22323
-
#20922 Dehogynem.:)
A medencében lévő víz (fény, energia) a teremtő erő, ami két ellentétes erő szintézise. Így akár mondhatjuk azt is, hogy ez a teremtő erő hozott létre mindent, a világot, az embert. Lehet ez akár az elveszett Atlantisz, vagy az a hely, ahol megszületett az ember, a civilizáció és ez a kultúra szóródott szét?
-
#20921 -valami felso ero, ami osszetartja a szigetet, es ami a misztikumokert felelos
-mert kulonben a sziget megsemmisul, ez egyertelmuen kiderult
-4+8+15+16+23+42
-mert elcsavartak egy kereket
-csak. mert amikor visszatekertek a kereket, epp ott allt meg
-valoszinuleg man in black "lelke". kis kepernyokrol szerintem soha nem volt szo, ott valamit nagyon beneztel. a fust az kibaszott fust, megis hogy a faszba lennenek benne kibaszott kepernyok? D:
-Across the Sea -
#20920 Meg kellett még egyszer néznem felirattal, nem bántam meg.
Egyszerre volt felemelő és lesújtó.
Felemelő azért valóban lezárta a hosszú történetet. Mert a karakterek megkapták az esélyt, hogy "megtisztuljanak", hogy a karmájukat jóvá tegyék. Például Locke volt erre a legjobb példa. Elsőnek nem tetszett a fény, de most valahogy mégis jó volt ez a misztikus szál. Vége. végérvényesen, s ebből a szempontól nem számít Jacob, vagy MIB, vagy hogy mi volt utána a szigeten.
A legjobb másodpercek pedig nekem azok voltak, amikor jack kivérezve, sápadtan támolyog a bambuszok közt, majd elfekszik, jön Vincent, majd a végén becsukja a szemét.
Azért volt lesújtó, mert alapjában én sem vagyok karakter centrikus, jobban érdekeltek a titkok, de ezerszer leírtátok ezt is.
Én még nektek szeretném megköszönni, hogy itt kattoghattunk! -
red13 #20919 Szerintem ha valaki jártas a történelemben, mítoszokban, vallásban elég sok kérdésre megkapja a választ. A másik meg, hogy pár kérdésre, pl. mi a sziget a készítők ezt meghagyták a rajongóknak, mindenki döntse el hogy mit jelent a sziget.
A fényt elmondják, hogy a sziget lelke, ez még nem is válasz, de ha belegondolsz a szigeten régen egy nagyon régi civilizáció élt, ugye ott a templom, a szobor, a kerék. Gondolom ezek építhették egyfajta védelmező rendszerként, mert felismerték a sziget nagy erejét. Aztán ezt védelmezni is kell.
A 108-as számra, ha jól emlékszem a készítők megadták a választ, persze nem igazit. Amikor a 70-es években a dharmások a bunker bejáratába vésték bele, és valaki mondta is, hogy ez csak számok, nem jelent semmit. Onnantól kezdett érdekes lenni, hogy Jacob felhasználta őket. Ugye így jutott Hurley is a szigetre. Hurleyt és mindenkit pedig Jacob hívta a szigetre.
Az időugrásra megint nincs konkrét válasz, ugye beakadt a kerék és ezért mindig ide-oda ugráltak az időben. Anno akik építették, biztos tudták vagy valahogy felfedezték, hogy a fényt, a sziget energiáját fel lehet erre is használni. Ugye MiB mondja is ezt abban a részben, ami a gyerekkoráról szól, hogy vannak helyek ahol leásnak és különleges erőket találnak, vagy valami hasonlót.
Dharma korszak kérdést nem nagyon értem. A füst kérdésre halvány fogalmam sincs mi lehet a válasz, biztos valami régi istenség vagy valami gonosz erő. A forrás ugye feltámassza az embereket, meggyógyítja, de mint mindennek ennek is ára van. A Jacob ügy alatt mit értesz?
