30077
  • Dick Riddick
    Az a gáz hogy sokszor nem is értem mit is akartak csinálni. Az egy dolog hogy lent van egy ász (már az is bőven elég, főleg hogy az ászos lapok mindenki skálájában ott vannak), de van hogy nem is egy magas lap, hanem kettő-három, egyedül a drillel nyerhet, és még akkor is lehet valakinél magasabb drill.
  • Csacsi
    Látom pörgés volt a hosszú a hétvégén. Gratulálok a házigazda kinevezésének. További jó játékot mindenkinek.
  • sandor8206
    kösz szépen! Beszerzem őket! Azért nem akarok panaszkodni még plusszba vagyok, de ez a 2 nap kemény volt nagyon! Sztem is megtettem mindent, sajnos mindig végig nézem a leosztásokat és idegesít miért nem adtam meg egy emelést mondjuk 77, és floppon egy 7, de aztán mindig jön a JJ-ra (aki emelt) egy J turnre vagy riverre. Pedig floppon ott egy A, egy gyerek bemegy vele (mondanom se kell A3-al egy emelésre) és mégis betolja floppon JJ egy Allint és még olyan mákja van, hogy jön a J. És akkor látom baszhattam volna a 7 drillemet a floppon, mert hiába van lent A vagy K vagy Q betolja egy JJ párra és még mákja is van.
  • Dick Riddick
    Szerintem jó volt a lejátszásod, megtettél mindent.
    A T9s rerise talán már túlzás lett volna.
  • Dick Riddick
    A Dan Harrington könyvek kiválóak. Tudom ajánlani őket.
    Hold'Em versenystratégia
    Holdem Cash game 1-2.
  • Dick Riddick
    Jó ez a kép.
    Lehetne a címe mondjuk "Mákolás felsőfokon". :)
  • Dick Riddick
    Nem akarlak csesztetni, kérlek ne vedd annak. De a #6716 lépésed nem volt éppen valami fényes. Korai pozícióból emelsz ezekkel a lapokkal. Egy rakás ember mögötted. Valaki visszaemel, már megy is a lapod a levesbe. A játék alatt hizlalod a potot, nem sok esélyed van a javulásra, bemutatási érték szintén nem sok, kellemes pot-odds-ot adsz a húzóknak, közben halvány fogalmad sincs hogy az ellenfeleidnél mi is lehet, a végén pedig befogod a szemed és all-in mész.
    #6717 Itt megint, szem befog, koraiból all-in mész határeset lappal, majd lesz valami.
  • Dick Riddick
    Még olvasni is sok volt. Nem is tudom mit lehet tenni ilyen esetben, vagy mit lehet tanácsolni. Talán az a legjobb, ha a nagy bukták után pihen az ember, és másnap, vagy amikor úgy érzi mehet, folytatja tovább.
    Az a baj hogy nem a leosztásokkal van a gond, hanem a pocsék játékosokkal. Olyan lépéseik vannak, amikre sokszor nincs reális magyarázat. Egyszerűen érzelmi lépések. Kezdőkezek megválasztása, stratégia, józan ész... minek is, elég a szerencse.
  • zeli
    Igen, ez tényleg nagyon idegesítő, de ha belegondolsz az AQ-d is csak egy magas lap, ami ha tetszik ha nem a pókerben a leggyengébb kéz. Én mostanra már megtanultam, hogyha floppon nem javulok AK, AQ AJ AT lapokkal, akkor meg kell válni tőlük. Illetve attól függ, hogy lehet-e folytatólagosan licitálni. Én is szoktam, főleg akkor előnyös, ha az ellen után vagy pozícióban. Olvass utána a CBetnek, így elkerülheted ezeket az irritáló eseteket...

Nekem a kedvenc leosztásom mind a mai napig ez:
    Emeltem JJ-val, srác visszaszúrt majdnem allint preflop, azután ez a kép fogadott:

(ezt a képet párszor beszúrtam már ide, sry ha vkit zavar, de megunhatatlan :) )
  • Danny1987
    Teli a tököm az olyanokkal akik 7 nagyvaknyi emelést megadnak 96o el
    Flop:875
    AQ val buktam ezután dobatni akartam emeltem egy potnyit ráemeltem tartottam.
    river lejön egy Q emelek visszaemel én push
    10.nek kiestem.

Tudom hogy én basztam el de akkor is idegesit hogy ilyen szar lapokkal megadnak mindent.

