22323
-
#21082 Nekem tetszett, nem tom miért ingerkedsz. Nekem egyetlenegy gondom van pusztán:
Az emberi létre is logikus magyarázatokat keresünk, az életünket a logika szabályai szerint éljük. És mint minden jó könyv, sorozat/film, ez is érdemelne egy logikus végigvezetést, ÉRTELMET basszus.
És ez az értelem hiány, vagy talán igénytelenség bosszant. Annyira hehéz lett volna kigondolni egy folytonos logikát, ami a történethez köthető.
Nekem az szent meggyőződésem, hogy volt egy jó alap koncepció, abból indultak a zseniális forgatókönyv írók, de aztán maradt csupán önmagában az öncélú hatásvadászat.
Ezután ha bárki van olyan szerencsés, hogy beindul egy jónak látszó sztorival, berendelnek még pár évadot, akkor a recept : fenntartani a nézettséget összefüggéstelen,de izgi részekkel, aztán a végén úgyis pofánszarjuk az egészet, mi történhet???
Na ez a bajom. -
#21081 OK -
#21080 Hat kb 99.9% az embereknek azt varta. Ezt nem azert mondom, hogy most beszoljak de te lehetsz az a 0.1% aki nem? -
DRFlame #21079 Ok, akkor mikor kellett volna abbahagynom? 10 résszel a vége előtt? -
#21078 Jó, de most komolyan azt vártad,hogy mindent 1-2 rész alatt meg fognak magyarázni? -
DRFlame #21077 Azért, hogy majd hátha kiderül valami.
Én legalábbis ezért néztem. És ezért vagyok csalódott. Gondolom a többi csalódott néző is így van vele. -
#21076 De az is nevetséges, hogy ha nem tetszik, akkor mit keresel a topicban?Miért nézted végig?Miért kezdted el a 6. évadot?
Erre adj racionális magyarázatot! -
#21075 Jöhetnek itt a "EZ KARAKTER-KÖZPONTÚ SOROZAT" dumával, IGEN, mától meg kell tanulnunk egy új fogalmat : TKRMPS
Azaz :
Teljesen
Koncepciómentes
Reklámidő-célpontú
Minden logikától mentes
Parasztvakító
Sorozat
És a betűk szanszkrit ABC szerinti sorszámából adódó számsor :
4----8----15----16----23---42 mindenki nyomja meg a gombot.....!! BUMMM
-
Zenszkij #21074 Olyan volt a filmsorozat, mint egy ballada, tele balladai homállyal :D. Szerintem annyi rejtélyt beletettek csak, hogy izgalmas legyen, hogy már nem tudták ők sem követni, kimagyarázni...Nekem már ott az időutazásnál gyanús lett, ezt ugyan mivel magyarázzák. Fáj, hogy semmivel. Let go, move on.. Köszönjük Christian. -
#21073 Nekem valaszoltal, ergo nekem szolt. De orulok, hogy megsem. -
#21072 Mondtam azt, hogy te voltál? -
#21071 Neharagudj de semmit nem tudtunk meg csak azt, hogy a vegen happy end van es mindenki (halottan) boldog.
Ezt tudtuk meg. A tobbit kerlek kepzeld oda. -
#21070 Kicsit olvass vissza a nagyon ertelmes Gabe haveroddal, es masold be ide nekem ki kotot bele kibe eloszor.
Rossz szot nem szoltam senkire akinek tetszett, hanem le lettem rohanva.
-
Zenszkij #21069 Nah, egy szó mint száz. Ugyan miért nem tudtuk meg miért haltak meg az anyák a szigeten? És miért volt gépi, nanotechnikai hangja a füstnek? Mert eredetileg szerintem az akart lenni.... -
#21068 #21061 & #21064
-
#21067 Figy, azt elfelejted, h a Lost elsödlegesen karakter központu és a drámán volt a hangsuly nem a rejtélyeken. Azért volt fontos az alt szál, mert láthattad, ahogy a szereplök egy "tökéletes" világot teremtettek maguknak, majd miután beletörödtek a halálukba képesek voltak együtt tovább lépni.
Sephi: akkor engem kiröhöghetsz, mert konkért válasz nem nagyon érdekel, rengeteg olyan dolog van amit nem tudunk konkrétan, de szvsz jó ez igy, legalább lehet mozgatni az agytekervényeket.
