22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • Grove4
    Igen egyrészről érthető,hiszen most jelentettek be még 3 évadot,valamiből azoknak is "táplálkozni" kell.
  • scorpeeon
    Megnéztem az új részt és azt kell hogy mondjam, hogy ez már igen, ebben már történtek dolgok :) Viszont megint van 1 qrvanagy rejtély ami még évadokig eltarthatja a sorozatot :)
  • Grove4
    TÉNYLEG!Tényleg valami kapocs van közöttük szerintem is most hogy így rávilágítottál a dologra.:)

#10491---Attól hogy metafóra még lehet a ház nem?
  • Toodmayne
    Zt már elmondta Ben hogy a "magic box" csak egy metafora volt. Nem igazi.
  • Lyan Kyj
    nekem az furcsa, h kettőjük között vmi kötelék van.
    Locke felgyógyul, Ben ágynak esik. Az általad írt "mindketten megölték az apjukat" is közös. Aztán míg Locke egyre nagyobb tekintélyre tesz szert Otherök közt, Ben veszít. Míg eddig csak Bennek beszélt, most csak Lockenak. Mintha felcserélődne a szerepük, lehet jön a váltás.
  • Grove4
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    És mi van akkor, ha Locke azért látta és hallotta Jacobot mert ő is megölte az apját mint Ben, hiszen ez volt mindkettejük feladata,ahoz hogy a sziget "beszéljen" hozzájuk.Igen az nekem is feltünt hogy Richard egy kicsit sem öregszik.Valamint mi van ha az a ház a "Magic box"?
  • Lyan Kyj
    Hm...most gáz, vagy golyó?
  • Grove4
    NAGYON DURVA VOLT EZ A RÉSZ!!!!!!!!
  • alienslive
    Eddig is "szórakozott" vele...
  • zorden
    Ez a Locke lelovese nekem csak azert santit, mert 1) ha Ben a tekintelye csokkeneset latta benne miert nem vegzett teljes munkat - o tudja legjobban, hogy itt hipp-hopp felepulnek az emberek 2) ha csak szorakozni akar vele, ettol jobb modot is talalhatott volna...
  • kirol
    Mondjuk nekem az az oszonyag gáz film jutott az eszembe aminek a címe A falu volt talán.

Azt hitték, hogy ők ott tök jól elvannak, és a többi ember valahol jó messze van. És a végén meg a kerítésnél egy tök normális viláűg volt, ráagásul már nem az az elmaradott mint az övék volt.
  • gabesz012
    Na igen, ez a tegnapi rész "csúnya" volt. De ettől függetlenül ütős. :)

Bár még mindig meg lehet tudományosan magyarázni a dolgokat: tényleg nem egy szigeten vannak, hanem egy laborban begyógyszerezve, és egy virtuális valóságban vannak, amit a Dharma irányít. :D
  • Phat Smoker
    de igen is Richard változott az elmúlt 20 év alatt, pl. rövidebb lett a haja! :DD
  • alienslive
    Egyre inkább kezd X-aktás beütése lenni. Ott is az egyes részeknél mondtak a végén valami kamu hablatyot, aztán le volt zárva (vagy pont nem mondtak semmit, amik a földönkívüliekkel foglalkozott)
  • precision
    hát én nem hiszek már a készítőknek, hogy mindenre lesz tudományos és logikus magyarázat...ez már régóta misztikus inkább
  • alienslive
    Félek, hogy valami elfuserált választ kapunk majd rá...
  • threeman
    na már megint ahelyett hogy kaptunk volna egy markéknyi magyarázatot, elvettek egy maréknyi értelmet. és ki ez a jacob? locke parókában? lehet már sokan írták, gondolom a "puskapor" vmi megvoodoozott téma, ami kordában tartja láthatatlan jacobunkat, nehogy túl messze sétáljon a házikójától, mert még a végén kárt tesz magában. annak meg semmi értelme hogy ő a guru, de mintha az utolsó leheletével kérne segítséget.. ha meg ben tartja sakkban, azzal a mozdulattal amihez falhoz csapja, ki is tekerhetné a nyakát a láthatatlan kezeivel. de biztos van rá ésszerű magyarázat...
  • tomhanx
    Ha az "Others"-ök el akarták hitetni a világgal, hogy mindenki meghalt a repülőn, akkor Michael és Walt elengedése rizikós, hiszen ők tudják mi történt valójában és elmondhatják, ha hazaérnek. De valószinűleg sosem érnek haza, lehet, hogy pár kilométerrel arrébb elsüllyedt a hajójuk...
    Ez is egy elvarratlan szál, szerintem...
  • Lyan Kyj
    Ha csak ő tudna kommunikálni vele, csak ő látja, stbstb, akkor a többiek nem lettek volna ennyire megilletődve. Alex sem adott volna stukkert a kezébe, miért lett volna ennyire riadt egy tök ismeretlentől? Sztem mindannyian látták, vagy tudják, ki ő, vagy legalábbis történt vmi bemutatkozás a múltban.
  • precision
    én is pont erre gondoltam, meg ugye a flashbackben mikor a kicsi Ben találkozik Richarddal, Richard nagy szemekkel néz mikor Ben elmeséli neki, hogy látta a halott anyját, és beszélt hozzá. Ez egy jel volt számára, vmiféle kiválasztott dolog lehet, a sziget beszél hozzá, ezért őt választották vezetővé, szvsz. + Jacob.
  • Mayday
    Hogy mivel vette ra oket? Egyedul O latja Jacob-ot, csak O tud kommunikalni vele! Es igy Locke-ot is el kellett tennie lab alol, mert O volt a masik olyan ember, aki erre kepes volt! Persze ehhez sokkal tobbet kellene megtudnunk Jacobrol, de en igy gondolom jelenleg. Velemeny?
  • PyRex
    szerintem olyan nincs, hogy "őslakosok". szerintem ők is dharmások voltak, csak vagy fellázadtak, vagy esetleg megszöktek mert rajtuk kísérleteztek?
  • raymond01
    Én még azt nem értem, hogy ugye két csoport volt régen a szigeten: ezeka darmások vagy kik meg az őslakosok. Az őslakosok kiirtották őket és utána? Találtak pár könyvet elolvasták és gondoltak egyet hogy kisérletezzenek? Idehozták a dokinőt stb...
    Akkor milyen emberek voltak ezek? Egyre érthetetlenebb az egész!
  • PiszkosFred

