Lost (ABC)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bazinga!
Láttunk már ilyet, és soha nem volt pozitív az ilyesmi...
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Bele lehet látni a háttérbe Atlantiszt, Pandóra dobozát, de a karakterek szempontjából nem fontos, hogy megmutassák, ki faragta például a dugót.
A magas vérnyomást megértem.

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
egy-egy karaktercentrikus spinoff viszont jöhetne, végigkövetve az életét születésétõl (v. azelõttõl) egészen a legutolsó pillanatig, egy-két magyarázattal fûszerezve (mondjuk 1 karakter / 1 évad)
Bazinga!
"a fény miatt jött létre ez a jelenség/tárgy/esemény...stb" 😊
Bazinga!
Lehet ez volt a lenyege a sorozatnak, de engem ez igy nem nyugtat meg.
Es ugy latom itt kb kevesen vagyunk, akik szot adnak felhaborodasuknak, de a sajat LOST csapatomban (egyut neztuk meg a finalet tobb mint 20-an) senki nem ugy reagata le ahogy itt azt paran megtettek. Lehet a csapat miatt nem mertek mast mondani, de volt akinek konkretan felment a vernyomasa 😄
(amugy koszi, hogy leirtad!)
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
fogd fel úgy, hogy a sziget annyira speciális volt, hogy bármi megtörténhetett rajta, köszönhetõen a fénynek
hogy mi az a fény, hát a sziget szíve, egy energiaforrás, a Földön egy olyan pont ami "mindegy" hogy került oda vagy miért van ott, de ott van, és mint minden nagy hatalmú dolgot a rosszak rosszra akarnak használni, ezért jött létre a "feladatkör" mint védelmezõ (... --> kamu Jacob anyuci --> Jacob --> Jack --> Hugo --> ...), hogy a rossz emberektõl megvédje/elrejtse ezt a helyet (a fény hatalmat adott nekik e feladat ellátására, a vízen keresztül amit megittak)
az a "véletlen" mûve (vagy kamu Jacob anyuci hozta õket oda, ugyanúgy ahogyan késõbb Jacob hozta az embereinket a szigetre), hogy Jacob és Nemezis erre a szigetre kerültek, és félig-meddig érthetõ a dolog, hogy Nemezis el akart menni a szigetrõl... egészen addig egy teljesen normális "emberi ember" volt amíg meg nem halt és bele nem került a fénybe 😊 ekkor kiszabadult a Füst (Jacob testvére meghalt(!), füst felvette az alakját, elvette az emlékeit), aminek "véletlenül" ugyanolyan ambíciói voltak mint Nemezisnek, csak mások voltak a célok... míg Nemezis csak el akart menni, hogy ne legyen ott és megtalálja igazi otthonát, addig Smokey el akart pusztítani mindent
Jacob sokkal tovább gondolkodott mint a fake mother védelmezõ, egyrészt okosabb volt nála, másrészt a helyzet is megváltozott azzal, hogy kiszabadította a füstöt, a felelõssége is nagyobb lett
a sztori többi része pedig ismert, odahozta az embereket, gondosan kiválasztotta õket, úgy intézte a dolgokat, ahogyan... de ezt láthattuk is elég részletesen meg lett magyarázva
aztán létrejött az ALT szál, ami most teljesen mindegy miért jött létre, vagy ki hozta létre, de a funkciója az, hogy a haláluk után odakerülnek az emberek, "vakon és bután", mert nem tudják, hogy halottak (nagyon nagyon nagyon erõs matrix feeling, ha nem láttad azt a filmet, nézd meg, és láss a CGI mögé, lásd a filozófiát és a mondanivalót, kicsit más, de alapjaiban nagyon hasonló a dolog)
ez a hely tér és idõ felett áll, mindegy ki mikor hal meg, az ALTban "egyidõben" lesznek jelen (még csak az sem igaz, hogy akkor kerülnek be oda, amikor az utolsó ember is meghalt, mivel nincs idõ, "mindig" ott vannak... 😊) az csak egy dramaturgiai eszköz volt a készítõktõl, hogy úgy ábrázolták a dolgot, mintha az alt és a valóság idõben egyszerre egymás mellett történne, errõl szó sincs, ez egyfajta "megtévesztés" volt, hiszen Jack a rész végén halt meg, holott az ALT -ban már a kezdetektõl fogva ott volt
tehát bután vakon a "saját szájízük" szerint megformált sorsukkal élik az életüket úgy, hogy õk már nem is léteznek fizikailag, nem tudják, hogy halottak, de valami összeköti õket: az együtt töltött idõ a szigeten, a barátság, a szerelem...stb., és mindenki más miatt de "öntudatra ébred" (megintcsak matrix, ott is jelen van az öntudatra ébredés mint "megváltás"), és minden emléke visszatér, "újra lát", és "továbblép", készen van arra, hogy az ALTból továbblépjen, a mennyországba, vagy mindegy minek nevezed (ez egyfajta jutalomként is felfogható, a szigeten végzett "munkájukért" cserébe, megölték a gonoszt, megóvták a fényt és ezzel együtt az egész szigetet a megsemmisüléstõl)
Bazinga!
