22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • Sephi
    Eleg csak korulnezni egy kicsit, es nem csak a magyar SG forum LOST topikja az amit intenziven kovetek. Mashol is vannak/voltak jo kis teoriak.

• IXEMGabeo
    honnan tudod te h a nemzetközi Fórumokon mi megy? és persze ennyi nyelven tudsz káromkodni ezekszerint? látszik, h a rosszat te is megtanulod...
  • Sephi
    Te mirol beszelsz? Mi az, hogy magyarorszaggal? Olvass mar bele kulfoldi forumokba... ez itt semmi ahhoz kepest.

Szolvak , Nemet, Francia, Angol, Amcsi, Ausztral forumokon olyan anyazas megy mint itt, csak itt meg nem fajult el olyan szinten.
  • Sephi
    Jo akkor leirom neked az en allaspontomat.

Van hat evad, ami amellet, hogy a szerpelok eletet mutatja be, a sziget rejtelmeibe is enged bebocsaltast. Hat ven keresztul rejtelyek egymas hatan, megismerjuk oket, egyut erzunk veluk, egyut sirunk veluk satobbi.

De mikozben megismerjuk oket, ott van az a 100+ dolog, ami a misztukum csucs pontja, a sorozatot ez tartja eletbe.

Jon az utolso evad ahol elkezdodik egy szal, ez lenne az ALT szal.

Jon az evadzaro, ahol ezt az ALT szalat zarja le.

Az ALT szal megertesehez szugsegunk volt megismerni oket, de ott van hat evadnyi misztikum amibol ha ki is derult egy par dolog, a legfontosabbak meg mindig nem lettek megvalaszolva.

Tehat akkor hat evad azert volt, hogy az utolso evad ALT szaljat meg tudjuk erteni, at tudjuk erezni?

Szarjunk bele, miert es hogyan tortent, mert a vegen a szereploink a menyorszag kapujaban ujra osszejonnek, es happy end.

Ne haragudj, de en meg mindig nem tudok ebbol a loop-bol kimaszni.

Nincs szugsegem ket oldalas magyarazatokra, hogy miert nem ertem meg a sorozatot, mert megertem de megis hianyzertzetem van, mert engem jobban erdekeltek a sziget rejtelmei.

Ezt kene tiszteletbe tartani, es nem kellene itt a multbol elovenni dolgokat, csak hogy belekothes a masikba. Ez borzalmas rosszindulatra utal, tipikus SG forum felfogas, valahogy bele kell kotni abba az emberbe aki nem ossza a velemenyemet. Gyerekes!

Es tessek, igy szuletik meg a spam, mar latom, hogy most megint nekem ugrik a negy kozonseg.

Hajra, hadd lassam a kovetkezo ket oldasal posztot arrol, hogy mennyire nem vagyok tisztaba az erzelmeimmel a sorozat vege miatt.

• IXEMGabeo
    Magyarországgal van a baj mindenki elégedetlen mindennel...

Amúgy pedig ugyanúgy sokan az Odaát c sorozat befejezésével és elégedetlenek voltak ám ugyanúgy ott is megoszlottak a vélemények és összességébe véve tetszett a sorozat mindenkinek...Ám annyi a különbség, hogy ott még valószínűleg lesz még 1 évad. Lényeg ebben az egészben az, hogy ne utálkozzunk egy sorozat miatt nem éri meg emiatt idegeskedni.
  • Zenszkij
    Egy komment a jutúbos linkből :

This is my fav show on abc
    this show fuckin rocks, i miss charlie and eko, final season starts beg. of next year, cant wait to get all the answers to my fuckin questions
    Lost for the world!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gondolom most ő is elégedett :D.
  • jugen
    Számomra nagy csalódás volt a befejezés. Nagyon össze lett csapva az egész. Rengeteg kérdés nyitva maradt szvsz.
  • gabesz012
    Te nem vagy 8-as... Ezt a Tv-s dolgot kb. csak 3-4 szer olvastam már tőled, és elég komolynak hangzott, minden irónia nélkül. És azért hoztam fel, mert nem tudom, hogy te milyen válaszokat vársz a fent maradt kérdésekre ezek után, miután ilyen teóriákkal állsz elő. De részemről a kötekedésnek vége, mint a sorozatnak is. Csak szívesen olvasom az értelmes hsz-eket, meg hogy ki mit lát a végében, de sajnos nem lehet szűrni csak az értelmesekre és a fikázásokat is el kell olvasni. De innentől read only.
  • Clidey
    "*737 classic kitolat az erdőből úgy hogy hajtóművek előtt bokrok vannak
    valmint ez a STOL jellegű felszállás ilyen terepen még egy piper cub-nak is necces:)) mindenzt sima göröngyös sáros talajon"