Ben egy részeges munkanélküli gyereke, vagyon nuku. Rendkívüli ritka és/vagy nagyfokú (szak)tudása feltehetően nincs, max átlagos szinten minden, mint a többi kölyöknek a szigeten. De akkor mivel vette rá a helyieket, hogy ő legyen a vezetőjük? Speciális képessége van? Ez jó indok lenne, mert akkor a következő részekben Lockenak van esélye, hiszen feltételezhető, hogy Richard vagy vki követte őket a táborból (Locke pillanatok alatt olyan szintre nőtt a szemükben, mint Ben, emiatt lehet hogy "féltik"), és ő tud segíteni Lockenak.

Bár a Naomi sem nézett ki túl rózsásan pár napja, ahhoz képest egész jól van, szóval lehet a hogy a Sziget segít a kopasz barátunkon. Nagyon furcsa lenne így kiírni őt a sorozatból.

• bcrics
    ez a ben fiú 1 tudathasadásos emberke és a másik énjének lehet ilyen szpesöl képpesége??a 'lá heroes!
  • PyRex
    de legalább tudjuk, hogy a sziget nem változott meg már olyan értelemben hogy Ben sem ott született.

Azért ahogy kinyírja az apját (meg a többi embert) hidegvérrel, az nem semmi... Meg honnan volt ilyen biológiai fegyvere?
  • precision
    SPOILER!

Annak vajon lesz jelentősége, hogy Ben mindenkinek hazudik arról, hogy ő a szigeten született?
  • rage at work
    Az egyik régebbi részben, valakinek a flashbackjében, amikor éppen a repülőtéren esett át a vámvizsgálaton, jól emlékszem, hogy Ben volt a vámtiszt ?
  • Shaman
    Az az íratlan szabály,hogy ha kijön egy rész 1-2 napig,míg mindenki meg nem nézi,spoilerben véleményeznek róla az emberek. Mivel ha kijön Amerikában,nem mindenki aznap hajnalban nézi itt meg.
  • raymond01
    Ja Jinnek lefordították volna egyből mi megy a szalagon, tutibevert volna a szöszinek!
  • raymond01
    Sztem egyre bonyolultabb, az a "nem öregedő, pali" volt Miamiban is ha jól emlékszem, a többiek meg kezdenek ellene furdulni Bennek, ezért is lőtt Lock- ra mert elmondta volna az embereknek hogy mizu, bár tuti hogy kimászik a gödörből és megy utána! Lehet hogy egy csapat lesz majd az összes emberből és a következő évadban együtt próbálnak menekülni a szigetről de "az" majd nem engedi!
  • goger
    húh ez tényleg jónak néz ki bár nem is értem a teljes szöveget de tényleg ez lehet az egész nyitja, thx h megosztottad nekünk !
  • Lyan Kyj
    ITT van az az elmélet, amiről magam is úgy vélem, ez áll a legközelebb a sorozatbeli történtekhez, érdemes végigolvasni.
    Kommentekben is vannak igen jó feltételezések.
  • Ramore
    ezek szerint Ben nem ismeri a füstöt.
  • PyRex
    hehe ez durva...
  • PyRex
    nem írtál persze, csak azt hogy megtudjuk ki sun gyerekének az apja...
  • kill3r21
    a füst az ottvolt...mielött a házhoz értek...csak pihent...Ben átépte locke meg még meg is szagolta...sztem :D:D:D
  • rage
    Spoiler
  • Athlon64
    Hát ez a Ben mindig is egy elmebajos módjára viselkedett, de most kiderűlt, hogy valóban az.
    Már csak az a kérdés, hogy mivel érte el hogy a többi barom kövesse.
    Amúgy szerintem szimpál egy manipulatív őrült Ben.
    Bár az is kérdés, hogy a kaját annó miért küldte a Dharma?
    Mindenesetre a többi barom is kezd ellenefordúlni.
    Said és a többiek is felkészűltek a támadásra.
  • Cmdr
    Remélem Locke nem halt meg, mert az imdb szerint szerepel az elkövetkező két részben is!