22323
-
#4583 aki nem akar a torrenttel 5k val tölteni 24 órán át...
http://lostepisodes.atw.hu/ -
#4582 nekem nagyon teccik a sorozat... most szedem a második részt Í(:P) mer eddig lusta voltam, de már nagyon várom, h meglegyen....... az összes.....
majd a hétvégén kicsit ráhajtunk:DDD
-
#4581 vitt is magaval vmi gyogyszert -
#4580 jah igen desmond... és ő hova lett? hova futott? -
TTechno #4579 Visszatérve a karantén feliratra: Desmond is kérdezgetett tőllük amikor lementek a bunkerbe, hogy nem lett még rosszul eddig senki közüllük? -
#4578 Hat ez mar a klasszikus bünügyi ponyvaregenyekben is igy van (Lörinc L. Laszlo könyveiröl nem is beszelve).
Valami reszletet mindig kihagynak, hogy ne jöhess ra, aztan a vegen a nyomozo megmagyarazza.
Ezt akarta Agatha Christie megreformalni, ami ugy tudom sikertült is neki, azert lett olyan hires... Bar mar reg olvastam a könyveit, igy nem emlekszem.
A lenyeg, hogy teljesen hagyomanyos dramaturgiai fogas. Szoval görcsölhetünk mi itt amig el nem jön a vegitelet, megsem fogunk rajönni sosem :-)
Na meg Hollywoodban mas törvenyek es logika uralkodik. Mint ahogy egyszer Charlie Sheen megjegyezte, mikor felhivtak a figyelmet valami allati nagy baromsagra a 3 musketas forgatasan: "In a movie everything is possible" :-)
Bar ez lehet, hogy eredetileg nem töle szarmazik :-)
(Amugy multkor hallottam egy tök jo kis anekdotat egy vilagosito haveromtol. Az egyik forgatason a rendezö le akarta b@szni a fövilagositot, mert a fenyszoro egy ejszakai forgatason tul prominens volt a kepben es megkerdezte töle, hogy: "Ez a feny honnan jöne, vaze?" mire a fövilagosito igy valaszolt: "Ahonnan a hatterzene, vaze!") -
#4577 grrr, meg 1 het lost nelkul:( -
#4576 de különben, csak hogy tisztán láss az én szememben ugyanúgy sántít ez a megoldás, mint neked. csak egyszerűen nem látok más értelmet az egészben. vagy ha igen, akkor a rendezők/producerek vezettek félre minket...
na erről ennyit -
derive #4575 szerintem ez a magyarázat teljesen ok
szóval még egy kísérletszigeten is necces megmagyarázni az önműködő füstöt -
#4574 hogy nekünk mi kell, meg hogy ők mivel fogják lezárni/esetleg elbagatelizálni/ a dolgokat az két külön dolog...
őszintén szólva engem egyre jobban nem érdekel, mert kezd az egész átcsapni gatyamadzagpengetésbe, vagy hogy a TE kedvenc kifejezéseddel éljek: molyolásba...
nekem kezd céltalannak tűnni az egész.
inkább a Prison breaket fogom nézni majd... -
Cvd #4573 Teljesen mindegy hogy csak úgy alszanak valahol, vagy a Dharma szórakozik velük. A lényeg ugyanaz, minden ami történik velük csak álom, és ez nagyon gyenge megoldás lenne. Elvégre akármi megtörténhet a legvadabb dolgokat is beleérte, aztán lezárják azzal hogy csak álmodták. Nem kell megmagyarázni a számokat, a füstöt, a gép lezuhanását, semmit az égvilágon. Biztosan ez kell nekünk?:) -
#4572 nem, így értem.
hanem úgy, hogy fekszenek egy laborban/mpondjuk Dharma laborban/ mindannyian és mesterséges álomban vagy kómában tartják őket... és tanulmányozzák a viselkedésüket. aki meghal, azt valami valós esemény miatt kivették a kómából. -
#4571 Ettöl az álomteóriátol a rosszullét jön rám. Remélem nem ilyen szar vége lesz. Lehet, hogy ez magyarázat lenne mindenre, de ennyivel ne akarják elintézni az egészet. Amit eddig láthattunk és látni fogunk az igenis történjen meg a szereplökkel.
Nálam még mindig a purgatórium a favorit. Bár igazábol erre sem lehet azt mondani, hogy átélték mint hús vér ember, de a lelkük, vagy mittudomén mi részesei voltak. És az tulajdonképpen saját maguk.
De az, hogy egy álombol felkelnek.... Jujj, de rosszat álmodtam! -
#4570 Most nem bántásképp, de el tudtad olvasni a #4567-es komment minden egyes részét?!
"13. rész : The Long Con 2006-02-08"
Részletesebben:
A 13. rész (The Long Con címmel) 2006. február 8-án lesz az USA-ban! Azaz: jövő hét szerdán. A netre vélhetőleg csak február 9-én kerül majd fel!
-
gator #4569 fiuk nem tud valaki egy linket honnan lehet leszedni a lost 13 reszet ?
