22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • Challanger
    Ez nem igazán kapcsolódik a témához, de szeretnélek titeket megkérni valamire.
    Ajánljatok már nagyon jó sorozatokat. Ősszel szoktamrá a sorozatok nézésére és eddig nagyon bejött mindegyik.
    Eddig ezeket láttam:
    Twin Peaks (végignéztem)
    Lost (nézem)
    Prison Break (nézem)
    24 (nézem)

Ezekhez hasonló ütős sorozatokkal szeretnék megismerkedni. És nem fontos, hogy új legyen, lehet a 90-es évekből is. A lényeg, hogy jó legyen.

Előre is köszi a segítséget.
  • Challanger
    Rendben, köszi szépen. Azért letöltöm, hogy teljes legyen a gyűjtemény.
  • mukika
    a Destination Lost az első széria teljes összefoglalója volt...
  • Challanger
    Valamint lenne egy kérdésem.
    Mi a túró az a Destination Lost? Ezt a 2. évad első részével adták egy napon. Azt hiszem. Ez is egy összefoglaló? Ugyanis én még nem láttam ezt a részt és teljesen el is kerülte a figyelmemet.
    Eddig ilyenekből láttam kettőt:
    Lost: The Journey
    Lost: Revelation
    Ez most egy harmadik összefoglaló lenne?
  • Challanger
    Úgy hallottam valamelyik hozzászólásnál, hogy winnie-nek nem lehet újat mondani sorozat ügyben, de azért ha még nem látta volna valaki(talán itt még nem volt):
    The Whole Truth 3/22/2006
    Lockdown 3/29/2006
    Dave 4/5/2006
    S.O.S. 4/26/2006
  • PiszkosFred
    A sorozatok már csak ilyenek. Egybként 2 részenként leadnák tévéfilmként és menne a téka polcaira a gyűjtemény
  • kraven81
    Szerintem az a baj a sorozattal hogy mikor kapunk 1 választ megint felmerül 5 kérdés:)
  • Amse
    és a Csillagkapu ? :)
  • Hunnenkoenig
    Mostmar en sem ertem ezeket a sirasokat.

Egy sorozat arra valo, hogy szorakoztasson. Ha stresszeli magat miatta az ember, akkor ne is nezze.

Szerintem egy ilyen sorozat meg mindig jobb, mint egy semmiröl sem szolo brazil daily soap...

Aki nem birja ezt a stilust, az nezzen inkabb X-aktakat, JAG-et, Sex & the City-t vagy Star Treket, ahol minden resz le van zarva.

Amugy meg a sorozat felepitese eleg ugrabugralos. Mindig megmutatajak az aktualis resz elejen, hogy melyik elözö törtenesekhez fog csatlakozni a törtenet.

Altalaban 2-3 resszel elözö szalakat folytatnak, nem pedig folyamatos, de van benne rendszer.

Aki ezt nem csekkolja a masodik evad közepen sem, az ne nezzen ilyen filmet, mert nem neki valo...
  • Cho
    Ok letöltöm, de légyszi írj egy címet ahol lelehet tölteni.
  • ruma
    Szinkront külön nehezen töltesz le! De egyébként ne nézd szinkronnal, mert a szinkron az szar! Töltsél le feliratot, és nézd úgy!!!
  • Lesli16
    nem tudjátok honnan lehet hozzá szinkront tölteni?
  • PiszkosFred
    Töltsd le mint az emberek 99%a ;]
  • Cho
    Az a baj, hogy hiába vagyunk a TV Networknél, sajnos nincs AXN csatornánk, így nem tudom nézni a LOST-ot.
  • ruma
    Szerintem is biztos hogy visszatér! Sőt abban is biztos vagyok hogy Desmond is visszatér még valamikor!

• PyRex
    Ja? Ez csak spekuláció volt? Akkor én sorry :)
  • winnie
    az is spoiler, ha azt írom, hogy nem tér vissza?:) nem tudom, de nekem nyilvánvaló, hogy vissza fog térni. spekulálni még nem spoilered, de sorry, persze.
  • PyRex
    Azért ezek enyhén spoilerek, nem kéne! Vagy legalább írd oda, hogy spoiler, please.
  • winnie
    Valahová irtam a első évad megtekintése után hogy a befejezés botrányos volt szerintem

szerintem is gyenge volt, mert én arra számítottam, hogy sokkal nagyobb lesz a cliffhanger. befejezésnek sokkal jobban nyitva kellett volna hagyni egy kérdést, de itt csak a rablás és az ajtónyitás volt. (az más kérdés, hogy így volt jó, mert nem lehetett volna sokkal jobb, ha bevesznek valamit a 2x01-ből - szerintem)

Hát a szereplőkről valóban tudunk meg dolgokat,csak a központi kérdésekhez nem kapcsolodik semmi sehogy.Legalábbis egyenlőre...

a szereplők a központiak, a sziget csak mellékcselekménnyel szolgál. ez egy erős karakterközpontú dráma, rengeteg szereplővel.

