22323
-
IXEMGabeo #20802 erről jutott eszembe csinálhatnának külön mégegy plussz évadot melyben Hurley és Ben kalandjai lenne a fő szempont belevehetnénk azokat is akik elmentek az Ajirával, esetleg másik emberekkel, akik a szigetre kerülnének mondjuk egy csoportos hőlégballon balesettel vegyítve xD -
#20801 mondjuk aki ettol az egesztol racinalis magyarazatot vart, az nemtom mit nezett 6 evad ota :) kb erre szamitottam, igy volt tokeletes, ahogy volt. -
IXEMGabeo #20800 megértettem többet nem kérdezek:) jól gondoltam, helyes volt a Pierre Chang elméletem:D -
#20799 "bele kellett törődni hogy meghaltak."
igen, amihez előbb rá kellett jönniük, hogy halottak. life's a bitch! :D -
#20798 Nem... itt te próbálod bizonygatni, hogy mennyire szar, meg hiányérzeted van...
Elfogadhatatlan, hogy valaki megértette a készítők akaratát, ésélvezte, tetszik neki, és belenyugodott, hogy jobb így, minthogy kitaláljanak valami ugyan kézzelfogható, érthető, világos magyarázatot, de az egész akkor sokat vesztene az értékéből, és akkro az lenne a baj, hogy ilyen hülyeséggel magyarázták meg... -
#20797 már leírtam többször is, nem tudjátok megnézni a spoilert, vagy mi? :D
beírom megint, kicsit ki is egészítem:
az ALT-ban mindenki halott, az egészet a szereplők alakították olyanná, amilyen. pl. Jack teremtett magának egy gyereket, aki tulajdonképpen önmaga volt: sokáig nem tudott megfelelni az apjának. aztán eljött a nap, amikor Jack elment a fiú meghallgatására, elmondta neki, hogy ne legyenek kétségei, mindig szeretni fogja, mindig jól cselekszik, neki mindig meg fog tudni felelni -> beteljesítették ők ketten azt, amit Jack és Christian nem tudtak
sokak halálát láttuk már, Jack-ét pl. pont a fináléban. Hurley, Ben a szigeten haltak meg, akik elmentek az Ajirával (pl. Kate), azok is meghaltak mind-mind, csak ugye jóval később, amit nem mutattak mg nekünk
arról szólt az ALT, hogy ez a saját kis purgatóriumuk. ahhoz, hogy továbblépjenek, emlékezniük kellett életük legfontosabb mozzanataira: arra, amikor együtt voltak. visszaemlékeztek, megtudták, hogy halottak, de mint látható, ezt egyáltalán nem bánták, egyszerűen azért, mert életükben ott voltak egymásnak, és most megint együtt vannak -> megbékélés.
pl. Ben-nek ennél több kell, egy bocsánatkérést már letudott (Locke), maradt még pár neki :D Michael, meg Eko félék talán más helyre kerültek, talán csak olyanok, mint Ana-lucia, és még nem jött el az ő idejük
eleve azért alakult minden olyan szépen (Locke újra jár, Jack apa), mert az egészet csak elképzelték. azért lehetnek együtt, mert ez az egész az ismert idő felett áll, nem számít, hogy ki, mikor, hogyan, miért halt meg. pl. Hurley lehet, hogy csak 20201 évvel később halt meg, mint Jack, de ez nem számít. amint az utolsó is meghalt közülük, létrejött az ALT
aki egy Lost finálétól azt várta, hogy elmondanak minden kis "titkot", választ adnak mindenre, az egy Segal filmtől epikus monológokat és filozofálgatást remél?
egyvalamivel foglalkoztak 108 percben, azzal, ami mindvégig a sorozat lényege volt: a szereplők -
#20796 Tehát az ALT időn felül állt. Képzeljük el azt, hogy van 10 ember. Egyik meghal 14 évesen(vegyük azt, hogy ez Boone), a másik meghal ez után 6 évvel a 3. meghal ezután 12 évvel....a 10. meghal az első után 230010 évvel(ez pedig Hurley). És az egész ALT akkor kezdődik, amikor mindneki halott. Akik korábban haltak meg, azok addig tudat nélkül vannak a semmiben. Várják a megfelelő pillanatot. Amikor ez bekövetkezik belépnek a Purgatóriumba. A túlélők, akik a végén a templomban ültek azért voltak együtt, mert életük legfontosabb időszakát együtt töltötték. Pierre Chang-nek valszeg más volt a legfontosabb időszak az életében. Ő lehet, hogy a Dharmasokkal fog így egy templomban ülni. Faraday-éknek megint másik időszak volt a legfontosabb. És így tovább.
