Lost (ABC)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
én írtam, hogy "végigbõgtem", persze ez erõs túlzás volt, nálam is a fenti dolog játszódott le. tényleg minden visszaemlékezéskor ez volt, sokaknál a Sawyer-Juliet találkozáskor "törött el a mécses", nálam a Charlie-Claire volt a csúcs
persze ez a jelenet sem volt rossz 😄
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Azt állították nem lesz mennyes, poklos izé és lám mi lett a vége. Itt akárhogy csûritek, csavarjátok filozofáltok ez nem változat a tényeken. Ez az egész nem más mint egy nagy kibaszás.
A lakbér késik, a wécépapir is elfogyott, de a polc televan tápkieggel! Szaros seggel mész edzeni... Ez az áldozat...ez az Animal...Vállalod?
ugyanez Charlie és Des esetében még egyértelmûbb. Kate ugyebár Aaron-t és Claire-t tartotta igazán fontosnak (hisz' õrlõdött a 2 srác között), Jack meg azt, hogy végre meglelje az apját. Sawyer esetében 3(?) éve még mást mondtunk volna, nem Juliet-et. Locke meg szintén egyértelmû...
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
A lakbér késik, a wécépapir is elfogyott, de a polc televan tápkieggel! Szaros seggel mész edzeni... Ez az áldozat...ez az Animal...Vállalod?
ha belegondolunk mindenki csak sejtett valamit, találgatott, vagy arra épített, amit átadtak neki, Jacobék is csak annyit tudtak, amit az álmama elmondott...
De azért kíváncsi lennék Hurley miket csinált még ott a szigeten X ideig 😄
Meg ki ellen kellett védeni a fényt? Mivel füsti meghalt elméletileg, bár lehet hogy nem, egy darabíg vegetált, míg egy másik testbe költözött...
Ezértis zseniális, sokat lehet még filózni, találgatni, elmélkedni...
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
thx ProGabe-nek is, meg aki még hozzá hasonloan jól magyarázta 😊
btw pont egy hosszu hsz-nál ment el az áram áhh mindjart ujrairom csak nemnagyon emlékszem már rá :d
Délelõtt olvastam hogy sokakban eléggé megdolgoztatta a könycsatornákat egy egy jelenet😊Én nem az a típus vagyok aki ilyen érzelgõs lenne de itt minden rész amikor a szereplõk egyesültek egymással engem is arra kényszerített hogy köszködjek a könnyeimmel. Le a kalappal a készítõk elõtt.
Engem egyébként maximálisan elégedetté tett ez a finálé. Nem vártam minden kérdésere választ pedig lenne még egy pár, de azok megmaradnak nekem hagy elmélkedjek rajtuk.Ugyan ez volt a Battlestarban is a "Sturbuck most mi volt?" kérdés.Itt még több van de az is lehet hogy idõvel választ kapok még egy kettõre ha újranézm az egész sorit.
Lényeg a lényeg ennél jobb sorozatot életemben nem láttam és nagyon jó döntés volt részemrõl amikor 2004 szeptember.1-én az RTL Klubra kapcsoltam mert 6 évnyi fantasztikus utazás részese lehettem.
6. évad: 9/10
A sorozat maga 10/10
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2
2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"
A Setét Torony (Dark Tower) sorozatnak volt hasonló vége, azzal a különbséggel, hogy ott a fõszereplõ nem nyerhette el az "alternatív szállal" járó megváltást, mint itt Jack. Már számítottam arra is, hogy mikor összegyúlik az egész társaság, és "továbblépnek", akkor õk is elõlrõl fogják kezdeni a történetet, ahogy a zuhanás elõtt ülnek a repülõn...
Szép szimmetria volt, hogy a bambuszerdõbe feküdt le, ott volt a kutya is, no és persze a fókusz Jack szemén.
A mennyország(?) olyan színben úszott, mint a titokzatos Fény, ez szerintem utalás arra, hogy a sziget alatti energia maga a természetfölötti, a megváltás/kárhozatnem más, mint egyesülni a fénnyel...
Összességében tetszett a befejezés, bár egy kicsit azért ott bújkál a kisördög, hogy átvertek minket... 😊
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
R.I.P. LOST.
Vegyes érzések kavarognak bennem a fináléval kapcsolatban, néhány dolgot mondjuk tényleg megválaszolhattak volna, de így sem dõlök a kardomba, mert amit itt a készítõk letettek az asztalra, az nem semmi, és azt hiszem büszkék lehetünk magunkra, hogy nézõként részesei lehettünk ennek az univerzumnak. Személy szerint engem nagyon megfogott és én is sok mindent másképp látok a sorozat hatására, úgy is mondhatnám, hogy , ha nem is tudatosan, de együtt formálódtam a sorozattal, valahogy az embernek a tudatalatijára hat, aki vevõ rá annak átformálja a világnézetét, vagy legalábbis hat rá (Man of faith vs. Man of science stb. jelenetek). A karakterek jellemfejlõdése, a drámai jelenetek, a mesterien megkomponált jelenetek, utalások, mindenért csak gratulálni tudok.