-
#4568 -
#4567 13. rész : The Long Con 2006-02-08 -
Alien1024 #4566 tényleg nem voltd mikor lessz?
-
#4565 Tegnap nem volt Lost?
Mikor lesz?
Vagy megint szünet van? -
#4564 -
#4563 Ezt tudja Jack és Locke is - utóbbi nagy fan ;] - ezért is nyugtatott meg mindenkit annyira a következő napra, hogy a legfontosabb dolog a pasizás/nőzés lett, elfelejtve a pár órával korábban történteket... ;] -
Cvd #4562 Viszont akkor most egy csomó rosszfiúnak el kell hagynia a szigetet, hisz eloltották a fáklyájukat.:)) -
#4561 A fáklyás felvonulás az oké volt részemről. Az egyetlen dolog ami meglepett, hogy Stohl Buci hogy néz ki szakállasan. Gondolom az ertéelklub beperli majd Jack cimboránkat, mert a tiltás ellenére megzavarták a Survivor forgatását... :D -
Cvd #4560 Ha ott tartunk akkor a fáklyák mellett más érdekes kérdések is felmerülnek. Pl. a mesterlövészümk aki megkarcolja Sawyer fülét egy lövéssel. A valóságban nem találnánk embert aki ezt meg merné kockáztatni. Bármennyire jó is a lövész, azt nem tudhatja hogy Sawyer merre mozdul a következő pillanatban. Elég ha 2-3 centit mozdul a rossz irányba Sawyer és halott. Ráadásul forognak utána hogy honnan lőtt, de akkor hová tűnt a torkolattűz, éjjel nem látták meg a villanást?
Vagy hogy milyen szépen körbeveszik őket teljes csendben sötétben egy dzsungelben, ahol nappal is csak recsegve-ropogva lehet járni. Szvsz annál a jelenetnél több ponton is a látványért beáldozták a realitást. -
#4559 De szerintem te nagyon leragadsz az "alom teorianal".
Igen, jeleneg én az összes vad képzelgés és ötlet közül ezt tartom elfogadhatónak, még akkor is, ha nagyon de nagyon remélem hogy nem ez lesz a magyarázat ;] És tudom hogy erre semmi utalás és semmi egyéb nincs Walt pár "húzásán" kívül, ezért is írom midnig a komment elején, hogy "tegyük fel hogy igaz".
Ha nem az álom teóriában gondolkozok - azért nem rögeszmém a dolog ;] - akkor semmi bajom egy lakatlan szigeten talált, föld alatti kutató labor/bunker falairól visszaköszönő Karantén felirattal... -
Cvd #4558 Vagy esetleg nem "ismert" oprendszer van rajta. Teljesen felesleges is, mint elhangozott az egyetlen feladata a terminálnak hogy a számokat begépeljék rajta. Ahhoz felesleges teljes oprendszert tenni rá, pár soros mikrokód tökéletesen elég. Valaki próbált is gépelni (talán éppen Michael, nem emlékszem pontosan) bele a számokon kívül, nem is sikerült neki. Ennek mondjuk teljesen ellentmond az hogy Walt viszont tudta használni kapcsolattartásra, de ő egyébként is tud pár trükköt.
Az viszont zavaró hogy már megint kihagyás van, holott anno első dolguk volt megvizsgálni a technikát a teremben, akkor most mi van? Annyi volt hogy "Aha, itt villog egy halom kis lámpa, húzhatunk a partra napozni." vagy mi a fene? Elvégre ha azon a terminálon kell a számokat bevinni, akkor talán nem ártana megnézni hogy hová is futnak a kábelek a helyiségből, elvégre a végén van az a valami ami választ adhat a számok szerepére. De nem, ezek csak lazsálnak a parton. Annyira hülyék hogy megérdemlik hogy az 4-5 évad végén is a szigeten rohadjanak.:) -
#4557 oops...rosszul irtam a kodot, ezert az összeset boldositotta... -
#4556 Hat gondolom valami Unix rendszer lehet. Azt a 60-as evek vegen csinaltak... (mikor epültek ezek a bunkerek?)
Amugy az OP rendszerek törtenelmeröl itt van egy link.
A közepe tajekan vannak evszamok es nevek linkekkel. Ezek szerint DOS mar a 60-as evek közepen volt. Persze mint tudjuk Billy Boy azt az IBM-töl lopta, szoval az meg IBM-es DOS volt es nem Microsoftos.
Egyebkent erdekes, hogy a modern computert egy magyar talalta fel:
John Louis von Neumann, mathematician ([b]born János von Neumann 28 December 1903 in Budapest, Hungary, died 8 February 1957 in Washington, D.C.), proposed the stored program concept.
This design is called von Neumann architecture and has been used in almost every digital computer ever made.[i] -
derive #4555 szerintem mi kezdünk bekattanni:D -
#4554 Mondju elég furcsa gépek, valami dos előtti rendszer van rajra, és semmi cset progi nélkül egyszer csak valaki beír oda valamit. -
#4553 *egyidösnek latszik a karantennal = egyidösnek latszik a bunkerral -
#4552 De szerintem te nagyon leragadsz az "alom teorianal".
