22323
-
#20962 az összes WTF kérdésedre ez a válasz:
"a fény miatt jött létre ez a jelenség/tárgy/esemény...stb" :) -
karajjj #20961 eleve hülyeség a második témája, hiszen hogy mutathatnák, hogy mi lesz 30 év múlva velük, ha mind meghaltak -.- -
Justil #20960 két film helyett igazából beérném eggyel is, csak ott ne teadélutánozzanak a templomban, hanem magyarázzák el az összes wtf dolgot :) -
Justil #20959 ez valszeg egy április elsejei kacsa, pedig milyen jó is lenne! -
karajjj #20958 én ha itthon nézem, tuti, hogy lerúgtam volna az asztalról a monitorom, de szerencsére haverral néztem együtt... :D -
#20957 Igen, ez is egy teoria. Nekem az a bajom, hogy elegem volt 6 evig teoriazni, minden evad utan ujabba teoriak. Es most hol tartunk? Megint ket oldalas teoriakat gyartunk.
Lehet ez volt a lenyege a sorozatnak, de engem ez igy nem nyugtat meg.
Es ugy latom itt kb kevesen vagyunk, akik szot adnak felhaborodasuknak, de a sajat LOST csapatomban (egyut neztuk meg a finalet tobb mint 20-an) senki nem ugy reagata le ahogy itt azt paran megtettek. Lehet a csapat miatt nem mertek mast mondani, de volt akinek konkretan felment a vernyomasa :D
(amugy koszi, hogy leirtad!) -
karajjj #20956 ja egyébként azt nem értem, hogy hogyan lett kész a kerék, ha mielőtt a helyére rakták volna, anyuci legyakta mindenkinek a száját és beomlasztotta a bányát is -
Micsu #20955 a plan nem sok mindenre ad magyarázatot sztem -
karajjj #20954 április 1? -
#20953 Tehat te mas banatan derulsz? Jo fej vagy. -
#20952 Hát akkor egy tömör összefoglaló, ha van egyéb kérdésed, akkor majd elmondod :)
fogd fel úgy, hogy a sziget annyira speciális volt, hogy bármi megtörténhetett rajta, köszönhetően a fénynek
hogy mi az a fény, hát a sziget szíve, egy energiaforrás, a Földön egy olyan pont ami "mindegy" hogy került oda vagy miért van ott, de ott van, és mint minden nagy hatalmú dolgot a rosszak rosszra akarnak használni, ezért jött létre a "feladatkör" mint védelmező (... --> kamu Jacob anyuci --> Jacob --> Jack --> Hugo --> ...), hogy a rossz emberektől megvédje/elrejtse ezt a helyet (a fény hatalmat adott nekik e feladat ellátására, a vízen keresztül amit megittak)
az a "véletlen" műve (vagy kamu Jacob anyuci hozta őket oda, ugyanúgy ahogyan később Jacob hozta az embereinket a szigetre), hogy Jacob és Nemezis erre a szigetre kerültek, és félig-meddig érthető a dolog, hogy Nemezis el akart menni a szigetről... egészen addig egy teljesen normális "emberi ember" volt amíg meg nem halt és bele nem került a fénybe :) ekkor kiszabadult a Füst (Jacob testvére meghalt(!), füst felvette az alakját, elvette az emlékeit), aminek "véletlenül" ugyanolyan ambíciói voltak mint Nemezisnek, csak mások voltak a célok... míg Nemezis csak el akart menni, hogy ne legyen ott és megtalálja igazi otthonát, addig Smokey el akart pusztítani mindent
Jacob sokkal tovább gondolkodott mint a fake mother védelmező, egyrészt okosabb volt nála, másrészt a helyzet is megváltozott azzal, hogy kiszabadította a füstöt, a felelőssége is nagyobb lett
a sztori többi része pedig ismert, odahozta az embereket, gondosan kiválasztotta őket, úgy intézte a dolgokat, ahogyan... de ezt láthattuk is elég részletesen meg lett magyarázva
