22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • ribizzz
    Kár hogy nem mi magyarok nyertük meg a továbbfilmesítés jogát. Eccer csak megjelenne a Balaton közepén a sziget rajta Győzike és csak úgy palócosan, nádgatyában felhomályosítana minket...
  • passatgt
    pedig logikusabb mint ez az egész egybevéve:D
  • gibson9
    "nekem kb annyi jött le, hogy jack megpurdelt és flashelte egészet:)"

az első helyénvaló, de a másodikkal ne menj emberek közé..
  • IXEMGabeo
    ez egy jó ötlet nyáron nosztalgiázok én is egyet...
  • passatgt
    lehet, hogy egyedül vagyok ezzel, de én semmit nem értek:)

nekem kb annyi jött le, hogy jack megpurdelt és flashelte egészet:)
  • Victor1103
    Remélem azért egy idő után felhagynak az alkotók a csenddel és egy szép nagy közlemény formájában minden kérdésre részletes választ adnak. Mert lemerem fogadni hogy ők ketten azok akiknek a fejében minden kristálytiszta csak mivel kevés a lehetőség ezért az az alternatíva a legértelmesebb is.
  • gman906
    Igen, a sziget térben is tud mozogni, lásd. 4. évad vége. A nigériai csempészgép is így landolhatott oda.
  • ribizzz
    Amikor Ben beesett a füst szentélyébe és találkozik Alexszel a háttérben látszik az egyik egyiptomi hieroglifán a füst. De MiB csak a római korban válik füstikévé. Érdekes.... már korábban is kiszabadult. Egyáltalán ha a sziget valószínű a Csendes-óceánban van hogy a frászba keveredhettek oda egyiptomiak. Avagy a sziget állandóan változtatta a helyét az idők kezdete óta így megfordult a Földközi tengeren is a kis egyiptomiak meg arra tévedtek ??? Bár lehet szerencsétlen purgatóriumnak valahol lennie kell, végül is csak térben és időben tudunk gondolkodni és legjobb egy helyét állandóan váltogató sziget. Meg így télleg értelmet nyer az elcseszett nagy elektromágneses erő, mert az aztán kell egy ekkora teher mozgatásához. A Dharmások meg valahogy oda tévedtek fingjuk nem volt róla hogy ez itt mi csak furkáltak összevissza és nem sejtették hogy a sziget motorjába fúrtak)Na ezt kár is lett volna elmagyarázni az utolsó részben, jöjjön rá mindenki magától :-)De egyre inkább tisztelem az alkotókat végre hagyják gondolkodni a népet!
  • Lacee
    humorosaranyosban volt, itt még nem láttam:
  • gulyasandras
    Valaki már írt neki? Csomó helyen felkínálja a lehetőséget. Hátha ő az egyik író, ki tudja :)

Send an email to [email protected] with the subject like "LOST question" and I'll answer any questions you want.
  • kill3r21
    Azért a showban ráböktek a lényegre, a halálod elött lepereg életed filmje, akinek volt ilyesmilye az tudja...
  • Victor1103
    Most 6. évad hivatalos trailerét és eszembe jutott egy kérdés amire nem igazán kaptunk választ? Sayiddal mi volt konkrétan a szitu? Mármint meghalt utána feltámadt, meg Dogan miért kínozta meg mikor lekötözte. Meg még volt egy időszak amikor olyan furán viselkedett. Ezek mik voltak? Valaki tudja?
  • kill3r21
    Azért a Jimmy Kimmel show eleje komoly, nézik a finálé utsó jelenetét és mindeki bőg, komoly xD
  • Grove4
    Én úgy 1-2 éve újranéztem a sorozatot addig amíg akkor tartott, felírogattam pár kérdést, azóta valószínűleg a nagyrészét már tudjuk, holnap előkeresem a lapot, és megnézem mi újság.Tervezem, hogy augusztusban elkezdem, mostmár a befejezés birtokában újranézni a sorozatot és minden apró részletre, utalásra odafigyelek, hogy aztán mi lesz belőle, nem tudom.
  • Grove4
    Érdekes. Egyébként most, hogy mindenki leírta, hogy miért tetszett/nem tetszett a sorozatfinálé, jöhetnek a hasonló érdekességek, okfejétsek, találgatások, elméletek az ilyen és ehhez hasonló dolgokról, mint amit Gabe kollega is bemutatott.
  • ProGabe #21187
    erről a madaras dologról nem is hallottam eddig :S

