Lost (ABC)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Herold
Volt ilyen film a Spektrumon, kb. 4 éve.
Egyébként meg sok elmélet létezik sokféle témakörben, de közel sem biztos, hogy mindegyiknek van valóságalapja. A párhuzamos univerzumok léte is csak egy elmélet. Nincs bizonyítva.

5c0rp330n
sztem nincs is spektrumom, de onnantol kezdve, hogy ilyen fassagoknak nincs semmifele tudomanyos megalapozottsaga (cafold ha tudod), tenyleg nem ertem hogy hogy jon ez az egesz a lost-hoz. ugy beszelsz, mintha letezne olyan a tudomanyban, hogy "párhuzamos idõsíkok elv", es tudomanyosan bizonyitott lenne, hogy "párhuzamos idõsíkok száma végtelen". meg hogy "minden ember minden döntésével más és más idõsíkot generál". ez szerintem valami felelmetesen nagy baromsag. a valosagban nincs vegtelen idosik, de megcsak 2 sincs, hanem csak 1 kibaszott "idosik" van (a tudomany jelenlegi allasa szerint), vagy nevezd ahogy akarod.

csak olvasd el az eredeti kommentedet: te csinalsz ugy mintha ez a vegtelen-idosik baromsag egy egzakt igazsag lenne es aki abszolut nem erti hogy a lost-ban miert nem ugy mukodik.. ez olyan, mintha egy konyvben azt olvasnad hogy a husveti nyuszi tojja a tojasokat, aztan racsodalkoznal, hogy ez mashol miert nem ugy mukodik.

mind1, tenyleg hagyjuk.

Szolnokboy1
jóvan. akkor ajánlom figyelmedbe a Spektrum "Párhuzamos Univerzumok" c. doksiját, okoska. Nézd meg, utána tárgyalunk. Én itt lezártam.

Úgy csinálsz, mintha te írnád a sorozatot és amit te mondasz, azt alapból tényként is kell kezelni.

Az anti-winnie brigád elsőszámú képviselője.

Kicsikiraly
<#eljen>

DFTBA &#3232;_&#3232;

Kicsikiraly
nézed te egyáltalán a sorozatot?

DFTBA &#3232;_&#3232;

passatgt
mert nem purdel meg

Richard Alpert ,hogy-hogy 170 éves ?

Zomil
Én egy szóval nem mondtam, h nincs benne, lehet, h ö áll a történések mögött 😄

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

5c0rp330n
oke. honnan tudod biztosan hogy nincs benne torpapa?
ezekszerint teljesen jogos lenne boncolgatni azt is.. nooormalis? 😊

Zomil
most lehetne kötözködni, h ezt honnan tudod olyan biztosan: "jol tudod hogy mi nincs benne: tobb (foleg vegtelen) alternativ valosag, csak 1 van."

de sztem felesleges erröl vitatkozni, majd ki fog derülni(vagy nem 😄)

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

5c0rp330n
jol tudod hogy mi nincs benne: tobb (foleg vegtelen) alternativ valosag, csak 1 van. "parhuzamos idosikok elve" mint tudomanyos elv tudtommal alapbol nem letezik. innentol kezdve nincs mirol beszelni 😊

Szolnokboy1
mi nincs a sorozatban? párhuzamos valóság? szerintem van. vagy lehet, hogy te másik sorozatot nézel, de a LOST-ban van. egy darab párhuzamos valóságról tudunk a sorozatban eddig, de ez azt feltételezi, hogy a készítõk a párhuzamos idõsíkok elvét veszik alapul, ami pedig kimondja, hogy a párhuzamos idõsíkok száma végtelen.

a valóságban elméleti szinten van ilyen, de mivel a LOST - és most lehet, hogy újat mondok - kitaláció, így teljesen mindegy, hogy mit magyarázunk bele és milyen elméleti síkon felmerülõ kérdésekre keressük a választ.

btw hidd el, hogy ha Aprajafalvát megemlítenék a sorozatban, megkérdezném, hogy hol van Törpapa. 😊

5c0rp330n
a sorozatban eddig szo sem volt ilyesmirol, a valosagban meg nincs ilyen, innentol kezdve mirol beszelunk? ennyi erovel megkerdezhetned hogy torpapa miert nincs benne mert elmeletben az is letezik 😊

Szolnokboy1
nyilván csak elméletben létezik, de miután a sorozat gyakorlati szempontból is bemutatja, így jogos a kérdésem. 😊

gercse
alapból én is szeretek minen filmet eredeti nyelven nézni, de a HIMYM-nél nekem legfõképp Marshall hangja nem jön be, a agyar hangját meg bírom nagyon, de amúgy tényleg felesleges vita, kinek mi tetszik

precision
ja, ne kezdjük tényleg megint a szinkron vitát 😊

mindenki azzal nézi amivel akarja

Bazinga!