Ha már itt tartunk...kivülről valami 737NG mockup-nak nézett ki (a wingletek miatt), belülről viszont valami Classicra hajazna vagy inkább 200-asra, csak az a baj hogy köze sincs egy 737 belsejéhez. :) Lehet amit megvettek roncsot a producerek, annak nem volt belseje így rögtönözniük kellett bele egyet. :D
    De az is igaz hogy dramaturgiai szempontból ezek elhanyagolható részletek, egy átlagnézőnek ezek nem tűnnek fel.
  • gabesz012
    Én nem látok benne semmi ilyesmit, továbbra sem... Ez nem robot/gép (marhára nem illene a story-ba, hiszen a múltban szabadult ki, tán a római korban, vagy még előbb volt). Vagy valami gonosz istenség, vagy a sziget lelkének sötét oldala.

Aztán lehet a szigeten a fény valami csillagkapu féleség, amin keresztül a cylonok a jövőből átküldték az új centurio 5000-es modellt, hogy filmezze le a szigeten történő eseményeket, hogy aztán leadják a kandikamera 3 -a földi szigetlakók élete c. reality-t.
  • Sephi
    Az ok, azt tudom, itt arrol volt szo, hogy mindenki azt hitte, hogy a fust az egy mekanikus valami. Egyes forumokon mar a nano tehnologiarol is szo esett.

Sok ideig azt hittuk, hogy a fust az valami mechanikus dolog.

Ezzel csak reagalni probaltam gabesz uzenetere, akinek nem igazan megy az ironia. Viszont a napi roszindulatu beszolasa megvolt, remelem jobban erzi most magat!
  • Baaaal
    Elvileg ha hdban nézed és kimerevíted ott a képet akkor Eko flashbackjeiből vannak benne jelenetek. Anno azt spekulálták hogy a füst "szkenneli" az embereket hogy megállapítsa hogy megfelel e a céljainak az illető, és ha nem akkor öli meg. Valószínűleg Ekot azért nyírta ki, mert az nem volt hajlandó beismerni hogy bűnt követett el mikor az öccsét "megmentette" Füsti meg (legalábbis Jacob szerint) pont azt akarja bizonyítani hogy az emberek mind gonoszak, kapzsik, és önzőek. Eko viszont ugyebár a saját lelkét "áldozta fel" azért hogy az öccséből ne legyen gengszter (önzetlenség), ezért füstinek nem nagyon volt már rá szüksége. Egyébiránt én még mindig bízom abban hogy néhány olyan kérdést, amit a rajongók láttak csak bele az egészbe meg fognak magyarázni a bővített dvd verzióban, így lehet hogy aki magától nem tudja kikövetkeztetni, vagy nem akarja az is elégedett lehet :D
  • Sephi
    Plazma TV? Kepek vannak benne, mintha Tv monitorok lennenek.

Itt

Ennel jobb videot most nem talaltam.
  • bonebeni
    ja stáblista, nem szóltam
  • bonebeni
    legvégén a lezuhant repülőgéproncsok??????
  • Baaaal
    A repülőgéproncsokat csak a stáblista részeként vágták be, nem azt akarták vele sugallni hogy az egész szigetes eseménysor nem történt meg (hivatalos álláspont) persze mindenki azt lát bele amit akar :) pont ez benne a szép.
  • pyrohun #21146
    ez lehet, de ennek ellentmond, hogy a legvégén mutatják a lezuhant repülőgéproncsokat, ahogy az első részben is,ám semmi, senki nem mozdul...
  • trident
    Egy régi cimborámmal emailben egy pár sorban értekeztük a lost zárásáról, bemásoltam a kommentedet.

