22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • Lacee
    :D:D

• Zenszkij
    Hidrogénbomba....
  • Herold
    Az csak a bomba detonátora volt, amit Juliet felrobbantott. Az atombomba egy bazi nagy hordószerű test volt, azt nem tudták odavinni, és a helyén maradt. Csak leszedték róla a detonátort.
  • LasDen #21239
    kimaradt...:D mindenkit nem lehet...:D
  • Zenszkij
    Hol maradt Locke?
  • LasDen #21237
    próbáltam összehozni valamiféle bvannert...:D
  • gibson9
    akkor panaszkodnátok igazán ha így lett volna vége :D
  • Szolnokboy1
    vótmá? :D

• bonebeni
    nemtom miért vannak még egyesek abban a hitben, hogy a szigeten mindenki meghalt az elejétől fogva, annyira nyílvánvaló hogy nem így van
  • gibson9
    a szerelmesek voltak ott és Locke
  • LasDen #21232
    mindenki ott volt...kivéve akit nem lehetett oda trombitálni....
  • ribizzz
    Mindenki elsiklik egy pozitívum mellett. Rose és Bernard élete/sziget élete sínre került. Ők mindenből kimaradtak és éldegéltek boldogan, gyűjtöttek kókuszdiót és szerették egymást. Ott voltak a templomban ? Nem emléxem
  • karit
    Emellett alaposan meg is süketítette. Nyilván "felrobbant", de a hatását a Mana megváltoztatta.
  • gibson9
    A bomba pedig valószínűleg működött, de nem "hagyományos" robbanás volt, hanem egy időre kioltotta a lenti Fehér Energiát és visszadobta Jackéket 2007-be.

Kate-et pedig a fára dobta fel.. ez szúrt így hirtelen szemet, amikor belenéztem a nyitóepizódba :D
  • karit
    "A SZIGET VALÓS VOLT!!! NEM A PURGATÓRIUM!!! AZ ALTERNATÍV VILÁG VOLT A PURGATÓRIUM!!!"

Szerintem sem a Sziget volt a "purgatórium" (vagyis annak hit-univerzális megfelelője). Ott csak a "spirituális bejárata" volt. A Fehér Fény barlangjában, ahová a lelkek visszatérnek (míg pl. Michaelé nem). Pont az van odabent, amit az Anya elmondott: születés, halál, reinkarnáció - és az, ami rosszabb a halálnál is. (Ennél bővebb magyarázat, "mérnöki leírás???" felesleges - illúzióromboló - lenne: a HIT pont erre való.)

"Ha a Fény kialszik, mind a pokolra jutunk" - és valóban, ahogy kialudt, a vörös "pokol" máris világítani kezdett alatta; ami nyilván olvadó kőzetként is megállná a helyét (rengés/tűzhányó), de azért mégiscsak többről/másról kell legyen szó, ha egy "kőtojással" (Bennu rulez...) mindez megelőzhető.

Jack is ebbe a tér és idő nélküli Fénybe tért vissza: számára a repülőgépen kezdődött az időtlen "ALT", a rázkódás utáni zavarodottságakor. Rose még "spoilerezett" is neki/nekünk: "Most már elengedheti". Hogy a repülő látszólag Sydney-ből jött, senkit ne zavarjon, mert ez a hely nem racionális: egyszerre volt Jack privát, és mindenki más időtlen "ALT"-ja: Jack lelke itt "lépett be".

A nyaksebe ekkor jelent meg a gépen, és később a friss "vakbélhegét" is kiszúrta otthon: utóbbi Locke késének nyoma - de mivel még nem dolgozta fel a saját halálát, az anyja "kisegítette egy magyarázattal". Az "ALT" hasonló mint a Mátrix, csak saját maga építi fel a vágyaiból, ezért lett benne fia.

(Az azért szomorú, hogy Locke a kivett veséje miatt élte túl Ben lövését, míg Jack vakbelét feleslegesen betegítette meg a Sziget, hiába vette ki Juliet, és hiába szúrt pont oda Locke, majd hiába feküdt egy csomót az újraindított Fénykádban: az írók elképzelt önmegvalósítása legyőzte...)