aztán létrejött az ALT szál, ami most teljesen mindegy miért jött létre, vagy ki hozta létre, de a funkciója az, hogy a haláluk után odakerülnek az emberek, "vakon és bután", mert nem tudják, hogy halottak (nagyon nagyon nagyon erős matrix feeling, ha nem láttad azt a filmet, nézd meg, és láss a CGI mögé, lásd a filozófiát és a mondanivalót, kicsit más, de alapjaiban nagyon hasonló a dolog)
ez a hely tér és idő felett áll, mindegy ki mikor hal meg, az ALTban "egyidőben" lesznek jelen (még csak az sem igaz, hogy akkor kerülnek be oda, amikor az utolsó ember is meghalt, mivel nincs idő, "mindig" ott vannak... :)) az csak egy dramaturgiai eszköz volt a készítőktől, hogy úgy ábrázolták a dolgot, mintha az alt és a valóság időben egyszerre egymás mellett történne, erről szó sincs, ez egyfajta "megtévesztés" volt, hiszen Jack a rész végén halt meg, holott az ALT -ban már a kezdetektől fogva ott volt
tehát bután vakon a "saját szájízük" szerint megformált sorsukkal élik az életüket úgy, hogy ők már nem is léteznek fizikailag, nem tudják, hogy halottak, de valami összeköti őket: az együtt töltött idő a szigeten, a barátság, a szerelem...stb., és mindenki más miatt de "öntudatra ébred" (megintcsak matrix, ott is jelen van az öntudatra ébredés mint "megváltás"), és minden emléke visszatér, "újra lát", és "továbblép", készen van arra, hogy az ALTból továbblépjen, a mennyországba, vagy mindegy minek nevezed (ez egyfajta jutalomként is felfogható, a szigeten végzett "munkájukért" cserébe, megölték a gonoszt, megóvták a fényt és ezzel együtt az egész szigetet a megsemmisüléstől) -
#20951 Lostban nem ismerek tréfát.. ez egy szar poén ha az.. -
Zenszkij #20950 Áprlis elsejei a cikk.... -
Soundmaker #20949 Jókat derülök itt a felháborodottságon...
De most komolyan, ha nem vallási - spirituális véget csinálnak neki, akkor a hit emberei fanyalognának itt.
Próbáljuk meg helyén kezelni a dolgot, a két oldal közül az egyiket választották lezárásnak, a DVD extrán meg rajta lesz a válasz a misztikumokra és a sci-fi szálakra is .. :)
Annyira de annyira fölösleges ezen vitázni, mindenesetre szerintem a LOST feléphet a maradandó sorozatok piedesztráljára.
(ezen sokan felháborodnak majd, de úgyis csak később fogunk erre rájönni!)
Én köszönöm a LOST készítőinek, hogy a sorozat része lehettem, a színészeknek meg kívánom, hoyg ezután is viszont láthassuk őket más jó produktumokban. -
#20948 Kicsit hajazott a vége a szomszédok befejezésére, csak ott partybuszra ültek fel a szereplők mert mentek szilveszterezni együtt, itt meg a templom volt a partybusz a megnyugvás felé. -
bitbandita #20947 Nem lehet, hanem biztos... -
#20946 Nem teljesen. A BSG esetén (ellentétben a Losttal) minden lényeges, főbb dologra megkapod a magyarázatot a sorozat végére. Az a film amire gondolsz - attól függetlenül, hogy nagyon érdekes - "apróbb" (de annál izgalmasabb, érdekesebb) összefüggésekre világít rá. Esetleg egy nagyobb kérdést tisztáz, konkrétan az "...és van egy tervük."-et. Nem hiába "BSG - The Plan" a címe. -
#20945 Hat en nagyon remelem, hogy lesz ilyen... nagyon. -
#20944 akkor, nem elképzelhetetlen, hogy itt is lesz ilyen, sőt... -
#20943 Elvileg az van, hogy alltiolag a BSG-nek is ilyesfajta vege van, de ott kiadtak a vege utan egy egesz estes filmet ami magyarazott egy ket dolgot.
