22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • North
    Pillanatok alatt el lehet fojtani. Nincs oxigén, nincs láng.
  • Phat Smoker
    Michael-nek biztos nem lett volna szabad csetelnie Walt-al, a muki a videószalagon figyelmeztette őket, hogy másra nem szabad használni a terminált, csak a kódok beütésére :)
    amúgy nem tudom honnan írhatott Walt...biztos volt a közelben egy netkávézó :)
    vagy Michael is csak hallucinált, mikor Jack ránézett a monitorra az tök üres volt.
  • kirol
    Spoiler
    Nekem az tetszett nagyon, amikor Kate -re fogták a fegyvert a "Többiek", és hogy bizonyítsák, mennyien vannak fáklyát gyujtottak.
    És a lényeg, hogy a végén szól a csákó, hogy oltsák el, erre azok csak úgy elfújják, vagy mi.
    Biztos tüdőre gyúrnak, amióta a szigeten vannak.
  • remus500
    nem tom hogy mik vagy kik jöttek.. Meg kell nézni a pénteki adást
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor mi értelme lenne a sorozatnak, ha rögtön egymás nyakába borulnának és az "Others"-ek adnának egy-két-három csónakot, hogy húzzanak haza...?! Dramaturgia...
  • TTechno
    Nekem meg olyan mintha kezdenének bekattanni. Egyre többen látnak látomásokat a szigeten. Mivan hogyha a bunkerben levő elekrtomágnes okozza ezt?

Más: Nem értem hogy miért nem kértek az Otherstől segítséget amikor beszélgettek a szakállas főnökkel. Ők biztos tudják hogy hol van ez a sziget földrajzilag. Meg azt sem értem hogy az Others miért ilyen ellenséges? Szerencsétlenek haza akarnak jutni nem velük háborúzni, szal békések a szándékaik.
  • DJviolin
    Sziasztok!

Nemtom skacok, de én eddig azt tételeztem fel, hogy véletlenszerűen írják a forgatókönyvírók a sztorit, de az autóbbi részek benyomásai miatt kezdek minél inkább átállni arra a véleményre, hogy az első évad első része óta folyamatosan tudják, hogy mit akarnak. Szerintem mi csak találgatunk a vak világba, de megse közelítjük a valós végkifejletet. Úgyhogy azt javaslom, hogy alakítsunk kommünt, és raboljuk el a forgatókönyvírókat.
  • PiszkosFred
    Egyébként ha már most úgysem lesz új rész - összefoglalóról szólt itt valaki - akkor megkérdezném... Szóval tételezzük fel, hogy a szigeten történteket valaki vagy valakik manipulálják akár telepatikus úton, akár máshogy - nevezzük ezt az altatás elméletnek (ami egyúttal lehet akár purgatórium vagy akár egy virtuális valóság is, mind1) A kérdésem az, hogy ha eddig a feltűnt alakot és jelenségeket meg "tudtuk" magyarázni az adott szereplő múltjának megismerésével, vagy akár egy képregénnyel, akkor ki mivel magyarázza a Karantén feliratot, ami visszaköszönt a bejárati ajtó és a fedőnyíláson is? Most tekintsünk el attól a ténytől hogy ez az altatás jó teória e avagy sem, egyszerűen arra vagyok kíváncsi hogy a karantén hogy került be a képbe, és miért lett az egész pillanatok alatt eleddig elfelejtve, legalábbis a forg.írók részéről...
  • Mayday
    LOL
    Csetelnek ezerrel, de az mar eszukbe se jut, hogy szoljanak, hogy lezuhantak, es jojjenek ertuk, mi? :DDDD
  • mrzed001
    Ha modem meg vonal van, akkor a szimpla "ET telefon haza" nem lenne jobb megoldás :)))
  • DJviolin
    Basszus. Azthittem hogy Csütörtök van. :-)) Jézus!!!!!!!! Megyek a Cavinton-ért. :-))
  • Mayday
    Meg csak szerda van, elvileg csak holnap hajnalban kerulne fel!

De sajnos nincs ma 13. resz :(
  • DJviolin
    Sziasztok!

Tegnap nem adták le a 13. részt? Csak azért kérdem, mert ilyenkor általában már rég fennt szokott lenni a "megszokott" helyeken, de most nem találom.