Az hogy mások is vannak a szigeten az szerintem elég hamar egyértelművé

de már láttad is őket. vagyis többet tudsz.

Hogy mi van a lejáróban.Mért tudjuk?

jóval többet tudunk, nem?

Annyit tudunk hogy azt kell beutni a számláló visszapörgetéséhez

vagyis máris többet tudsz, mint az elején

,de hogy ennek mi köze van a dagadt srác örökös ballszerencséjéhez

nem értem mi ez a kényelem? miért akasz minden választ rögtön? akkor miért nézed? elolvasod valahol vagy megkérsz valakit, hogy írja le neked, ha meglesz.
    majd szép lassan meg fogod tudni. neked kell döntened, hogy filmet nézel vagy sorozatot.

ezek képesek ugy megcsinálni hogy az se mondjon semmit,és generáljon 3 újabb kérdést...

inkább 30-at, de ez a lényeg. nem a lezárás, hanem a folyamatos haladás.
  • winnie
    évad végén visszatér.
  • PiszkosFred
    Én még mindig bízok a sorozatban és a készítőkben. Kétségtelen hogy eléggé káosznak és csapkodónak tűnik, de reménykedek, hogy úgy lesz minden, mint egy jó Agatha Christie regényben (amikor Poirot vagy Miss Marple összehívja az embereket a végére, és az utolsó 10 oldalon levezet mindent, megmagyarázva az addigi értelmetlen mozzanatokat). A gond az, hogy a regénynek ezzel vége van, a Lost meg kitudja meddig nyúlik, és kitudja mikor kapjuk meg a végső válaszainkat. Igaza van winnienek, egy kérdésre adott konkrét válasz nem zárja le a dolgot, a válasz újabb kérdés(eke)t fog felvetni, amelyre újabb válaszokat kell majd keresni. És így tovább. Talán a legvégén lesz minden tiszta, minden aspektusból, de addig marad a rétestészta, és a community kutatómunkája (és az így megjelenő hipotézisek). És amíg a szünetben agyal rajta a nép, hogy mégis mi történhetet, addig a név a köztudatban van, és újult erővel fogja belevetni magát a legújabb szezonba... Újult erővel, de lehet hogy kissé csalódva. De ha valaki végignézett már 2 szezont, akkor már kíváncsi lesz a folytatásra is.

#szerintem
  • Gabe18
    Valahová irtam a első évad megtekintése után hogy a befejezés botrányos volt szerintem (de akkor lehet a Index-re irtam).Hogy mennyire vártam hogy na majd most a végén csak kiderül valami nagy dolog,aztán az egész évad ugy ért véget mint egy átlagos sima rész...
    Hát a szereplőkről valóban tudunk meg dolgokat,csak a központi kérdésekhez nem kapcsolodik semmi sehogy.Legalábbis egyenlőre...
    Az hogy mások is vannak a szigeten az szerintem elég hamar egyértelművé vált,csak az volt a kérdés mikor milyen formában hozzák össze őket.
    Hogy mi van a lejáróban.Mért tudjuk?Mert szerintem a lejáróval csak egy újabb titok jött a visszaszámláloval.Akkor ott volt a 2 videószallag,amiről azt hitte az ember,na jön valami magyarázat,de semmi.
    Mi a jelentőségük a számoknak.Mért tudjuk?Annyit tudunk hogy azt kell beutni a számláló visszapörgetéséhez,de hogy ennek mi köze van a dagadt srác örökös ballszerencséjéhez,vagy miért mondogatta a bolond haverja örökké ezeket a számokat az korántsem tiszta.(más magyarázat is volt?mert már lehet elfelejtettem )
    Viszont ha valóban kiderül miért zuhant le a gép,na az talán előrelépés lesz.Bár ezek képesek ugy megcsinálni hogy az se mondjon semmit,és generáljon 3 újabb kérdést...
  • Szolnokboy
    nem lehet amugy hogy májkölt kiirták a sorozatból és mi észre se vettük ?
  • ancsa612
    az utóbbi pár rész nagyon unalmas volt!soha nem ott folytatják ahol előzőleg abba hagyták!biztos hatásfokozás akar lenni!
  • winnie
    Igen,de a LOST beleesett szerintem abba a hibába,hogy mióta elkezdődött,az ég világon semmire nem kapott választ a néző

egyrészt épp ez az, hogy mennyi választ kapunk ebben az évadban, rengeteg mindent megtudunk. az, hogy a válaszok újabb kérdéseket generálnak, az másik dolog. (mennyi dolgot megtudtunk már a szereplőkről, arról, hogy mások is túlélték, arról, hogy még mások is vannak a szigeten, arról, hogy mi van a lejáróban, arról, hogy mi a jelentőségük a számoknak, arról, hogy mi volt az a jel a gépen a 1x03-as részben (dharma), stb.)

másrészt - ezt miért nem az eléső évadban mondtad? akkor pláne nem volt semmire válasz, csak a kérdések hada gyűlt.

