Póker

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sz4bolcs
A végét figyeljétek, hogy kineveti. Én azon nevetek fél órája, hogy hogy kineveti. 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
"ahogy elnézem" ...

sz4bolcs
omahában csak ászra kell számolni színben?
Ahogy elnéhez, itt K-magas flös lófaszt sem ér, nem is nézem flop elõtt, hogy ha van Királyom, akkor van-e mellé szín..

sz4bolcs
Szerintetek mennyi idõ, mire egy holdem játékos kezdi úgy érezni az omahát, mint a holdemet?

Igen de pl. TH-ben floppon 4 színem van akkor 30% esélyem van a flössre míg 5CD nem lehet annyi. Nem csak az érdekel hanem az összes. Persze tudom, hogy kiszámolhatnám hány outom van de a faszom számoljon.

sz4bolcs
"Olyanra gondolok ahol azt is leírják, hogy mondjuk ha 1párra 3-at cserélek mennyi esélyem van setre"

-Lol 😄 Nem detto ugyanaz, mint ha flopot néznél? xD
Amúgy láttam ilyen írást, asszem Mike Caro könyvében. Meg is van valahol pdf-ben, ha nem találnád meg torrenten, vagy valahol, akkor föltöltöm.

Valaki nem tud olyan táblázatot ahol le vannak írva az 5CD esélyei részletesen? Olyanra gondolok ahol azt is leírják, hogy mondjuk ha 1párra 3-at cserélek mennyi esélyem van setre vagy 2 párra ill. ha setre 1-et cserélek mi esélyem van meg ilyesmi.

TaRka0107
Meg azon is röhögök ha AA párja van csak flopon, és már párosodott a board meg lehet flush meg sor húzó is és betolja az allint, mert hát A pár kézbe az azé A pár😄😄 Jólvan régen is azt hittem hogy jó lap omahában😄

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

TaRka0107
Sokszor van az hogy AAA-al jönnek allin preflop, vagy akár flopon. Mert még ha megnézi a flopot, az még oké is mert hátha jön a 4. A és akkor drillje van. De amikor allin megy vele csak röhögök egy nagyot😄😄

Aki 2222-vel bemegy az meg is érdemli.<#hehe>

MEdievil
A legviccesebb amikor kézbe kapsz 3-4 azonos jó lapot pl. KKK AAAA és ezáltal gyakorlatilag halott is a kezed 😄

F

sz4bolcs
nyerési esélyü...

sz4bolcs
tök durva, hogy omahában el lehet érni 0% nyerési kezdõ kezet. 😄

TaRka0107
Oké, meg is kezdtem😄😄

sz4bolcs
engem meg tessék sajnálni!!! 😄

Most nézem csak, hogy 1 dollár a rake?? Az semmi, nagyobb rake-eket csinálok mikorlimiten.... ezt a kizsákmányolást 😄

TaRka0107
AZTABÜDÖSK*RVA!!!
Amúgy Grat!<#eljen>😄😄

sz4bolcs
Olvastam mégegy jót: "Az a jó Omaha játékos, akit sokszor kiblöffölnek." 😄

Pedig valami bökte az oldalamat, hogy adjam meg.

sz4bolcs
Én tegnap óta 200 mínuszban vagyok. 😄
Azt hittem, tudok omaházni. Nappal. Aztán éjjel már nem volt annyi fish, kivéve engem és még pár arcot... 😄😄😄😄

Az a vicc, hogy amikor elõször láttam a játékot, sokkal jobban éreztem, mi a jó, meg a rossz lap, mikre lehet emelni, és megadni. Ultrafeszesen játszottam, mert tudtam, hogy nem vagyok még omahazseni, és fölmentem vele 100 pluszba, $400-ban zártam. Aztán le 200-ig laza játékkal...

Sajnáltam szegényt.

2 napja találkoztam egy figurával 25/50c-en aki olyan beteg volt, hogy felírtam a nevét. Ilyet nem tettem 2 hónapja. Nem viccelek: MINDENRE EMELT ÉS MINDEN VISSZAEMELÉST MEGADOTT !! Szerintem 4-5 beülõt bukott el. Ez nála teljesen normális volt: raise 3$, dealt 2 card, bet 13$, shows and loses 33A108. A végén már mindenki megadta neki az emelést bármire.<#hehe>
Õ volna az.Azt hiszem kijelenthetõ, hogy tele van pénzzel és egyszer már nyert is. Amúgy olyan 8000$ vesztet el. 5000$ mínuszból felment 4000-re egy tornával és már megint majdnem nullán van. Persze ez csak az MTT. De CG-ben sem tûnt egy nyerõgépnek.