A purgatórium és maga a szigeti történések két külön dolog, semmi közük nincs egymással. A szigeten történtek a valós élet, míg ami a FS-ben a 6. évadban történtek az a halál után játszódik a purgatóriumban. A szigeten és akik kikerülnek onnan szépen meghalnak és csak azután jön a purgatóriumos részek időrendben. -
#20918 Hát már nem azért de ezekre a kérdésekre speciel ha nem is közvetlen de volt válasz:/
Meg amúgyis ha most kaptál volna ezekre választ úgyis találtál volna 3szor ennyit. Tény hogy ez nem a Dallas de nem is Barátok Közt hogy olyan egyszerű legyen mint egy facsipesz.
Előbb már leírtam de megint leírom. Olyan sorozat sose volt és sose lesz ahol mindenki számára minden kérdésre kielégítő választ tudnak adni. Azok akik ezt elfogadják azoknak tetszik, akik ezt képtelenek azok fanyalognak. Ennyi. -
Lotczi #20917 igen ezt tudjuk te azzal is elégedett lennél hogyha a végén Hurley mindenkit agyonlő és elkezd röhögni. -
Justil #20916 na valahogy pont így érzek én is... -
Lotczi #20915 Arról nem is beszélve hogy mit ökörködtek még annak idején azzal hogy Walt különleges gyerek... elrabolták ugye, hullottak körülötte a madarak.
A kunyhóba amikor bement Ben és Locke ki beszélt Lockhoz mert ugye elvileg se Jacob se Mib nem tudott láthatatlanná válni. Ha a szigeten alapból volt a fény akkor a kövön ami elzárta a fényt mért voltak szimbólumok ergo valakinek azt is létre kellett hoznia. -
#20914 Úgy írok, hogy az utolsó két részt még nem néztem meg, de jön lefelé..
5 év élménye, messze a legjobb sorozat amit láttam. Nagyon fog hiányozni a maga izgalmával, szálaival és misztikus történéseivel. Mindegyik részt láttam, így is sok megválaszolatlan kérdésem van, de talán így szép a vége, a csúcson kell abba hagyni, bár fáj kicsit. 5 évig minden részt figyelemmel kísértem, emlékszem a jeges macira, amikor a bunkert felrobbantották, Jack amikor megműti dülledtszemet, micsoda részek voltak. Bár elején volt egy sablonos évad, de az óta.. elképesztő.. Nagyon fog hiányozni ez a sorozat, 5 év megszokottsága véget ér. Aki kitartott, netről szedegette és végig figyelemmel kísérte, azt hiszem nem bánta meg. :) -
#20913 ekho -
#20912 Azert eleg szomoru latni, hogy sok ember meg van elegedve a vegevel.
Titeket nem erdekel hogy :
Mi az a feny?
Miert kellet vedeni a fenyt?
Miert 108 masodperc?
Miert ugraltak az idoben?
Miert pont a DHARMA korszak?
Pontosan mi az a fust? Miert voltak kiss kepernyok benne amikor scanneltek Ekho-t?
Az egesz Jacob ugy?
Es ugy egyaltalan minden ami az elso 3 evadban tortent?
Igaz, hogy el tudjuk fusizni, hogy ez a purgatorium es az egeszet csak elkepzeltek, de akkor en kerek elnezest... mi ez Dallas baze...? -
Mlinarcsik #20911 Na az biztos, hogy sokaig fognak meg errol a filmrol beszelni a nepek!!! :) -
Mlinarcsik #20910 Hat ha ettol boldog vagy, Igen en vagyok a kissebbseg. Na de akkor most mi van ? Mit vesztettem ezzel. Es mit nyertel Te ?