Hát néztem már filmet így is úgy is.Nem is keveset.De nekem jobban tetszik a Magyar szinkron.Ennyi egyéni vélemény.Magyar vagyok végül is.Blamálni meg nem kell.
"Hitelesség más szempont.

precision
az tény, hogy humorosabbak a magyar hangok... mivel röhejesen nem illenek a szereplõkhöz 😊

Bazinga!

gercse
off

nekem az Így jártam anyátokkal jobban bejön magyarul (humorosabbnak tartom a magyar hangokat, mint az eredetit, viccesebbek így, sztem)

MikX
Magyar szinkron jobb?? 😄
Ez remélem vicc volt, egy szinkron sztem semmi esetben nem jobb, max ha nem tudsz angolul, kényelmesebb, de semmiképp nem jobb 😄

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

5c0rp330n
"A Magyar szinkron általában úgy is jobb"
aha, hogyne <#taps>

Ja akkor azért bocs,mert nem nézem sehol még.😊Majd magyarul.A Magyar szinkron általában úgy is jobb...

5c0rp330n
minek olvassak utana?
a valosagban egy darab alternativ vilag sem letezik.
szerintem valami scifi konyvet tudomanyos konyvkent olvashattal el 😊

lehet már volt

hajrá kockák 😄

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Szolnokboy1
"ez kurvanagy fassag"

??? olvass már utána, öreg. 😄 most LOST ide vagy oda, alternatív világokból akkor is végtelen van. a sorozatban csak kettõt látunk, az tény.

5c0rp330n
ez kurvanagy fassag, maximum 2 darab alternativ vilag van itt, de meg siman kiderulhet, hogy az a 2 is valojaban 1.

Sephi
Majd kiderul mivan... de tetszik ez az irany amit felvett a sorozat, nem hittem volna.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Klemice
a mátrixról nekem a 13. emelet jut eszembe

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Szolnokboy1
én csak azt nem értem, hogy miért PONT abból a alternatív világból láthatnak át hõseink, amelyik be van mutatva? mert ugyebár, ha alternatív idõsíkról beszélünk, akkor abból végtelen számú van, minden ember minden döntésével más és más idõsíkot generál. szóval amit látunk, az csak egy a végtelenbõl. vagy lehet h minden más valóságban is megtörténik ugyanez az áttekintés, csak azt mi nem tudjuk? vagy fordítva, csak abban történik meg, amelyiket látjuk?

Zomil
Figy inkább nevezd dejavu-nak, mert ez az "emlék" kifejezés nagyon zavaró 😄
Amugy meg már volt ilyen, mikor Juliet mondja Sawyer-nek, h "Sikerült!" és most Desmond miután megsütötték az agyát.

Én azért ebben sem vagyok biztos, a Dharmát ismerte, hiszen ismerd meg az ellenséget, ha ki akarod ûzni. De ezen kívül sztem sem a candidate dolgokról nem tudott, sem a templomban a forrásról, meg a fekete füstöt sem ismerte emberi alakjában, csak annyit tudott róla, hogyan eressze ki öldökölni. A sziget titkaihoz tartozik az idõutazás is, arról sem igazán volt képben, hiszen nem tudósként volt ott. Azért is hozom fel ezeket, mert régen úgy tûnt, hogy Ben a nagyágyú ott a szigeten, aztán kiderült, hogy csak egy kis senki. 😊

Meg Portland-ben is ott volt, amikor Juliskát csalták el a szigetre.

Sephi
Majd egyszer megtudjuk. De most hogy igy belegondolok igaz lehet a dimenzios dolog. Ugyertem ugyanaz tudat csak ketto van belole es ugral. Az lenne majd szep, ha a szigeten lakoknak is lesznek "emlekei" a masik savbol 😄

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

5c0rp330n
ez se gyenge jelenet, most mar beugrott 😊
lehet h egy tengeralattjaroval neha atjartak 1-2 dolgot elintezni..

Sephi
Jack Demond

Jack Kate

Locke Hugo

Kate Claire

Desmond Claire

Es meg volt ketto de most nem emelekszem.

precision
én sem akarok kekeckedni, de az mióta _emlék_, hogy vmi miatt átlát egy másik dimenzióba
Jack -nek volt egy pillanata Desmond -al a repülõn, hogy "Do I know you?", és annyi

tehát nem emlékeznek semmire, mert nincs mire... átnéznek a "túloldalra"

Bazinga!

Sephi
Ja, meg mielott felforr valakinek a agya, ez nem osztentativ hozzaszolas volt, nem tamado jellegu, csupan elmelkedes.