Én spec. nem örültem volna, ha mindent részletesen megmagyaráznak a végén, aztán nem lehet semmin elgondolkodni, h mi-miért, hogy... :)
Igy is a sorozat 90%-át lehet érteni, lehet tudni, h mi-miért történt, ha nem is konkrétan, de lehet tudni.
Most azért nyöszörögsz, mert nincsenek konkrét válaszok...Olvasd ek ujra azokat a hsz-eket ahol az emberek leirják a gondolataikat, h mi-micsoda volt. Ha megnézed a fő irányvonalak azonosak, a részleteket meg az alkotok ránk bizták. -
#21066 hát igen.. :D -
#21065 "Ugy erzem itt egyesek nem tudnak elni azzal a tudattal, hogy masoknak nem jott be a sorozat vege."
Egyesek pedig azzal, hogy másoknak bejött.
Amúgy a Disney még dönthet úgy, hogy megmagyarázzák a dolgokat egy( vagy több) mozival. -
#21064 szerintem sokan nem merik bevallani maguknak, hogy -enyhén szólva- nem volt jó ez a befejezés. túl elfogultak ahhoz. -
#21063 :D -
#21062 Hááát..., nem vagy egy Klemice. -
#21061 Lassan kezd elfajulnu ez a dolog.
Ugy erzem itt egyesek nem tudnak elni azzal a tudattal, hogy masoknak nem jott be a sorozat vege.
Amugy a "nagyokosoknak" eleg megnezniuk Zomil #21059 -es posztjat es rajonnek mit hianyoltak azok akiknek nem jott be ez a veg.
Es merje valaki azt hazudni, hogy ot nem erdekli egyikre sem a valasz, mert azt ugy ahogy van kirohogom. -
#21060 :D -
#21059 Vki nem tud erre egy letöltő linket? Annyira szép zene. -
#21058 Szerintem fölösleges volt ez az alt-szál az egész történetben. Mentsék meg a szigetet, rendben van, aki tud az menjen el a szigetről, aki meg nem tud, az marad, oszt annyi.
Számomra érthetetlen, hogy Desmond hogyan láthatott bele az alt-szálbeli történésekbe. -
DRFlame #21057 Véletlenül pont arra mentek. :)
Vagy elmúlt ez a hatása a szigetnek.
De leginkább az írok ezt figyelmen kívül hagyták. Nem ez lenne az egyetlen.
-
#21056 Szerintem jó ötlet!
De a pálmát az viszi, hogy az egészet a kutya álmodta! XD
Rengeteg mindent nem értek, pl. azt se, hogy anno a hajóval, egyebekkel egy fix koordinátát kellett követni, különben nem jutottak sehova.
Akkor a végén a repcsivel mégis hogyan mentek el? -
#21055 Másik fórumon olvastam egy nagyon elmés megfejtést a végére, mégpedig azt, hogy azért lett a finálé ilyen marhaság, hogy elengedhessük mi is a sorozatot (lágyan-könnyedén).
Amúgy egész nap olvastam a fórumokat és nem értem az embereket. A csalódottságukat és kiábrándultságukat igen, de azt nem hogy MIT VÁRTAK? Egy olyan sorozattól, ami nem is annak indult, ami lett, gyakorlatilag részről részre variáltak össze-vissza egységes kompozíció nélkül..... Na hát ez lett.
Nekem amúgy van egy tuti megfejtésem az egészre : A doki képzelgése volt az egész, lezuhantak, ő túlélte, evett egy csomó koka cserjét , aztán jöttek a flash-ek. Hol flash back, hol flash forward. Na ?
-
#21054 Arról nem is beszélve, hogy nem is volt ott Melinda Gordon! :D -
#21053 Nem. Ők azt mondták, hogy a sziget nem a pokol vagy ehhez hasonló virtuális hely, hanem a valóság. Ez még az alt szál megjelenése előtt volt, ha jól emlékszem. -
#21052 Szóval összejöttek egy általuk teremtett "mennyországban", hogy tovább lépjenek a fénybe.