így képen nem látszik, de az ott egy madár. már első nézéskor is feltűnt, lévén az CGI kell, hogy legyen, tehát nem csak egy kósza madár, ami berepült a díszletbe :) /állítólag egy zöldvászon, franc se tudja/
  • MR ME
    végignéztem a befező részt háááááááát mit is mondjak, a vége felé a sorozatnak már am is úgy néztem h jó jó de nem baj ha ennek már vége, nade így? én csalódtam, bármi9t kitalálhattak volna a végére, de ez nagyon gyenge számomra...
  • ribizzz
    no egy válasz világosabb, de logikusabb hogy az újszülött halandóság oka leginkább hogy a purg.ban azaz valahol az élet után csak-csak valószínűtlen egy új élet létrejötte... sztem. A szigetnek van szüksége az elektomágnesességre, mert ugyi ez nem egy túrista célpont ahová jövünk megyünk szabad akaratunkból, hanem vagy ide rendelnek ( Jacob ? ) vagy jutsz valamiért. És mivel lennie kell valahol, de csakis rejtve , na ehhez baromi sok energia kell... valami ilyesmi
  • ZsirosKenyer
    igen, én úgy értettem a választ, hogy mi van ha smokey-ként hagyja el a szigetet...
  • karit
    "No, de ha ez itt a purgatórium, ami arról dönt hogy eldöntsék hogy a halál után merre tovább akkor ott ha füstike elszabadul és elpusztítja (valahogy) magát a szigetet akkor ez valahol azt jelentette volna hogy no mennyország, no földi élet mert jön a füst ???"

Ez volna a lényeg, ami miatt a Füstöt se elmenni, se a "Villanykapcsoló" közelébe nem engedhette Jacob. Ha kialszik a Fény, "akkor mindannyian a pokolra jutunk" - elhangzott. (Valószínű, hogy pár percig system failure volt az ALT-ban, míg Shephard Workman újra nem bootolta a rendszert.) Kíváncsi lettem volna, hogy restart után visszatért volna-e a MIB képessége.

"Gyakorlatilag a sziget mélyén rettentő nagy volt az elektromágneses sugárzás. Ennek a miértjére lenne célszerű keresni a választ."

Így van, ott lehet minden titok. Desmond is azt hitte, hogy elektromágneses energiát bocsátott rá Widmore, aztán a MIB visszakérdezett: "Miből gondolod, hogy az volt?"
    Alighanem nem az volt - csupán a másik Szigeten lévő Fehér Energiát "csatolták ki" a fabódéban, így Desmond "félig" belátott az ALT-ba, ami "odabent van".

Mert végül _majdnem_ igazuk lett azoknak, akik régesrég megtippelték, hogy a Sziget a Purgatórium; csupán apróbb igazítás kell: a SzigetEN van a Purgatórium - a hely a Fényben, ami a születést, a halált, a reinkarnációt "menedzseli", + ott van az is, ami rosszabb a halálnál. Mindegyik opciót láttuk. A DHARMA erről nyilván nem tudott, csupán az Energia "mellékhatását" próbálták kihasználni, ami az összes "csodáért" felelt: az okozta az időutazást, a flasheket, miatta kellett a gombnyomkodás, a kulcselfordítás, hozzá kötődik a Füst létrejötte, és alighanem az Őr gyógyító és szabályteremtő ereje is, ahogy a mágnesesség, és a "bezárt irányok", a Sziget rejtettsége is mind rá vezethető vissza.

