlok átszerkesztése után a bemutatóteremben "furán" jelennek meg az addonok, illetve duplikálódnak - ilyenkor a "CarName" nevût kerülni kell, a másikat kell választani, amelyiknek a neve rendesen jelenik meg)

A matrica és 3D-s kerék addonokra már nincs kedvem szót fecsérelni, aki benne van a témában, úgyis tudja mit, hogyan kell csinálni...

Remélem nem feleslegesen koptattam a billentyûzetet, és azt is, hogy nem voltam túl érthetetlen...ha valami nem tiszta, kérdezzetek.
Jó köszi a segítségeteket elindult a játék!
Azt kérdezném még hogy az 1 kocsijai jók hozzá?
hykao
Ha a moderek idõt fordítanak rá, akkor lesz...ugyanazok a lehetõségek megvannak az addonokhoz is, mint az eredeti autókhoz. (plusz belsõnézet természetesen 😄)
Csakhogy többen is inkább a mennyiségre fektetik a hangsúlyt, semmint a minõségre...de hát ez már csak így van az élet egyéb területein is... 😊
Biztos, hogy lesz egy-két fullos addon modell, koszolódással, karcolódással, WR2 törésmodellel, motortextúrával, index-szel, világítással, élethû motorhanggal, no és persze belsõnézettel...és biztos, hogy lesz ezernyi olyan is, amely csak a WR1-es addon lehetõségeket fogja kihasználni...

Nos, estefelé - ha lesz idõm - összeszedem megint egy hozzászólásban, hogy hogyan kell eljárni, ha valaki valamelyik WR1 addont be akarja rakni a WR2-be, immáron a motorhang dologra is kitérve...(végülis aki belsõnézetbõl játszik, annak mindegy, ha nincs index, koszolódás, karcolódás, WR2 törésmodell, miegymás - hisz belsõnézetbõl ezek úgysem látszanának...a motorhang meg már megoldható könnyedén - akár saját motorhangokat is készíthet bárki, nem nagy ördöngõsség)
[HUN]FaTaL
remélem index meg ilyesmi lesz az addon autókon is😊

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
köszi a másik linket a matrica pedig nagyon zsír, azt is köszi😊 várom snyder addonjait😄

arty
abszolut nem gond, priviben segitek, oda irj!

hykao: zseniális az oktávia 😊)

jólenne valami automatizált tool a wr1_2 car konvertre...

Forza.

hykao
Úgy tûnik Snyder bá ráunt a forgalom addon gyártásra, és áttér a vezethetõ addonokra:

hykao
Na ez jó kérdés! Sajnos nem tudom ellenõrizni, mert nekem még mindig az 1.2.2.-es verzió van a fordítás miatt, az meg sajna nem kompatibilis multiban se az 1.1.1. se az 1.3.2 se pedig az 1.3.3. verzióval...
Zetorg
a matricák hogyan mûködnek multiban?
itt is csak akkor látja más, ha neki is megvan?

hykao
kösz, igazából csak mókáztam a dologgal, nem komoly... 😊
viszont tegnap csináltam motorhangot is a Brabusnak, miután Shailen leleplezte a motorhang dolgot...így már játszi könnyedséggel lehet tényleg az összes WR1 autót a WR2-höz igazítani...

A WR2-nél összesen hatféle motorhang tartozik egy autóhoz (plusz a váltáshang meg még egy két járulékos hiba hang...), biztos vagyok benne, hogy a késõbbiekben még a Trans Am hangjánál is sokkal jobb motorhangja lesz egy-két addonnak.
Istencsászár
<#worship>ez nagyon jóóóóóó gratula

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

jó bocsi hogy zavarok, de vmennyit azért értek hozzá, már csinált ilyet a gépem, és akkor újraraktam a videókártya driverét (ATI Radeon 9200), és akkor ment most még így se megy úgyhogy kifogytam az ötletekbõl!!!
arty
ez attól van, hogy egyáltalán nem értesz a számítógépedhez, hiszen egy egyszerü fájl átnevezés sem ment, hogyan akarsz igy PC-t használni?

jön a karácsony, vetess egy pléjsztésönt ... ne vedd rossznéven, de ez nem alapfoku számitogépszakkör, talán van ilyen topik is, esetlep próbálkozz ott!

Forza.

hykao
Na csináltam egy matricát: KATT

Rendõrségi "Üldözõ" RS Octavia:

...és a valóságban:
hykao
Itt egy másik link Shailen Trans Am-jéhez: KATT
mostmeg megcsináltam, menneis csak a puttó gépem újraindul, nemtudjátok mitõl lehet?
hát nemtom én mostis hiába csinálom nem indul, a faqból a 7es 8as lépést megismételtem 10szeris de nem indul az istenért sem <#zavart2><#help><#help><#csodalk><#szomoru2><#schmoll2><#shakehead><#szomoru1>
malter
<#idiota>
Zetorg
ehh...
ne mdf-é nevezd át, hanem csak a nevét írd át

WRLDRCNG2.mdf
WRLDRCNG2.mds

hmmm, már csak az a gond hogy kettõ fájlnak kéne lennie egy .mds-nek és egy .mdf-nek mert hiába nevezem át .mdf-é akkor az alcohol nem látja!!!
PLZ HELP!!!
Elõre is köszi!
köszi szépen naon naon naon, nekem az ITWINS-es verzió van meg mosmár utána néztem!!! köszi szépen :-)
Zetorg
az .mdf nevére nevezd át.