Mondjuk volt még ezen felül két három komment, amit még ki tudnék emelni.:)
  • Baaaal
    Lindelofék nem fognak rábólintani a folytatásra, mert nem az ő döntésük :) A jogok a Disneynél vannak, és Ha jól tudom Lindeloféknak van jelenleg valamiféle projektjük, szóval ha a disney le akar húzni még egy bőrt a sorozatról akkor kénytelenek lesznek más írókat szerezni, ami sajnos garantálja a bukást. Egyébként számomra a vége pont azért volt tökéletes, mert pont hogy nem jött helyre az életük, hanem mind meghaltak. Az hogy a "purgatóriumban" egymásra találtak az csak egy pillanatnyi öröm, utána mennek "tovább" mind a maguk útján, és visszakanyarodik a sorozat oda ahonnan elindult. Egyik síkon a bambuszerdőbe, és zárul a kör, a másik síkon pedig mindannyian újra elveszettek (lost)
  • MikX
    Ki hogy van vele... Én talán a 2-3. évadig néztem úgy, hogy vártam, hogy lesznek válaszok... Utána inkább arra koncentráltam, hogy érdekes, jó, és élvezhető legyen a sztory, abszolút letojtam, foglalkoztatnak, nem azt mondom a kérdések, de nem vártam el, hogy megválaszolnak mindent.
    Csak élveztem a sorozatot, remélem nem baj :D
  • gabesz012
    Lehet neked ez happy end volt... Én azért annyira nem éreztem annak. De mégis milyen válaszokat vársz pont te, aki plazma tv-ket lát a füstben. :D Én 720p-ben nézem, de ilyesmiket soha nem láttam benne, max elektromos kisüléseket. A füst is inkább egy jelkép, egy jellem, a sötét, félelmetes szörny, aki manipulál, embereket öl, hazudozik. Illetve mindennek van sötét oldala is, a szép erős fényhez tartozik egy ellentétes fekete "valami", hiszen onnan szabadult ki. Ez a motívum is ott volt az eleje óta a backgammon-nal.
  • ribizzz
    2005 szeptember az 5 év. de miért nem lehet akár egy "dokumentum" film hogy kedves gyerekek, pl tehát a sziget nem más mint a purgatórium ahová belöktük barátainkat hogy elváljék hogy merre menjenek tovább és így tovább....akár az sem elképzelhetetlen hogy az alkotók erre játszanak hogy a lost-funok kiköveteljenek egy tényfeltáró részt miután halálra kínozták magukat-egymást a kérdéseikkel
  • gabesz012
    Lapidus párszor megjárta a ki-be utat, már fejből tudhatta a koordinátákat, hiszen Faraday elmagyarázta neki, hogy csak ott lehet elhagyni, különben gáz lesz.

Én teljesen elégedett vagyok a végével. Már a 2. évadban elhangzott ugye a man of faith, man of sience dolog. Úgy érzem az előbbiek csoportjába tartozunk mi, akiknek tetszett, utóbbiba meg a fikázók. Persze a fináléban sok volt a klisé, meg kiszámítható dolgok is, nem kaptunk nagy válaszokat sem, viszont ha vége az életnek, akkor már nem számítanak a válaszok sem, csak az hogy újra találkoztak. Látszik, hogy igazán a karakterekről szólt végig minden, a sci-fi csak körítés volt hozzá. Így talán könnyebb is elengedni a sorozatot. Na meg minden válasz újabb kérdést szülne, hiszen végig ez ment a sori alatt, mindig akadnának emberek, akiknek nem elég az adott válasz. Ugye ismerős a gyermeki miért? miért? miért?.... dolog? :) Azért még meg kell majd nézni előröl az egészet, de nem hinném, hogy lehetne még találni rejtett dolgokat, ennyi volt. Köszönjük. (ami érdekelne, az a szobor meg a füst eredete, története, de a többi dologra sztem elfogadható/kikövetkeztethető válasz született; bár pl a szobor lehet csak arra akar utalni, hogy milyen régi ez a sziget és mindig jöttek emberek, akik harcoltak, züllesztettek, majd elmentek...)
  • Shockwave
    Szerény véleményem:

-Egyrészt tetszett a befejezés, megható volt, a Purgatórium-idősík értelmet nyert és logikus is volt a maga módján. Nem kell hívőnek lenni hogy ezt elfogadd, de segít.

-Másrészt, a sorozat legégetőbb kérdéseire semmmilyen választ sem kaptunk. Nem számítottam arra hogy elmondják, mi a fény - ez misztika, maradhatott volna annak... De nagyon megdöbbentett hogy miután pár dologra nagyon is logikus magyarázat született (pl. hogy az összes "járkáló halott" a szigeten a füstszörny volt, ezt Mr. Eko halála után már sejtettem, vagy hogy ki volt Richard), utána fogják és megválaszolatlanul hagynak dolgokat, vagy olyan válaszokat adnak ami még több kérdéshez vezet.

