22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • Doddy a düdő
    :D
  • Ragnar360
    nagy faszság lesz már az egész érzem...
  • Neogan
    Már láttam, de ez valami zseniális.
    Jöhetne egy epizód ilyen szintű ökörségekkel :D
  • lesifotos
    Jacob és MiB játszik... :)

Connect 4 Million
  • Herr Lehrer
    LOK
  • Lacee
    jó ez a beszélgetés, bár (érthető módon) nem sokat árulnak el benne :)
  • tommygear
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    nem volt olyan rossz rész ez, igaz megint szinte csak kérdéseket kaptunk, ha az az asszony kate volt akkor beszarok
  • r4pt0r
    Nem a fény közepébe teszi a keret hanem csinálnak egy szerkezetet és annak a közepére, amely változtat valamit a fény és a víz arányain.
  • Klemice
    lockE
  • polluxware
    Háááát na... szóval..

valhogy a 13.ik rész óta laposodik a dolog..

Olyan mesébe illő klisék voltak ebben a részben (ellentétes színű pizsik)

Valami olyasmire számítottam mint a Ricardo-s rész esetében hogy ütni fog a dolog -> (halk puffanás..)

Valki kérdezte hogy mi is volt a nő valójában, és erre a legjobb magyarázat az a boros üveg amiből Ricardo-nak is adott inni (örökélet)
    "most már egyek vagyunk"

a barlangban a fény pedig "élet és halál forrása" -> tehát lehet hogy magát a halált engedte ki Jacob azzal hogy a halott testet belökte oda

A végén Lock beszólása Ádám és Éváról pedig elég hülyén hangzott.........
    valmint az hogy az akkori emberek elvoltak foglalva tudományos dolgokkal -> fakereket rakok a fény közepébe ésakkkor az majd felteleportál :)))) ez nagyon kár volt
    lehetett volna inkább valmi ufós story-t keverni a dologba
    példul a kutyafejű isten szobrával mi a helyzet??? azt ki rakta oda?

szóval vannak kis csúszások..

az biztos hogy a nemezis nem mehet el a szigetről.. így valhogy csapdába kell csalniuk, és nem kifejezetten nekik megölni (Jack, többiek)

Jack marad a szigeten.. a többiek meg vagy meghalnak, vagy hazajutnak

és folytatódik a sziget örzése

annó amikor elkezdték, azthittem ez valmi túlélő story lesz.. kicsit nagyon elkalandoztak
  • gulyasandras
    újabb hosszú interjú
  • gibson9
    na ilyen apró kérdésekre biztos nem kapunk választ.. de ez nem is lényeges :) okosak voltak és kész
  • Herold
    Én azt nem értem, hogy azok az emberek a szigeten MiB-el hogy jöttek rá, hogy a kerék segítségével teleportálni lehet, meg ilyesmi.
  • r4pt0r
    Már az elején is csinált velük valamit, mert mondta hogy nem tudják megölni egymást.
  • 5c0rp330n
    a neveloanyjuk gyakorlatilag MIB elodjenek tunt mentalitasban, egyertelmuen a "sotet oldalon allt" (szo nelkul gyilkolt, meg pl szorol szora ugyanazt mondta az odasodrodott emberekrol mint MIB az incident elejen) es nem titkoltan MIB-et szerette jobban mint jacobot. csakhat olyan ellentet lett koztuk, hogy a vegere nem lettek jobaratok :)
    szerintem egyebkent sima halandok voltak, jacob akkor valhatott "kulonlegesse" amikor az anyja megitatta vele a turmixot mikozben varazsiget mormolt, MIB meg nyilvan amikor bedobtak a fenybe :)
    egyebkent ez a MIB aki ebben a reszben volt, nekem kifejezetten szimpatikus volt, jo gyerek volt ez anno, csak baszakodtak vele ezert bepipult.
    abbol a szempontbol tenyleg csalodas volt h amire foleg kivancsiak lennenk, egyertelmuen semmilyen magyarazatot nem kaptak, viszont sok uj erdekes dolgot is tudtunk meg, az az erzesem, hogy az igazan fontos kerdesekre az egyertelmu valaszokat nagyon a vegere tartogatjak.
  • Klemice
    latin
  • IXEMGabeo
    ez érdekes gondolat végül Kate lesz az aki túlél mindent, megint elfordítja a kereket vagy ő vagy nem tudjuk ki lehet h Jack, Sawyer vagy Hurley visszakerülnek a múltba, akár ketten maradnak a végén meghal majd a társa XY és egyedül marad Kate, a kérdés még mindig az hogyan válhat halhatatlanná no de-> halhatatlanná válik és várja h vki megölje, elkülönül az emberektől...