Sephi
Hat ez mar ott fail, hogy nem egy karakternek van Deja-Vuja. Mi az, hogy nem emelkeznek, akkor charlie es Desmond mit csinalt? Jack es Kate-nek miert van Deja-vuja?

Eppen errol papolok. Es megint hangulyzom, a szereplok jelenlegi elete MANIPULALT! Nem tunik furcsanak, hogy mindent amit erdetileg nem tudtak elerni, sokuknak sikerult, meg ha nem is pontosan ugy?

Herold
Fõleg, hogy a Mátrix sem eredeti ötlet, a Dark City pl. korábbi film.

precision

Bazinga!

precision
pedig volt, meglátogatta a kis Locke -ot, és a rajzait nézegette
már akkor is fekete füstöt rajzolt... lehet érezte a sorsát 😊

Bazinga!

precision
"De a legfobb kerdes az, hogy miert emlekeznek a szigetre?"

???

Én vagyok helikopter, de ki is emlékszik a szigetre? Szerintem senki. A két dimenzió nem idõben tér el egymástól, hanem "dimenzióban".

Tehát, elõzõ évad. A 70 -es években felrobban a bomba, létrejön egy alternatív "világ", aminek semmi köze a mostanihoz (jó persze van, de most egyszerûsítsük le a dolgokat). Ebben az alternatív valóságban minden más mint az eredetiben. A sziget víz alatt, a szereplõknek fingjuk sincs, hogy létezik e a sziget, mivel le sem zuhant a gép, élik az életüket. A két világ között a halál illetve a halál közeli élmény enged átlátást, oda-vissza (ld. Juliet is átlátott innen az alt -ba).

Az, hogy az alt -ban a szereplõk élete más, csupán "véletlen", a döntések más amiket meghoznak. Azért van idézõjelben a véletlen, mert láthattuk, hogy az original valóságban azért Jacob befolyásolta a sorsukat, közvetetten is akár de olyan döntésekre "kényszerítette" õket, amik ahhoz vezettek, amihez. Az alt -ban Jacob nem avatkozik az életükbe, ezért hoznak más döntéseket (pl Sawyer nem csaló lesz hanem rendõr... nézd meg az elõzõ évadban, amikor Jacob beszélget a kis Sawyerrel, az is eléggé befolyásoló beszéd volt, fõleg hogy gyerekrõl van szó).

Hát ja, elég sok még a kérdés, remélem normális válasz lesz rá. Remélem nem megy át matrixba a dolog... persze a matrix egy kiváló film, de nehogy onnan merítsenek már 😊

Bazinga!

Doddy a düdő
5c0rp330n
o rly? qrvara nem emlekszek ilyesmire 😊

gibson9
Nem tévedsz. LOK-ot is többször meglátogatta még gyerek korában.

Zomil
Lehet, h én emlékszek rosszul, de volt 1-2 flashback mikor a kiválasztottakkal találkozik. Vagy tévedek?

5c0rp330n
richard 18xx-tol kezdve a szigeten volt VEGIG, tobb mint 100 eve. amikor a bomba robbant 197x-ben vagy amikor lezuhantak 2004-ben, akkor is nyilvan ott volt. eleg valoszinutleg, hogy a szigeten kivul lenne, de persze nem kizarhato (valahogy meguszhatta a robbanast es elmenekulhetett akar..)

gibson9
Jack sem tudta megölni, mert õ meg ott maradt 😄 és mondta is Richardnak, hogy szerinte egyikük sem fog meghalni, mert ha Jacob okkal hozta õt ide, akkor nem az a sorsa, hogy egy dinamit mellett ülve robbanjon fel. Szóval arra gondolok, hogy ha Jack elment volna onnan, akkor a dinamit felrobban és Richard meghal. Mert Richard meg azt mondja, hogy saját magát nem tudja megölni és ezért van szüksége Jackre. Elõtte még egy dinamitot hozzá is vágott a hordóhoz és semmi nem történt 😄 Szerencsétlen Arzt meg még az elsõ évad végén épp, hogy csak tett egy hirtelen mozdulatot vele és már robbant is 10 felé 😄

Neogan
Jack azért nem tudta megölni, mert õ sem halhat meg, hiszen Jacobnak tervei vannak/voltak vele. A robbanás ugye mindkettõjüket kicsinálta volna.

De mondjuk egy kívülálló valószínûleg meg tudta volna ölni Alpertet.
Vagy ki tudja mi van már itt 😊

One man\'s hero, is another man\'s demon...

Jack nem azért nem tudott meghalni, mert õ Jacob egyik kiválasztottja?

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.