Szeritem azt el lehet felejteni. Legalabbis remelem.
Az eddigi törtenesek ismereteben nekem semmi bajom azzal a karanten felirattal.
Talan az is csak egy hazugsag a dharma reszeröl, hogy a bunker lakoit benn tartsa a bunkerben es azok ne csaszkaljanak mindenfele gombnyomogatas helyett.
Mivel a tabla egyidösnek latszik a karantennal, ezert feltetelezem, hogy eleve ugy epült a bunker.
Bemeseltek a fickoknak, hogy a föld elpusztult es ez az egyetlen biztonsagos hely, igy azok nem akarnak kimenni.
Szamomra az a furcsa, hogy a "karanten" felirat belül volt es nem kivül.
Normalis körülmenyek közt a karantenon kivül levöket szoktak figyelmeztetni, mert feltetelezhetö, hogy aki bennt van, az ugyis tudja, hogy karantenban van.
Persze ez csak akkor igaz, ha a karantenban a betegek vannak.
Ha a betegek kint vannak, akkor a bent levöt kell figyelmeztetni...logikus... -
#4551 Igen, de ha feltételezzük hogy az álomteória igaz (hangsúlyozom, ez csak feltételezés!) akkor a francia tyúk is csak valamelyik "agy" szüleménye, lévén hogy nem volt ott a repülőn - feltételezve hogy a repülővel lezuhanó utasok a "paciensek". Vagyis akkor a karantén ez esetben egy kitaláció (franciatyúk) kitalációjának (betegség) egyik jele (karantén felirat). Sz'al egyelőre nem látom az egész karantén feliratnak értelmét ;] Mert ha előbb tűnt volna fel a szigeten és abból fantáziálta volna valaki a betegséget, csapatát kiírtó nőt, stb, akkor oké. De előbb a nő tűnt fel, majd a betegség/fertőzés ténye lett ismert, és csak ezután lett a felirat. De mindez valakinek a fejében fogant, és kíváncsi lennék hogy kinek a fejében. Nem Walt és az anyja hirtelen halála esetleg, ami betegségre utal? Más eddig nem igazán volt a sorozatban...
De ez megint csak egy felesleges szómenés, ahelyett hogy aludnék, elnézést ;] Csak egyszerűen idegesít az a karantén felirat, mert eddig mindenre volt valami összetákolt magyarázat, de erre nem, csak közvetve. Vagy én siklottam el felette... -
#4550 Hat a francia tyuk szerint az ö tarsai valami betegsegben haltak meg, szoval a karanten szerintem azt a betegseget hivatott a bunkeren kivül tartani.
Feltetelezem, hogy ha volt is ilyen betegseg, mar elmult. De lehet, hogy pont a betegseg kezdeti jelei a hallucinaciok... -
Phat Smoker #4549 csak kirol hozzászólására reagáltam!
najó kicsit gondolkozok, de nem sokáig mert elfáradok ;-)
-
#4548 Ez is azt mutatja, hogy a forgatókönyvírók is csak arra haladnak a két végpont [az eleje és a tervezett végkifejlet] között, amerre épp a hasuk csikarása húz... s kicsit hallgatnak a fórumozókra, kicsit a saját megérzéseikre, hogy éppen mennyi kell ahhoz, hogy még ne fulladjon érdektelenségbe a sorozat [közel áll hozzá]...
-
#4547 Engem inkább az zavart ennél a résznél, hogy meg sem próbált blöffölni, tárgyalni, információt kicsikarni, ellenfelét megismerni, vagy akármit Jack a szakállastól
A szakállas egy kissé nagyképűen a fejéhezvágta, hogy azért élhetnek még, mert ők hagyják (istenkomplexus ?). Erre azért én benyögtem volna blöffként, hogy én meg egy Dead man switch-et nyomogatok, és ha nem nyomogatom akkor felrobban egy elrejtett atombomba, szóval inkább én vagyok aki élni hagyom őket ...
Legrosszabb esetben kiderült volna, hogy mire is való az a riasztás (vagy semmire), legjobb esetben meg jobb tárgyalási pozíciót tud kicsikarni -
#4546 Mert gondolom mindegyiknél volt egy gyufa hogy meggyújtsa, majd egy-egy konzetvdoboz hogy eloltsa a fáklyát? ;] Persze közben azért lövöldöznek, lopakodnak, miegymás. De csak kötekedek, eddig ez a momentum eszembe sem jutott, lehet csak a káka és a csomó esete forog fenn, de érdekes felvetés, kétségtelen ;] -
Nyiri #4545 Gondolkozz kicsit. Rakj egy gyertyara egy feles poharat. Azonnal elalszik. Ezek a fakjara ranyomtak egy ures konzervdobozt es over. -
Phat Smoker #4544 jó a tüdejük vitálkapacitása :)