Az ajtó pedig a túlvilág kapuja, ahoz hogy beléphessenek rajta el kellett engedniük az életüket, bele kellett törődni hogy meghaltak. -
#20795 Jahh, ezt mondom énis, nagyon jó lett, így lett kerek számomra, és talán jobb is, hogy nem valami bullshit magyarázattal álltak elő, hanem megmaradt sokminden amolyan érthetetlen, felfoghatatlan dolognak, mint pl az univerzum létezése, miért létezünk, mekkora az univerzum, egyátalán talán valaminek csak egy kis része az egész, és sorolhatnám...
Ezek attól ilyen nagy misztikus kérdések, mert senki nem tudja, senkinek még sejtelme sincs róla.
Épp ezért zseniális a sorozat, és a készítőknek egy magy respect -
Ragnar360 #20794
ja amit asszem pont te is mondtál korábban h a vallás, v mittomén
más -
lásd, elözö hsz-em, azt tisztázzuk már, aztán még a végén teljesen megértem -
IXEMGabeo #20793 engem pl érdekelt volna, hogy lehetett az h Hurley látta pont a halottakat, Miles pedig hallotta, érzékelte őket? de miért? nekem ez is magas volt...és még egy dolog ami szemet szúrt, ami által tuti biztos h az ALT szálon mindenki halott volt->Pierre Chang-en nem látszódott az öregedés jele ugyanúgy nézett ki mint 1977-ben az ALT-ban ahol beszédet mondott. ennek alapján végül is a Dharmások Horace, Roger és Radzinski->(bár ő rosszfiú volt) nyugodtan ott lehettek volna az események közelében, bár sztem ők már és az összes másik szereplő jelentéktelen volt és a készítők nem akarták beleírni őket újra:)
Michael, Walt, Mr Eko talán az ő lelkük a "szigeten ragadt" -
Ragnar360 #20792
de akkor az egész altba sok-sok karakter miért élte az életét ? - meg jackra volt szükségük jah, de hurley, ben, meg még jópáran mégis jack után hallhattak meg ugyebár :) szal megint nem értem xd
meg az alt vilag ahol éltek akkor az 1 masik élet volt, jó de akkor onnan hova mentek, mikor kinyitotta az ajtót, v mi ez furi
de alakul a szitu ;) -
#20791 Nekem is, de kurvara. -
#20790 All the mysteries a faszt... ugyesen megoldottak, hogy konkretan semmire sem valaszoltak ami engem erdekelt volna, hanem egy globalis valaszt adtak, ozt orulj... -
#20789 Akkor mondogasd magadnak, hogy mennyire szuper a vége és nézzed nonstop.
Nem vagyunk egyformák, szerintem butaság volt ilyen véget csinálni. Nekem hiányérzetem van, ennyi.
Itt most mindenki próbál valamit belemagyarázni, amiről valószínűleg szó sincs. De azért ez vicces gondolatokat szül. -
#20788 Nekem egyből átjött az egész, és tetszett a vége, akinek nem jött át egyből nézze újra,és ha azután sem, akkor nem kell ilyeneket néznie... -
#20787 dvd és br megjelenés: augusztus 24. (USA) - $234.99 and $319.99 on DVD and Blu-ray
-
#20786 Aha nyílván való "logikailag" nem érted---»baromság -
#20785 Ez a vége egy kurva nagy baromság volt!
Ettől többet vártam volna.
Úgy logikailag nem értem az egészet! -
ZsirosKenyer #20784 Ez olyan, mintha azon vitatkoznánk, hogy mekkora a világegyetem mérete. Lehet rajta csámcsogni, jókat beszélgetni, de egyrészt emberi agy nagyon nehezen fogja fel, másrészt a tudomány jelenlegi állása szerint pontos meghatározásokra nem vagyunk képesek.
Szerintem korrekt, hogy sok dolog misztikum maradt, legalább évekig lehet még beszélgetni az egész sztoriról.