Itt van MIB és Jacob - egy egész epizódot láttunk a gyerekkorukról, de azt leszámítva hogy megtudtunk vmit a személyiségükről, nem tudtuk meg emberek-e ők, miért halhatatlanok (mikor az anyjuk nem volt az), ki volt a sziget őre ("Éva")... És folytathatnám.

Ne válaszoljon senki azzal hogy "Nem ez volt a lényege", mert igen, EZ volt. A sci-fi rajongó (főként férfi) közönség nagy része ezért nézte. A karakterek is fontosak, persze. De ha kiszedjük a misztikumot és az intrikát belőle, csakugyan egy Gilligan's Island féle sztori marad, amit bezony nem néztek volna ennyien.

És attól még lehet jó és mindent elmagyarázó befejezése vminek hogy misztikus. Legjobb példám erre a Star Trek DS9 - tán a legmisztikusabb ST sorozat - a végén mégis kiderül miért Sisko a küldött, és milyen áldozatot kell hoznia, innen visszanézve az ő és Dukat élete, kapcsolata, emberekhez való viszonyaik mind-mind ehhez a ponthoz vezettek.

A Lostban sajnos ez nem volt ilyen egyértelmű. Ha legalább tudta volna Jack hogy mit miért tesz... úgy tűnt, miután megitta a vizet, hogy tudja, de sejtelmes célzások helyett az utolsó részben talán némi választ kaphattunk volna, nem? Már az előző részben is belegondoltatok, ha ti lennétek ott a szigeten, lazán leülnétek csevegni az 500 éves halott/mégse halott Jacob-al és nem kérdeznétek meg hogy "Haver, 6 éve játsszuk a játszmádat, a bábjaid voltunk, nem gondolod hogy illene elmondanod miért is szenvedtünk/haltunk meg?"

• Herold
    A fináléról csak annyit, hogy elhiszem, hogy sokaknak tetszett ez a túlvilági befejezés, mert mindenki egymásra talált, de engem marhára nem érdekel, hogy kivel mi történik a másvilágon. Jobban érdekelt volna, hogy hogy jön rendbe a zéletük, miután kijutottak a szigetről.
    Aki ilyen túlvilági jellegű történetre vágyik, nézze meg a "Csodás álmok jönnek" c. filmet.
    Az alt-szál helyett simán kibogozhattak volna egy valag rejtélyt. Egyébként azt írta az index-es cikk, hogy már 6 éve tudták az írók, mi lesz a befejezés, csak azt nem tudták, hogyan fognak eljutni odáig.
  • Herold
    5 évig nézted? Akkor egy évadról lemaradtál.
  • Herold
    Szerintem ne zárjuk ki a mozifilm vagy a spinoff lehetőségét. Mint tudjuk, a "pénz beszél", és Amerikára ez még fokozottabban érvényes. Előbb-utóbb az a pénz is elfogy, amit Lindeloffék a sorozatért bezsebeltek, és akkor lehet, hogy rábólintanak egy kis folytatásra.
  • ribizzz
    sziasztok, 5 évig néztem minden részt és most válaszokat várok, ugyhogy ne egymást nyúzzátok hanem ide a teóriákkal mert sajnos már csak ez maradt....köszi
  • Sephi
    Igen, teljesen igy erzek en is.

De figyelembe kell venni, hogy sok embernek ez igy volt tokeletes ahogy volt. Nekunk nem.

Es kb ennyi, hiaba vitatjuk, itt mind a ket felnel igaza van.

