Lost (ABC)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kill3r21
Jah vagy Desmond a repülön lehetett a füst is! Mostmár tudjuk hogy bárki alakját felveheti! (Elvileg aki már meghalt az eddigiek alapján, dehát desmond meghalhatott a vitorlás versenyen, csak még nem tudunk róla)
Jack ezért kérdezte töle hogy ismerjük-e egymást, hát már találkoztak, mikor jack futott a stadionba, desmond azért nem emlékezik rá szerintem mert valszeg az nem desmond! 😄

ui: a koporsó meg valszeg azért nincs meg , mert jack apja él, ha az eredeti történéseket vesszük jack a szigeten csak üres koporsót talált..
Hát kivi leszek hogy 1 évad alatt hogy magyarázzák ki az egészet, holott már megint millio egy kérdés merült fel 😊
precision
jóféle video 😊

Bazinga!

trident
Pont ott vannak.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Egy idõben vannak "most" a bombás lostik és az ajirás lostik.😊
Ezért tud megjelenni Jacob Hugonak. Hugo mondja el a templomos többieknek, hogy Jacob meghalt. Amikor berittyentenek a templomosok szórják a hamut és lövik a rakétát (01:10), akkor Richardék azt skubizzák (01:18).

Spanyolviasz: talán egy kérdést ez megválaszolhat:
Jacob vért bugyborékolva a bombás lostikra utalt, amikor azt mondja: jönnek. Igen, igen, ezt sokan sejtették, de ugye akkor nem voltunk benne biztosak, mentek a találgatások.

Hogy tartalma is legyen a hozzászólásnak, Terry O'Quinn ismét kibaszott nagyot alkotott.😄 Monologizálás Locke-ról zseniális volt, aztán amit fejet vágott, amikor a valódi céljáról beszélt...😄

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Herold
Még azt is el tudom képzelni, hogy Jack, Kate és a többiek visszakerültek 2007-be Lapidusék idejébe, és egyszer összefutnak valahol.
Mivel ekkor halt meg Jacob is. Vagy pedig Jacob képes utazni az idõben és úgy látogatta meg Hurley-t, de ezt nem tartom valószínûnek.

trident
Pont erre gondolok!😉

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Herold
Nemezis elvesztette a testét? Ezt honnan veszed?
Emlékezzél vissza, mikor Jacob sült hallal kínálta, és erre az azt válaszolta, hogy már evett. Test nélkül aligha evett volna.
Bár az régebben volt, azóta lehet, hogy történt vele valami.

trident
Igazad van, hülyeséget írtam.
Marad csak a bomba hatása a spécijális erõtérben. Ez lökte kétfelé a történetet.

Na azt persze meg meglátjuk, valóban így van-e, tényleg több koncepció is szóba jön.

Sayid és Jacob.
Nekem ez ösztönszerûen pattan ki.

Van egy spolieres videó, ami ide is be lett szúrva, akkor a japán templomos vezetõ egy nyíllal kínozni akarja Sayidot -ez az ötletem ellen szól.
01:14. Ha itt elmondaná mit érzett Miles, akkor bizton tudnánk. De kibasztak velünk. Bizonyítani nem tudom, személy szerint én nem zárnom ki a lehetõséget.😊

De miért gondolom? Jacob halála miatt a forrás megváltozott. Eddig gyógyított (is), még ha nagyon akarjuk, akkor köze is lehet a régi othersekhez, talán e miatt nem öregednek. De ez most nem ide tartozik.
Szóval a forrás megváltozott. Ezt látta elõre Jacob is, és a templomosok azt hitték meggyógyul, de valójában vízbe fojtották Sayidot.
Talán Miles Sayid lelkét érezte, ha így van, akkor Sayid halott.
Ha "feltámad", akkor az már nem lehet az iraki.

Jacob meghalt, szerintem olyan létállapotba került mint Nemezise.(*)
Eddig persze, hogy nem használta más testét, hiszen volt sajátja. Most ez megszûnt.

(*)Akár tovább is guríthatjuk a gondolatot.
Nemezis nem véletlen veszítette el a testét. Talán el lett pusztítva és a kunyhóba zárták. Lehet ezért lepõdött, rõkönyödött meg Richard és talán ez az az ellenszenv, amit Nemezis táplál iránta!

Fogalmam sincs, hogy jó nyomon járok-e. Ez az inverz szerintem beleilleszthetõ a Lost-ba....😊

Mint ahogy a "LAX síkon", a reptéri váróban lévõ beszélgetés John és Jack közt: az is ellentétes volt mindannak, amit eddig láttunk.😊

Lehet hogy színtiszta és felesleges kattogás. Nem is akarok rápörögni, csupán nekem ez jutott elsõ blikkre az eszembe.
Kéretik így is kezelni. <#wave>

trident
Fogadni nem szoktam (talán így rosszul is fogalmaztam meg) én erre tippelnék.😊

A tét viszont komoly. Át kell ezt gondolni...<#wink><#pias>

Herold
Attól, hogy mi nagyjából egyszerre láttuk a robbanást (1977) és Jacob halálát (2007), az még nem egyszerre történt, 30 év van a 2 esemény között.

