22323
-
#4623 nem, itt tulajdonképp magáról Neumannról van szó, egyáltalán nem is hallottad mégcsak a nevét sem? -
#4622 Igaz hogy az univerzum tudomanyanak es tudasanak 99,9%-a a fejemben van, de ezt sajnos valahogy eddig kihagytam. Ugy latszik ez ahhoz a 0.1 szazalekhoz tartozik.
Meg jo, hogy TE tudtad! Igy ez sem merült feledesbe -
#4621 Hat lehet, hogy csak tul faradt vagyok, de nekem elegge zavaros ez a teoria, bar vannak benne jo dolgok.
Asszem majd holnap ha kialudtam magam, elolvasom megegyszer... -
#4620 nagy vonalakban magyarul? -
WTH #4619 Zsír ez a teória! -
#4618 ...egy HA kimaradt: "Ha még a stábból..." -
#4617 Akárki is írta ezt a "szösszenetet", minden elismerésem az övé, kiválóan összerakta a kis mozaikokat, amit eddig tudunk. Még a stábból is elolvassa valaki, aztán nem kell fizetni a season4 forgatókönyvírójának, mert megvan a magyarázat :D -
Cvd #4616 Hogyha normális elmélet kell, akkor itt van pl. ez. Most találtam, egyszeri elolvasás után teljesen elfogadhatónak tartom. Nem gagyi, nem közhelyes, teljesen rendben lenne szvsz. Sőt vannak benne kifejezetten megdöbbentő részek is, pl. a Hurley-vel kapcsolatos okfejtés. Attól függetlenül hogy beválik-e vagy nem, zseniálisan illesztette be a kiagyalója a képbe.:) -
#4615 jaja... -
Cvd #4614 Azért eléggé vicces álláspont amikor egy direkt az agyalásra építő sorozatnál fog valaki egy egyszerű de nyilvánvalóan nem megálló magyarázatot, és ahhoz ragaszkodik ahelyett hogy folyamatosan keresne/agyalna. Mégcsak a részletekbe sem megy bele csak azt ismételgeti hogy alszanak, mert ellenkező esetben elég hamar megdől a teória.:)))
Mondjuk majdnem biztosan az lesz a technika amit Hunnenkoenig is említett, egy fontos összetevőt visszatartanak hogy csak a végén álljon össze a kép úgy, hogy visszanézve már ordítani fog hogy hogyan nem vettük észre hamarabb. De az teljesen természetes hogy most "katyvasz" van, ez a dolog lényege. Egy mozifilmnél se szokás ezt felemlegetni fél óra után, a végére kell összeállnia a képnek. Ha most ki tudnád magyarázni, akkor nem lenne értelme a folytatásnak.
Ha ezt valaki nem fogadja el akkor nem kell nézni mert nem neki való és kész. -
#4613 Osztom én is a véleményed: fogalmam sincs, hogyan másznak ki ebből a dolgoból a forgatókönyvírók, de reméljük, nem lesz ciki magyarázatuk... örökre elvenné a kedvem a sorozatoktól... -
#4612 én elhiszem, hogy lehet téves, de akkor ezt az egész katyvaszt nemtom hogyan fogják kimagyarázni...
4574-es véleményem áll, és addig nem is fog változni amíg nem tesznek valami érdemlegeset. -
#4611 És ezt most tudtad meg? Mármint hogy Neumann-elvek közé tartozik a tárolt programozás elve? -
#4610 Az álom teória úgy ahogy van téves. Erre leginkább az általam korábban közölt, egy forgatókönyvíró szájából származó komment klappol. -
Cvd #4609 Ja, utóbbi mégis hihetőbbnek tűnik nekem, mert önmagában sem a nanobotraj, sem az álom teória nem magyaráz meg mindent. Csak míg a nanobotraj csak egy része a teljes képnek így nem is kell mindenre magyarázatot adnia, addig az álom maga a keret lenne, így bele kellene illeszkednie mindennek.
Persze a jelenlegi állásnál könnyebb a nanobotrajra építeni (ami nem illik bele az nem kapcsolódik hozzá szorosan és kész), mint az álomra (sokminden nem illik bele, amit később még kimagyarázhatnak). -
#4608 igazad lehet.
de maradjunk annyiban, hogy mesterséges/kontrollált álomra kb. ugyanannyira képes a tudomány, mint intelligens 5köbméteres nanobotrajra... :) -
Cvd #4607 Te meg amiről pofázol most is (vagy már 3 hete) ott a befolyásolás kimerül abban hogy "MESTERSÉGESEN álomban-kómában tartva".