A befejezés egyébként pozitív volt számomra. Féltem, hogy egy alter-világban játszódó tipikus idilli happy-end-del zárul a sorozat, ehhez képest telitalálat volt a levezetés... -
#20783 Nem olyan bonyolult azért ez a dolog...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az ALT maga a Purgatorium, a Menny kapuja, vagy egy olyan hely, ahol halálunk utána megtisztulást nyerhetünk. Gondoljunk bele, valaki is megszeretne halni? Valószínüleg halálunk után is megmarad ez az érzés. Nem akarjuk elismerni, hogy halottak vagyunk. Az ALT-ban addig vannak az emberek, amíg nem ismerik el, hogy meghaltak, tehát ameddig nem készültek fel. (Engem ez a Hatodik érzékre emlékeztete nagyon.) Mindenki azokkal az emberekkel találkozik az ALT-ban, akikkel életének legfontosabb időszakát élték le. Ezek az emberek be is várját egymást. Tehát szerintem akkor kerülnek bele az ALT-ba, ha már mindeki meghalt a valós síkon. Jack meghalt a szigeten, Sawyer, Kate visszatért Amerikába, ott haltak meg. Ben és Hurley sokkal késöbb haltak meg, valószínűleg a szigeten. És szerintem kell egy ember aki átvezeti a többieket a Túl világra, ez az embere lehetett Christian Sephard.
A szigetes dolgokra választ kaptunk. A sziget egy dugó, ami visszatartja a Gonoszt attól, hogy a világba kerüljön. És a fény az ami a helyén tartja ezt a dugót.
A füst Jacob bátyja volt. Akkor keletkezett, amikor belelökte a fénybe MIB-t Jacob. Az összes különlegességet, gyógyulást, állatokat ez a fény okozta.
Az egyiptomiakat az magyrázza, hogy ők is véletlenül oda keveredtek a szigetre. És a hitük részévé vált a fény, a füst(itt valószínűleg Jacob és MIB nevelőanyja lehetett). Ezért építettek templomot, szobrot.
A Dharmasokat valószínűleg Jacob hozta a szigetre, rengeteg jelölt volt közöttük.
A szigeten Jacob átadta Jacknek a feladatot, Jack pedig továbbadta Huley-nek. Itt szerintem volt egy baki, Jakc nem mormolt semmilyen varázsigét. Jack pedig megértette, hogy ő azért kellett, hogy feláldozza magát a szigetért. Ez volt az ő feladata, így tudta fixálni a dolgokat.
Most hírtelen ennyi.
-
#20782 Megneztem. Az a baj, hogy evadokon keresztul a tehnologiat izgatja a sorozat, majd atmegy paranoralis es vegul lelki (vallasi) ugyekben.
Sajnos csak az utobbit valaszolja meg a sorozat.
A vege ugy volt megirva, hogy ne szamitson a tobbi kerdes.
En szemlyesen csalodott vagyok es ugy erzem, ezt a negyedik evadnak be kellet volna fejezni.
Lehet azert irom ezt, mert meg emesztek, de nekem most a csalodas ize van a szamban.
-
Ragnar360 #20781 nade ez 1 rossz példa, supermant leszarom, repül és kész elfogadom, nem érdekel lényegtelen, DE EEEEEEZ 1 kicsit másabb és bonyolultabb és jobbna is csinálták ahhoz hogy megbolonditsa az embereket ahhoz h érdekelje miröl is van szó, nem úgy mint h superman miért tud repülni -
Ragnar360 #20780 talán, de ez lehet akár önsajnalat helyett egy önmagyarázat is :)
én azt mondom, gondoljatok vissza az előző évadokra, ki számított volna akkor ilyenekre, hogy ide jutunk, teljesen más volt a támpont és igen is várható volt hogy lesz ennek normális vége
1.2.3.4.5. évad: dharma, emberek, kijutás, visszajutás, túlélés (najo a sorrent nem igy) sok sok új dolog - aztán mindenki ugytudta hogy meglesz ez oldva rendesen, erre hirtelen jön egy 6. évad ami teljesen átalakítja az egészet -
5. évad vége milyen jó volt, s most hol tartunk ahhoz képest, teljesen másra számithatott mindenki szvsz -szerintem-
5.évad vége egy IRDATLAN NAGY WTF volt, fene se gondolta h ez lesz belőle
btw, nem vok csalódott, meg nem is mondom h szar csak ez igy fura kicsit :) -
#20779 bannerba írjuk már ki ezt: mindenki meghalt, de lényegtelen, hogy mikor. :)
#Ragnar360: "MILLIÁRD MEG EGY MEGVÁLASZOLATLAN KÉRDÉS MARADT A SOROZATTAL KAPCSOLATBAN"
és ezek zöme olyan kérdés, amit nem is kell megmagyarázni, mert vagy nem lehet vagy nincs értelme. lehet rá teóriákat gyártani, következtetni, meg beleképzelni dolgokat, de magyarázatra várni hülyeség. a superman filmben mitől tud repülni superman? csak. ennyi.
a fontos dolgokat megmagyarázták, de lehet, hogy éppen nem emlékszel rá vagy átsiklottál felette. ha van konkrét kérdésed, tedd fel.