Az is lehet (bár egy ilyen választ nyilván csak Lindelof szájából hangzana hitelesen), hogy annyira megpiszkálták az Energiát, hogy emiatt volt muszáj kinyírni a komplett DHARMA-t, de már későn, mert valamit elrontottak, ami miatt a magzatok lelke(???) nem tudott a Fényből új kört kezdeni a Szigeten - erőltetett válasz, de számomra megteszi, amíg tart a "rádiócsend". (Ami nyilván azért van, hogy a.) mindenki lehiggadjon/megvilágosodjon/elfogadja; b.) a fórumokon lévő "ingyen-mérnökórákban" születő teóriákból a legjobbakat ki tudják választani pár égető kérdésre - bár szinte mindre most is adható "tökéletes" magyarázat, az ellátmánytól az el nem sülő pisztolyig. Teszt?) : )

Aki pedig a spirituális válaszokat szereti, annak ott az egyiptomi teremtéstörténet a Bennu madárral:

"Bennu madár az élet jelképe: azt az állandó isteni erőt ábrázolja, amely az élet valamennyi megnyilvánulásának előfeltétele.Az egyiptomi teremtés mítosz szerint a Bennu madár az életesszenciát (heké) egy távoli, mágikus forrásból hozta el a világba. E forrás a "Tűz szigete" , a sosem szűnő fény helye a világ határain túl, ahol az istenek születnek és megújulnak, s ahonnan a világba küldik őket. Ebből a világból a Phoenix a fő hírhozó. Az élet üzenetét hozta el Heliopoliszba, a föld szimbolikus középpontjába."

Arról ugyan nem szól a fáma, hogy a hangja valóban "Hurlíííí"-e, és hogy a tojása zárókő alakú-e, de miért ne...

bocs a hossza miatt...
  • Sephi
    Igen, egy olyan sorozat nem lenne rossz :)
  • Kicsikiraly
    "Jack would win, on account of his extensive knowledge of the human anatomy, which he could use like some sort of doctor ninja assassin to take Sawyer down."

doctor ninja assassin \m/ :D
  • IXEMGabeo
    amikor halhatatlanná vált miután Desmond kihúzta a dugót, azután elméletileg elvesztette a képességeit is nemde? nehogy már, logikusan füst alakban sokkal gyorsabb odajutott volna már a hajóhoz mint Jack aki meg utolérte mielőtt lemászott volna a létrán...én szte halandó "emberként" nem John Locke személyiségével a gonosz természetével jutott volna ki...
  • ProGabe #21179
    http://www.chooseyourownlost.com :)
  • gman906
    Azt írták, hogy nem jelentett semmit, csak azért volt ott, hogy valami áthidalás legyen a sorozat vége és az esti hírek között.
  • ZsirosKenyer
    tényleg félreérthető, de szerencsére az én verziómban nem volt benne a credits :)
  • ZsirosKenyer
    nem kell nagy dolgokban gondolkodni.
    Valószínűleg ugyanazok a képességei maradtak volna, mint a szigeten és ezt ki is használta volna. Tehát önmagában a sziget elhagyása nem jelent katasztrófát.
  • gulyasandras
    Hoppá!

"The images shown during the end credits of the 'Lost' finale, which included shots of Oceanic 815 on a deserted beach, were not part of the final story but were a visual aid to allow the viewer to decompress before heading into the news," an ABC spokesperson wrote in an e-mail Tuesday.
  • Reg5
    Bár így belegondolva, mintha csak a szigettel lett volna baja... Na mindegy.
  • Reg5
    Cloverfeld v 2.0?
  • Herold
    Inkább annak a miértjére kellene keresni a választ, hogy mi lett volna, ha MiB kijut a szigetről.
  • ZsirosKenyer
    Minden kérdésre a válasz: elektromágnesesség (mert ugye a fény is egy elektromágnseses sugárzás)

Gyakorlatilag a sziget mélyén rettentő nagy volt az elektromágneses sugárzás. Ennek a miértjére lenne célszerű keresni a választ.