Én viszont a befolyásoláson azt értem hogy elérik valahogyan hogy ugyanazt álmodják, amire nyilvánvalóan szükség van, mert egy halom alvó ember magától nem fogja ugyanazt álmodni. Ugye mostmár te is érted hogy a kettő nagyon nem ugyanaz. Előbbiben semmi extra nincs, az utóbbira jelenleg nem képes a tudomány.
Namost, ha az utóbbit vesszük alapnak (ami elengedhetetlen fontosságú, írtam fent hogy miért), akkor minek húzzák az időt? Semmi értelme 2 hónapig (és még ki tudja meddig tart) így tartani őket, mikor az események sokkal sűrűbben is követhetnék egymást, felesleges több napos üresjáratokat beiktatni. Hisz a konkrét eseményláncolatokat úgyis kívülről kell elindítaniuk.
Ráadásul önkéntesek ("amiber tudatosan mentek bele.")? Ki az a hülye aki önként belemegy abba hogy hónapokon keresztül feküdjön álomban? Úgy leépülnek fizikailag hogy utána a budira is ki kell kísérni őket..:)
-
#4606 Ami a fekete füstöt illeti, le merem fogadni azt fogják kihozni belőle, hogy valójában csak egy raj rovar/bogár vagy valami hasonló (SuperBug :)).
Az álom teóriában nem hiszek (az naggggyon gagyi lenne, olyan Dallas szerű :))
Amire nagyon várok, hogy megmagyarázzák azt az erős mágneses teret (ami nem csak a bunkerben, hanem a felszínen is megőrjítette az iránytűt). -
Szolnokboy #4605 hétfőn benne lesz Locke az NCIS-ben ! -
#4604 "az eddigi haláleseteket"
úgy értem, hogy mondjuk ugye mesterségesen álomban vannak. de a valóságban valami gáz van/beteg az apja :D/ tehát meg kell szakítani vele a kísérletet... És ezt úgy intézik el, hogy a többiek kómájában-álmában meghal...
"Vagy kívülről irányítják a dolgot és befolyásolják őket? "
persze, így vannak MESTERSÉGESEN álomban-kómában tartva, és figyelik a viselkedésüket. egy kísérlet részei, amiber tudatosan mentek bele.
erről pofázok kb. 3hete!!! -
WTH #4603 Nagyon érdekes, amit Claire -ről írsz (meg a festmények, Aaron apja, stb.). Nem is gondoltam ezekre. De valahogy amúgy is az volt az érzésem, hogy Claire és főleg Aaron kimondottan központi szereplő lesz. Itt az ideje, hogy foglalkozzanak velük, az elrablással, az emlékezetkieséssel, illetve flashback-je/jük is legyen. Egyértelműen, ahogy mondod, szándékosan irányították őket a szigetre, ezért a flashback-jük fontos, releváns lehet, szemben például azzal, hogy Jin és Sun hogy ismerkedtek meg, vagy Kate miért menekült - ezek is fontosak lehetnek később, de egyelőre nem úgy fest.
Ami az álmot illeti, nagyon nem tartom valószínűnek, meg a purgatóriumot sem. A készítők is nyilatkozták állítólag, hogy amit látunk, az ténylegesen megtörténik, nem álom, nem hipnózis - persze hazudhatnak is, ez a "fekszenek egy laborban/mpondjuk Dharma laborban/ mindannyian és mesterséges álomban vagy kómában tartják őket" teória nekem tetszik. -
#4602 én ár pár hsz-szel előbb lezártam de ne zavartasd magadat... -
Cvd #4601 Oké, én megértem hogy TE ott nem gondoltál a kettőre együtt. A gond ott van hogy nem érted hogy Ő viszont teljesen jogosan hihette azt hogy pedig mégis, elvégre mindkettő együtt volt téma, nem hangsúlyoztad ki hogy te csak az egyikről beszélsz, ráadásul ugyan nem írtad le konkrétan a "letöltés" szót, de attól még érintetted a dolgot. Szvsz erős volt így leosztani, csak ezt szerettem volna kihozni.:) -
Cvd #4600 De hogy visszatérjünk az álom-teóriára, szvsz közel sem lehet mindent megmagyarázni vele. Pl. az eddigi haláleseteket. Akkor azokat is csak álmodták. De ki? Pl. Boone esetében, Locke álmodta volna azt hogy Boone megsérül? Boone miért nem álmodta azt hogy hoppá, mégsem? Vagy van akinek az álma erősebb, és befolyásolja a másik álmát is? Esetleg csak némelyik karakter létező és álmodik, másokat csak álmodnak (előbbi Locke, utóbbi Boone akkor esetünkben)? Vagy kívülről irányítják a dolgot és befolyásolják őket? Akkor miért kellett pl. elrabolni Claire-t hogy megnézzék rendben van-e minden a babával, miért nem nyúltak bele úgy az álomba hogy egyáltalán nem maradt nyoma? Ráadásul miért nem a valóságban vizsgálták csak meg, így az álomban fekve nem is tudta volna meg?