Jacob nem veszi át senkinek a testét, mert eddig se tette.

Herold
Desmond a repülõgépen = Jacob. (Szerintem.)

nekem van rá egy láda söröm,hogy jacob nem veszi át sayid testét

How much can you take,before you snap?

trident
Np, nem erre értettem!😊

Amit írtál, továbbgondolásra lehet érdemes, de nem akarok kattogni.

Amíg a felét láttam, még azt is el tudtam volna képzelni, hogy vazzeg, ezek csinálnak egy dupla befejezést: alternatív valóság jön létre, az egyik szálon folytatják a kicsinyes életüket és fut a sziget is, ami gyakran inverze az egésznek.

De, valahogy ezek az inverz, ellentétes történések, a kiszólások, Desmond, Jack nyakán a seb... Hm... Most, hogy befejeztem a dupla epizód megnézését... Azt gondolom, hogy a bomba és Jacob halála az idõt megrázta, kipödört belõle egy szálat. Ezt láttuk, mint alternatív valóság, de ez nem választódott el... Szerintem nemsokára újra egy szál lesz. De nem rágódok a témán.

Szeretném, ha simán átgázolna rajtam úgy a sorozat. 😊

Amúgy ki mennyit tesz rá, hogy Sayid testét fogja Jacob használni?
Ha így lesz, akkor lehet ez történt Nemezissel is korábban... És most fordult a kocka...

Összességében nekem nagyon tetszett az évadnyitó. Óhatatlanul sodródik egy végkifejlet felé.

gibson9
A #18051-es hozzászólásban lévõ feliratban jól van megoldva ez a lánc kérdés, mert abban azt mondja, hogy "jó látni láncok nélkül".. ez pedig utalhat mindkettejükre.. jó látni téged a saját láncaim nélkül vagy jó látni téged a te láncaid nélkül..
A lánc meg "Locke"-nál lehet az a por vagy hamu(nemtom mi az) amin nem tud áthaladni a füst szörny.. Richardnál pedig lehet, hogy egy rab volt a Black Rock-on és ezért az õ láncai.
Nemsokára úgyis kiderül gondolom 😊

polluxware
ami a lényeg, még a 6. évad is jónak igérkezik!!!!!

mi lesz velünk jövõre???????? <#rinya>

polluxware
meg talán aztat mondja hogy jó nekem a láncaid nélkül látni téged...

-> lakatos jóska alias fekete füst alias Amistad

😊

Sephi
Bazz... bocs! Elfelejtettem, hogy Spoiler tag holnapig kotelezo 😞((

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

trident
Még az egészet nem tudtam megnézni, de ez egy nagyon jó poszt. Még ezt újra elolvasom majd.

Sephi
Nem robbant fel mert ott volt a Desmond altal felrobbantott Hatch. Az idoutazast Jacob idezte elo. Vagy a halala.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Klemice
május 24-ig remélhetõleg mindenre fény derül

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Herold
Most akkor felrobbant az a bomba vagy sem?

Klemice
Azért mert elharapottan mondta és nem volt ott a your szó, hm..
Meg pár feliratos srác félrefordította..

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Sephi
Azt mondta neki, hogy :

Jo teged a lancaid nelkul latni.

Mi ennyire bonyorult, hogy mar egy oraja ez a tema?

Sephi
Bocs de nem olvasom el amit irtatok.

Ez tortent 1 :

A robbanas pillanata elott az egesz tarsasag visszakerult 2007-be.
A robbanat azert meg megtortenik es ezert a gep nem zuhan le.

Tehat amit ma lattunk az ket teljesen fuggetlen idoszal. Az egyikben meg mindig fukka van a masikban meg leszalt a gep.

Viszont ez meg mindig nem magyarrazza meg Desmond jelenletet, vagy Jack furcsa emlekeit.

Tovabba ez meg mindig nem magyarazza el megis hol vannak a tobbiek a geprol?

Ez tortent 2 :

Minden ami a repulon van a jovoben lesz es megint forwardokat latunk. Minden ami 2007-ben van a szigeten meg annak az egesznek az elozmenye.

Ennyi.

