22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • zmeor
    arról hogy kérdezte.. családtag? nem Barát? nem .. akkor minek menne oda? ha egyik sem...
    és az újságban J***anthan volt.. ami a John nak a teljes alakja..
    erről!

de lehet hülyeség amit írtam
  • Lostmania
    Nyomj egy Ctrl+a -t és úgy olvasd :)
  • alienslive
    aha. drogos gép lezuhanása? hajók? légballon?
    uppsz. Black Rock, őt nem vonzhatta oda 108 perces nyomkodós játék... Szal, ez nem igazán magyarázat. Egyedül a 815-ös lezuhanásáért felelős a mágneses bigyo (legalábbis erer van bizonyíték).
  • MYossarian
    A gép amiatt zuhant le mert Des túltöltötte a rendszert. Különben valószínüleg nem lett volna hatással egy 10000m-en repülő utaszállítóra.
    Naomi helikoptere jóval közelebb volt, és talán a maradék mágnesesség tett be neki.
  • MYossarian
    Én új fórumozó vagyok itt szóval valaki mondja már el, hogy mi a retekért csonáljátok ezeket a spoiler boxokat, mikor már rég lement a rész, és a fórum fejléce is figyelmeztet??? Mert amúgy kib. idegesítő.
    Meg az is hogy néhányan egy oldalt sem olvasnak vissza, és felteszik ugyanazokat a kérdéseket.
    Nomeg örülnék ha valaki megpróbálna reagálni a felvetésekre is...
  • raymond01
    Benéknek tuti volt külső kapcs, meg lehet van is hiszen mennyi infot gyűjtöttek be mindenkiről rövid idő alatt!
    Mi van a többi túlélővel? Tuti hogy vhol máshol csoportosulnak még, mert abban a sátortáborban nem volt ott mindenki sztem!
  • MYossarian
    Mikor Ben előszö mondta asszem a 2. évad végén, hogy ők a jófiúk, akkor elgondolkodtam énis. De azóta többszö éreztem úgy, hogy nincs igaza, és jogosan gyilkolásszák őket Jack-ék, mert maximálisan inkorrektek voltak velük, főleg itt a végén.
    Egyébként érdemes lenne összegyűjteni, ki mikor, és hogyan halt meg.
  • MYossarian
    Asszem a tengeralattjárós részben volt arról szó, hogy a mágneses robbanás óta nem működik valami vízalatti jeladó, és ezért jelenleg senki sem tud visszatalálni a szigetre. Ez valszeg a looking glas, ekkor blokkoltatta le Ben, node miért? Ez az érdekesebb kérdés.
  • AntiHero
    Isteni zárás volt. Nagyon jó sorozat. Szar hogy Februárig várni kell:(