apropó emberek:
    vaddisznó kergetés után, azok az emberek akik leszúrták a vaddisznót én ő rájuk gyanakszom, hogy felgyújtották az egész falut, de sztem ez baromság amúgy is oly mind1...

ez kicsit sok asszem szunyálok egyet és agyalok az egészen 1 hétig...
  • Blacktom
    6x16 promója
  • Blacktom
    Sry hogy már megint írok, de most jutott eszembe valami. Lehet hogy másnak egyértelmű, de nekem most állt ez össze:D
    Szóval Jacob is azt mondta Richardnak, hogy a sziget MIB börtöne, nem szabad hagyni hogy elmenjen. És a fényt se szabadott piszkálni, kiengedni. MIB felfalta a fényt, tehát most őt kell bent tartani. Ha nem, megy a halálnál is rosszabb valami across the sea.
    Még a többiekkel meg a hamuval kapcsolatban jöhetne infó.
  • Herold
    Ravasz, fogós kérdések.
  • Blacktom
    Sztem második:) De ilyenekkel televan a Lost:) Érdemes Lostpediát olvasgatni, ott általában megemlítik az ilyeneket:) Na ilyen nincs más sorozatban, ezért is szeretjük;)
  • Grove4
    Van jelentőssége, mint easter egg :)
  • Grove4
    Szerintem ezen kérdések egy részére már választ kaptunk ... szerintem.
  • SzAbbbbI
    Érdekes festmény Widmore irodájában:

Vajon van jelentősége, vagy csak "easteregg" :D
  • Blacktom
    Igen, ez elég merész:D
    Azt én is valószínűsítem, hogy MIB maradt aki volt, csak füstösödött, talán gonosz is lett, el akarja pusztítani a világot tán? Nem zavartatja magát ha ölnie kell.. ilyesmire tudok gondolni.
    Illetve a kerék még kérdéses. Ki vitte fel MIB-et? Ki építette meg a kereket? Ki temette be? Ki ölt meg mindenkit/gyújtotta fel a házakat? Nem hiszem hogy mindent az 'anyjuk' csinált volna.
    Hát kaptunk új kérdéseket, na:) Kíváncsi vagyok hogy mik a pontos szabályok, és ki találta ki, ki irányít, ha irányít valaki. Miért kell megölnie a testvérét? A fénnyel/kerékkel miért nem tud elmenni MIB? Jacob hogyhogy el tud menni? Candidatek hogy jönnek a képbe, őket miért kell megölni? Mit jelent ha valaki ki van húzva, hogy lehet valakit kihúzni úgy hogy még él? Jacobnak honnan vannak a kül. tulajdonságai? (Richardot örök életűvé tette, utazgat, befolyásol...stb)
    Na jó, leálltam:)
  • Grove4
    Bár azt hiszem spanyolul nyomja az elején.Kate meg nem tud sapanyolul,bár kitudja.

-remélem nem spoilert írtam.
  • Herold
    Nem, csak kissé hasonlítanak.
  • Grove4
    Ezt a Kate-es cuccot miből gondolod?volt rá valami minimális utalás is?
  • Herold
    Jacob testvérét miért nem nevezte nevén soha senki?

Szerintem ő ugyanaz aki volt, nem más entitás, csak képes füst alakban is létezni. Gondolom ezt azért, mert később is az volt a problémája, hogy nem tud elmenni a szigetről, és ugyanúgy vonatkozott rá az a törvény is, hogy nem tudja a testvérét saját kezűleg megölni.

Merész gondolat:

az öregasszony Kate. Ő lett a kiválasztott, és valahogy visszakerült a múltba. (Tudom, hogy át lett húzva a neve a barlangban, de lehet, hogy éppen ez lesz a csavar a történetben.)
  • buldozer99
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=8ic82WdIwjs]LOST 6x16 Sneak Peek #1 [/URL]
  • r4pt0r

Igen és láthattad hogy Ben ki is ment a szigetről, csakhogy a MIB már átalakult egy füst-MIBé, vagyis neki már nem elég neki ez.