És ha már a gyereknél tartunk, meg egyébként is visszakanyarodva a sorozathoz, egy érdekesség: azt tudjuk hogy a gyerek apja nem foglalkozott vele, és szándékosan irányították Claire-t a 815-ösre. A gyerek apja festő (is) volt, a lakásában látható festményei pedig megszólalásig hasonlítanak azokra amik a bunker falán láthatóak. Azokat egyébként rendesen megnézve egy halom utalás található a túlélőkre. Nagyon valószínű hogy a gyerek apja járt a bunkerben, következésképp a gyerek volt csak a lényeg, "létrehozni", aztán a szigetre juttatni, ahol Claire elrablása és elengedése valszeg azért történt hogy ránézzenek a babára. Valszeg azt várták hogy az örökölt valami tulajdonságot amire szükségük van. Vagy nem így történt, vagy rájöttek hogy Walt is megfelel nekik, ezért aztán leszálltak Aaronról.
A másik téma amit felvetnék megvitatásra, az Locke szerepe. Jópárszor elhangzott hogy a csapat érdekében dolgozik, és mi mindent köszönhetnek neki. Szvsz ez csak az alején volt így, amig nem találkozott a füssttel, mint később elmondta, "belenézett a sziget szemébe és csodálatos dolgokat látott". Onnantól kezdve nem igazán az embereket tartja szem előtt, hanem a saját (vagy a sziget) dolgait. Pl. a Boone eset (közben megnéztem a teljes részt, ő mondja hogy miatta halt meg, egy napig a véres pólóban jár holott van neki másik, gondolom vezeklésképp, sőt olyat is mond hogy Boone áldozat volt a szigetnek).
Felmerült hogy neki köszönhetik a bunkert. De ha valaki visszaemlékszik, pont ő volt az aki nem akart beszélni róla senkinek, Boone-t is erre kérte. A többiek csak úgy szereztek róla tudomást hogy Boone kikotyogta miközben haldoklott, és Locke még utána is hazudott róla Sayid-nak (ugye azt mondta hogy biztosan a repülő valamelyik ajtajáról beszélt). Vagy hogy leütötte Sayid-ot és szétverte a rádiót amivel a sziget rádióadóját akarták bemérni. Utólag azzal védekezett hogy nem akarta hogy oda menjenek, hisz a francia nő mondta hogy ott megbetegszenek. Namost a francia nő nem ezt mondta hanem azt, hogy a Fekete sziklától visszafelé jövet betegedtek meg, az meg nem a rádióadó. Tehát az adóhoz mehetnének nyugodtan, a nő is volt és semmi baja. Sőt a Fekete sziklánál is voltak már, mégsem lett baja senkinek, valszeg más irányból közelítették meg mint a hajótöröttek, nem mentek át a veszélyes helyen, vagy már megszűnt. A lényeg hogy Locke magyarázata akkor sem állt meg, azóta meg mégannyira sem.
Sokszor van aztán olyan dolog amiből az látszik hogy Locke előre tudja hogy mi fog történni, habár nem mindig úgy történnek a dolgok. Pl. halálnyugodtan állt Shannon előtt amikor az le akarta lőni, mintha tudta volna hogy nem fogja. Vagy pl. elszólta magát amikor a bunker ajtaját akarták betörni a katapultszerűséggel ("Ennek működnie kellett volna!"), vagy mikor Desmond lelépett és Jack utánaindult ("Ennek nem így kellett volna történnie!").
Szvsz Locke közel sem az a csapatjátékos aminek tűnik. Az szemmel látható hogy jelenleg Aaronnal foglalkozik sokat, a csapat többi tagjával alig. Esetleg ismeri Aaron valódi jelentőségét, és azért csapta le Chalie-t mert lélt hogy bekavar a tervbe. De valószínűnek tartom hogy hosszabb vívódás nélkül ártani fog a túlélőknek, ahogy az érdeke úgy kívánja.