A bomba pedig valószínűleg működött, de nem "hagyományos" robbanás volt, hanem egy időre kioltotta a lenti Fehér Energiát és visszadobta Jackéket 2007-be.
  • ribizzz
    Mert tuti hogy van magyarázat mindenre...nem hiszem hogy az alkotók csak úgy 2 üveg sör mellett koncepció nélkül irogatták az egészet. Kidolgozták a Dharmát, felépítik mint egy létező vállalatot, minden piszlicsáré részlettel...de arról meg gőzük sincs hogy mit csinálnak és miért ??? lesz magyarázat, de kiéheztetik a jónépet hogy 7 milliárd néző kuksoljon a Lost, the mystery vagy lastlastfinal rész előtt....
  • ribizzz
    Mindent ránk bíztak! Ez a lényeg... ha válaszoltak volna mindenre 2 hét alatt lecsöng az egész. Így viszont a nép gondolkodik, okoskodik, majd ki fogja követelni a jogtulajdonostól a magyarázatot és még 100 év múlva is téma lesz. Olyan ez mint a Csillagok háborúja csak ott 25 évet kellett várni az előzményekre, mi csak nem fogunk annyit
  • gibson9
    Most belepillantottam újra a 6. évad nyitó részébe és most tudatosult bennem, hogy tényleg mennyire nem válaszoltak meg semmit..
  • Sephi
    Semmi ujjat nem mond. Birom mennyire eroltetik ezt a spiritualis/vallasas dolgot. 6 evadon keresztul semmi ilyen nem volt. Az utolso reszben volt es errol beszel mindenki.

• gulyasandras
    Érdemes elolvasni.
  • Sephi
    Az de jol megzavart mindenkit :D
  • Zenszkij
    Már elmondták, hogy annak semmi köze a sztoryhoz, és nem voltak halottak a sziget roncsai körül...
  • ribizzz
    Mintha valaki említette volna hogy a végén látható a sziget a roncsokkal és körülötte mindenki halott. Ha ez így van a szigeten történtek nem lehetnek valósak, vagyis akkor ez csak a purg. lehet. sztem
  • karajjj
    te mit néztél 6 évig? :D

a szigeten, vagy a sziget után (páran ugye megléptek pl.) meghalt mindenki, aztán az alt valóság volt a purgatórium, a menny pedig a templom utáni fény -.-
  • Gabe18
    Mondjuk hogy zuhant ott vagy 10 métert lefelé?
    De ez a befejés?
    Másik fórumon olvastam de én is ehhez a véleményhez vagyok a legközelebb.6 évig a karakterek köré dobálták itt a misztikus,fantasztikus,elgondolkodtató stb. elemeket,amivel hétről hétre,évről-évre le lehetett kötni a nézőket,amit lehetett ebből idővel összekötöttek valahogy,amit nem,azt nem.A végén meg kaptunk egy "mindenki meghalt,sziasztok" befejezést.
    És erre a végül is a történettől teljesen idegen alternativ szálra a végén elnyomtak egy teljes évadot...
  • csuszi
    ha nem robbant fel zom, akkor juliet mitől halt meg?
  • csuszi
    közben olvasgattam fórumokat, a legelfogadottabb verzió az valóban az, amit ÉN IS ÍRTAM kedves gibson, hogy a szigeten meghal, az alter valóság a túlvilág. de az atombombával mindenki kurva nagyvonalú, az csak megölte Julietet oszt jónapot, a többieknek nem árt az, nem téma. az csak egy hidrogénbomba. a rengeteg egyéb logikai bukfencről nem is beszélve.
    meg lehet én vagyok faszkalap, de nem passzol ez a lezárás a 6 évadhoz, nekem úgy tűnik, az írók kerestek egy egyszerű (esetleg az egyetlen) lezárási módot, mindenki mehet a sóhivatalba. nem egy dallasos bobby visszahozatal, de nem is lost szint.
  • Zomil
    szvsz az atombomba nem robbant fel :)