Üdv:
    DJviolin
  • Hunnenkoenig
    Kar, hogy ilyen ocska gepek... meg kene buheralni es akkor hatha legalabb a usenetbe be tudnanak lepni es segitseget hivni. Modem ugy latszik van.
  • Szolnokboy
    számítógép biztos van mert Walt azon csetelt
  • IMYke2.0.0.0
    Így van. Erre is gondolhattak.
  • Hunnenkoenig
    *kar=akár
  • Hunnenkoenig
    De kar gondolhatta absztraktabbul is es ugy ertette, hogy a korabbi énjük halt meg. Hiszen mindannyian olyan multat hagytak maguk mögött, ami meröben ellentetes a mostani helyzetükkel.

Es nem csak a civilizaci-elhagyott szigetre gondolok, hanem a karakterükre.

Ez talan csak JAck-re nem ervenyes...
  • January
    de, a srácot megölte Goodwin, akit AL-ék először fogva tartottak.
    amúgy lehet,h a szigeten "növényt" termesztenek (lsd: A part) és azok az emberek, akik az Othersek szerint jók, arra jók, h vigyázzanak az ültetvényekre:D
  • IMYke2.0.0.0
    A válasz még egyszerűbb:
    Azért mondta mind a három karakter, mert a civilizált világ számára ők valóban halottak - lezuhant, eltűnt a gépük és a holttesteiket nem találták meg ott, ahol lenniük kellett volna [hiszen letértek az útvonalról].
  • January
    jajj!
    lessz=lesz
    sayd=Sayid
  • vera13
    Érdemes lenne elgondolkozni azon is, amit Goodwin mondott Ana Luciának a 7. részben: Nathan rossz ember volt. Ezért nem volt rajta a listán. Előtte pedig arról beszélgettek, hogy mit akarnak tőlük ezek az idegenek. Ana gúnyosan megjegyezte, hogy (már nem emlékszem pontosan) csak elvisznek tőlük néhány embert, aztán annyi, nem is akarják őket bántani. Goodwin erre azt válaszolta, hogy jól látja a dolgot. Ha kicsit belegondolunk ebbe az egészbe, nem lehetünk biztosak benne, hogy valóban annyira rosszak lennének. Ok, elraboltak jó pár embert, és persze gyereket is, de (lehet, hogy lemaradtam vmiről) nem emlékszem, hogy bárkit is megöltek volna.
    Most viszont ellentmondanék saját magamnak, mivel az is megfordult a fejemben, hogy a repülő lezuhanását is ők idézték elő. Minden meg volt tervezve, kezdve attól, hogy kik üljenek a gépen. De az álom-teóriát sem tartom elképzelhetetlennek.
  • January
    télleg!
    nemcsak jack mondta katenek h mind halottak vagyunk, hanem sayd is AL-nek, amikor mondta, h megölheti, mert rászolgált.viszont akkor miért nyilatkozta a rendező, h mindenre lessz racionális magyarázat??? mert azért a purgatóriumos dolog nem kifejezetten racionális:)
  • IMYke2.0.0.0
    Shannon-t [tehát az őt alakító színésznőt] ott és akkor kellett kiírni a sorozatból egy számára felvetődött filmforgatási lehetőség miatt. Ezért a Lost forgatókönyvírói egy igazából jól át nem gondolt húzással kitették a szűrét. Kírták. Ez van.
  • mrzed001
    Tényleg, ha már Walt volt említve: felmerült bennem pár kérdés Shannon halálával kapcsolatban.
    Aki vezette Shannon-t, az tényleg Walt volt? Ha tényleg Walt volt, akkor segíteni, vagy ártani akart?
    Ez utóbbi nem egyértelmű sztem, végülis odavezette Shannon-t és Sayidot Jin+Michael+Sawyer-ékhez, viszont ez olyan feleslegesnek tűnik (hiszen közel voltak már a táborhoz). Ráadásul valami egyébb turpisság is lehetett a dologban, mivel Shanonn kiabált, azt nem hallották Jin-ék, meg Shannon+Sayid sem hallotta Jin-éket.
    Szóval lehet, hogy így akarták egymásnak ugyrasztani a két tábort, vagy csak "véletlen" baleset volt Shannon halála?
  • Cvd
    Egyébként amikor először felmerült ez a meghaltak-teória, mintha beszóltak volna a stábtól a hivatalos fórumba hogy nem ez az elcsépelt megoldás lesz. Biztosra már nem emlékszem, de itt a topic elején is volt téma valahol. Így ez még az álom teóriánál is valószínűtlenebb.
  • Cvd
    "Locket a "késes ezermestert" - erről azonnal a "Puska a nyomiknak, kés a profiknak" klasszikus jutott az eszembe.:)
  • PiszkosFred
    Csakhogy ha a hajót akarná megszerezni, fogná Sayidot a "veteránt", Eco-t a "terminátort", Locket a "késes ezermestert", Jint a helyi "bruszlit", Sawyert a "sztárvárszfan cowboyt" és talán még a szépséges Ana Luciát, majd kommandóznának egyet és megpróbálnák a hajót ellopni. Nem fegyveresen rajtukütni a 40-50emberrel, köztük nőkkel és egyéb Arzt féle "nonmilitary" emberekkel. Nemhiszem hogy Jack a hajó miatt képes lenne ekkora áldozatra, márpedig áldozat lenne bőven, az kétségtelen.