Pár nap?? Szerintem beülök a teli kádba és bedobom magam mellé a hajszárítót.<#zavart2>Tegnap este is volt, hogy ököllel vertem a fejemet annyira dühös voltam magamra.(Bár 50$ pluszban zártam). Ha látnátok ilyenkor simán rám húznátok a kényszerzubbonyt.<#idiota><#hehe>
Mikor láttam, hogy kettõt cserél síros hangom azt motyogtam magam elé "könyörgöm!".<#nevetes1>
Amúgy köszi mindenkinek.

sz4bolcs
Szerintem az 5CD sokkal biztonságosabb bankrollt duplázni, mint holdemben egy AA-ra föltenni a bankrollt...
Csak keresel egy ilyen hiperaggresszív faszt, mint amilyet ddt talált, kivárod a kézbesorod/flössöd/fullod, aztán mehet a tüzijáték.

sz4bolcs
Anyám borogass xDDDD Te is tudod, hogy kell növelni az adrenalin-szintet. 😄 De a jackpot megvolt, gratula.

(most irigykedik)

Az kemény 😄 Én is eljátszottam a gondolattal hogy beülõk NL 200-ra (de szép is lenne felduplázni AA-val), de ez csak egy szép gondolat marad 😄

Rash87
Ez beteg :\ 😄
Ha bukod,szereztél volna magadnak v. pár nap mérgelõdést,az tuti.

Glory, Glory Man. United!

mindenesetre grat a szép pothoz, nekem ehhez sem lett volna idegrendszerem <#eljen>

How much can you take,before you snap?

Bár talán ez kárpótlás a mai két rushom-ért.

Ez döbbenet. Még most is remegek.<#wow1>Már nem olyan az idegrendszerem mint régen.<#hehe>

Pókeres pályafutásom legnagyobb hülyeségét követtem ma el. A bankrollom 80%-val (több hetes nehéz küzdelemmel jutottam el 200-ról 550$-ra) beültem egy 2/4$-os!! 5CD-ra. Úgy gondoltam majd játszom az elsõ nagyobb nyereményig és semmilyen kockázatot nem vállalok. A gond ott volt, hogy az egyik ellenfelem hiperagresszív volt és mindenre emelt. Ez lett belõle.
Full Tilt Poker Game #25460584417: Table Long River (6 max) - $2/$4 - No Limit 5 Card Draw - 10:24:03 ET - 2010/11/11
Seat 2: Luxitive ($451)
Seat 3: ddt500 ($409)
Seat 4: 23V23 ($283.20)
Seat 5: Sharazard ($400), is sitting out
23V23 posts the small blind of $2
Luxitive posts the big blind of $4
The button is in seat #3
*** HOLE CARDS ***
Dealt to ddt500 <9d 6s 7c 8s 5s>
ddt500 raises to $16
23V23 calls $14
Luxitive raises to $68
ddt500 raises to $409, and is all in
23V23 folds
Luxitive calls $341
*** DRAW *** (Pot: $834)
Luxitive discards 2 cards
ddt500 stands pat on <9d 6s 7c 8s 5s>
Luxitive is dealt 2 cards
*** SHOW DOWN ***
ddt500 shows <9d 8s 7c 6s 5s> a straight, Nine high
Luxitive mucks
ddt500 wins the pot ($833) with a straight, Nine high
*** SUMMARY ***
Total pot $834 | Rake $1
Seat 2: Luxitive (big blind) mucked <4c 4h 4d Kd 3d> - three of a kind, Fours
Seat 3: ddt500 (button) showed <9d 8s 7c 6s 5s> and won ($833) with a straight, Nine high
Seat 4: 23V23 (small blind) folded before the Draw
Seat 5: Sharazard is sitting out

Amikor megadta azonnal 150-re ment fel a pulzusom és még most is remeg a kezem. Nem tudom, hogy néztem volna tükörbe ha elbukok mindent.<#falbav>

TaRka0107
Ez így igaz. Eddig ha kisebb fullom volt mint ami lehetett volna akkor tuti kiestem😄 De most már nem fogok allin menni ezekkel.

Azt is mondják az okosok, hogy annyiban ellentétes a hold'em-el, hogy itt kerülni kel a nagy potokat. Csak akkor szabad ólin menni ha tuti nyerõ vagy. Ha JJ4-es floppon neked 44 van kézben az omahában szinte tuti bukta. Nem szabad feltenni rá mindent.

Újabb döntõ asztal ment el egy idiótán.

Emberünk 3000$ mínuszban van.

sz4bolcs
Olvasok omahás stratégiát:

"Szóval ha van esély arra, hogy kinn van egy lap, amitõl félned kell, akkor alapértelmezetten vedd úgy, hogy az ott is van valakinél! Hosszútávon, kis téten ez a hozzáállás garantáltan nagyobb nyereséget hoz, mint a "nehogy má' pont az legyen nála!" elv. Mert igenis az van nála. Pont az. Pont. " 😄😄😄:

sz4bolcs
Omahás aranyköpés:

'Omahában nem egyszerûen "lehet náluk bármi", hanem ott is van!'

