22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • IXEMGabeo
    ahogy ezt így összefoglaltad hirtelen a bunkó amerikaiak jutottak eszembe..náluk szokás ez az ölelkezés meg ezek a társasági dolgok és túl sok volt benne a szerelmi rész a végén úgy érzem még mondtam is h sok volt az a rész benne h a párok megtalálták egymást nyílván nekem ez a része azért nem tetszett mer én még nem voltam szerelmes sosem poedig már benne vo a korban:D:D na mind1, lényeg h mindenki haver meg ilyenek...lehet itt sem maradhatott ki a készítők által eme amerikai összeborulás...
  • kill3r21
    Egy kis montage tőlem
    Goodbye LOST
  • kirol
    Már jó régen, amikor mentek itt a találgatások, hogy mi lesz a végén a magyarázat, felvetődött szerintem a purgatórium dolog is és mondtuk, milyen gáz lenne, ha ez lenne a vége.

Erre ez lett. Na hurrá.
    Erre most meg sokan el vannak ájulva, hogy milyen istenkirály lett a vége.
  • Sephi
    Teljesen egyetertek veled.
  • jboones
    Csatlakozom azokhoz, akik szerint a 6 évadnyi sziget-rejtély-misztikum befejezése most egy álpurgatóriumos sz*resőben ért véget. Aha, és felnőtt emberek bammeg, aztán egy sziget, és mindenki a kövér Hutleyvel meg a féleszű Lockkal akar bevonulni a mennyországba, de szigórúan csak egy kupacba, mert itt senkinek nem vót ám anyja, nagyanyja, barátja mielőtt a szigetre zuhant... Az meg végülis ki a francot érdekel, hogy az ősi romoktól widmorig mi a franc volt a háttérben, lényeg, hogy a jópajtások smaciztak, meg ölelkeztek...
  • Sephi
    Ok here I go :

1. Was the island real then? The Alt universe we saw in season 6 is the limbo, but anything before that was real?

2. Everything we saw until season four was just a progress that made the ending to be as it is? I mean we learned the life stories of out losties, and when the end came we ware happy they managed somehow to let go and walk toward heaven?

3. Why do you think we never get the answers to those many questions? Like what is the light? Why the button? Why the time travel and the technology? It was all because they wanted the fans to come up with theories? So every fan group can create it's own Lost experience?

Answers :

1.The entire island story was real and when they were alive. Sideways was after they all had died (eventually). They all died at different times in their life though.

2. The entire story was a tale of redemption. So yeah we got their backstories in seasons 1-3 and found out that no one was really taken out of a happy existence to be brought to the island. They had a true purpose there and created new relationships both love and friendships that were the most important to them.

3. Yeah many arguments for this. They say now that they left things ambiguous for interpretation. But people argue that they did it because they didn't have answers for some of this. I have resolved that I enjoyed my experience in watching the show and loved the journey. I also loved how it ended. I will always have my questions but that makes it fun to discuss with everyone. Plus the season 6 DVD will have more footage shot this year in an attempt to answer questions they didn't cover on the show! Can't wait!
  • Sephi
    Kikultem egy levelet az egyik legnagyobb LOST fanboy-nak. Hamarosan jonnek a valaszolok tole es azokat ide becopyzom.

Kivancsian varom.
  • Herold
    Az összefoglalóhoz nincs magyar felirat???
  • Sephi
  • edios
    "De nem írja le"

leírja. nem akarok kötekedni, de a hp spec egy teljesen jól felépített, következetes(kivételekkel) és főként lezárt történet.

de a losttal sem az a gond, h nem rág mindent a szánkba. az a gond, h az évadokon keresztül állandó szerepet játszó, néha főszereplőként funkcionáló rejtélyek mind úgy maradtak ahogy voltak, azt az érzést keltve, h csak belehányták őket mindenféle átgondolás nélkül.
  • Lacee
    amúgy milyen magyarázat? nekem csak az ugrik be a Kimmelből, hogy Vincent, a kutya álmodta az egészet :D
    szerk: megtaláltam, itt van
  • Lacee

tegnap kora délután idemásoltam egy jó kis hozzászólást, ami nagyjából ezt írja le, amit mondasz, csak szerintem hamar elsüllyedt a dömpingben, legyen itt még egyszer - különösen az utolsó mondata végett:

"...a harmadik évadtól izgalomban nem volt hiány, a történet végre nem ült, hanem haladt - csak éppen a semerre felé. Gondolom, kevesen olvasnak képregényt, igazi, nagy sorszámű képregényt (X-Men, Superman, Batman, melyek 300-400-700 rész körül járnak már), ahol harminc éve ez zajlik. Mindig történik valami, mindig akad legyőzendő feladat, tennivaló, dilemma. És tudjuk, amikor mi már meghalunk, ezek a képregényhősök akkor is küzdeni fognak a feladataikkal, dilemmáikkal. A Lost is ilyenné lett, nem csoda, hiszen egy erre szakosodott képregényírót szerződtettek az írógárdába.