• Baaaal
    Bocs a duplaposztért, még írtam mikor elküldted :D
    Film remélem nem lesz, Bár Disneynek szokása addig nyúzni a rókabőrt a licenceikről amíg van rá vevő. Mondjuk ehhez a befejezéshez folytatást nem nagyon lehetne írni, maximum spinoffokat ahol mondjuk a Dharmás időket mutatják be, de az már az ötödik évadban nagyjából megtörtént, nem hiszem hogy túl sok embert érdekelne, meg az már nem is lenne igazi LOST. Az alkotók is cáfolták korábban ha jól emlékszem a film ötletét. Valami olyasmit mondtak hogy a jogok a Disneynél vannak, így nem tudnak biztosat, de ezzel a 6 évaddal a Lostnak vége, számukra ez a "canon" történet, ha a disney még kihoz belőle valamit az nem az ő dolguk
  • jboones
    Az a bökkenő, hogy nincs mit megbeszélni :) Azok, akik itt elfogadják, hogy 10 órányi ALT bolyongásra a készítők cuppanós puszival tettek egy pontot, most mi a halálról fognak beszélgetni, mert éppkézláb magyarázatot az 5 évadnyi szívatásra (bocs, ha én annak élem meg), talányra sztem lehetetlen kiokoskodni. Persze lehet jóízűket bebüfizni, hogy én így meg így gondolom, de azt (megint bocsi) meg ki nem kanyarítja le jó magasról. Azért néztem a sorozatot, hogy válaszokat azoktól kapjam, akik készítették, mint ahogy azért nézek egy krimit/thrillert/akciófilmet, hogy a végén megtudjam ki volt a főgenya, mi volt az indítéka, és miért történt mindez... A jövőben akkor elvileg ez akár trend is lehetne, milyen jó lenne pl. a Dr. House - a sorozat elején kapnánk egy diagnózist, bevillana a közepén pár hajszálmeresztő laboreredmény, és a végén csak annyi lenne, hogy Cuddy és House lobogó hajjal elmotoroznak a naplementébe, mi, nézők pedig összejöhetnénk megvitatni, hogy figyu szted ez Lupus volt?
  • Baaaal
    Én is ezt mondom na :)
    Nekem összességében a befejezés mint mondtam tetszett, kicsit olyan keserédes hangulata volt, mert ugye mindenki halott, és hiába volt a nagy összeborulás a végén a templomban, nem tudjuk hogy utána az "igazi" túlvilágon (ahová továbbmennek) ki miben fog részesülni. Szerintem többek között ezért is volt a végén a templomos jelenet kicsit eltúlozva, én kicsit gúnyosnak éreztem, hogy tessék itt van, mindenki boldog, megtalálták egymást, de utána a túlvilágon megint "LOST" ok lesznek
    Egy olyan elméletem is van nekem hogy Hurleynek nem volt utódja, mint ahogy az előtte lévő "Jacoboknak" mert ő mint ahogy Ben is mondta, segített az embereknek és nem a saját hibáját akarta általuk helyrehozni
  • Sephi
    En ugy velem, hogy ha legalabb par fontosabb dolgot megvalaszoltak volna, akkor kevesebb lett volna a felhaborodas vilagszerte.

De ki tudja, lehet tenyleg lesz egy film...
  • polluxware
    Sepörd papa annyit mondott hogy "mindenki meghal egyszer", ergó Jack hamarabb, a többiek később... (sawyer,kate)
    csak ott ahol voltak, egyszerre találkoztak..

kár hogy ebben a fórumban csak a perlekedés zajlik, néhány emberke kiábrándultsága miatt

abban viszont egyet érthetünk sztem hogy nem az utolsó évad volt a legjobb:)
    ugyanakkor egy történetnek mindig az eleje az érdekes, a sok misztikum miatt

az hogy minden nem lett megmagyarázva?
    ott példul a The Thing című film amiben sohanem nem lehet látni hogy egy két szereplő mikor is "fertőződött" meg..

ami számomra kérdés:
    Alpert miért engedte hogy ész nélkül gyilkolásszák a túlélőket a szigeten, miközben elvileg tisztában volt a listán szereplő személyek fontosságával
    meg csak úgy ámblokk hogyan képviselhette a "jó" oldalt úgy hogy szutyok dolgokat engedett meg Ben-ek is..

Dharma dolog is gyorsan átlett ugorva..

Widmore és Ben annak idején diskurált arról hogy nem ölhetik meg egymást -> ez is kisebb "csúszás"

az utolsó rész fájdalmas pillanatai:
    *a vállon lőtt Kate vígan uszkál a habokban a hajóig, valmint másokat támogat a fájós kiskarjával (oké hogy gyorsan gyóógyul, deazééé méégis)

*737 classic kitolat az erdőből úgy hogy hajtóművek előtt bokrok vannak
    valmint ez a STOL jellegű felszállás ilyen terepen még egy piper cub-nak is necces:)) mindenzt sima göröngyös sáros talajon

*füst legyőzése kábé 2percet vett igénybe

*Miles telefonálgat, majd tesz arra hogy egy 4xes gyilkos szökött rab kint lófrál..