Azért általában le szoktam idiótázni az ilyeneket. Jól esik.<#hehe>
Közben rágugliztam. ezek nem idióták. Inkább debilek.

"gyengeelméjûség - oligofrénia, Veleszületett, vagy az élet korai stádiumában szerzett értelmi fogyatékosság. A gyengeelméjûségben szevedõket 3 fokozatba soroljuk: 1, idióták - beszédhiány, nincs értelmi, vagy érzelmi megnyilvánulás., 2, imbecillisek - bizonyos fogalmak és tapasztalatok elsajátítása, melyek helyes felhasználására, alkalmazására az életben képtelenek., 3, debilisek - magasabb fokú értelmi tevékenységre képesek, de az életvezetés hibás., oligophrenia"

Most nézem, hogy evvel a 'gross van' köcsöggel 2X is ólin kerültem. Mind a kétszer eléggé véleményes lappal jött be.

Pár osztás belõle.

Itt kikértem a gondolkodási idõt de úgy éreztem valami nincs rendben vele. Ettõl függetlenül nyerhetett is volna akár.

Eszembe sem jutott, hogy megadja.

És így kerültem csiplíderként a döntõ asztalra.

nos igen, lehet mondani erre is,hogy idióta, de amit te leírtál az inkább az átlag magyar ember 😄

attól,hogy valaki így viselkedik még nem biztos,hogy idióta, legalábbis az én álláspontom szerint. de mindegy, igazából csak kíváncsi voltam a véleményedre.
csak arra akartam kilyukadni,hogy az,hogy valaki butaságot csinál, annak rengeteg oka lehet és nem egyenlõ azzal,hogy idióta,szóval van különbség a két dolog között 😄

Közben megint 2-ik lettem egy 4$ rushon. 97$. Már 500 van.<#buck>

Ja látom. Egyszerû. Van egy alap viselkedésminta amit elfogadhatónak tartok. Az is zavar ha valaki buta.(Itt a kõbuta emberre gondolok akinek ha azt mondod H2O csak néz bután. Én sem vagyok egy agytröszt de sokan az általános iskolai tudásszinttel sem rendelkeznek 40 évesen. Olvasni nem tudnak meg ilyesmi.) De ettõl még nem tartom õket idiótának.
Az idióta nálam a következõ. Buta mint a segg. Semmilyen logikával nem bír. Az alap életösztönökkel nem rendelkezik. (Úgy szoktam mondani, hogy az õskorban õt kapta volna el elsõnek a kardfogú tigris<#eplus2>).
És a két legfontosabb tulajdonság ami ezek mellé társul. Kibaszottul nagypofájúak. Ordítva tudnak vitatkozni azon, hogy "egy szervofékes autót lehet-e vontatni?" Tehát pitiáner dolgokba is úgy belelovalják magukat mint állat és emellett olyan félelmetes önbizalmuk van amitõl ökölbe szorul az ember keze. Mert tudom, hogy nem tudja mit csinál.
Nagyjából ennyi.
De néha ilyenkor én is azt szoktam mondani, hogy ha nem akar játszani minek ült be? Mert aki 37s-re ólint mond 30BB-re az vagy nem akar játszani vagy egy idióta.

Általánosságban kit tartok idiótának, vagy a 47s-re ólint mondó embert miért tartom annak?

jó, most nem konkrétan arra gondoltam
amúgy meg lehet,hogy õ csak funból játszik és épp akkor unta még és úgy gondolta próba szerencse egy allinre 😄

MEdievil
37s-re allint tol 😄

F

amúgy ez egy érdekes téma 😄

mi alapján határolod be,hogy õ egy idióta?

Nagyon egyszerû. Napjaid során hány idiótával találkozol? Biztos ismeritek azt a fajta embert aki dolgozik, éli az életét de egyébként valszeg pszichiátriai intézetben lenne a helye. Van pár kollégám akivel fizikai fájdalmat okoz a beszélgetés.
Na ugyan ezek az emberek ott vannak a póker termekben is. Gomolyog a köd a fejében és teljesen értelmetlen döntéseket hoz. Nagyjából ennyi.<#eplus2>

MEdievil
Csak azért adtam meg mert tudtam hogy egy fogyatékos és valószínûleg elõl leszek de erre (rém)álmomba se gondoltam volna
Nagyon vicces volt a flop.. tényleg.

Azon kívül hogy egyszínû még is mi a magyarázat?!

F

TaRka0107
<#eplus2>

sz4bolcs
Sõt, tudok jobbat, gyorsan indulok WSOP-n valami számomra tök ismeretlen játékban, hátha szétmákolom õket. 😄😄😄