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

A koporsóba tuti hogy Ben volt.
    Juliet vagy kit:) meg megölték valószínüleg, mert Jack egyedűl van.
  • goger
    itt alehetőség akkor, hogy ujranézzük az első 3 évadot, tuti sokminden van ami már nincs eszünkbe! én el is kezdem sztem jövőhéten, úgysincs már se PB se Heroes, meg ugye Lost sem, mást meg nem nézek :D ja de Doctor Who az megy msot
  • MYossarian
    Waltékat valaki hallgatásra bírja. Szóval Benéknek kell, hogy legyen külső kapcsolatuk. Ez megmagyarázhatja a ledobott csomagokat is. Talán már az egész Dharmát ők irányítják, de ez kissé valószerűtlen.
    Ha Ben annyira félti a szigetét, akkor pl a Hattyút miért hagyták magára? Itt hibádzik a sztori.
  • MYossarian
    Nem hinném, mert Kate eléggé kibékültnek tűnt a sorsával, és úgy nézett Jackre mint valami őrültre.
    Az is lehet, hogy csak azért akar visszamenni, mert ott "valaki" volt, a való életben meg nincs senkije.
  • MYossarian
    Aztán egy másik részben kiderült, hogy a fickó szélhámos...
  • sorrow
    Még az 1. évadban Claire elment egy pszihiáterhez, hogy márpedig ő nem akarja megtartani a babát (Aron) ezért a pszihiáter szerzett neki mostohaszülőket. Viszont az agyturkász megrögzötten kikötötte (meg is vette Clairnek az 1. oszt. jegyet,) hogy csakis azzal a Sydney-Amerika géppel mehet...ami aztán lezuhant. Talán ő is látta a jővőt, vagy Dharmás esetleg spirituális kapcsolatai vannak Jacobbal?
    (Akinek megvan az 1. évad nézze csak meg.)
  • raymond01
    Miről szól?
    Az meg hogy az többiek csak túszokat ejtenek, ők meg elintéztek egy csomó embert az is miattuk van! Beépültek közéjük, elrabolták őket stb.. Egy részben nem volt az hogy na kik vagyunk mit akarunk pontosan, jó az utóbbi részekben elégé sok mindent megtudtunk a dharmáról meg a többiektől, csak amikor megvoltak az első kontaktok pl az erdőben mikor még áll szakállat viselet Tom, vagy amikor elfogták őket nem nagyon erőltették Jackék hogy ki a fa*zok vagytok meg mit is akartok!
    Sztem is maradt azért pár kérdés, először én is azon gondolkoztam hogy akkor most mi van happy end vagy mi, de azért kis gondolkozás után azért tényleg maradtak nyitott szálak! pl: szobor, black rock, kaja az égből, drogos repcsi, ha már azt mondták hogy a szigetet nem lehet megtalálni, meg ott van az a nő aki biráskodott Juliet- ről!
    Újra kell nézni a 3 évadot biztos sok minden van amit nem lehetett első nézésre észrevenni!
  • Mayday
    SPOILER

Olvasta valaki Jeffrey Stone Éj- és Hajnal trilogiajat? Nekem most annak a megoldasa az, ami eszembe jutott, mintha olyan lenne az egesz...
  • alienslive
    Nemtom hogy kell spileres kijelölést csinálni, így csak egy sima WARNING SPOILER felratot írok ide.

1. A mágneses bizbaz miatt zuhantak le ugye. Nade naomi helije is lezuhant és akkor már nem működött a 108 percenként nyomogatós játék (esetleg tudjuk mitől?)
    2. Desmond azt mondta, hogy csárlinak meg kell halnia. Igaz. Mert azt látta meg fog fulladni, miután utolsó erejével leállítja a blokkolot. Tehát nem látta pontssan a jövőt, és csárlinak ebben az esetben már nem kellett volna feláldoznia magát.
  • goger
    nem kötekedni akrok de miből jutottál erre a gondolatra? :D elég képtelen ötlet
  • intro1
    Azért az elgondolkodtató, hogy bár elvileg azokkal kéne rokonszenvezni, akik a repülőbaleset miatt kerültek a szigetre, mégis jellemzően ők a könyörtelenek. A legutolsó részben például az egyik oldal könyörületes volt - még a parancsot is megszegve - a másik oldal pedig szó nélkül gyílkolászott. Valahogy mindig úgy alakul a helyzet, hogy Benék csak túszokat ejtenek, majd végül elengedik őket.

Azért remélem, hogy a sorozat végén adnak majd értelemes választ a misztikus kérdésekre is. (füst, négy lábujjú szobor, stb.) Nem pedig elsunyogják.

Lehet, hogy én vagyok a láma, de nem túl sok dologra kaptam vászt a záró, részben. No sebaj, azért nem adom fel.
  • PyRex
    ?
  • Szolnokboy1
    Charlie meghalt punktum. Már amikor a csónakról a vízbe ugrott akkor tudta, hogy nem jön vissza. Lélekben felkészült rá teljesen. Desmond azt mondta neki, hogy meg kell halnia, ezért zárta be magát.
  • zmeor
    sztem a halott lehet hogy saját maga volt....
    1: félt megnézni
    2: nem családtag
    3: nem is barát

• PyRex
    Igen? Ezt meg honnan veszed?
    Amúgy bírom, aki azt mondja, hogy alig van, amit ne tudnánk. Én ha most elkezdeném leírni, hogy hány kérdés van a fejemben, amire nem kaptunk választ, valószínű pár órán keresztül gépelhetnék...
  • PyRex

"Nekem gyanús volt az elején is Jacknek ez a hosszú szakálla, mert ilyen még egy visszaemlékezésben sem volt benne."

