22323
-
#21642 Máshogy alakult a sorsa, nyilván nem a lostik voltak számára a kebelbarátok. -
#21641 Tegap én is megnéztem az utolsó részt, így már képben vagyok nagyjából. olvsgatom a kritikákat, nagjyából egyetértek. fura vlt a befejezés, de ami a szigeten történt, azzal sztem rendben volt, de ami az alt lostban, nah az nem tetszett....
most akkár az a halál utáni életet mutatta be? akkor mi van jin és sayid által lelőtt MRKIMM-el? meghalt a halál utáni életben? -
#21640 -
#21639 a 16-os az utolso. mivel az dupla (illetve 2,5szoros) resz, ezert nevezhetik a masodik felet 17-esnek is. vagy fake :) -
#21638 akkor miért reklámozzák AXN-en a 16-ost az utolsónak? -
#21637 nem:) a 17 két részből áll -
#21636 még egy valami...most látom, hogy van ilyen:
Lost.S06E17.HDTV.XviD-CD1-NoTV.avi
Lost.S06E17.HDTV.XviD-CD2-NoTV.avi
ezek most akkor külön részek, illetve nem a 16-os az utolsó rész??? :)
-
#21635 "Célozni meg majd megtanulok" :D
Azt már eddig is lehetett tudni, hogy a Lost hatodik évados DVD-kiadásán lesz egy 12 perces mini-epizód, amiből kiderül majd sok minden a sziget sorsét illetően, de ma bővebb információra leltünk az io9.com-on. Csak az klikkoljon, aki naprakész, értsd: befejezte a sorozatot.
Kikerült egy kép a netre az ominózis kisfilmből, amivel kapcsolatban Michael Emerson csak annyit árult el, hogy Hurley és Ben kalandjairól szól a szigeten a sorozat utolsó jelenetét követően. A képen az látható, ahogy Ben éppen bezár egy Dharma-állomást. A címe The New Man in Charge lesz, és megválaszol a szigettel kapcsolatos kérdések közül néhányat, de azt nem lehet tudni, hogy fontosakat vagy csak piszlicsáré marhaságokat. A DVD augusztus 24-én jelenik meg.
-
karit #21634 Célozni meg majd megtanulok, természetesen daver88 hsz-re szerettem volna válaszolni, szorri. -
karit #21633 "Egy valamit azonban nem értek. Desmond ugyebár fent van a gépen a 6. évadban, amivel LA-be mennek Sydney-ből. Nade ő nem hajóval érkezett a szigetre még egy verseny keretein belül??"
Desmondon kívül van még pár dolog, ami nem stimmel az első évaddal, pl. Shannon sincs a gépen. Sawyer pedig... izé, szakmát váltott. A Sziget helyzetéről és Ben apjáról nem is szólva...
"Kérdés, hogy a 16. rész választ ad-e a felvetésre, vagy én nem értettem meg teljesen jól valamit, vagy pedig hibáztak a készítők."
Ezt majd a rész után megtudod, ne rontsd el a játékodat. -
#21632 üdv!!
június elején elkezdtem az elejétől nézni a sorozatot, és akaratlanul is úgy alakult, hogy a mai AXN sorozatzárót fogom megnézni. Anno 2004-ben egy-két részt láttam belőle, de nem igazán láttam benne fantáziát...most már látom, hogy hiba volt leírni.. Nagyon jól felépített sorozat, izgalmakkal, feszültséggel, kalanddal stb...Nagyon kevés rész volt, amire azt mondom, hogy áááá, ez most mi volt. Szépen összerakták a történéseket.
Annyiban viszont számomra szerencsés volt, hogy így egyben néztem, hogy talán könnyebb volt megérteni az összefüggéseket.
Egy valamit azonban nem értek. Desmond ugyebár fent van a gépen a 6. évadban, amivel LA-be mennek Sydney-ből. Nade ő nem hajóval érkezett a szigetre még egy verseny keretein belül??