Ezek fényében milyen legyen a befejezés? Amiről ennyire látszik, hogy a végtelenségig képesek lennének folytatni, azt hogyan fejezik be? Pontosabban kérdezve, hogyan kell befejezni úgy, hogy minden rajongónak tessék? Hogyan fejezzem be az életem? Hogy ne legyen haragosom, ne hagyjak kérdéseket a gyermekemben, ne felejtsek ki valakit az örököseim listájáról? A két kérdés körülbelül ugyanaz. Nem lehetséges. Ha valaki vagy valami eltávozik, űr marad utána. Ezt nehéz feldolgoznunk. Pedig el kellene fogadnunk, akármi történt a Lost (vagy a Harry Potter, vagy akármelyik sorozat) utolsó részében, annyi. Ám ezen nem szomorkodni kellene, hanem szabadjára engedni a fantáziánkat, mi hogyan folytatnánk, mi szerintünk mi történik a szereplőkkel. Ezért ajánlom mindenki szíves figyelmébe a J.K. Rowlinggal készült riportfilmet (A Year In Her Life), mert abból látszik, az írónő tudja, mi lesz a szereplőkkel, hogyan öregszenek meg, mi lesz a családfájuk. De nem írja le. Ám nekünk is lehetőségünk van minderre, csak nem szabad elvárni, hogy mindent a szánkba tegyenek."
  • 5c0rp330n
    majd ha a blu-ray valtozat lemegy 100 dolcsi kore, akkor elgondolkozok rajta :)
    egyebkent az osszes magyarazat kozul nekem eddig az tunik a legjobbnak amit kimmel mondott a show-jaban amikor jack-el beszelt (linkeltem alabb).
    egyebkent szinte biztos vagyok benne, hogy a keszitok reszletesebben kitalaltak az egeszet, mint amennyit elmondtak belole, de ha elmondanak, elvesztene az egesz a misztikumat, pont ez akar a lenyege lenni az egesznek, hogy te magadd gondolkozz el rajta es vond le belole a szamodra megfelelo konkluziot.
  • IXEMGabeo
    hogy érted h Locke saját magát lője le vagy mi?:) előbújna a jó énje ami eleve meghalt már?
  • Zenszkij
    Tartom a véleményem, hogy John Locke-ból többet kellett volna kihozni. Az lett volna a szép, ha nem Kate, hanem maga Locke lövi le az ál Locke-ot. Azt is meg lehetett volna magyarázni és jobban is ütött volna, hogy ő marad a sziget örzője...
  • karajjj
    persze, egészen 200 valameddig, asszem akkor lettek római állampolgárok, szóval nem csak kr. e. 3000-ben létezett az egyiptomi civilizáció, és Jacob népe nem igazán nézett ki egyiptominak, valamint szobor nem volt a parton és még barlangban lakott a muter is a szobor lába helyett, meg a "dugón" sem hieroglif írás volt szerintem (bár nem HD minőségben néztem), én ékírásra hasonlító mintákat láttam, de szívesen megnéznék róla pár jóminőségű képet
  • Grove4
    Ú én is szeretnék lecsapni valami spéci 1-6 évados gyűjtői változatra, csak nem külföldi oldalról.
  • sb1
    Jha, már én is kezdtem félni, hogy egy Neo-Smith harcot fogunk látni
  • ProGabe #21024
    a latium nyelvből alakult ki a latin, de mindegy, hogy Kr.e. 75, vagy 500, lévén a egyiptomiak pár ezer évvel korábbra tehetők :)
  • Lacee
    az alternatív valóság-szálat, ami a hatodik évadban ment a flashbakc-flashforward helyett.
    Mit jelent a mondataitokban az ALT?
  • Klemice
    ja néha eljárt kurvázni oszt cső
  • karajjj
    basszus amúgy már az ókori római birodalomban latinul beszéltek kr előtt 500 évvel is
  • Lacee
    arról nem is beszélve, hogy a komplett 6 évadért (38 DVD összesen) 230 dollár nem is olyan drága: évadonként ez ugye 38-ra jön ki,, ez nagyjából 8-9e forint. Itthon eddig is ennyiért mentek a különféle sorozatok, nehogy már olcsóbb legyen a Lost mint mondjuk a Jóbarátok... Most nézem, az Amazonon már elő lehet rendelni, ott 150-ért árulják (felfelé kerekítve 34 ropi)...
    Ráadásul, jár mellé egy rakás ajndéktárgy is:
  • karajjj
    tökmindegy, kijárt a szigetről :D
  • karajjj
    a Valenzetti egyenletet meg a kubai rakétaválság után találták ki és mégis a második világháború idején hallotta a fószer a számokat a rádióban, szóval nem ez lenne az első...
  • IXEMGabeo
    hibás az első kérdésem...kb mennyi ideje védhette?***
  • IXEMGabeo
    szerintetek Jacob mennyit élhetett a szigeten meddig védhette?:O gondoljatok bele milyen unalmas és nyomasztó lehet annyi ideig élni egyedül fúú csodálom h nem dilizett be:D végeredményben Richard is kicsit több mint 100 éves volt és már meg akart halni, de ő legalább sok emberrel találkozott a szigeten is élete során...áá nem bírnék 2000 évet élni egyedül egy helyen:D
  • ProGabe #21014
    nope! Kr.e 75 környékén alakult ki a latin, amit Jacob és tesója, na meg az ál-anyjuk beszélt
  • MikX
    Jajj, szálljunk már le arról, hogy milyen bevétel, meg hogyan...
    Van olyan film/sorozat amit a nézők két szép szeméért csinálnak? Nincs...
    Mindenben van üzleti érdek, sorozatoknál, hogy minél többen nézzék a csatornát, meg közben a reklámokat. Vagy úgy gondolod, hogy csak azért csinálnak milliárdos költségvetésű filmeket/sorozatokat, mert milyen jó az?
    Ettől függetlenül személy szerint nekem nagyonjó sorozat volt, nem bántam meg egy percét sem, sőt élveztem minden egyes részt, amit megnéztem. Ennyi... :D
  • karajjj
    szobor még nem volt, szóval egyiptomiak előtt
  • gibson9
    azt honnan veszed, hogy az egyiptomi idők előtt? ráadásul ha csak 1 füst van, akkor nem magyarázza meg semmi, hogy Jacobék kamu anyja, hogyan ölte meg azt a sok embert és temette be a gödröt.. de ezzel meg ellent mondok az előző hozzászólásomnak, mert abból meg az jönne le, hogy csak 1 van.. nemtom mi lehet itt az igazság
  • Klemice
    akkor kezdtek ásni is meg ilyenek, nem tudjuk pontosan mikor játszódik az across the sea
  • ProGabe #21009
    hát nem is szállja meg, hanem felveszi az alakjukat