Az a legdurvább hogy már floppon tudtam hogy sora van vagyis sejtettem de a kibaszott idegesség amikor ilyen lapod van és a flop nem stimmel áááá

Megyek aludni.

Jó éjt!
  • zeli
    Grat. :)

Előbb megszámoltam, mai nap: 2342 hand összesen :D
  • kraawz
    6$-al zártam a mai napot, jó lesz ez :)
  • zeli
    Én is visszaveszek sztem, csak kipróbáltam milyen :D
    Máshova egy másodpercet nem lehet figyelni kb. :)
  • kraawz
    kevés zsetonja volt, fogjuk rá :)

én 3 asztalnál még nem is próbáltam többön játszani, de nem is akarok :)
  • zeli
    Nem mondom, hogy a J9 jobb, de szerintem AJo-ra all-int szúrni preflop elég meggondolatlanság. Mivan, ha valaki megadja egy 22-vel, és ha nem jön Ász, vagy Bubi, akkor cseszheted. 22 azért elég durva lenne, de pl 77től szerintem simán megadnák bármilyen kézbe párral, nem beszélve az AQ AK kezekről...és ezeknek a kezeknek elég, ha nem jön le semmi, már is megvertek...és ugye többször jön semmi, mint valami. :)
  • zeli
    Akkor mindegy, mert amúgy sem mostanában regisztráltam volna. De azért köszi a felvilágosítást!
    Mansion-ön is volt ma duplapontos ajánlat, játszottam összesen kb 7 órát, abból 4-et hat asztalon. Először furcsa volt, mert ennyi asztalon még nem játszottam egyszerre.
  • zeli
    Már megtaláltam a FullTilt oldalán. Csak nem találtam meg először, a magyar oldalon.
  • kraawz
    Igen, mindenkide vonatkozoTT,tegnap este lett vége.

Sajnálhatod, hogy lemaradtál róla, gyerekjáték volt. Ápr3 és 12 között volt, ha már csak 1 pontot szereztél, akkor 5$-t kaptál, és ha minden nap 1 pontot szereztél a 10 nap alatt, akkor még 20$-at.

Pontosan nem tudom, talán 1$ rake 3 FTP.

De ami a legjobb volt: Este 9-111 között van Happy Hour Ring Game Hours. Minden pontod duplán számolják. Ez igaz volt a Take2ra is, magyarul ha este 9 után játszottam 2 asztalon, akkor 4x-es pontokat kerestem meg :D
  • Danny1987
    Igaz a j9 jobb.

Persze forditott esetben potyogtak volna az ászok. Sőt kijött volna neki a sor is.
  • zeli
    Ma nekem is volt egy KKra szett floppon, végén kikaptam egy A3-tól, backdoor sor...
  • zeli
    Kraawz, írtad azt a take2now bónuszt a Fulltilten. AZt szeretném kérdezni, hogy az minden játékosra vonatkozik, vagy teljesíteni kell hozzá vmit? 1 FTP 1$ rake után jár ? És ez a bónusz folyamatosan van, vagy hogy?

Azért kérdezem, mert szeretnék regisztrálni nemsoká, és érdekelne. :)
  • kraawz
    egyetértek
  • kraawz
    Király drillt floppoltam most, srácnál 2 pár, +3$.

Meg is dícsért, hogy jól játszottam meg (a srác vmi IronMan, vagyis a sttátusza)
  • zeli
    Már megint nem volt semmid. Szted lehet nyerni pókerben MAGAS LAPPAL ?
    (1-2 kivételtől eltekintve...)
  • kraawz
    Na, most ültem le játszani, 10 perc alatt eddig:

-2$: srác emel gomb előtt 0.35re, gomb megadja, nálam QQ, visszahívom 1$-ig. Gomb előtti dobja, gomb megadja AJ-val. Az A mondanom sem kell, lejött.