(en csak most nezem a BSG-t, szoval ertekelnem ha nem spoilereznenk:D) -
Mikoto #20942 Bennem is vegyes érzések kavarognak a befejezéssel kapcsolatban...Minden esetre érdekes ez a vallásos átkötés...bár bennem még így is sok kérdés maradt. -
#20941 Sajnos azoknak zartak le igazan a sorozatot akik a karakter dramaert neztek, s azok akik a miszteriumert, az enyhe sci-fi benyomasert neztek nem kaptak abszolut semmit, csak egy ket veltlen valaszt ezelott egy par resszel s az otodik evadban ... Azonkivul: mi a sziget, miert lett, hogy lett, miert fust, hogyan fust stb .... Semmi valasz. Szoval ez csak a akrakter sztorit zarta le. -
#20940 Az a baj, hogy a sorozat írok úgy csinálták meg az egészet, hogy a végéig azt hittük, hogy fontos szerepe van pl. a bunkerben a gomb nyomogatásnak, vagy az időutazásnak, meg egy csomó mindennek.
Mindenki nagy jelentőséget szánt ezeknek a megmagyarázatlan dolgoknak, de kiderült, hogy nem volt értelme szinte egyiknek sem, mert nem ez a lényeg, és ezt nem akarja elviselni az, aki most elégedetlen.
Én így látom, egyébként én nem bántam, hogy így lett vége, mert egyébként is olyan filmeket preferálok, ahol a szereplőkben lezajló dolgokon van a hangsúly, és ahol nem a történet a lényeg, hanem maga az ember. -
#20939 El sem tudjatok kepzelni mennyire irigylem most azokat, akinek kielegito volt a sorozat vege. -
technopeter #20938 életem legjobb sorozata volt, az egyszer biztos!
és szeretném megköszönni a felirat készítő munkáját, hogy mindig ilyen gyorsan állt rendelkezésünkre! Köszönöm doreus! -
#20937 De ha ez igy van, akkor meg mindig nem magyaraztak meg nekunk a dolgokat.
Es nem, nem vagyok hajlando elfogadni, hogy ezt a rajongokra bizzak most, hogy beszeljek meg.
-
#20936 Most akkor nezzul:
A sziget az tenyleg letezett.
Az ALT volt a limbo.
A templom volt a Afterlife.
A szigetrol mindenki meghlat, persze paran evekkel kesobb.
Ben azert nem ment be, mert neki meg nem sikerult tovalblepni. -
#20935 Nekem az a bajom, hogy egy tonna olyan dologra raktak hangsulyt aminek semmi ertelme igy a vegen.
Ahogy az elobb is irtak, Walt, Dharma, idoutazas, a jo es a gonosz. Ezek mind kotodnenek ahhoz, hogy ok meghaltak? Afterlife? -
#20934 sorry, Locke -
#20933 mint ahogy a Lostban is ment a vívódás a Jack és Lock között, a tudomány és a hit embere között, itt is ez megy :D, lehet pont ezt akarták
(és Jack végűl "megtért", hát az itt nem fog megtörténni :D) -
#20932 Ez a sorozat mindig is a kerdesekrol szolt! Az irok azt szerettek, ahogy a fanok mindefele teoriat kitalatak.
De ha mar 6 even keresztul teoriazunk, megicsak szerettunk volna egy valaszt kapni. Igy most ugy marad meg a fejemben a sorozat :
"Ja, meghaltak? Hat akkor ennyi, az egeszet csak elkepzeltek!"
Amikor par eve eszt megbeszletuk itt is, es kulfoldon is irtak, hogy ez a purgatorium, es valojaban ezek mar halottak, akkor ket kezzel tiltakoztak az irok.
Akkor most mivan?
Ket lehetoseg :
1. Eljatszottak azzal a gondolattal, hogy 50% tetszik 50% nem. Ez van ezt kell szeretnu.
2. Ennek koran sincs meg vege, es lesz meg egy evad, vagy egy olyan sorozat ami ezt megmagyarazza.
Es ujfent megkerek minden kedves forumozot, ne problajon meg engem ravenni, hogy ez jo bejefezes volt, mert nekem ez nem volt kielegito akarmennyire is szerettem a sorozatot. (igen en is elkonnyeztem) -
William Hunter #20931 Úgy érzed átvágtak?
A purgatóriumos befejezés átverés?
"Azt mondtak, hogy a sziget nem az, mert meg akkor halvany lovesuk sem volt errol az ALT szalrol..."