De most komolyan, ha nem vallási - spirituális véget csinálnak neki, akkor a hit emberei fanyalognának itt.
Próbáljuk meg helyén kezelni a dolgot, a két oldal közül az egyiket választották lezárásnak, a DVD extrán meg rajta lesz a válasz a misztikumokra és a sci-fi szálakra is .. 😊
Annyira de annyira fölösleges ezen vitázni, mindenesetre szerintem a LOST feléphet a maradandó sorozatok piedesztráljára.
(ezen sokan felháborodnak majd, de úgyis csak késõbb fogunk erre rájönni!)
Én köszönöm a LOST készítõinek, hogy a sorozat része lehettem, a színészeknek meg kívánom, hoyg ezután is viszont láthassuk õket más jó produktumokban.
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
(en csak most nezem a BSG-t, szoval ertekelnem ha nem spoilereznenk😄)
Mindenki nagy jelentõséget szánt ezeknek a megmagyarázatlan dolgoknak, de kiderült, hogy nem volt értelme szinte egyiknek sem, mert nem ez a lényeg, és ezt nem akarja elviselni az, aki most elégedetlen.
Én így látom, egyébként én nem bántam, hogy így lett vége, mert egyébként is olyan filmeket preferálok, ahol a szereplõkben lezajló dolgokon van a hangsúly, és ahol nem a történet a lényeg, hanem maga az ember.
és szeretném megköszönni a felirat készítõ munkáját, hogy mindig ilyen gyorsan állt rendelkezésünkre! Köszönöm doreus!
Es nem, nem vagyok hajlando elfogadni, hogy ezt a rajongokra bizzak most, hogy beszeljek meg.
A sziget az tenyleg letezett.
Az ALT volt a limbo.
A templom volt a Afterlife.
A szigetrol mindenki meghlat, persze paran evekkel kesobb.
Ben azert nem ment be, mert neki meg nem sikerult tovalblepni.
Ahogy az elobb is irtak, Walt, Dharma, idoutazas, a jo es a gonosz. Ezek mind kotodnenek ahhoz, hogy ok meghaltak? Afterlife?
(és Jack végûl "megtért", hát az itt nem fog megtörténni 😄)
De ha mar 6 even keresztul teoriazunk, megicsak szerettunk volna egy valaszt kapni. Igy most ugy marad meg a fejemben a sorozat :
"Ja, meghaltak? Hat akkor ennyi, az egeszet csak elkepzeltek!"
Amikor par eve eszt megbeszletuk itt is, es kulfoldon is irtak, hogy ez a purgatorium, es valojaban ezek mar halottak, akkor ket kezzel tiltakoztak az irok.
Akkor most mivan?
Ket lehetoseg :
1. Eljatszottak azzal a gondolattal, hogy 50% tetszik 50% nem. Ez van ezt kell szeretnu.
2. Ennek koran sincs meg vege, es lesz meg egy evad, vagy egy olyan sorozat ami ezt megmagyarazza.
Es ujfent megkerek minden kedves forumozot, ne problajon meg engem ravenni, hogy ez jo bejefezes volt, mert nekem ez nem volt kielegito akarmennyire is szerettem a sorozatot. (igen en is elkonnyeztem)
A purgatóriumos befejezés átverés?
"Azt mondtak, hogy a sziget nem az, mert meg akkor halvany lovesuk sem volt errol az ALT szalrol..."
Jack apjának a történet lezárásában kulcs szerep jut: segít nekik továbblépni a purgatóriumból. Ha a történet kitalálóinak tényleg "halvany lovesuk sem volt errol az ALT szalrol" a Lost kezdetekor, akkor érdekes véletlen Jack apjának névválasztás.
A nevelõ anyjuk is azt mondja, hogy azzal, aki bekerül a fénybe a halálnál is rosszabb történik. Valószínûleg a nevelõ anyjuk is füst volt, azért tudta lerombolni a falut, betemetni a kutat. Innen tudta, hogy mi történik azzal, aki belép a fénybe.
Arra meg, hogy Jack nem alakult át füstté, szerintem az a magyarázat, hogy õ áldozatot hozott. A szigetnek és a fénynek az volt az érdeke, hogy visszakerüljön a dugó.
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
szerinted a Vatikán egyiptomi Istenek szobrát rakatta volna ki, és mondjuk nem Jézus -t? 😄DD lehet hogy köze van a hithez a Lostnak, de a valláshoz nem sok, a Vatikánhoz pedig semmi köze sincs a sorozatnak
kiderült, hogy Jacob és Nemezis nem voltak Istenek, nem volt itt semmi szekta, vallás vagy ilyesmi 😊 a karakterek hittek valamiben, de nem Istenben, hanem abban, hogy okkal vannak a szigeten, hittek a barátságban, és hogy a gonoszt le kell gyõzniük
az hogy a végén bemennek a fénybe, hát istenem 😊 a túlvilág nem csak a keresztény vallásban létezik, a halál utáni élet lehetõsége nem kötött semmiféle ember alkotta valláshoz, a pápához, a vatikánhoz de még a bibliához sem
szerintem gondolkodj el azon, hogy ki is agymosott 😄D
Bazinga!