+4$: srác emel 30 centig, gombon vagyok 88-al, mondom megadom. Flopon AA8. Na mondom, szép kis full house. 1$ körül a pot, meghívom 30 centtel, ketten eldobták, srác tartja. Turnön kettes, megint 30c, adja a srác. Riveren még kettes, all-in,megadja,elvittem. Aki az elején dobta, 2-es párja volt kézben :D
  • Danny1987
    A k.rva anyját az ilyennek:

***** Hand History for Game 7980210598 *****
    NL Texas Hold'em Trny: 45222334 Level: 4 Blinds(100/200) - Monday, April 13, 15:03:06 EDT 2009
    Table WSOP Freeroll (1656082) Asztal #153 (Real Money)
    Seat 4 is the button
    Total number of players : 10
    Seat 4: MikeyMac999 ( 16,120 )
    Seat 3: SOKSZERENCSE ( 3,320 )
    Seat 9: dana19999 ( 2,700 )
    Seat 8: danny87ers ( 2,570 )
    Seat 6: igrikkkk ( 2,700 )
    Seat 5: nicouple21 ( 1,540 )
    Seat 1: saliadam ( 2,760 )
    Seat 2: sharon19691 ( 290 )
    Seat 7: thegoi ( 2,440 )
    Seat 10: vierke3635 ( 19,690 )
    Trny: 45222334 Level: 4
    Blinds(100/200)
    ** Dealing down cards **
    Dealt to danny87ers [ As Jh ]
    thegoi calls [200]
    danny87ers is all-In [2,570]
    dana19999 folds
    vierke3635 folds
    saliadam folds
    sharon19691 folds
    SOKSZERENCSE folds
    MikeyMac999 folds
    nicouple21 folds
    igrikkkk folds
    thegoi is all-In [2,240]
    ** Dealing Flop ** [ 2c, 5c, 9h ]
    ** Dealing Turn ** [ 2s ]
    ** Dealing River ** [ 7h ]
    thegoi shows [ 9c, Jd ]two pairs, Nines and Twos.
    danny87ers shows [ As, Jh ]a pair of Twos.
    danny87ers wins 130 chips from the side pot 1 with a pair of Twos.
    thegoi wins 5,180 chips from the main pot with two pairs, Nines and Twos.

Ez már fáj baszki.
  • Danny1987
    ***** Hand History for Game 7980118473 *****
    NL Texas Hold'em Trny: 45222334 Level: 1 Blinds(20/40) - Monday, April 13, 14:40:24 EDT 2009
    Table WSOP Freeroll (1656082) Asztal #527 (Real Money)
    Seat 1 is the button
    Total number of players : 10
    Seat 9: Eichholz1314 ( 3,400 )
    Seat 6: Moortje ( 2,940 )
    Seat 3: Zanuda111555 ( 5,880 )
    Seat 4: barbetti555 ( 2,980 )
    Seat 1: billysingh31 ( 2,940 )
    Seat 5: danny87ers ( 3,180 )
    Seat 2: mad1881 ( 3,100 )
    Seat 10: setonoff ( 2,940 )
    Seat 7: smooney999 ( 2,860 )
    Seat 8: tontine123 ( 2,780 )
    Trny: 45222334 Level: 1
    Blinds(20/40)
    ** Dealing down cards **
    Dealt to danny87ers [ Tc Jd ]
    barbetti555 folds
    danny87ers raises [80]
    Moortje folds
    smooney999 calls [80]
    tontine123 calls [80]
    Eichholz1314 calls [80]
    setonoff folds
    billysingh31 folds
    mad1881 calls [60]
    Zanuda111555 calls [40]
    ** Dealing Flop ** [ 6h, 8h, Ah ]
    mad1881 checks
    Zanuda111555 folds
    danny87ers bets [200]
    smooney999 folds
    tontine123 folds
    Eichholz1314 calls [200]
    mad1881 calls [200]
    ** Dealing Turn ** [ Qd ]
    mad1881 checks
    danny87ers bets [480]
    Eichholz1314 calls [480]
    mad1881 calls [480]
    ** Dealing River ** [ 6c ]
    mad1881 checks
    danny87ers bets [1,640]
    Eichholz1314 folds
    mad1881 folds
    danny87ers does not show cards.
    danny87ers wins 4,160 chips