Csak kerdem, lehet lemaradtam valamirol... -
karajjj #20909 gratulálok, néz már szét máshol is, az emberek felének tetszik, a másik felének pedig nem, elérték a kívánt célt, tökéletesen megosztja a népet és téma lesz még jó sokáig... -
karajjj #20908 miért? te vagy az, aki eldönti, hogy kinek való és kinek nem? -
#20907 Jó szerintem felesleges ezen agyalni neked nem tetszett, több 10000 embernek pedig igen szóval mi vagyunk többségben -
Mlinarcsik #20906 Na a masik felsobbrendu ember, aki tudja pontosan, hogy mi valo Nekem. Nekem akit nem is ismersz. Minden amit tudsz rolam az kb 5 db SZAMODRA "FIKAZO" komment a Legkedvencebb filmedrol. MEGA LOL -
Mlinarcsik #20905 Igen. Pont ezt mondom. Hogy annyi fele olvasata lehet a dolognak, hogy kar is rola vitatkozni. Felesleges volt az a parbeszed a vegen. Es akkor csak ulnek itt es olvasnam a teoriakat csendben. Mint mondjuk a tied is...
Es tetszene! -
#20904 Én csak sajnálni tudlak. Tökéletes befejezés volt, neked a Lost eleve nem való volt, ha ez nem tetszett. -
Mlinarcsik #20903 Lol Milyen igaz. Szoval ezek keszitok az atvagas fenegyerekei. Hoznak is meg nem is, jottek is, meg nem is. Vagy hogy is volt az a Mese Matyas kiralyrol :)
Vegul is igazad van. Azt mondtak, hogy a sziget nem az, mert meg akkor halvany lovesuk sem volt errol az ALT szalrol... -
Zenszkij #20902 Olvasd el a korábbi hozzászólásom, talán az a verzió jobb neked. 20895 -
Mlinarcsik #20901 Persze, persze az rendben van, hogy en nem ertettem semmit a finalebol. Persze a ostoba en vagyok, mert nem estek le dolgok amig neztem a filmet.
Dolgok pld: Hogy a purgatorium ahol Jack-ek vartak azt hogy tovablephessenek...
Az egy olyan rendes vilag, mint a mienk. Nyilvan. Emberek Hummer Jeep-el maszkalnak, gyerekeket szulnek, emberek halnak meg, meg a csokiautomatak beragadnak. Pont ugy ragadnak be, mint ahogy en foldhoz ragadott vagyok.
A perbeszedekbol kellett volna levagnom ? Az ilyen magasroptuekbol, hogy
-Meghaltam ? Igen mindenki meghal egyszer kolyok
-Minden ami egyszer megtortent veled az valos (HUUU AZ ANYJAT!)
- De miert van itt MOST mindenki ? Nos nincs olyan, hogy MOST...
Brrrrr , nem is folytatom. Gyalazatos... Az meg vegkepp felhaborito, hogy az egesz katyvaszt, amirol vitatkozunk (es csak a hatodik evedban hoztak be) csak azert tettek be, hogy a misztikummal probalja megtartani a lassan csokkeno nezettseget. Es ezt a vonalat elintezik az utolso 5 percben egy ilyen szaraz es igenytelen monologgal.
De ez csak az en velemenyem. Ugy gondolom, hogy meg akkor sem lennek ilyen merges, ha nem is magyaraznak meg semmit, csak bemegy a terembe, es ott van mindenki, kinyilik az ajto es belepnek a fenybe...