Kérdés, hogy a 16. rész választ ad-e a felvetésre, vagy én nem értettem meg teljesen jól valamit, vagy pedig hibáztak a készítők. -
IXEMGabeo #21631 egyértelműen Sawyer volt a legjobb, na jó az utsó 2 évadban nem annyira, amúgy pedig Ben és Hurley jött be még...Desmond azért volt jó, mert amikor feltűnt akkor mindig jó izgalmas jó részek voltak:D ja és Boone tetszett az elején kár, hogy később márcsak 1-2 epizódban tűnt fel -
bcrics #21630 vaterán most vitték el a 2.évadot originálban 1500ftér csessze meg,,mire hazaértem rálicitált vmi ogre.szíjjon le. -
Zenszkij #21629 Az AXN is a végére ér nemsokára a sorozatnak. Utána mennyivel vehetjük meg a magyar dvd/blue ray sorozatot? -
#21628 heppi börzdéj LOK -
#21627 missztá Láck, heppy bíííírtsdáy -
#21626 hááááát... számomra csak az volt "szokatlan" hogy cirka 2perc alatt legyőződött a főgonosz
okés hogy megváltoztak a szabályok, és ezáltal emberré vált ő is....
én most is azt mondom hogy az első 5.évad zseniális -
#21625 A füstös bácsi ma 58 éves.....öröm és bódóttá neki.... -
PalcikaEmbör #21624 miért kellet a füstöt megöllni a végén? csak látni akarta szegény h mileyen a kinti világ, amúgy fasság volt ez a befejezés -
#21623 na jó.. a treme inkább;)
de Luther is nagyon jó
SZTEM -
#21622 treme és wire mint miniseries? -
#21621 cak vicc volt :D -
#21620 hűha.. ez nagyon építő volt tőled;) -
#21619 bakker én végigtoltam a singularytit de ezzel nem találkoztam, odab*sz -
#21618 én meg ezt ajánlom a figyelmedbe :D -
#21617 hát jó..
ugyanakkor ajánlanák néhány HBO féle mini series-t a figyelmedbe;)
Treme
The Wire
The Corner -
#21616 legjobb sorozat akkor is -
#21615 1.-4. (5) évadig zseniális...
de hogy legjobb sorozat, legjobb főszereplő?
háááááááááááááááááááát
-
#21614 -
#21613 Sawyer is jó volt az első 2 évadban -
#21612 Desmond
Hurley
Ben
Nekem ezek harman adtak a karaktert. -
#21611 Emerson tavaly vagy mikó kapott...most Quinn.... -
#21610 gondolom más nem minősült főszereplőnek, vagy nem tom :) -
#21609 Matthew Fox mint legjobb férfi-alakítás
Óbazdmeg ő volt a legjobb?! Normálisak ezek??? -
#21608 az idei Emmyre jelölték a Lostot
- mint legjobb sorozat,
- Matthew Fox mint legjobb férfi-alakítás
- legjobb művészi rendezés az Ab Aeterno részért
- legjobb rendezés - The End részért
- legjobb filmzene - The End
- legjobb vágás
- legjobb hangszerkesztés
- legjobb hangkeverés - The End
- legjobb mellékszereplő, Terry O'Quinn és Michael Emerson is
- legjobb író - The End
nem rossz lista, kiváncsi vagyok, ezekből mennyi jön össze. A legjobb mellékszereplőnek mindenképp drukkolok, valamelyikük igazán nyerhetne :) -
Magyar Betyár #21607 Karit köszi a válaszokat igen bőséges és kimerítőek voltak. Én azt hittem Desmond oltásai csak kamu placebók voltak amivel a hattyún akarták csak tartani, hogy nyomogassa a gombokat és féljen kimenni a bunkerből. Végül is ha nem is elektromágnesesség volt lenn Desmond akkor is immunis volt rá mert Widmore igen csak durván letesztelte szegényt, független attól milyen energiával kell szembenéznie később.
Az biztos, hogy immunis volt mert igen sok csontváz hevert ott még korábbról akiknek nem jött össze a wellness a jakuzziban.
Érdekes, hogy Jack-et még élve terepoltálta ki a fény mig MIB már halott volt mikor Jacob rátalált a folyóban.
Érdekelne még a véleményetek a világítótoronyról. Vajon ki alkotta és hogy volt képes vele Jacob látni mások életét?