Jack apjának a történet lezárásában kulcs szerep jut: segít nekik továbblépni a purgatóriumból. Ha a történet kitalálóinak tényleg "halvany lovesuk sem volt errol az ALT szalrol" a Lost kezdetekor, akkor érdekes véletlen Jack apjának névválasztás. -
#20930 De nagyon valószínű, hogy Jacob testvére alakult át a füstté. Csak a testre így már nem volt szüksége. Az, hogy fel tudta venni a halottak alakját, egy képessége volt.
A nevelő anyjuk is azt mondja, hogy azzal, aki bekerül a fénybe a halálnál is rosszabb történik. Valószínűleg a nevelő anyjuk is füst volt, azért tudta lerombolni a falut, betemetni a kutat. Innen tudta, hogy mi történik azzal, aki belép a fénybe.
Arra meg, hogy Jack nem alakult át füstté, szerintem az a magyarázat, hogy ő áldozatot hozott. A szigetnek és a fénynek az volt az érdeke, hogy visszakerüljön a dugó. -
Zenszkij #20929 A füst már nem a testvére volt, azt eltemette. A füst felvette Jacob testvérének halott alakját. A kereket pedig Jacob még életben lévő tesója kélszítette, ez is benne van a gyerekkoros részükben. -
#20928 hát ez súlyos :DDD
szerinted a Vatikán egyiptomi Istenek szobrát rakatta volna ki, és mondjuk nem Jézus -t? :DDD lehet hogy köze van a hithez a Lostnak, de a valláshoz nem sok, a Vatikánhoz pedig semmi köze sincs a sorozatnak
kiderült, hogy Jacob és Nemezis nem voltak Istenek, nem volt itt semmi szekta, vallás vagy ilyesmi :) a karakterek hittek valamiben, de nem Istenben, hanem abban, hogy okkal vannak a szigeten, hittek a barátságban, és hogy a gonoszt le kell győzniük
az hogy a végén bemennek a fénybe, hát istenem :) a túlvilág nem csak a keresztény vallásban létezik, a halál utáni élet lehetősége nem kötött semmiféle ember alkotta valláshoz, a pápához, a vatikánhoz de még a bibliához sem
szerintem gondolkodj el azon, hogy ki is agymosott :DD -
totahun #20927 a fény:
-
totahun #20926 erre a kutya sem kíváncsi , a lényeg hogy a TEMPLOM ott vgolt a végén , meg az isteni fény. most már lehet járni a templomba , legyetek hívők , olvassatok bibliát. Lépjetek be szektába. Ez volt a valódi mondanivalója a sorozatnak éveken keresztül. -
totahun #20925 Tuti hogy a Vatikán , egyház keze van a sorozatban. Burkoltan ez egy bibliai történet. Nyertek pár fanatikust ( fanatikus hívőt ) ezzel a sorozattal , gratulálok agymosott emberek.
-
#20924 aki rinyál mint egy hisztis picsa, az semminek sem tudott örülni az egész sorozat alatt -
#20923 lopok még egy jó kommentet, tetszik a megközelítés:
"Szerintem a sziget semmiképpen sem kapu sehova, mert nincsenek túlvilági hatalmak a Lost világában sem; sőt önmagában még csak nem is jó vagy gonosz, és akarata sincsen. Afféle szabad potenciál, amit elsősorban az önjelölt védelmezők és valamilyen mértékben a rajta élő hétköznapi emberek öntenek formába, természetfeletti jelenségektől kezdve meggyógyuláson át a mindenféle nyakatekert szabályokig.
Igazából védeni se nagyon kéne, csak valamikor régen éretlennek találták valakik a többi embert és elzárták előlük, aztán az utódaik leragadtak ennél a megközelítésnél. Illetve mondjuk Jacob tett egy kísérletet a Dharmával, de a részeges hippik és paranoid idióták nem váltották be a reményeket és ezért hagyta Bent kicsinálni őket.
Ez jól illene ahhoz, hogy a sorozat két kiemelt témája a hit és a racionalitás, illetve a végzet és a szabad akarat ellentéte. Egy "mágikus", vagy legalábbis a tudományos ismereteinkkel megmagyarázhatatlan környezet a szokásosnál tágabb kereteket biztosít ezeknek a boncolgatására, anélkül hogy bármiféle vallásos elemeket is be kelljen hozni. "