-
#20778 :) éreztem, hogy szükség lesz rá itt is -
#20777 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem az egész ALT rész csak Jack fejében játszódott le a halále alőtt. És igen aki ott volt azok halottak voltak de az, annak hogy "most" nincs értelme azon a helyen. Az egész a halál utáni boldogságról szólt ahol azokkal lehetsz akiket szeretsz (Jack menyországa, habár még nem hallt meg mindenki akkor az ő menyországában már ott voltak) -
#20776 innye, ezt meg én írtam a HW-ra! -
#20775 Áhh... valószínűleg a legjobb sorozat a világon, és így már kerek, így már egész, és minden elismerésem a készítők zsenialitása előtt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nagyon zsír, sajna vége, de a legeslegjobb sorozat amit valaha láttam.
Igen, igazvolt, hogy aki válaszokat vár, az csalódni fog, én már így néztem a sorozatot egy ideje, de így utólag, egyátalán nem baj, elveszítené a varázsírt a sorozat, ha valami hülye válasszal megmagyarázták volna a sziget/fény/füst létezését, így misztikum marad, egy olyan dolog, amit ember nem képes felfogni... ha így nézzük a lehető legzseniálisabb a sorozat, a zárás meg isten volt egyszerűen...Eléggé megható pillanatokból volt nemis kevés, és igen eltalálták...
De egy dolgot ugye mégis megtudtunk, hogy az alternatív szál valójában a mennyország kapuja, Desmond pedíg képes átlátni ide, bár ő végig úgy hitte, hogy egy másik valóság, ezért is gondolta, hogy a fényben ő majd átkerül oda.
És ami nagyon fontos számomra, így hogy nyitott maradt egy csomó kérdés, élmény rombolás nélkül megnézhetem újra az egészet úgy, hogy egy csomó dolog megmarad misztikumnak, valaminek, amit nem érthetek, nem foghatok fel, és ez jobb bármilyen magyarázatnál... -
Ragnar360 #20774 - alakul, thx :)
de épp ezt mondom, hogy ez kevés...ezek csak hint-ek, gondoloatok, erős teóriák, legalább az egyiptomira kellett volna megerösités vagy bármi érted, mert igy nem nyugodhat meg az ember, nem tudja valójában a teljes igazságot, pedig baromira érdekelne mindenkit :) -
#20773 *sigh* -
Ragnar360 #20772 Hogy lenne az ALT a purgatórium ezt se értem... egy másik élet sokkal hihetöbb és elfogadhatóbb lenne, ezért is lett volna jó a happy end (bár most sem értem h most mivan - ) meg minden ere utalt, ahogy a karakterek összejöttek emlékeztek egymásra stb stb stb
Hurley, Ben, Desmondal meg mitörtént vajon meg mondta itt vki h Hurley is meghalt mér halt volna meg ez az egész 1 hülyeség - a szigeten történtek az a valós idő , Frank, Richard, Sawyer, Kate, Miles elrepültek azt csá - a többiek meghaltak v vmi
Ez az ALT teljesen független v én nemtom, mert Desmondon kivül az ALT vs VALÓSÁGBAN nem folyt össze a sztori, szal desmondon kivül - de őt se értem h pontosan hogy is akarta csinálni
KETTŐBŐL EGYET CSINÁLNI, hogy csak a jó az ALT maradjon meg kb ezt akarta v nemtom
Meg miez a faszság amit Christian magyarázott, mért lenne mindenki hallott, sok aközülük hallott az eredeti szálon NAÉSSS - nem azt mondta Desmond is Jacknek hogy minden okés, az Oceanic le se zuhant ecetra ecetra - akkor meg ??? - meg ugye az alt szálon nagyon sok régi szereplő is feltűnt
az egész templomos jelenet akár értelmetlen is lehet vagy mi ez az egész bullshit áhhhh
MILLIÁRD MEG EGY MEGVÁLASZOLATLAN KÉRDÉS MARADT A SOROZATTAL KAPCSOLATBAN - sziget, karakterek, fő mozgató "erő", istenség misztikum, "varázslat?" áhhhh
lehet sokszor sokmindenre volt vmi elhintés, de az nem magyarázat és az nem megértetés a nézővel
Ez amolyan TUDNI AKAROM TUDNI AKAROM dolog a legutóbbi Indiana Jones filmből, aminek mekkora bullshit lett a vége
szal mi a fas*om ez a sziget, mi a fene ez a mágikus erő, ki mi hogy hogyan, a fény, a sziget szíve, (időutazás) - Jack láccólag tud mindent, azért mondom látszólag mert KAJAK ezt sugalja a néző felé a fináléban is, lásd jack vs "locke" MIB jelenetek - kik ők (lasd jacob, mib) mit tudnak mi a képességük...