Ugyeugye? Nekem is fura volt végig, az elején meg is fordult a fejemben, hogy ez a jövő, de amikor Jack az élő apjáról beszélt, akkor a készítőknek sikerült kiűzni a fejemből ezt a teóriát - pedig ez volt a helyes :)

"A hulla sztem Lock vagy Ben volt, és Kate meg Sawyerhez megy vissza, ő vár rá."

Nemtom ki a hulla, de szerintem is Kate Sawyerhez megy vissza.

"Most a 4. évad teljesen más lesz, mert eddig mindig voltak szálak amiket folytattak a következő évadban, de most lezárult a darmás rész, a többiek szál, szal most csak azt nem tudjuk, kik vannak a hajón?!"

Mi zárult le? Te miről beszélsz? Kb. 10 ezer olyan kérdés van, amire nincs válasz, nem zárult le semmi. A 4. rész fogadok, hogy a szigeten fog játszódni (legalábbis részben). Esetleg most a szakállas Jack fog visszaemlékezni arra, hogy a telefon működése után mi vezetett el idáig. Mellesleg lehet, hogy az egész eddigi történet is visszaemlékezés volt lol :)
  • PyRex
    Perszehogy... Tipikus öngyilkosság volt, aminek semmi értelme nincs. Ezért is gondolom, hogy nem halt meg...
  • mukika
    Walt=füst... Charlie meg azért zárta be az ajtót mert Des megjósolta, hogy ahhoz neki meg kell halnia, hogy Claire és a baba megmeneküljön.
  • homeless
    Charlie azért fulladt meg direkt mert Desmond ezt látta, és ha ez nem történik meg akkor Clair-ék nem menekülnek meg. Mondta is neki Desmond, hogy ezuttal meg kell halnod.
  • szimida
    AKI NEM LÁTTA, NE OLVASSA EL!

De miért zárta be Charlie az ajtót? Simán ki mehetett volna ő is! Alig maradt olyan dolog, amit ne tudnánk:
    1. Kik vannak a hajón?
    2.Ki az a Jacob?
    Jacobnak úgy gondolom nagy szerepe lesz még, szerintem Locke-ot fogja kinevezni Ben helyére. Az is lehet, hogy ki se jutnak a szigetről, mert Walték is úgy volt, hogy kijutnak, aztán kiderült, h mégsem. Szerintem Jacob nem fogja engedni, h kijussanak, a végén - amikor Jack és Kate beszélget- lehet, hogy már évekkel későbbi dolog. Bocs, hogy nem tettem spoilerbe, de nem vágom hogy kellXD.
  • Laza
    Lehet hogy azoknak akik felvettek a telefont kozuk van a felszemu ruszkihoz, mert azok is vmi ruszki szeru nevet mondtak kapasbol.

Penni meg szerintem nem a sajat radioja elott ulhetett, vmi irodaban volt, es o is ertetlenul nezte, hogy arra a csatornara csatlakozott egy allomas. Lehet, hogy apja irodajaban volt, lehet hogy mashol, fene sem tudja.
  • Laza
    27:41-nel Charlie vallanal (mikor visszafordul az ajtobol hogy felvegye Pen hivasat) lehet latni, hogz egy ember megmozdul, pedig akkor mar elvileg nincs ott a felszemu, mert elozo kepeken nem latni :) lehet vmi statiszta :P
  • Laza
    Most neztem meg megegyszer, kibiztositotta, de nem engedte el :)
  • Laza
    Remelem a kovetkezo es utolso evadok meg ratesznek egy lapattal, es azt fogom mondani, hogy a vilag egyik legjobban megkomponalt reszletes tortenete!
  • Laza
    Valszeg azert, mert ugye akkor meg nem biztositotta ki a granatot a felszemu, es ki tudja mit csinalt volna ... lehet mindkettojuket megoli vele
  • FRenkie

Á ez kibaszott durva volt emberek!
    A csárlis jeleneten én is majdnem elpityeredtem, kemény volt a végső tenyérre írt üzenet. Szerintem ennyi veszteség kell a túlélők oldalára is, mármint Charlie halála, ha már Tomék jófejek voltak és nem nyírták ki a 3 csávót.