Néhány kérdés valóban nyitva maradt, de én csak arra lennék kíváncsi, hogy Hurley mikor halt meg, ugyanis ivott a vízből amitől elvileg "olyan" lett mint Jacob, illetve Richard, azaz halhatatlan. -
jboones #21051 Én elfogadom mindenki véleményét. Lehet tapsolni ennek a sztem (hangsúlyozom SZERINTEM) rózsaszín getvának, ami finálé címen ment, csak azt nem értem, hogy aki könnyes szemmel végigszipogta, az miféle válaszokat (értelmes választokat) keres ITT a fórumban, azoknak egészen véletlenül nem az utolsó epizódban lett volna a helye... Ja, és remek dolgokat lehet ám most kombinálni erre a befejezésre alapozva, ugye a szigetet felejtsük el mert barlang-medence-dugó, meg hörpöl a patakból oszt jó van, az kész... tehát lehet tényszerűen a továbbiakban azon mélázni, hogy vajon a full mennyország arra a vakító sárgárra van tapétázva, vagy csak Szent Péper megint rajthagyta a reflektort... -
#21050 -
#21049 +1
Én sem azt mondom, hogy maradéktalanul ki vagyok elégítve, de elfogadom a lezárást. -
#21048 akinek nem inge, ugye...
sok helyen már megy a (nyílt, vagy burkolt) hülyézés azok részéről, akiknek nem tetszett. én meg azt pont ide írtam be, amit. persze ez az egész várható volt. sok helyen olyanok is osztják az észt, akik csak 1-2 részt láttak, most meg nagy a szájuk, hogy "én megmondtam előre, hogy ez egy baromság"
az rendben van, hogy valakinek nem tetszik, és ezt beírja. na de könyörgöm, miért kell folyton ugyanazokkal győzködni a másikat: "ez csak szimplán szar, mer' nem válaszolták meg, hogy Hurley hányas cipőt hord!!!!!!!!"
szinte már ez megy itt is, miközben mi, akiknek tetszett, megpróbálunk az értelmes kérdésekre értelmes választ adni. viszont akinek az ízlése, életfelfogása miatt nem tetszett a finálé, az kérem, fáradjon arrébb, nincs itt semmi látnivaló :D -
Zenszkij #21047 Szerintem nem volt rossz befejezés, csak kicsit túl csöpögős lett, túl szomorú. Én valami inspiráló véget vártam a sorozatnak. Nem ez lett. Ez a halál kérdés meg mennyország megoldás nem illett ide. Ez az én véleményem.
Lehetett volna rosszabb vége is. Hurley haluzta az egészet a diliházban és a többi szereplő vagy ápolt vagy pszichiáter, rokon :). -
DRFlame #21046 Én is olvasgatok itt, és szerintem szó nem volt arról, hogy kinek szarabb. Arról van szó, hogy eltérnek a vélemények. Ezt pedig szerintem el kell fogadni és kész.
Nekem sem tetszett, hogy pl. 1 évig szenvedtek a gombnyomogatással, és soha nem tudtuk meg, hogy mi áll a háttérben. Azt mondani hogy mellékes pedig elég erős, mivel egy évad erre épült. -
#21045 én meg egy rohadt nagy pluszként tekintek rá. láthattuk a legtöbb szereplő életének legfontosabb pillanatait, és az ALT-nak hála még jóval többet is
az meg durva, hogy a Jimmy Kimmel fan Q&A-ban a legegyszerűbb kérdésre sem tudták a választ: honnan a jegesmedve. hát átúszott a másik szigetről, bammeg :D ott ül a főszereplők fele, meg egy csomó rajongó, és ezt egyik sem vágja :) -
#21044 Nekem a 6. évadban az alt szál egyáltalán nem tetszett. Most így végignézve akár ki is hagyhatták volna. (Van olyan érzésem, hogy csak töltelék volt, valamivel ki kellett húzni 17 részt...) Ha csak a szigeten történt dolog lettek volna a befejezéssel együtt, szerintem pont jó lett volna a finálé. Kár volt elszúrni ezzel a purgatóriumos dologgal... -
#21043 olvasgatom itt (is) a fröcsögést és rájöttem, hogy nekik van igazuk:mi vagyunk a hülyék, akiknek tetszett, és nekünk mennyivel szarabb, mint azoknak, aki úgy érzik, hogy elvesztegettek több, mint 4 ezer percet az idejükből
NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOT