Lost (ABC)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
"Szerintem a sziget semmiképpen sem kapu sehova, mert nincsenek túlvilági hatalmak a Lost világában sem; sõt önmagában még csak nem is jó vagy gonosz, és akarata sincsen. Afféle szabad potenciál, amit elsõsorban az önjelölt védelmezõk és valamilyen mértékben a rajta élõ hétköznapi emberek öntenek formába, természetfeletti jelenségektõl kezdve meggyógyuláson át a mindenféle nyakatekert szabályokig.
Igazából védeni se nagyon kéne, csak valamikor régen éretlennek találták valakik a többi embert és elzárták elõlük, aztán az utódaik leragadtak ennél a megközelítésnél. Illetve mondjuk Jacob tett egy kísérletet a Dharmával, de a részeges hippik és paranoid idióták nem váltották be a reményeket és ezért hagyta Bent kicsinálni õket.
Ez jól illene ahhoz, hogy a sorozat két kiemelt témája a hit és a racionalitás, illetve a végzet és a szabad akarat ellentéte. Egy "mágikus", vagy legalábbis a tudományos ismereteinkkel megmagyarázhatatlan környezet a szokásosnál tágabb kereteket biztosít ezeknek a boncolgatására, anélkül hogy bármiféle vallásos elemeket is be kelljen hozni. "
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
A medencében lévõ víz (fény, energia) a teremtõ erõ, ami két ellentétes erõ szintézise. Így akár mondhatjuk azt is, hogy ez a teremtõ erõ hozott létre mindent, a világot, az embert. Lehet ez akár az elveszett Atlantisz, vagy az a hely, ahol megszületett az ember, a civilizáció és ez a kultúra szóródott szét?
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
-mert kulonben a sziget megsemmisul, ez egyertelmuen kiderult
-4+8+15+16+23+42
-mert elcsavartak egy kereket
-csak. mert amikor visszatekertek a kereket, epp ott allt meg
-valoszinuleg man in black "lelke". kis kepernyokrol szerintem soha nem volt szo, ott valamit nagyon beneztel. a fust az kibaszott fust, megis hogy a faszba lennenek benne kibaszott kepernyok? D:
-Across the Sea
Egyszerre volt felemelõ és lesújtó.
Felemelõ azért valóban lezárta a hosszú történetet. Mert a karakterek megkapták az esélyt, hogy "megtisztuljanak", hogy a karmájukat jóvá tegyék. Például Locke volt erre a legjobb példa. Elsõnek nem tetszett a fény, de most valahogy mégis jó volt ez a misztikus szál. Vége. végérvényesen, s ebbõl a szempontól nem számít Jacob, vagy MIB, vagy hogy mi volt utána a szigeten.
A legjobb másodpercek pedig nekem azok voltak, amikor jack kivérezve, sápadtan támolyog a bambuszok közt, majd elfekszik, jön Vincent, majd a végén becsukja a szemét.
Azért volt lesújtó, mert alapjában én sem vagyok karakter centrikus, jobban érdekeltek a titkok, de ezerszer leírtátok ezt is.
Én még nektek szeretném megköszönni, hogy itt kattoghattunk!<#smile>#smile><#eljen>#eljen>
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
A fényt elmondják, hogy a sziget lelke, ez még nem is válasz, de ha belegondolsz a szigeten régen egy nagyon régi civilizáció élt, ugye ott a templom, a szobor, a kerék. Gondolom ezek építhették egyfajta védelmezõ rendszerként, mert felismerték a sziget nagy erejét. Aztán ezt védelmezni is kell.
A 108-as számra, ha jól emlékszem a készítõk megadták a választ, persze nem igazit. Amikor a 70-es években a dharmások a bunker bejáratába vésték bele, és valaki mondta is, hogy ez csak számok, nem jelent semmit. Onnantól kezdett érdekes lenni, hogy Jacob felhasználta õket. Ugye így jutott Hurley is a szigetre. Hurleyt és mindenkit pedig Jacob hívta a szigetre.
Az idõugrásra megint nincs konkrét válasz, ugye beakadt a kerék és ezért mindig ide-oda ugráltak az idõben. Anno akik építették, biztos tudták vagy valahogy felfedezték, hogy a fényt, a sziget energiáját fel lehet erre is használni. Ugye MiB mondja is ezt abban a részben, ami a gyerekkoráról szól, hogy vannak helyek ahol leásnak és különleges erõket találnak, vagy valami hasonlót.
Dharma korszak kérdést nem nagyon értem. A füst kérdésre halvány fogalmam sincs mi lehet a válasz, biztos valami régi istenség vagy valami gonosz erõ. A forrás ugye feltámassza az embereket, meggyógyítja, de mint mindennek ennek is ára van. A Jacob ügy alatt mit értesz?
A purgatórium és maga a szigeti történések két külön dolog, semmi közük nincs egymással. A szigeten történtek a valós élet, míg ami a FS-ben a 6. évadban történtek az a halál után játszódik a purgatóriumban. A szigeten és akik kikerülnek onnan szépen meghalnak és csak azután jön a purgatóriumos részek idõrendben.
Meg amúgyis ha most kaptál volna ezekre választ úgyis találtál volna 3szor ennyit. Tény hogy ez nem a Dallas de nem is Barátok Közt hogy olyan egyszerû legyen mint egy facsipesz.
Elõbb már leírtam de megint leírom. Olyan sorozat sose volt és sose lesz ahol mindenki számára minden kérdésre kielégítõ választ tudnak adni. Azok akik ezt elfogadják azoknak tetszik, akik ezt képtelenek azok fanyalognak. Ennyi.