jól szimuláltam a flusht kibaszott szerencsém volt.
  • sandor8206
    Ja és annyi, hogy nem tudnátok ajánlani valami pókeres könyvet ami magyarul van, esetleg olyat ha van ami direkt a versenyekre való felkészülést segíti, tehát specializáltan arról szól. De végül is olyan is ok lenne, ami úgy általában a pókerről oktat. A lényeg, hogy magyar legyen. Tudok angolul de nem perfekt. Előre is köszi
  • sandor8206
    Az a baj, hogy amikor meg én voltam nyerő nem mindig tudtam kifizettetni, csak csellel. Tehát voltam nyerőbe, ez a - 80e is befizetés+nyeremény+bónusz jött össze. Csak az a baj, hogy egyszerűen nem tudod néha megjátszani a handjeidet, mert egyszerűen mindenre tolják be és így nagyon nehéz kiszámítani mire tolják, hisz nekik is lehet AA kézbe.
    Valaki 0.10/0.25 asztalon 1$ bet-tel egy K4s
    Utána már direkt CAPSLOCK-os (max 7.5 $ emelés) asztalhoz ültem be, mert nem hittem el milyen Allineket bukok
    Pl: Egy bukó és 2 nyerő parti (az egyik mákkal)
    BB vagyok AK, gyerek rám emel 1 $ éreztem, hogy vaklopás visszaemelek 3 $, erre gyerek Allin (be is fo*tam nogy AA) de már benne voltam + gyerek eléggé fish volt lecallozom, erre látom K6 nála-természetesen 6-hoz feldobta a sort neki. Na mindegy ok, van ilyen

Ezt nyertem de ezt is mákkal, mindenki limppel (ez természetes, hisz mindennel játszanak :-D) nálam KK, na mondom szórom a jó népet, erősen kell játszani mert itt bolond a nép, 2$(hol vagyunk a 3-, 4*-eres vaktól nem?), gyerek vissza Allin, na mondom mibe szaladtam megint bele, le callozom. Gyereknél J9?
    Flopp J 8 9, mondom nem hiszem el, turn semleges, riverre nagy csoda feljött még egy 8.

Másik nyerő, de ezt is megszívhattam volna, de itt már nagyon agresszívan játszottam
    1010
    Egy gyerek 0.85$ emelés (elég idióta volt ha már volt egy magas lapja már bet,de lehetett volna nála JJ vagy akármi) mégegy gyerek és én csak call. Flopp 9 8 3 szívárvány, gyerek 2$ emelés, másik bejövő dobás, én meg idegből vissza Allin és megadja (na megint szo*tam) és mi van nála A9, más nem jött nyertem

De csak azért írom ezeket, hogy néha kiszámíthatatlanok emberek, tolják be egy top párra, de ugyanúgy tolják persze be egy jobb handre is és így az a baj, hogy pl: néha totojáztam a drilljeimet, mert lent volt egy flush-húzó vagy akármi. Szerencsejátékot meg nem akarok játszani, hogy vagy az van nála vagy nem.
  • Matthew Prosac
    semmi baj nem volt azzal a 9-10s-el. én 3BB-it megadok néha középső kapcsolódó egyszínű lapokra.. attól függ ki az ellenfél, és hogy mennyi a zsetonjaim mennyisége.
    egy AA-t úgysem AK-al vagy AQ-val fogok elverni, hanem közepes kapcsolódó lapokkal.. Ezt sajna mások is tudják, szóval ha emelek egy 3-4BB-ot AA-al és egy 4,7,8 flop jön akkor kezdhetek remegni...
  • zeli
    Uhh, akkor én meg sem szólalok.
  • sandor8206
    jó a 4.-nél talán annyit hibáztam, hogy nem kellett volna bemenni a játékba, hanem dobni, vagy vissza raise és ha arra vissza allin, vagy nagyobb emelés, akkor dobás, de 0.10/0.25 asztalnál emelt 0.50. Mondom elég a call, ha nem jön a flopp dobom, de a jött a kur*a anyját :-)
  • sandor8206
    Sziasztok!
    Na eddig nem nagyon írtam ide, de online pókerről már sztem nem is fogok! Csak az élő, mert amit 2 nap alatt leműveltek velem azt azért idegekkel bírni kell! Beregisztráltam egy új oldalra, majd mondom feszes játékkal leszedem a bónuszt! Hát annyira feszes voltam, hogy úgy lemákoltak 2 nap alatt 80 eFt-tal, hogy csak lestem!

1; AJ fullhouse-sal vesztettem Royal flush ellen!, persze csak flush-e volt K-al ( A pedig lent), de természetesen Riverre dobta Q, hogy RF legyen neki!

2; Straight flush-öm volt A-5 Turnon, gyerek megadta az all-int sorra (6-7) és Riverre dobta azt a 6-os neki amivel neki nagyobb Straight flush-e lett 7-sel.

