22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • Grove4
    Van benne valami.
  • Lyan Kyj
    ennél a "nyírd ki apádat"-nál nem az volt a lényeg. Ben azért nyiratta ki vele, hogy Locke megszabaduljon terhétől. Ben tudja, h Locke különleges, mondták is Otherek nem egyszer. Viszont Ben azt is tudja, h mi Locke feladata. Tudja, h ha eljön Locke ideje, akkor minden másképp lesz, nem vezetheti tovább a "népét".
    Ben azért remegett, azért rezelt be, mert Locke a vártnál hamarabb lépett. Ben mondta, h Jacob várta Locke-ot, de nem most. Szal érthető, h Locke-nak tovább kell lépnie, megszabadulni a múltjától. Mint már írtam, lényegtelen, h ki ölte meg az apját, az eredmény, hogy Locke ezentúl már nem rágódik ezen a témán. Szal Ben látja az összetett képet, csak Locke megsürgette a dolgokat, és Ben ezért reagált úgy, ahogy.
    Huh, remélem érthető volt:)
  • Grove4
    Na én már nemtok semmit.
  • Grove4
    Sayid is látta Shanonnt asszem.
  • PiszkosFred
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Ooo.. Na most tetelezzuk fel, hogy van a Sziget. Ez legyen barmilyen misztikus hokuszpokusz, de van. Ben kinyirta az apjat - ez sima ugy. De Locke? O nem nyirta ki. Akarta, probalta, nem ment. A veletlen persze kozbeszolt, es kiderult - amit egyebkent mar sejtettunk, es volt szo errol is korabban itt - hogy az apja ugyanaz, aki Sawyer familyt szepen "elintezte". Ez most kapora jott Lockenak ugyebar. De nem O nyirta ki, hanem Sawyer az oreget. Es ha mar feltetelezzuk hogy a Sziget el, vagy van, vagy mittomen, lat es beszel az emberekhez, es viszont, akkor egy ilyen huzassal "atverheto"? Most akkor mi a lenyeg? Hogy Locke sajat kezuleg nyirjon ki valakit? Vagy hogy az apjanak halnia kellett? Vagy pedig megsem a szigetet kell meggyozni es "neki" bizonyitani/tenni dolgokat, hanem az otherseknek, Richarddal es Tommal az elen?

Lehet nem tisztan ertheto amit akartam irni ;], de a lenyege, hogy kizartnak tartom, hogy "egyenloseg" van Ben es Locke, valamint az apjuk halala kapcsan.
  • sorrow
    Már nagyon sokan vízionáltak a szigeten. Ez ott természetes.
  • burki6
    Hi és azzal mi van h Jack doki is látta a saját halott apját? Akkor ő is olyan mint Ben?
  • kirol
    Hát arra várhatsz még vagy 3-4 évet.
  • precision
    Ez igaz.
  • Grove4
    De az is valami jelképes dolog lehet mert mindketten megölték a saját apjukat.Richard is azt mondta Bennek hogy ahoz hogy csatlakozzon hozzájuk nagyon sok türelme kell hogy legyen, melynek csúcspontja hogy nyírja ki az apját,Locknak is ezt mondta hogy addig még nem öli meg az apját nem áll készen hogy szembenézzen a szigettel.
  • precision
    Lockehoz már korábban is "beszélt a sziget", mint ahogy a kis Ben -hez is beszélt...szóval nem a fater kinyírása a kiváltója ennek hanem vmi más.
  • grebber
    Kiváncsi leszek ki a rák ez a titokzatos Jacob.
  • Lyan Kyj
    Locke is látta Jacobot, abban a 11 framenyi időben a szemébe néz.

Keleti filozófiákban bűn nem akkor születik, ha végrehajtod azt, hanem már a gondolata is annak számít. Szal ezen a síkon Locke is ugyanúgy bűnös, mint Ben, hisz Ben sem a saját kezével ölte meg, hanem a gázzal. Locke inkább csak tett egy szívességet Sawyernek.
    + Namastével üdvözölték ifjabb Benéket, indiai köszöntés.
    Persze ez csak saját vélemény, nekem ez a logikus.
  • Grove4
    Jó na csak egy feltételezés.:)
  • PyRex
    És Sawyer meg tapintja...
  • Grove4
    Ez volt a lényeg h láthassák/hallhassák Jacobot.Ben is megölte az apját,Locke(Sawyer) is a sajátját.szerintem mivel nem Locke hanem Sawyer ölte meg az apját ezért Locke csak hallja Jacobot.
  • Lyan Kyj
    Tudom, de az eredmény szempontjából egyre megy.
    Így vagy úgy, de feláldozta az "igazságért" az apját.
  • PyRex
    Locke nem ölte meg az apját. Sawyer ölte meg.
  • PyRex
    Ez nekem is feltűnt...
  • Lyan Kyj
    sztem a gép farkincájában tartózkodott a nő, és a másik csapatból vitték el, azóta other.

szerk.: látom Fred is válaszolt:D
  • PiszkosFred
    Bizony, nem csak a gyerekeket vittek el. Egyik ilyen alkalommal olt meg Eko beloluk 1-2 embert a puszta kezevel, amiert vezekelt x napig, neman. Ana el is meseli ezt, mar nem emlexem kinek, de ezen kivul asszem volt egy flashback a hatso resz tuleloivel kapcsolatban is, abban is elmeselik, hogy a mikor es kb mennyi embert vittek el...
  • ancsie18
    Vagy csak nem emlékszem rá, és őt is magukkal vitték a gyerekekkel együtt?