Másik dolog, hogy van még bázis a szigeten, amiről tudjuk hogy van, de nem ismerjük. Nem lehet tudni hogy az mennyire van felszerelve fegyverekkel, védelmi rendszerrel. Mert egy 60 évvel ezelőtti Luger is kilyukaszt egy embert ugyanúgy ha arról van szó, mint egy mai 9mm-es...

A mesterséges álom sajnos egyre valószerűbbnek tűnik nekem is - sajnos. Jó volt adagolva a dolog eddig, de a képregény szerintem "durva" volt, az picit túl feltűnő volt. Egy biztosnak tűnik - aztán majd kiderül persze -, hogy Walt a dolog kulcsa, ő körül forog minden. Csak a kérdés az, "hogy?" ;]
  • PiszkosFred
    Igen, csak hajnalban az agyam sajnos nem ugy mukodik ahogy kellene ;] Sry
  • static
    Bocs ez eszembe se jutott. Mármint a hajó.
  • North
    Milyen összefügést akarsz? Itt vannak már két hónapja egy rohadt szigeten. Akikkel találkoztak rendelkeznek hajóval, ők meg egy csomó fegyverrel. Itt az esély hogy elhúzzanak.
  • static
    Nem látom az összefüggést...
  • North
    Az nem lehet, hogy Jack azért akar katonásdit játszani, hogy hazajussanak?:)
  • Csacsi
    Title: 2x14: One of Them

Elég jó címe lest a 14. résznek. :)

Remélem többminden kiderül az othersökről :)
  • static
    LOL!!! Ha viszont tényleg meghaltak akkor Jack-nek előre megszavazok egy Oscar díjat.:) Biztos nem egyszerű fejet vágna hozzá.

Szal tutti, hogy ez hibás feltételezés, végülis azért vontam vissza..
  • static
    Viszont ha nem haltak meg akkor szerintem ez a fekete füst valami új energiaforrás lehet amivel a szigeten kísérleteztek. De mivel ilyen parapszichológiai kutatásokat is említettek valami nagyon balul sülhetett el nekik. Az othersek magját pedig a kutatócsoport alkotja akik valami miatt megváltoztak.
  • static
    Nem olvastam ilyet, tegnap dumáltunk a haverokkal azt akkor jutott eszembe. Az egyetlen baj ezzel a megoldással, hogy kicsit horror jelleget kölcsönözne az egésznek. Mivel ezt a megoldást eddig csak horror filmekben láthattuk pld. Másvilág...
  • Challanger
    Ha jól emlékszem ezt már felvetették nagyon régen, valamikor a fórum indulásának idején. De egyéb helyekröl is hallottam. Miszerint az összes szereplö halott, de most a purgatóriumban vannak és itt döl el, hogy a mennybe vagy a pokolba kerülnek-e. Nekem ez a verzió nagyon tetszett. Bírnám, ha így lenne vége. Pláne, ha nem is hallottam volna erröl az elméletröl.Persze úgy néz ki nagyon nem az a helyzet. Viszont sokak szerint ez szar befelyezés lenne. De ez meg is magyarázna minden furcsaságot a szigeten.
  • static
    Igen amúgy pont a nagy füstgomolyag miatt gondoltam erre mert hát az eléggé megmagyarázhatatlan, plusz kicsit Devil feelingje van neki. Azt ami miatt visszavontam ezt a hozzászólásomat az az hogy tul. képpen vannak hullák. Bár ettől még lehetnek a purgatóruiumban.
  • static
    Na már vissza is vontam. :) Akkor lenne röhej ha télleg ez van. :) Sry.