pl. májusban még azt is megtudjuk, hogy miért zuhant le a repülőgép.
  • gnom
    pontosabban majus vegeig.
  • ruma
    Énis egyettértek azzal, hogy a kérdések csak gyűlnek, és jó lenne ha néha lehetne választ is kapni a kérdésekre! És valahogy úgy érzem hogy erre a sok kérdésre csak egy óriási nagy baromsággal fognak tudni válaszolni a végén!
  • FLeK0
    juniusig lemegy mind elvileg.
  • PyRex
    hogyne kapott volna választ???
  • PyRex
    Most akkor még összesen lesz 7 rész egész évben? Az fasza, átlagosan havonta 1 rész (sem)?
  • Gabe18
    Igen,de a LOST beleesett szerintem abba a hibába,hogy mióta elkezdődött,az ég világon semmire nem kapott választ a néző.Még amolyan részigazságokat sem,mert amikor ugy tünt valami magyarázat előjön,akkor se jutott a dolog közelebb a megoldáshoz,csak még újabb kérdések jöttek elő.
    Ezt igy tényleg el lehet vinni a végtelenségig.De ki lesz rá kiváncsi?
    Én is szeretem magukat a részeket,meg néha a visszaemlékezések is jók (kezdetben ugy tünt azoknak döntő jelentőségük lesz,ebben már egyre kevésbé hiszek),de lassan azért konkrét dolgoknak is ideje lenne kiderülni,igy a 40-45.rész felé haladva erősen...
  • winnie
    nyilván, mint a legtöbb sorozatot letöltik az emberek és megnézik magyar felirattal.
  • kill3r22
    AXN csatornán megy magyarul...a második évad...
    AXN
    sokan meg leszedték netröl és ugy látták
  • Cho
    Ha szabad megtudni, melyik adón nézitek a Lost 2. évadját?
    És milyen időpontban van?
  • winnie
    Hát ez nem ilyen egyszerű.Sokan azért ragadtak a sorozat előtt mert kíváncsiak voltak a rejtély megoldásásra

tudom, hogy nemegyszerű, de senki sem lehet olyan báb, hogy akarata ellenére valamit nézessenek vele. én pl. szeretem a részeket a lostban, de akinek tényleg csak a megoldás a fontos, annak nem tudok az utolsó résznél vagy a végén a rákérdezésnél jobbat ajánlani. (végig kell gondolni, hogy az utóbbi 5 részből, ha egyet nem lát, akkor mennyit veszít. ha nem sokat, akkor nem kell mindet megnézni, max az beharangozóban tudatják vele a történéseket:)

arra a szopatásra épül, hogy azt hiszik megtudják mi lesz a vége.Mondjuk én is

elhiszem - mondom, tapasztalatlanok:) idővel bele fogunk szokni.
  • winnie
    nem ertem miert csuszik az ABC.n a sorozat :S

nem csúszik. uborkaszezon van, márciusban inább ismételnek meg el kell osztani valahogy a 22 részt az 52 hétre.
  • Dynamic
    "a lényeg, hogy egy sorozat arra van, hogy az ember nézze egy ideig, majd amikor megunja, akkor mást kezdjen el nézni. ha valakinek nem tetszik, akkor nem sírni kell, hanem dobni a szemétbe, szerintem."

Hát ez nem ilyen egyszerű.Sokan azért ragadtak a sorozat előtt mert kíváncsiak voltak a rejtély megoldásásra, vagyis hogy mi lesz a vége.Ha azt mondanád az átlagnézőnek, hogy soha nem lesz vége a sorozatnak és semmi nem fog kiderülni, valószínűleg hagyná a francba az egészet és átkozódnak, hogy eddig is elszart rá feleslegesen 30-40 órát.Állítom, hogy az emberek nagy része azért is nézi a sorozatot, mert arra a szopatásra épül, hogy azt hiszik megtudják mi lesz a vége.Mondjuk én is ezért kezdtem anno de ezek tudatában(na nem most tudtam meg ezeket) ez egy felesleges és főleg céltalan mókuskeréknek érzem, aminek megvárom a 2.évadbeli végét aztán valószínű én is a hagyom az egészet.
  • gator
    kar h mar nem lattam uj reszt 2 hete ... :S
    nem ertem miert csuszik az ABC.n a sorozat :S
  • mrzed001
    Húú, winnie egyetértett velem. Ez is ritka :)))
    Naptár elő, feljegyezni :)) (pedig asz'ittem ezen is lesz vagy egy oldalnyi flame :p )
  • SaintSavin
    Tudod én lehet, hogy kissé régimódi vagyok, de szeretek hinni, abban, hogy pl. a filmkészítés is valamennyire művészet.
    Bár tudom, hogy a művészet mindig is befolyásolta valamennyire a pénz.
    De ha már csak az határozza meg...akkor vajon beszélhetünk "művészi értékről"?
    Ér e valamennyit ez, vagy bármelyik más sorozat, mint ahogy sugallja, vagy csak egy "mesterséges" ügyes pénzügyi manőver?