Én azért ha véget ér a sorozat, biztos visszanézem az egészet mégegyszer, hogy mindenre választ kapunk-e, és nagyon dühös leszek, ha nem!
  • ancsie18
    Hey, hey, hey! Most néztem meg azt a YouTube-os filmet, amit belinkeltetek, amiben össze vannak szedve a gép lezuhanásáról szóló filmek. A legelején, az a nő, aki Jackkel beszél, ott van a s03e19-ben, 7:15-nél beszélget Lock-kal. Elég durva, mert ezek szerint a gép személyzete, vagy legalábbis egy része others volt.
  • scorpeeon
    Valóban, így már megvan :)
  • Toodmayne
    Nálam 31:54
    Miután Bent nekilöki a falnak, és a kamera elindul Locke felé.
  • scorpeeon
    Valaki árulja már el h hány perc/másodpercnél lehet látni Jacobot mert én így első nézésre baromire nem szúrtam ki...
  • mukika
    This is DHARMA - "Baromi spoileres (az eheti részt lövi el) 300 és Lost poén. Csak a tovább mögött és csak azoknak akik már látták a részt." :D
  • Toodmayne
    Én 3 dolog miatt feltételezem hogy a "megic box" nem létezik:
    1: Ben azt mondta hogy csak egy metafora volt, amit én ugy értelmezek, hogy nem létezik.
    2:az egyetlen dolog ami a magic box létezését bizonyítaná az Locke apjának a szigetre kerülése. De! Amikor Ben mondta, hogy hozzák Locke apját, akkor úgy mondta, hogy "The Man from Tallahassee", És Locke apja elmondja Sawyer-nek hogy azután tért magához a szigeten, miután Tallahassee-ben baleset érte. Tehát Ben tudta, hogy onnan került oda, ráadásul az hogy az egyik mentős rámosolygott -> valszeg a Többiek közül volt vki.
    3: Ha csak ugy odeteremtődött volna, honnan tudta volna Ben hogy ő Locke apja?
  • Lyan Kyj
    a lentebbi cikk, amit beszúrtam ezeket megmagyarázza tudományosan, szal lehet reménykedni, hogy, mégha nem is az a megoldás, mint a cikkben, de képesek tudományos magyarázatot adni mindenre. (a meteorra és a számokra azért én is kiv vok:) )
  • Magoo
    Jaja...Magnus Hanso :)
    De én már végkép nem értem mi a fene folyik itt a szigeten.
    Nagyon kezd Supernatural / X-Files vonal felé haladni a sztori.
    Igaz hogy nagyon jól vezetik a történetet és mindig arcul csapnak valahogy, de nagyon remélem, hogy megpróbálnak a realizmus talaján megmaradni....VALAHOGY. Ezek után kétlem amúgy, de majd meglátjuk :)
  • Lyan Kyj
    azért van rongyos ruhában, mert feltételezhetően ő a gyarmatosításkor itt rekedt hajó (tudjátok, szolgák, dinamit, amit találtak) kapitánya.
  • zorden
    De jo szemetek van... en nem lattam hogy nez ki!
  • kirol
    Igen?
  • Louis Cyphre
    Nagyon jó részek voltak ezek a mostaniak!
    Nehezen tudnék mondani ennél jobb sorozatot!
  • sorrow
    Ez a Jacob úgy néz ki (ha kimerevítem azt a pillanatot amikor látszik) mint az "őslakosok-lázadók-ellenség" akik lezúzták a dharmásokat, mármint rongyos ruhában van szóval lehet, hogy Ben már gyerekkorában megismerte mikor a Richardék befogadták maguk közé.
  • Kétkedő
    Még egy kérdés, lehet, hogy butaság:
    Ben látja Jacob-ot, John meg hallja?
  • Kétkedő
    Sziasztok. 1000 éve olvaslak Titeket, meg persze én is Lost függő vagyok . Egy kérdésem van:

Most akkor Ben nem is hallotta az ipsét? Vagy mi van? Nézzem meg újra?
  • threeman
    ben csak mostohafater
  • kirol
    Meg az élősködővel rendelkező nők (Dr. House után :)), akik a szigeten estek teherbe mind meghalnak elvileg.
    Akkor Russzó hogyhogy él még? Ő már a sziget előtt kavart Ben-el?
  • raymond01
    Most hogy mondod tényleg Ben és Lock között van vmi fura összefüggés.

Azzal a nővel mi van szerintetek aki még anno vmi tanácsot hívott össze Juliet ügyével kapcs, ott vmit főnökösködött, ha tényleg vmi vezető akkor később mé nem láttuk na?