Sajnos az angol szöveg se teljesen egyértelmû. Azért választottuk ÖRÜLÖK HOGY VÉGER A LÁNCAIM NÉLKÜL IS TALÁLKOZUNK!(blaisect) verziót, mert úgy tûnt, Locke igencsak mérges Richardra. (Talán mert ártott valahogyan "Locke-nak") Aztán ki tudja. Ahogy Lotczi is írta, majd a sorozatból remélhetõleg kiderül.

trident
Hát, õ egy kijelölt vezetõ volt, akinek meg volt a maga fõnöke és ezek szerint sem magához nem engedte közel, sem a titkokhoz.
Miért?
1; Mert ismerte a jövõt.
2; Mert valójában nem is õ az igazi vezetõ, csak annak van beállítva.
2,5: ráadásul most láttuk, hogy vannak olyan személyek, akiket nem is láttunk (lásd most a templomban, azért vs. a csíkszemû kalóz nem Ben után jött😊 )

A stewardess valószínûleg ki lett választva, ezért rabolták el, de már az X.-ik évadban (amikor a ketreceknél a gyerekekkel volt) már volt utalás, hogy beavatták, befogadták.

Szóval: összességében nem meglepõ, hogy Ben valójában nem beavatott. Ez volt a feladata, amit látott elõre Jacob. Sakkfigura.

tommygear
de
LasDen
amúgy az aki a gépen Hurleyvel beszél az nem Artz a dinamit guy?? 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

ProGabe
az elsõ. az angolban is pont az a lényeg, hogy nem lehet eldönteni, milyen láncokról/melyikõjük láncairól (börtönérõl, ha úgy tetszik, persze ez már túl szabadelvû fordítás lenne) beszél

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Bocsi a SPOILER miatt de 15 hónapos unokahúgom kiszedte az ALT GR gombomat😞

Sorozatból majd választ kapunk
LasDen
angolul:
It's good to see you
out of those chains.

én aszondom az elsõ....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Klemice
Locke then exited the statue, approaching Richard and telling him that it was good to see him "out of those chains."

tommygear
no ezt jó lenne tudni tényleg
Klemice
SZINDI

SPOILER

srácok most akkor melyik felirat a rossz mert amit DOREUS-é vagy a BLAISECT féle mert az egyiben azt mondja az "ál Locke" Richardnak: JÓ LÁTNI LÁNCOK NÉLKÜL!(doreus)
A másikban pedig: ÖRÜLÖK HOGY VÉGER A LÁNCAIM NÉLKÜL IS TALÁLKOZUNK!(blaisect)

igazság szerint nem ugyan azt jelenti, mert az elsõben azt lehet értelmezni hogy Richard volt láncra verve, és annó a Fekete Sziklán õ volt a rabszolga!
A másodikban pedig azt értelmezem hogy aZ "ál Locke" volt láncra verve.
szóval szerintem nem mindegy a két jelentés közti külömbség!

SPOILER

Eszem ágában nincs fikázni senkit TÉNYLEG!!! csak kicsit félre viheti az embert

Herold
Stewardess.

Hát igen ezt tudom de akkor elvileg Ben nem is volt a templomba csak mikor Said meglõtte. A fõnök 30 év után nem tud semmit de a stuardes csaj az 1. géprõl simán bekerül...kicsit furcsa
trollkodik

ha így gondolod nem értem mit keresel itt?
ragozni 😊

nem értem,hogy egyeseknek miért kérdés az,hogy a sziget víz alatt van?
felrobbant a bomba,'it worked' -> alternatív valóság, sziget azóta (vagy utána nem sokkal) víz alatt
szerintem ezen nincs mit

tommygear
igen mert a második gép az ajira volt HALÓ!!!
Igen be lehetnek tépve az írók hogy ennyi õrültséget összehoznak, minden esemény kapcsolódik egymáshoz. Egy dolgot több szemszögbõl is mutatják, de így is mindig maradnak nyitott kapuk.

Nem mind arany, ami fénylik... attól, hogy sárga, még lehet szar is.

Herold
Írták is, hogy nem fogunk minden kérdésre választ kapni a végén.

Bocs elírtam, a "nem biztos"-t arra akartam mondani hogy valszeg a robbanás hatására került víz alá. És igen remélem hogy lezárják rendesen, csak sajna nincs rá garancia hogy a befejezés tetszeni is fog 😄

precision
<#ejnye1>

Bazinga!

Komolyan még azt hiszed, hogy ezt az istentelen faszságot majd értelmesen le lehet zárni?
LasDen
eléggé biztos hogy a sziget víz alatt van 😄

Amit eddig nagyjából tudhatunk az az hogy jelenleg két alternatív valóság létezik. És abban a valóságban ahol nem zuhant le a gép, valamilyen okból kifolyólag (valószínû a robbanás) a sziget a víz alá került (nem biztos). Nagyon remélem hogy majd idõvel erre is kapunk választ és nem hagynak nyitott kérdéseket. Elvégre ez az utolsó szezon és az lenne a fasza ha kellõen lezárnák a sorozatot.

u fail