az is mekkora izé volt, hogy jack is, hurley is megidta a vizet (érdekes jack nem mormolt semmit - akkor csak az volt a lényeg hogy átadja neki v mi hogy szált át hurleyre a NEM IS TUDOM MI) és vajon mit érezhettek ekkor, mivel tudtak többet, mert látszólag megértették a dolgokat és vmi képességre tettek szert v mittudomén - idevehetjük azt a jelenetet is mikor MIB odamegy Jackhez és egyből mondja neki, h namostmár tevagy az - honnan tudja áh mind1 jó ezt még le is s*arnám kajak, mert tök lényegtelen is lehet, ez csak egy apróság - dehamár itt tartunk MIB -ből hogy lett Locke, mármint a teste ez is megint egy izé meg az egész úgy ahogy van
- -
#20771 már 3-szor leírtam én is, olvass vissza kicsit
további magyarázatok, nem én írtam, de de érdemes ide bemásolni:
"Mi volt az a nagy szobor ahol Jacob lakott?
Egyiptomi isten tiszteletére emelt szobor. Még nagyon régen, Jacobék szigetre érkezése előtt valszeg az egyiptomiak találtak rá a szigetre és ezzel együtt arra a lyukra a földben, amit aztán egy dugóval bedugtak (egyértelműen egyiptomi volt az is ill rengeteg hieroglifa volt szanaszét a sorozatban). Utána jött valamikor az a nő, aki felnevelte Jacobékat (ekkorra már ki volt alakítva a protector rendszer)
JEGESMEDVE????
A Dharma állatokkal is kísérletezett. Ez már a 3. évadban kiderült.
Miért utaztak időben?
A fényt fel lehetett használni időutazásra (akár kontrollálva is, lásd kerék), mert az már csak olyan mágikus.
Mi is a sziget valójában?
Az én olvasatom szerint, a sziget maga a pokol - vagy valami más világ - kapuja, a szigeten természetfeletti dolgok történnek a fény miatt (gyógyulás, szellemek, feltámadás stb), és a kaput a dugóval zárják le. A füst valamiféle démon/gonosz lehet, ami átjött abból a másik világból. A sziget védőjének a feladata megakadályozni, hogy megnyissák a kaput. A fény, mint elhangzott az élet és a halál, a jó és a rossz, minden egybe, ez magyarázza, hogy vált sebezhetővé Locke és Jack (mindkét oldal erejét a fény biztosítja), miután az kialudt."
spoiler-re meg már szarok, nehogy már legyen olyan hülye, aki úgy jön ide, hogy nem nézte meg^^ -
#20770 Amit a szigeten átéltek akkor még éltek egyáltalán? -
#20769 azért is nem magyarázták meg az időutazásos dolgokat, meg hasonlókat, mert az időnek nincs jelentősége a sorozatban, csak a cselekményeknek, és a szereplők között kialakult szoros kapcsolatoknak, egymásért való önfeláldozásoknak, szeretetnek, a karakterek "megvilágosodásának" van jelentősége -
#20768 Mindenki más időben, csak bevárták egymást! Tehát az Alt az játszódhatott 2142654852-ben, ha Hurley (vagy az utolsó) akkor halt meg -
#20767 nekem most tűnt fel, na :P -
#20766 én úgy emlékszem, hogy még Ben is így hívta, de legalábbis azt mondta a sziget védelmét látja el.. persze nézőpont kérdése, hiszen a 4. évadban, amikor jöttek a zsoldosok, akkor elég jó védelmi szerepe lett Ben-re nézve :D -
#20765 már elég régóta:D -
#20764 twitteren valaki kérdezte chetoryéktól hogy csinálják-e mert ha nem akkor az illetö beválallja, azthiszem talán szigony csinálja ha chetoryék nem... -
#20763 Nem értem az egészet.
Elvileg halottak azért gyűltek össze és léptek tovább!
De mikor haltak meg ezek az emberek?Amikor lezuhantak már akkor?
Full nem értem mindegy hülyén halok meg azt kész!