Valószínűleg Jacob is ezért csinálta amit csinált, mert megölni nem akarta, ezért így állt bosszút hogy örökre ott kell maradnia.
  • SzAbbbbI
    A kút alján MIB aztmondta, ha beépitik azt a kereket a falba sikerül kijutnia a szigetről. Erre az annya ugye leverte MIB-et és beásta a kutat...
    De késöb a kút újra felépült sőt a kerék is a helyére került, sőt Ben el is fordította. Ráadásul ezt azért tették, mert a kunyhóban Jacob aztmondta Locke-nak. De az már nemrég ki is derült, hogy ott nem Jacob lakott hanem Christian/MIB, tehát ő mondta Locke-nak, hogy forgassák el.
    MIB ehhez képest még mindig a szigeten van.
  • Grove4
    Promot a kövi részhez még nem találtam.
  • Grove4
  • Grove4
    Szerintem 2 dolog lehetséges.
    1.: a füst egy önálló entitás és létezett ő már,csak nem tudod felszínre jutni.Ez esetben sötétcsávó semmilyen formában nem maradt meg Jacob testvéreként.Ergo nem ő Jacob testvére.
    2.:A füst továbbra is Jacob testvére, és azért utálja Jacobot,mert ezt tette vele,amit.Ez esetben jacob csak szimbolikusan "temette el" testvére testét.

Szerintem a 2. a valószínűbb.
  • ProGabe #20167
    szerintem is arról van szó, hogy a füst már valamilyen szinten létezett, csak kellett neki mondjuk egy test, vagy lélek, vagy emlékek, vagy testvérgyilkosság, vagy a f*sz tudja mi, hogy ez legyen belőle. vagy évezredek óta ott aludt, erre rázuhant MIB teste és felébredt a dög

Jacob továbbra is testvéreként tekint MIB-re? az 5-dik évados beszélgetés biztos később játszódik, ezért kérdezem

Jacob vajon tudja, érti, hogy mégis mi ez az egész?

CJ (The West Wingben így hívták, ő a Mama) vajon valami felsőbb entitás, vagy igazat mondott, és ő is balesettel került a szigetre, ergo ő is évtizedek (századok, ezredek) óta szopott ott?

már megint kaptunk sok-sok új kérdést, hogyan lesz elég idejük ezekre válaszolni? engem nem érdekel minden kis részlet, most már csak annyit kérek, hogy legyen ennek az egésznek értelme. ne az legyen, hogy valamit úgy magyaráznak meg, hogy "há van és kész"
  • Victor1103
    Szerintem a fény a mágneses energiával egyenlő ami a szigeten megtalálható csak ott pont a felszínre tört. Az egész sorozat során fontos szerepet játszott ez az energia kezdve az időutazással, az egyik helyről a másikba való teleportálással. Mikor elnyelte a MIB testét ennek köszönhetően távozni tudott a testből a lelke és ez megmagyarázza hogy tudta később felvenni Christian illetve Locke alakját. Feltöltötte őket lélekkel. Ez csupán a személyes teóriám.

Ragnar360 a bór amit Jacob megivott szerintem biztosította számára a halhatatlanásot hogy így ő "védelmezhesse tovább a szigetet".
  • IXEMGabeo
    egyetértek:) ezek a legjobb részek amikor a múltat idézik, pl mikor Benkorábbi életét mutatták a Dharmánál vagy éppen a múltkor Richard és most Jacobék múltjáról szólt...

igen felmerül a kérdés megint...ki a fene volt ez a nő és vajon hogyan lett halhatatlan, sztem ez lenne a legelemibb kérdés:D ááá lehet ezt még fokozni vagy mindig lesz olyan illető aki korábban érkezik a szigetre?:D
    következő részben attól félek mivel az a címe, amiért az életüket adták hogy teljesen bemutatják az összes meghalt személy életét volt már ilyen 1-2 évad végén amikor összegeztek...ezek után a szezonzáró sztem megint kérdésekkel lesz teli:) lehetséges, hogy csinálnak még 3 évadot csakúgy xD
  • buldozer99
    fasza kis rész volt, nekem tetszett:)
  • gulyasandras
    Rajtam kívül senki nem hisz a fény = űrhajó szivárgó reaktora dologban?