Egy kérdésem viszont van (na jó több is): Az az Ajira gép volt, vagy az Oceanic? - Szerintem az Ajira.
2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"
Amit leírtál mind kiderül a fináléból, Christian mondja el Jacknek. Nem tudom mi nem világos ezen egyeseknek.
One man\'s hero, is another man\'s demon...
Gyakorlatilag már mindenki az egyiptomiak(?)után került oda, beleértve jacob-ot és a testvérét is. Az egyiptomiak építettek mindent. Templomokat, alagutakat, eltehetõen a "lefolyó" dugóját is õk helyezték oda. A srácok mostohája talán többet tudhatott, de õ is inkább csak érzékelte a dolgokat, valószínûleg a tényleges igazság tudatában õ sem volt. Ha tanulmányozták is a hieroglifákat, feltehetõen a leírásokból sem derült ki semmi konkrét, hisz a egyiptomiak is csak tapasztaltak dolgokat, de nem értették pontosan mi történik.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
igen, amihez elõbb rá kellett jönniük, hogy halottak. life's a bitch! 😄
Elfogadhatatlan, hogy valaki megértette a készítõk akaratát, ésélvezte, tetszik neki, és belenyugodott, hogy jobb így, minthogy kitaláljanak valami ugyan kézzelfogható, érthetõ, világos magyarázatot, de az egész akkor sokat vesztene az értékébõl, és akkro az lenne a baj, hogy ilyen hülyeséggel magyarázták meg...
beírom megint, kicsit ki is egészítem:
az ALT-ban mindenki halott, az egészet a szereplõk alakították olyanná, amilyen. pl. Jack teremtett magának egy gyereket, aki tulajdonképpen önmaga volt: sokáig nem tudott megfelelni az apjának. aztán eljött a nap, amikor Jack elment a fiú meghallgatására, elmondta neki, hogy ne legyenek kétségei, mindig szeretni fogja, mindig jól cselekszik, neki mindig meg fog tudni felelni -> beteljesítették õk ketten azt, amit Jack és Christian nem tudtak
sokak halálát láttuk már, Jack-ét pl. pont a fináléban. Hurley, Ben a szigeten haltak meg, akik elmentek az Ajirával (pl. Kate), azok is meghaltak mind-mind, csak ugye jóval késõbb, amit nem mutattak mg nekünk
arról szólt az ALT, hogy ez a saját kis purgatóriumuk. ahhoz, hogy továbblépjenek, emlékezniük kellett életük legfontosabb mozzanataira: arra, amikor együtt voltak. visszaemlékeztek, megtudták, hogy halottak, de mint látható, ezt egyáltalán nem bánták, egyszerûen azért, mert életükben ott voltak egymásnak, és most megint együtt vannak -> megbékélés.
pl. Ben-nek ennél több kell, egy bocsánatkérést már letudott (Locke), maradt még pár neki 😄 Michael, meg Eko félék talán más helyre kerültek, talán csak olyanok, mint Ana-lucia, és még nem jött el az õ idejük
eleve azért alakult minden olyan szépen (Locke újra jár, Jack apa), mert az egészet csak elképzelték. azért lehetnek együtt, mert ez az egész az ismert idõ felett áll, nem számít, hogy ki, mikor, hogyan, miért halt meg. pl. Hurley lehet, hogy csak 20201 évvel késõbb halt meg, mint Jack, de ez nem számít. amint az utolsó is meghalt közülük, létrejött az ALT
aki egy Lost finálétól azt várta, hogy elmondanak minden kis "titkot", választ adnak mindenre, az egy Segal filmtõl epikus monológokat és filozofálgatást remél?
egyvalamivel foglalkoztak 108 percben, azzal, ami mindvégig a sorozat lényege volt: a szereplõk
Az ajtó pedig a túlvilág kapuja, ahoz hogy beléphessenek rajta el kellett engedniük az életüket, bele kellett törõdni hogy meghaltak.
Ezek attól ilyen nagy misztikus kérdések, mert senki nem tudja, senkinek még sejtelme sincs róla.
Épp ezért zseniális a sorozat, és a készítõknek egy magy respect
ja amit asszem pont te is mondtál korábban h a vallás, v mittomén
más -
lásd, elözö hsz-em, azt tisztázzuk már, aztán még a végén teljesen megértem
Michael, Walt, Mr Eko talán az õ lelkük a "szigeten ragadt"
de akkor az egész altba sok-sok karakter miért élte az életét ? - meg jackra volt szükségük jah, de hurley, ben, meg még jópáran mégis jack után hallhattak meg ugyebár 😊 szal megint nem értem xd
meg az alt vilag ahol éltek akkor az 1 masik élet volt, jó de akkor onnan hova mentek, mikor kinyitotta az ajtót, v mi ez furi
de alakul a szitu 😉
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
Nem vagyunk egyformák, szerintem butaság volt ilyen véget csinálni. Nekem hiányérzetem van, ennyi.