nekem cseppet olyan érzésem vagyon hogy Prison Brakes befejezés törpént
    ott is volt két iszonyat jó évad, amit tökéj módon befejezhettek volna -> ehelyett mivel jó volt a nézettség hozzáírtak egy nyomasztó és uncsi 3. valmint egy teljesen elrugaszkodott pinpong fordulatokkal teli 4évadot

plussz még ez a "nyolcadjára is kiszökünk mindenhonnan" rész

itt pedig 12.részig totál izgalom, 13.tól kezdve pedig sietve összefércelt "hát ennyi volt" befejezés

alapvetően jóóó volt, csak hát itt a baj a misztikus történetekkel, nehéz mindenkinek tetsző befejezés írni

nem is igazán a befejezés..... valahogy azt érzem hogy a vége nem is történetileg hanem "minőségileg" marad alul a sok is apró baki miatt

• Sephi
    A primitivizmusrol Baaaal-t kerdezd. Vagy olvasd el a hozzaszolasat.

De annyira jo lenne, ha felfognank mar, hogy itt nem egymasnak kene esni, hanem kivarni mig mindenki kitombolja magat es azutan megbeszelni a dolgokat.

Megkerek mindenkit, fogja vissza magat, probaljunk meg normalisan beszelgentni, mert ez egy kicsit mar tul sok.
  • precision
    a szigeten történtek valósak, a gép lezuhanásakor nem haltak meg, hanem később
    ezt elmondták a szereplők is, a készítők is :)
  • pyrohun #21126
    Akkor most ki a primitív? Akinek tetszik és leírja, vagy akinek nem tetszik és bazdmegol meg "dögöljetek meg"-et mond...?

Egyébként én teljesen más befejezést vártam, ennek ellenére tetszett,
    Nem tudom és nem is nagyon olvastam vissza, hogy ki mit gondol, de nekem az jött le, hogy senki sem élte túl a sorozat első részében látható repülőgép szerencsétlenséget. Szerintem a sziget tehát nem valós szóval nem csak az alternatív idősík nem történt meg, hanem a szigeten történtek sem történtek meg - csupán a továbblépéshez kellett ez a feladat, ami a sziget képében testesült meg. A karaktereknek olyan irányban kellett fejlődniük, hogy továbbléphessenek, ezt pedig ebben a környezetben, ebben a helyzetben tudták megtenni. (Nem mindenki). Ben a végén azért nem ment be a templomba, mert ő csak egy "segítség", egy segédeszköz volt ahhoz, hogy a többi karakter fejlődhessen, stb...
  • Marci0115
  • Baaaal
    Persze, én megértem hogy van akinek nem tetszett, nem is azon "akadtam ki" hogy nem mindenki osztja az én véleményemet, hanem azon hogy páran vagy szándékosan, vagy puszta primitívségből olyan hangnemben nyilvánítottak véleményt (mindegy melyik oldal mellett) hogy ha az utcán szól be így valakinek, gondolkodás nélkül leütik.Lehet hogy csak nekem ez a véleményem, de a fórum arra lenne való jobb esetben hogy a különféle álláspontok képviselői megbeszélhessék a dolgokat, netán konszenzusra jussanak :) Egyébként más fórumokon is hasonló a helyzet, bár lostpedián talán ennyire még nem harapódzott el a másik szapulása, ott inkább a véleményeket/az évadzárót támadják. Engem speciel egyáltalán nem bánt önmagában az ha valakinek nem tetszett, ízlés dolga :) Szerintem folytassuk a társalgást az utóbbi 3-4 post hangnemében és akkor senki nem sértődik meg :D
  • Sephi
    Kicsit elemezzuk a szituaciot.

Akinek tetszett, az megbekulest, szeretett esetleg oromet erez, es elmenyet ide leirja.

Akinek nem tetszett, abbol kitor a csalodas esetleg a szenvedes.

Most te tenyleg elvarod a masik oldaltol, hogy olyasfele keppen mutassa ki nemtetszeset, hogy az ne legyen ugymond banto azoknak akinke meg tetszett?

Igaz, volt par eleg otromba, de en speciel megertem oket. Az egesz csapat ki volt akadva akikel neztem es igen elhangzott a bazdmeg nem egyszer.

Amugy javaslom nezzetek korul mas forumokon is, es meglatjatok az ottani reakciokat. Ahhoz kepest ez a forum sehol sincs.