Nyilván a készítők féltek konkrét választ adni, mert az talán mégjobban megosztotta volna a népet.
    Pl. Tegyük fel kiderül, hogy egy földönkívüli hajó zuhant le oda nagyon régen és onnan a sugárzás, akkor mindenkinek az lenne a baja, ha pedig azt mondanák, Isten-nek van hozzá köze, akkor meg a másik tábor lázongana... Ezzel a befejezéssel legalább nem arra emlékszünk hogy de nagy faszság volt, hanem egyszerűen csak mérgelődünk, hogy miért nem kaptunk választ :) Szerintem okosan csinálták az írók.

Mondjuk én el tudnék képzelni egy olyan sci-fi minisorozatot az ABC-től, ami arról szólna, hogy teszem azt 2100-ban megtalálják mondjuk sawyer emlékiratait, és nekiállnak ismét kutatni a szigetet. Addigra már rendelkézsre állna egy olyan eszköz ami ellenál a nagy sugárzásnak, és elkezdenék elemezni a barlangot, a "lefolyót" stb.. Szerintem érdekes lenne.
  • Herold
    2004-ben kezdődött.
  • IXEMGabeo
    Odaát is jó, bár nem akarom reklámozni aki akarja nézze meg mind az 5 évadot:) nagyon jó sorozat lett az is
  • aricsi
    Úgyhogy aki nem látta(megdöbbentően sokkan vannak így Magyarországon) tessék megvenni a dvd-ket.
  • aricsi
    "Én talán a 2-3. évadig néztem úgy, hogy vártam, hogy lesznek válaszok... Utána inkább arra koncentráltam, hogy érdekes, jó, és élvezhető legyen a sztory, abszolút letojtam, foglalkoztatnak, nem azt mondom a kérdések, de nem vártam el, hogy megválaszolnak mindent.
    Csak élveztem a sorozatot, remélem nem baj :D"

Teljesen egyetértek veled. Nem nagyon van olyan sorozat ami akár egy kicsit is megközelíti a lost-ot akármilyen szempontból(pedig láttam már párat), esélyes hogy nem is lesz.
  • Zenszkij
    Egy szó mint száz nem volt tökéletes befejezés. Én személy szerint csalódtam, többet vártam.
  • Sephi
    Mivel senki nem tudja a valaszt, ezert csak spekulaciok vannak errol. Milyen jo is ez... spekulaciok de a sorozatnak mar vege van.
  • DRFlame
    Azért ilyeneket nem kéne írni.
    Magyarországgal valóban nincs rendben minden, de ennek aztán semmi köze ahhoz. Ráadásul mi az hogy mindennel? Ezt úgy bírom... amikor egy témáról valakinek negatív véleménye van, akkor az az ember biztos full negatív.
  • ribizzz
    Bocs mindenkinek de ez a purgatrium szitu valahol nagyon megütött. Szóval Jacob és Nemezis/MiB is valaha élő volt.De Éva anyuci kinyírta a vér szerinti anyukát és saját fiaiként terelgette hogy majd meglegyen az utód aki őrzi a szigetet, vagyis az ikrek is okkal kerültek a szigetre mert anno kiválasztottak voltak. Őrizgetni a sziget fényét, mert ha valaki béesik a lukba akkor kiszabadul füstli, mint ahogy a fekete nagyúr végül bele is esik . No, de ha ez itt a purgatórium, ami arról dönt hogy eldöntsék hogy a halál után merre tovább akkor ott ha füstike elszabadul és elpusztítja (valahogy) magát a szigetet akkor ez valahol azt jelentette volna hogy no menyország, no földi élet mert jön a füst ??? Az a füst pedig semmi mást nem akar bizonyítani mint hogy az emberek rosszak, önzőek, pénzéhesek és csak pusztítanak ? Hőseink pedig azzal hogy egymást szeretgették közvetve a világot is megmentették . Befricskáztak a gonosznak és bizonyították hogy az ember jó? Bocsesz de valaki világosítson már meg.....