valaki írta, hogy milyen sok filmben van ilyen, hogy teremtenek egy új világot maguknak a halottak, amiben nem is tudják, hogy halottak: rengeteg vallás hisz ebben, innen a filmesek ötlete
  • karajjj
    szerintem csak egy füst volt, hiszen az egyiptomi idők előtt vált füstté a Jacob testvére
  • karajjj
    anno hogy ki lettem utálva innen a topikból, mikor leírtam, hogy a füstnek közevan a halottak feltamádáshoz, mert szerintem valahogy megszállja a testüket...
  • gibson9
    az én elméletem is hasonló.. a két testvér kamu anyja csak kitalálta, hogy nem ölhetik meg egymást és gyerekek lévén ezt ők el is hitték.. aztán amikor Jacob belökte a fénybe MIB-et, akkor beverte a fejét és meghalt és így fel tudta venni a füst az alakját, mint később Locke-nak. Locke-nak is átvette a személyiségét.. pl amikor már Locke testében volt és meglátta a kis Jacobot, akkor kiabálta utána, hogy ne mondja meg mit nem tehet.. és ezt mindig Locke is hangoztatta :)
  • ProGabe #21005
    nem csak te, a készítők is megmondták, hogy ez így van

hw-n arról vitatkoztunk, hogy körkörös-e a folyamat, már ami a füstöt illeit (hisz' tudjuk,hogy a védőé az). a forrás melletti hullák, a hireoglifákban megtalálható (MiB előtti) füst most már azt mondatják velem is, hogy igen az. tehát volt már füst máskor is

amikor én először megláttam a hullákat arra gondoltam, hogy azok azon emberek hullái, akiknek felvette az alakját a füst. emiatt nem gondoltam arra, hogy létezett már korábban is
  • Lacee
    mivel nem mondták el, az is ugyanolyan hiteles magyarázat :)
    az én értelmezésemben a tesó meghalt, és füst egy külön entitás, ami felvette az alakját és (mivel ő volt az első delikvens) bizonyos mértékben a személyiségét is. a későbbi hullák, aminek elvette a kinézetét, már csak az álcázást szolgálták - igaz, az emlékeikhez nekik is hozzáfért.
  • gibson9
    valószínűbbnek tartom, hogy oldalba pisálta..