3; 55 limpelek, flopp 5 3 3 , egyik gyerek emel, mindenki dobja csak call (mondom hagy nyomja be) turn-re valami teljesen semleges, gyerek megint emel, jó akkor vissza raise, gyerek vissza all-in. Call gyereknél 7-3, ok fasza! Riverre mégegy 3-as, hát igen 3 póker

4; BB vagyok 10 9s, kisvak emel, mondom biztos csak vaklopás leCallozom (itt lehet visszaRaiselni kellett volna, de tuti rámküldi ezek az idióták az Allint, ahogy kiderült igazam is lett volna, semmi nem számít nekik), floppra flush-om van (de még Straight flush esélyem is 7-8-3) gyerek egy erőltetett C-bet (ugyanannyit hívott mint preflopp) vissza nyomok egy 4*-es Raiset, csak Call kapok, turn mégegy 3-as, gyerek csekkol, mondom ne nézegessen itt semmit Allin, gyerek megadja (na itt beszartam, a csekk/raise-től), természetesen nála volt (csak)az A semleges Q-val, természetesen riverre dobott egy 2-es neki, hogy A-al nagyobb flush-e legyen. Gondolkodtam, hogy nem lett-e volna jobb floppon Allint mondani, de ez úgy is azt hiszi blöffölök és lecallozta volna magas lapra vagy ilyesmi.

Ezek voltak a keményebbek, ilyenek meg dögivel BB vagyok J10 (már be is jelölve check/fold) mindenki limppel, ok akkor megyek be, flopp A K Q szívárvány, egyik srác emel, következő All in (ok kösz szépen), mindenki dobja lecallozom, gyereknél QQ (tehát Q drillje van), turn semleges, természetesn riverre egy K, hogy bepárazódjon neki.
    Azt mondanom se kell, hogy a QQ és KK párókat (pedig úgy rimánkodtam értük, mert alig kaptam) úgy dobáltam el Allinekre mint a kisangyal, természetesen AA ellen mentem volna, és természetesen K nem jött volna sose. 2 játékot végig is nézetem, ekkor egy idióta az én emelésemre Allin-t mondott (88) egy megadás (na akkor dobom a KK, természetesn AA a gyereknél), máskor meg QQ dobtam (de az a tipikus lehúzás) floppon A Q 3, most ha csak emelésemre megadás van, akkor is játszd már meg ezt AA ellen! Meg ilyen apróságok, hogy 99 jön a floppon a 9 8 valami kis semleges talán 3, természetesen ilyenkor egy másik gyereknek jön a 10-es párra a turnre a 10 drill, és ezeket nem tudtam hogy kizárni, mert ezek egy top párra már nyomják az allint és engem "bűntet" a gép.
    Szóval nem panaszkodni akarok, tudom vannak ilyenek, élőbe is előfordul, de nem ennyi! Szinte majdnem mindegyik Allin-emet buktam, már csak river után mertem mondani Allint, mert ezeknek mindig dobta a river-re ami kellett nekik.
    Csak érzékeltetésként írnám, hogy milyen játékosok ellen buktam ennyit
    Pl:
    Még vagy 4 fő bent, a lenti 5 lap 2 6 7 J A egyszínben mondom hívok egyet (úgyis hülyék) és mindegyik dobta!!! Már csak röhögtem a gép előtt, hogy ilyenek mákolnak le. A lapokkal nincsenek tisztában.
    Szóval nálam marad az élő, úgyis egyre több pókerterem nyílik, mindenkinek ajánlom őket.
    Sziasztok, remélem legközelebb sikerekről tudok majd beszámolni :-)
    Amúgy remek játék!

• zeli
    Mostanság volt pár érdekes kezem:

itt sztem csak szimplán unmákom volt, mert rendesen visszaemeltem neki.

Itt úgy vélem kicsit emeltem preflop, de megvolt az okom rá: nagyon feszes volt az asztal, sokszor kisebb emelésekre is bedobálták. Mikor megláttam a 2 színt flopon emeltem egy nagyot, de nem nagyon érdekelte...

Itt meg véletlenül megadtam a preflop emelését, nem vettem észre, hogy emelt (4 BB-t), és ez a flop jött. :)
  • Dick Riddick
    Ami a pókerre egészen biztosan nem vonatkozik.
  • Dick Riddick
    Egyébként boldog húsvétot mindenkinek! :)
  • Danny1987
    Magyarországon a nyereményadó 36% ha jól tudom.
  • Dick Riddick
    Nem kell, csak szeretnék. A pókertermek pedig nagyon nem. És a játékosok sem. A szabályozása sem lenne egyszerű.
  • Dick Riddick
    Én is fordíottam már a végén a semmiből. Megellenem is nem egyszer. Van hogy nem jön be semmi.
  • Dick Riddick