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2
A kunyhóba amikor bement Ben és Locke ki beszélt Lockhoz mert ugye elvileg se Jacob se Mib nem tudott láthatatlanná válni. Ha a szigeten alapból volt a fény akkor a kövön ami elzárta a fényt mért voltak szimbólumok ergo valakinek azt is létre kellett hoznia.
5 év élménye, messze a legjobb sorozat amit láttam. Nagyon fog hiányozni a maga izgalmával, szálaival és misztikus történéseivel. Mindegyik részt láttam, így is sok megválaszolatlan kérdésem van, de talán így szép a vége, a csúcson kell abba hagyni, bár fáj kicsit. 5 évig minden részt figyelemmel kísértem, emlékszem a jeges macira, amikor a bunkert felrobbantották, Jack amikor megmûti dülledtszemet, micsoda részek voltak. Bár elején volt egy sablonos évad, de az óta.. elképesztõ.. Nagyon fog hiányozni ez a sorozat, 5 év megszokottsága véget ér. Aki kitartott, netrõl szedegette és végig figyelemmel kísérte, azt hiszem nem bánta meg. 😊
Titeket nem erdekel hogy :
Mi az a feny?
Miert kellet vedeni a fenyt?
Miert 108 masodperc?
Miert ugraltak az idoben?
Miert pont a DHARMA korszak?
Pontosan mi az a fust? Miert voltak kiss kepernyok benne amikor scanneltek Ekho-t?
Az egesz Jacob ugy?
Es ugy egyaltalan minden ami az elso 3 evadban tortent?
Igaz, hogy el tudjuk fusizni, hogy ez a purgatorium es az egeszet csak elkepzeltek, de akkor en kerek elnezest... mi ez Dallas baze...?
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
Csak kerdem, lehet lemaradtam valamirol...
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2
Es tetszene!
DFTBA ಠ_ಠ
Vegul is igazad van. Azt mondtak, hogy a sziget nem az, mert meg akkor halvany lovesuk sem volt errol az ALT szalrol...
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
Dolgok pld: Hogy a purgatorium ahol Jack-ek vartak azt hogy tovablephessenek...
Az egy olyan rendes vilag, mint a mienk. Nyilvan. Emberek Hummer Jeep-el maszkalnak, gyerekeket szulnek, emberek halnak meg, meg a csokiautomatak beragadnak. Pont ugy ragadnak be, mint ahogy en foldhoz ragadott vagyok.
A perbeszedekbol kellett volna levagnom ? Az ilyen magasroptuekbol, hogy
-Meghaltam ? Igen mindenki meghal egyszer kolyok
-Minden ami egyszer megtortent veled az valos (HUUU AZ ANYJAT!)
- De miert van itt MOST mindenki ? Nos nincs olyan, hogy MOST...
Brrrrr , nem is folytatom. Gyalazatos... Az meg vegkepp felhaborito, hogy az egesz katyvaszt, amirol vitatkozunk (es csak a hatodik evedban hoztak be) csak azert tettek be, hogy a misztikummal probalja megtartani a lassan csokkeno nezettseget. Es ezt a vonalat elintezik az utolso 5 percben egy ilyen szaraz es igenytelen monologgal.
De ez csak az en velemenyem. Ugy gondolom, hogy meg akkor sem lennek ilyen merges, ha nem is magyaraznak meg semmit, csak bemegy a terembe, es ott van mindenki, kinyilik az ajto es belepnek a fenybe...
mind1...
Jack should have pulled out his dick and jacked off... "Now drink this"
Seriously Hurley would eat or drink anything if he thought it would give him powers!
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
Elképesztõ, igaz, tényleg elfért volna.
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Egyéni szíved joga hogyha nem tetszett a finálé, tiszteletben tartom de te csak leírtad hogy értelmetlen katyvasz ergó szar. Megindokot már nem írtál? Azon nem gondolkoztál el hogy esetleg nem te értettél valamit?
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
ilyen lett az enyém
namind1, ez van.
Vége van, jó volt, szép volt, ideje továbbálni.
Lost pontozás, úgy egész sorozatot illetõen, 10/10.
DFTBA ಠ_ಠ
Szeretem az olyan embereket, akik nem birjak masok velemenyet elfogadni,de hobrogni azt igen...
De sebaj. A lenyegen akkor sem valtoztat. En mar megirtam evekkel ezelott egy hasonlo teoriamat itt a forumon. Erre azt a valaszt kaptam, hogy nezek szet a forumokon mielott ilyesmiket irok, mert a keszitok mar megmondtak regen, hogy semmi ilyesmi nem lesz a lostban, hogy purgatorium, vagy reinkarnacio, plane nem pokol meg menyorszag. Es itt van! Szoval... Nem hiszem hogy ezt ragozni kellene meg...
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
jó poén lett a vége
eddig is karaktereken volt a fõ hangsúly, sejteni lehetett hogy nem tudományos katyvaszt hagynak a végére
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Nem tudom hogyha a BSG-be az nem zavart hogy Starbuck egy angyal aki az emberek elõtt jelent meg akkor itt miért probléma hogyha mindenki meghal idõvel és összegyûlnek a purgatóriumba egyszerre és közösen "lépnek tovább".
Szerintem semmivel nem több a vallási töltet és nagyon patentul beleillett a végébe. Ilyen komplex történethez szerintem ez a leglogikusabb befejezés amit az alkotók kihoztak. Én tudom magamról hogy jobbat biztos nem tudtam volna írni. Ezért nem is nyavajgok.
Amúgy ha annyira teszed itt az agyad akkor írj magadnak egy befejezést amivel nem érzed magad "átbaszva" és élvezkedj azon.
Az odáig ok volt sok mellékszereplõ aki mellékes volt de õk hamar elhullottak de ezeknek a személyeknél valahogy komolyabb célra számítottam.
Na mindegy ez is megmarad a elmélkednivalónak😊