De nekem az itwinses .mds-nél azt írja ki hogy nem hozzáférhetõ a fájl!!!
Azt írja a faq-ban hogy át kell nevezni csak azt nem hogy mire??
Meg hogy?
Elõre is köszi és bocsi h zavarok!
[HUN]FaTaL
nemtudom letölteni, valami 250mb havi limitrõl hadovál😄 nem tudod feltölteni valahova?😊

Sok játéknál ez nem pont wr 2 ezt irja ki ha rákattintok az install ra C:\Windows\System32\Autoexec.NT. A rendszerfájl nem megfelelõ a futó MS-DOS és Microsoft Windows alkalmazásokhoz.Ez mi ???

hykao
Letölthetõ Shailen béta állapotú Trans Am addonja: KATT (belsõnézet van)

A motorhang egész jó, de még nem tökéletes minden fordulatszámon...valamint Krom még béta editáló progijával szerkesztett .car fájlokkal néha gond van - az érintett addon autó hülyén jelenik meg a bemutatóteremben, és az adatok is falsok...ilyenkor tovább kell lépni, nem szabad kiválasztani, mert különben kiakad a játék...

Patch ügyben: elméletileg csak az 1.1.1. és az 1.3.3. verziók kompatibilisek egymással multi esetén!

Ja, még valami: elméletileg, ha megjelent az Xbox verzió és a Microsoft is áldását adja, akkor lesz letölthetõ a Brabus CLS és az új demóban szereplõ két Octavia (meg még ki tudja mi...), de elõbb a végleges peccs elkészítésére fókuszálnak a fejlesztõk.
Zetorg
sikerült átírni a betûjeleket 😊

Zetorg
démonba raktam 4 drive-ot, de közbe telepítettem egy kártyaolvasót és kihagyja annak a helyét....

ha kihúzom a kártyolvasót, akkor F,G,L,M lesz a démon :S

Istencsászár
eh akkor rakj fel démon toolsot/alcohol és rakj rá 2-3-4 drájvot és I-be rakd be a imagét

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Zetorg
rájöttem, hogy azért nem megy föl, mert nincs bemountolva az image 😊

már csak az a baj, hogy telepítés óta változtak a betûjelek és nincs I meghajtóm, ez meg ott keresi a file-t 😞

Zetorg
próbáltam 1.3.2-re telepíteni ezt a peccset, de valami .msi-t hiányol :S

Istencsászár
hát ja, peccset rakjátok fel ez azt fel az addon és lekell venni lowra a forgalmat azt play

Zetorg
de így kell csinálni, ugye? <#miaz>

Istencsászár
pedig magyarul van 😊))

Sajnos kicsit zavaos és nem érthetõ😊<#nemtudom>

Azért köszönöm 😊

Zetorg
hm, mintha a 2 és 3-as pont ütné egymást :S

Zetorg
1)csinálj biztonsági másolatot a játék könyvtárában lévõ "traffic" könyvtárról, vagy egyszerûen nevezd át valami másra, pl: "BAK_traffic"

2)tömörítsd ki a Snyder_WR2_FullTraffic.rar-t a gépedre, nyisd meg az új "Snyder_WR2_FullTraffic" könyvtárat és másold át a "World Racing 2" könyvtárba.

3)illeszd be ezt a könyvtárat a játék fõkönyvtárába, általában C:\program files\Playlogic\ vagy C:\Programme\Playlogic\
ne közvetlen a "World Racing 2" könyvtárba!
bizonyosodj meg róla, hogy a "Traffic" könyvtár, a "World Racing 2" könyvtárban van.

4) mielött indítanád a játékot, futtasd a "DOUBLECLICK_Snyder_Traffic.bat"-ot, ami a "World Racing 2" könyvtáradban van

voxom
FAQ!!!!!!!

#2387 pls valaki egyszeruen magyarra😞

hykao
Szerinted ez miért van ott a bannerben BAZINAGY BETÜKKEL???

"MIELÕTT KÉRDEZNÉL - KATTINTS IDE ÉS OLVASD VÉGIG FIGYELMESEN A F.A.Q.-T!!!"
ja nem az itwinses van hanem a DOM-os!! 😞
ez baj?
hykao
Gyaníthatóan nem csak felmásolja azt a 23 megát azt csá, hanem hozzányúl nagyobb állományokhoz is, azokat variálja...
Mikiller
Mi a nyavaja tart ezen a 23Mb-on felrakni ennyi ideig?<#wow1><#csodalk>
A full hamarabb felért.LOL<#nevetes1>

ASUS Prime Z270A;i7 7700K;ASUS Dual GTX 1070;2x8Gb Corsair DDR4 3200Mhz;FSP Hyper 600W;Kingmax Zeus 256Gb SSD:WD Red 3Tb:Seagate 3Tb SATAIII;Optiarc DVD-RW AD7241S;LG 24MP59G;Xbox360 controller

ja, de azt meg nem olvassa be az alcohol, mert kiír vmit hogy:
nem hozzáférhetõ fájl