Itt most mindenki próbál valamit belemagyarázni, amirõl valószínûleg szó sincs. De azért ez vicces gondolatokat szül.
Csirkemell nélkül nincs élet!
Ettõl többet vártam volna.
Úgy logikailag nem értem az egészet!
Szerintem korrekt, hogy sok dolog misztikum maradt, legalább évekig lehet még beszélgetni az egész sztoriról.
A befejezés egyébként pozitív volt számomra. Féltem, hogy egy alter-világban játszódó tipikus idilli happy-end-del zárul a sorozat, ehhez képest telitalálat volt a levezetés...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A szigetes dolgokra választ kaptunk. A sziget egy dugó, ami visszatartja a Gonoszt attól, hogy a világba kerüljön. És a fény az ami a helyén tartja ezt a dugót.
A füst Jacob bátyja volt. Akkor keletkezett, amikor belelökte a fénybe MIB-t Jacob. Az összes különlegességet, gyógyulást, állatokat ez a fény okozta.
Az egyiptomiakat az magyrázza, hogy õk is véletlenül oda keveredtek a szigetre. És a hitük részévé vált a fény, a füst(itt valószínûleg Jacob és MIB nevelõanyja lehetett). Ezért építettek templomot, szobrot.
A Dharmasokat valószínûleg Jacob hozta a szigetre, rengeteg jelölt volt közöttük.
A szigeten Jacob átadta Jacknek a feladatot, Jack pedig továbbadta Huley-nek. Itt szerintem volt egy baki, Jakc nem mormolt semmilyen varázsigét. Jack pedig megértette, hogy õ azért kellett, hogy feláldozza magát a szigetért. Ez volt az õ feladata, így tudta fixálni a dolgokat.
Most hírtelen ennyi.
Sajnos csak az utobbit valaszolja meg a sorozat.
A vege ugy volt megirva, hogy ne szamitson a tobbi kerdes.
En szemlyesen csalodott vagyok es ugy erzem, ezt a negyedik evadnak be kellet volna fejezni.
Lehet azert irom ezt, mert meg emesztek, de nekem most a csalodas ize van a szamban.
én azt mondom, gondoljatok vissza az elõzõ évadokra, ki számított volna akkor ilyenekre, hogy ide jutunk, teljesen más volt a támpont és igen is várható volt hogy lesz ennek normális vége
1.2.3.4.5. évad: dharma, emberek, kijutás, visszajutás, túlélés (najo a sorrent nem igy) sok sok új dolog - aztán mindenki ugytudta hogy meglesz ez oldva rendesen, erre hirtelen jön egy 6. évad ami teljesen átalakítja az egészet -
5. évad vége milyen jó volt, s most hol tartunk ahhoz képest, teljesen másra számithatott mindenki szvsz -szerintem-
5.évad vége egy IRDATLAN NAGY WTF volt, fene se gondolta h ez lesz belõle
btw, nem vok csalódott, meg nem is mondom h szar csak ez igy fura kicsit 😊
#Ragnar360: "MILLIÁRD MEG EGY MEGVÁLASZOLATLAN KÉRDÉS MARADT A SOROZATTAL KAPCSOLATBAN"
és ezek zöme olyan kérdés, amit nem is kell megmagyarázni, mert vagy nem lehet vagy nincs értelme. lehet rá teóriákat gyártani, következtetni, meg beleképzelni dolgokat, de magyarázatra várni hülyeség. a superman filmben mitõl tud repülni superman? csak. ennyi.
a fontos dolgokat megmagyarázták, de lehet, hogy éppen nem emlékszel rá vagy átsiklottál felette. ha van konkrét kérdésed, tedd fel.
Az anti-winnie brigád elsőszámú képviselője.
Az anti-winnie brigád elsőszámú képviselője.
Igen, igazvolt, hogy aki válaszokat vár, az csalódni fog, én már így néztem a sorozatot egy ideje, de így utólag, egyátalán nem baj, elveszítené a varázsírt a sorozat, ha valami hülye válasszal megmagyarázták volna a sziget/fény/füst létezését, így misztikum marad, egy olyan dolog, amit ember nem képes felfogni... ha így nézzük a lehetõ legzseniálisabb a sorozat, a zárás meg isten volt egyszerûen...Eléggé megható pillanatokból volt nemis kevés, és igen eltalálták...
De egy dolgot ugye mégis megtudtunk, hogy az alternatív szál valójában a mennyország kapuja, Desmond pedíg képes átlátni ide, bár õ végig úgy hitte, hogy egy másik valóság, ezért is gondolta, hogy a fényben õ majd átkerül oda.
És ami nagyon fontos számomra, így hogy nyitott maradt egy csomó kérdés, élmény rombolás nélkül megnézhetem újra az egészet úgy, hogy egy csomó dolog megmarad misztikumnak, valaminek, amit nem érthetek, nem foghatok fel, és ez jobb bármilyen magyarázatnál...