Jó hosszú lett, de már napok óta agyalok ezeken.:) -
#4599 Én ugy tudtam, hogy csak a illegális cuccokért jár bünti. nem hiszem hogy a lost illegális
Meg az anyagi haszonszerzést célzó reklámokért.
Téma lezárva -
#4598 hogy mi volt a téma az egy dolog.
hogy mi áll pontosan a mondatban ez egy másik, mert ugye arra válaszoltam, hogy maga a LOST illegális-e, vagy nem. dehát miért is lenne az. a letöltögetéssel kapcsolatban meg ajánlom a "Bukott Morder CD-író" topik utolsó kb. 20kommentjét...
és szemantikai vitába szerintem a továbbiakban ne menjünk bele... -
Cvd #4597 Tekintetbe vége hogy a Lost+letöltés volt a téma, te is arra válaszoltál a 4591-ben, ezért talán nem meglepő hogy a kettőt együtt vette, még ha te nem is említetted csak az egyik szót. Sőt, bármennyire is rázós az smsweb, az "érdekes" magyar viszonyok között onnan letölteni bizony nem büntetendő, míg torrentől az.
Ettől függetlenül aki smsweről tölti mert "torrentről csak 5K-val jön" azt minimum megmosolygom.:)) -
#4596 "nem hiszem hogy a lost illegális"
LOST
érted...
nem töltögetés, b@szkolódás, csak maga a lost...
érted...
látsz a mondatban bármi illegalitásra utaló szót? mert én nem...meg utána értelmezzed már a 4591-is ha megkérhetlek. -
#4595 Én szerintem még jóhogy illegális letölteni a fizetős csatornákról felvett műsorokat, pl. LOST -ot. -
#4594 Tudtommal a mininova nem tracker, csak egy gyűjtőlap. A piratebay a legjobb free tracker. -
#4593 A 2. évadnak is kb. 22-24 epizódja lesz. Ha jol tudom.
Azt meg gondolhatod, hogy az RTL csak ideiglesen veszi le a müsorrol. Mint minden sorozat esetében "nyári szünet" van a következö évad indulásáig. -
#4592 na jó akkor ON:
a második évadnak már lehet tudni hogy része lesz összesen?
és mondták ugye azt hogy az rtl leveszi a lostot a műsorról februárban. akkor nem is lesz többet lost az rtl en? soha? még szeptemberben sem rakják vissza? -
#4591 "nem hiszem hogy a lost illegális"
az szerencsére nem az, de az smsweb elég rázós... -
#4590 #4589 Én ugy tudtam, hogy csak a illegális cuccokért jár bünti. nem hiszem hogy a lost illegális...
5k-t én lostra értettem mivel ez egy Lost topic. elvileg...
#4588 igazad van tölthetem máshonnan is, de neken a mininova a legszimpatikusabb Free tracker.
És ezt szerintem fejezzük be, mert ez talán off.
-
#4589 A torrentről egyszer azt írod, hogy szar 5K-s, egyszer meg hogy mindent onnan szerzel be. Vagy komoly zavar van az agyadban, vagy 5K-val szeded a dolgokat . Mellesleg nekem is fullal jött eddig minden.
SMSweb-es szarság reklámozásáért eleve min egy warn járna gyerek, szóval fogd vissza magad
-
#4588 ja meg ugye, hogy ha annyira vágod a torrentet, akkor azt is tudod, hogy a mininován kívül kb. 87987454411 helyre teszik fel az új részeket, és hagyják kint a régieket...
nyugodtan javítsál ki, ha tévedek! -
#4587 hogy miről mennyit tudok nekem az ne firtassa, aki smsweb oldalakat reklámoz egy sorozat fórumán...
-
#4586 szerinted mininováról egy 400 seeder és 6000 leecher arány mellet full sávszélességgel jön?
mert én szinte csak ilyen arányokkal töltöttem onnan. és képzeld tudok torrentezni. A legjobb megoldás a cuccokra amit be akarok szerezni a torrent. Jobb ha nem írsz arról amiről nem tudsz semmit... -
#4585 ehh. pont ezt akartam írni.... -
#4584 smswebes sz@rságokkal sztem ne nagyon hangoskodj...
"torrenttel 5k val"
éredekes, nekem eddig az első és második évad összes része lejött majdnem padló sávszélességgel. tehát először tanulj meg torrentezni.