mind1... -
gulyasandras #20900 Ezt muszáj ide bemásolnom:
Jack should have pulled out his dick and jacked off... "Now drink this"
Seriously Hurley would eat or drink anything if he thought it would give him powers! -
Zenszkij #20899 Most nézem az Angol beteget a rötölön. És lám ki van benne Sayid Jarrah :). Ő az arab bombaszakértő :D. -
gulyasandras #20898 Hogy mennyi embernek hiányzott egy jó kis "Vóóóóóóóóóóóllllllllt!" :)
Elképesztő, igaz, tényleg elfért volna. -
karajjj #20897 értem én, csak ugye most cáfoltad meg magad :D -
#20896 pontosítsunk: a készítők azt cáfolták konzekvensen, hogy a sziget nem purgatórium, nem pokol, és nem a képzelet szüleménye. Ezt tartották is. Arról egy szó sem esett, hogy belehoznak-e egy szálat, ami már az lesz :) -
Zenszkij #20895 Na az én olvasatomban pedig, aki a jó mellé állt a szigeten az kapott egy új esélyt egy új életben. Locke újra járt, Jacknek fia van, Ben rendes tanár lett, Sawyer zsaru. Mindenki szépen leélte az életét így, amiből láttuk a képeket. Aztán a végén egy helyen újra találkozik a lelkük, annyi idősen mikor együtt voltak és közösen mondanak búcsút az emlékeikkel( Christian mondja ezt) amit együtt építettek fel egymásért egy nagyobb jóért, ott a templomban . És továbbmennek a mennyországba, mert egyszer valahol, valamikor egymással tettek jót. Ezért mondja azt Juliet a halálán, hogy sikerült megváltoztatni mindent. -
karajjj #20894 anno én leírtam itt évekkel ezelőtt, hogy a füstnek közbe van a feltámadt halottakhoz és le lettem hülyézve, meg barmozva, pedig igazam lett :D -
#20893 Én nem vagyok ideges az viszont zavarni szokott amikor bizonyos emberek úgy állítanak be valamit mindha ők csuklóbol kiráznának egy jobbat. Ebben rengeteg munka volt és akárki akármennyit fikázza a vagy isteníti nem hiszem hogy bárki jobbat tudna csinálni.
Egyéni szíved joga hogyha nem tetszett a finálé, tiszteletben tartom de te csak leírtad hogy értelmetlen katyvasz ergó szar. Megindokot már nem írtál? Azon nem gondolkoztál el hogy esetleg nem te értettél valamit? -
IXEMGabeo #20892 ott van az csak nem fröcsköl hanem folyik:P -
IXEMGabeo #20891 amúgy asszem vki még feltette a kérdést, h miért volt e az Oceanic, nos úgy gondolkoztam, hogy mivel a Lostban bármi megtörténhet elkezdtünk sztem agyalni azon mi van, ha az a gép az volt maga az Alternatív szálon lévő Oceanic ami nem zuhant le érted:) habár igazságszerint azért mondtam saját magamnak is ellent mivel rákérdeztem h miért volt víz alatt a sziget. a 6. évad pont úgy kezdődik ugyanis h az Oceanic átrepül a víz alatt lévő szigeten tehát akkor lehetséges sőt valószíná h az Ajira volt:) de azért mi van, ha mégiscsak az Oceanic lett volna az ALT világból hmm? rendesen megkavarná a paklit -
Mlinarcsik #20890 a Jack*bol frocskolo ver kimaradt. A masikon volt, az jobban tetszett :) -
IXEMGabeo #20889 bazzeg eskü nem rólad lestem a Lost feliratot:P -
IXEMGabeo #20888 [IMG][/IMG]
ilyen lett az enyém -
#20887 én csak azt nem értem, hogy a füst aki eddig az istencsászár volt miért halt meg ilyen könnyen/egyszerűen a végén.. :/ -
Justil #20886 igazából, jó, hogy vége már. ennél tovább úgysem lehetett volna húzni a dolgot szvsz. -
Zenszkij #20885 JOHN LOCKE emlékére
És a legmisztikusabb zene, ami a nevéhez fűződik...tele reménnyel -
Justil #20884 háát nem vágom. én gyakorlatilag egész eddig nagyon bírtam a sorozatot (bár a 4-5-6 évadok nem ütöttek akkorát, mint anno az 1-2-3), de ez a finálé nekem nagyon nem jött be. sokkal jobban örültem volna a "tudományos katyvasznak".
namind1, ez van. -
#20883 Nincs kedvem elolvasni a 255 új üzenetet, csak annyit szeretnék én is hozzátenni, hogy a lehető legszebb befejezés volt. Pontosan ugyanúgy befejezni, ahogy elkezdték, hát le a kalappal. Soha semmin nem tudtam igazán sírni, most tényleg majdnem megkönnyeztem.
Vége van, jó volt, szép volt, ideje továbbálni.
Lost pontozás, úgy egész sorozatot illetően, 10/10.