Amúgy az kicsit fura volt számomra hogy egyszer jobb viszonyban vannak a többiek meg a túlélők, egyszer meg hidegvérrel robbantgatják meg lelövik egymást. Mondjuk alapvetően ellenségek, csak Jack lett velük közömbös 1 dARABIG, amíg úgy hitte, h kijuthat a szigetről.

Durva volt a felsbekkes rész is! Nekem gyanús volt az elején is Jacknek ez a hosszú szakálla, mert ilyen még egy visszaemlékezésben sem volt benne. A hulla sztem Lock vagy Ben volt, és Kate meg Sawyerhez megy vissza, ő vár rá.

Most a 4. évad teljesen más lesz, mert eddig mindig voltak szálak amiket folytattak a következő évadban, de most lezárult a darmás rész, a többiek szál, szal most csak azt nem tudjuk, kik vannak a hajón?!

Kicsit bruál volt sztem Locktól ahogy gerincen hajította naomit a késsel, meg hogy talált Lokk a rádiótoronyhoz térkép nélkül? Jó mondjuk követte a nyomokat...

Az is érdekes még, hogy Penny hogyan tudta felhívni a Looking Glass állomást?

Tényleg ez az eddigi legkirályabb, legfordulatosabb és legizgalmasabb sorozat!Köszi Kennynek, sunnyboyéknak és a többi fordítónak is!
    CSak bírjuk ki valahogy februárig!
    bye,
    F
  • Gabe18
    Én az egész Charlie-s jelenetet nem értettem.Minek kellett oda bezárni magát?A rendszert már kikapcsolta.Ha kimegy,és legrosszabb esetben ugyanugy távozik ahogy jött Desmondal együtt,akkor ahogy egy levegővel leusztak,ugy egy levegővel fel is úszhattak volna...,vagy nem?
  • PyRex
    Nemtom én tök másokat gondolok:

1. szerintem nem biztos, hogy egy valóságos jövőt látunk a végén, mármint lehet, hogy ez csak ilyen "mi van ha" flashback volt.
    2. abban sem vagyok biztos, hogy Charlie meghalt - amúgy ha van esze, vesz egy qrva nagy levegőt és kiúszik az ablakon, amikor a terem megtelik vízzel, majd a tűdejében lévő levegő miatt elég gyorsan a felszínre került volna. Mellesleg aki ismeri a fizikát az tudja, hogy így nem is áraszthatta volna el a víz 100% azt a termet, hiszen az ablak fölötti részből a levegő nem mehetett volna ki sehol...

• sorrow
    Bennek a Dharmától kell igazán tartania, jönnek törleszteni a számlát...

(tudom ellentmondok magamnak, mert akkor ki a fene dobta le az ellátmányt..)
  • sorrow
    Hát igen a Dharmás ellátmányt csak a dharma dobhatja le a szigetre szóval ők tudják, hogy hol van...de nem tünt fel nekik, hogy minden emberüket kivégezte Ben.

Kérdés:

Penny apja az akit látunk a 2. évadba egy oktatófilmen, ő az aki létrehozta a Dharma projectet ???
  • raymond01
    Én csak azért mondtam mert hát ugye ha vannak még Dharmások akkor ők nehogy már ne találjanak vissza a szigetükre ha ők építettek mindent!?
    Ha meg Naomit küldték akkor mért évekkel később! Vagy eddig elhitették Benék hogy semmi gáz?
    Ja meg Jackék vmit beszélnek a végén Kate- el hogy hallgatniuk kell, de miről ha az egyész repülő lezuhanásról, mert az oceanic lefizette akkor Jack a kórházban miért mondta az orvosnak hogy tudja e hogy kicsoda ő!?
    Egyébkén így visszagondolva Ben jófiúk rosszfiúk, de tényleg nem akarták megölni Jinéket sem.
  • LasDen #10816
    Dharma már hogy lenne kilőve????
    semmit nem tudni róluk....amit lehet az még közel sem a teljes....