csuszi: a sziget teljesen valós volt, a va világban történt, az ALT szál volt a purgatorium
  • bonebeni
    az atombomba helyrerakott mindenkit az időben ennyi, de a szigeten MINDEN MEGTÖRTÉNT és nem haltak meg már akkor amikor lezuhantak!
  • csuszi
    ja és azt, hogy a sziget a purgatórium, itt olvastam a topicban. de sem abban, sem abban a verzióban hogy a szigeten meghal jack és a párhuzamos világ a túlvilág nincs minden rendben. zavaros és kész.
  • csuszi
    igen és neked ezt?:
    "amúgy sry, de nekem jobban összejönne, hogy meghal a szigeten, a végén, és a túlvilág a templom, slussz passz, csak éppen akkor ehhez hogy jön a kibaszott atombomba?"
    ismét kérdezem, ehhez hogy jön az atombomba túlélés?
  • bonebeni
  • Herold
    Jack a szigeten halt bele abba hogy megkéselték, és a túlvilágon, vagy ha úgy tetszik a purgatóriumban találkozott az apjával. Meg a többiekkel, akik szintén meghaltak, de van aki jóval később.
  • Herold
  • gibson9
    A SZIGET VALÓS VOLT!!! NEM A PURGATÓRIUM!!! AZ ALTERNATÍV VILÁG VOLT A PURGATÓRIUM!!! A TEMPLOMBÓL LÉPTEK TOVÁBB A MENNYORSZÁGBA (bár ez vallástól függ, hogy hová léptek tovább)
    Mindenesetre ennyire nehéz felfogni?
  • csuszi
    hát kedvenc sorozatom. mind a 6 évad, 10-es. imádom, imádtam. KIVÉTEL A KIBASZOTT UTOLSÓ 20 PERCET. szörnyű ez a vég. egy nagy oldalbapisálás.
    de nekem nem a 100 kis kérdés fúrja az oldalam, hanem a nagy egész se áll össze. a 6. évad párhuzamos világa a túlvilág. oké. a sziget a purgatórium (mondjuk ez nekem nem jött le, de legyen). miért hal meg a végén jack a purgatriumban? ha a a másik világ a túlvilág, a sziget a purgatórium, mikor halt meg jack? repülőgépszerencsétlenség? és mi a faszom az atombomba?
    amúgy sry, de nekem jobban összejönne, hogy meghal a szigeten, a végén, és a túlvilág a templom, slussz passz, csak éppen akkor ehhez hogy jön a kibaszott atombomba?
    ja és ha a sziget a purgatórium, akkor hogy mennek el róla többen vissza a való életbe?
    nekem ez nem egész, nem logikus, akárki akármit mond. és én leszarom hogy miért kínozták sayidot, miért éledt fel, mi a fény stb. logikus egészt szerettem volna ennyi az egész. és ezt nem kaptam meg, lehet itt találgatni mint egy kibaszott félbehagyott sorozatnál...
  • Lacee
    elképzelni is rossz :D
  • ribizzz
    Győzike ott ülne a bunkerban és kérdezné bea asszonyt. a 4 után mit is köll béütnöm ebbe a fránya komjuterbe ?? Persze erre sem lenne képes oszt jönne a villanás és láthatnánk az 50-es években Latabár Kálmánt feltűnni amint Richarddal beszélget a hidrogénbomba előtt majd Mib alias Gesztesi kövér füst formájában riogatná A Kate-nek öltözött Claudiát.
  • Csavez
    SZAR END!-tömören,ahogy a sorozatot is lezárták.
    6 év után más vár az ember!
    A nézettség az jó volt nekik mi???
    ezután meg szar az arcunkba...
    Mondhat akárki,akármit ez édes kevés volt befejezésnek.
  • bonebeni
    az nem volna rossz..most csend lesz egy darabig, el is mondták hogy nem beszélnek róla...dehát később biztos lesz velük egy-két interjú