Az is érdekelne még, hogy ha a Jacob tesók nem tudtak elmenni a szigetről akkor mégis Jacob hogy tudta felkeresni és a szigetre csalni a jelölteket? Ha jól emlékszem minden jelölt életében egyszer valahol megjelent és jelöltet csinált belőlük. -
karit #21606 Desmond három éven át 9 naponta szurkálta magába az oltást, ami valószínűleg a Hattyú alatt lévő "mágneses energia" fizikai és mentális hatásai ellen védett, aztán mivel a kulcs elfordítását (emiatt?) túlélte, Jacob már tudhatta róla, hogy "ultimate szuperhiró" lett. Az Energia mint kiderült, nem mágneses természetű volt, hanem teljesen más (a MIB rá is kérdezett a kútnál, miből gondolja Desmond, hogy sima mágnesesség), vagyis az immunitása sem pusztán fizikai védettség volt... Ennél érdekesebb, hogy Jack - miután átadta a stafétát - mégsem égett szarrá a rebootolt dzsakuzziban, pedig... Akár az is lehet, hogy Jacob érintése is elég az immunitáshoz: még valamennyire logikus is, hiszen azt akarta a jelöltektől, hogy öljék meg azt az "izét", amit nem fog a fegyver; és a Füst születése helyének meghekkelésén kívül erre más módot ő se nagyon sejthetett hatásosnak. Így Dogen tőre - ami a MIB-é volt - nyilván nem működhetett volna rajta, hiába lett volna gyorsabb Sayid a fénynél - a MIB (ebben) nem hazudott neki.
A kutat és a kereket alighanem a Jacob által (ellene) odacipelt embereket manipulálva építtette fel újra a MIB, akiknek már akkoriban is fűt-fát ígérhetett. Mivel Mr. Füstként ő is csupán egy "ott ragadt szellem" volt (mint később Michael, csak nem annyira fapados), hiába tekergette volna a kereket, az nem vitte volna el őt sehová; viszont a Szigetet igen - talán így kerültek vissza a piramisépítők idejébe, és az odaérkezők, ha már ott voltak, építgettek ezt-azt: talán engesztelésül egy faliképet is véstek neki meg azt a nokedliszaggatót odalent. De akár már rég ott lehettek az egyiptomi dolgok, csak direkt nem mutatták: a Fény közelébe esett emberek csontvázai a megmondhatói, hány hasonló "baleset" történhetett már korábban, vagyis az is lehet, hogy a cikkcakkos falvéset nem EZT a Füstöt ábrázolja. (Az Álanya valahonnan mégiscsak tudta, hogy odalent van a "rosszabb a halálnál" opció is...)
Jack apja azt mondta: "Ez az a hely, ahol összegyűltetek, hogy megtalálhassátok egymást."
Az a hely pedig a Szigeten őrzött Fény(ben van), vagyis időtlen idők óta ott volt már. Jackék nem magát a Helyet hozták létre, csupán abban egy olyan világot maguknak, ami nagyjából olyan mint amiben életükben szívesen éltek volna. Egy idealizált világ, amiben Jacknek gyereke lehet, Locke jóban van az apjával és Helennel él, Sawyer meg a jó oldalon áll. Mivel Eloise-nak valós félelme volt Desmonddal szemben Daniel (újra)elvesztése miatt, ők is igaziak lehettek, nem olyan statiszták, mint pl. Helen, aki szintén azért nem volt a templomban, mert csak annyira volt valós mint Jack gyereke. Ellenben valós volt Penny: ezért kerülhetett a templomba (bár EDDIG nem járt a Szigeten) - így végül Eloise mégis "elvesztette" az egyik (nevelt) gyerekét. A többiek meg talán majd egy másik turnussal lépnek majd tovább: Miles, Dr. Chang, Charlotte, Daniel, Widmore-ék stb. Mivel ez egy "demokratikus túlvilág" volt, nem hiányzott belőle a Teremtő, aki mindezt létrehozta és menedzseli, mert úgy látszik, a szabad döntés még a halál után is megmarad. Hurrá.
Persze, mivel nem dokumentumfilm, hanem a néző átverése volt az ALT, nyilván igyekeztek úgy bemutatni, hogy végig kielégítsen egy olyan egyenletet is, amiben a bomba Faraday tervei szerint működött, és az ALT-815-ös nem zuhant le, mert elsüllyedt a Sziget. A templomos rész nélkül úgy is megállna a lábán a Lost, mint a Course Correction által kijavított, újraírt történelem; de az írók még nagyobbat akartak durrantani. Hogy sikerült-e nekik, az ízlés kérdése: a "tudomány embereinek" ez így vérmérséklettől függően baromság/kevés volt, a "hit embereinek" viszont pont elég magasztos. Azért remélhetőleg az újjászületés a hitetlenekre is vonatkozik, még ha ők nem is spoilereznek a Bibliával. -
#21605 Mindegy hogy mikor döntik el. Egyszer eldöntik, és továbblépnek, onnantól az örökkévalóság jön. Az örökkévalóságban már teljesen mindegy hogy előtte 1 vagy 30 évig keresték egymást. -
Blacktom #21604 Elsővel kapcsolatban annyi jutott eszembe, hogy én is vártam, hogy végre megismerjük Desmondot a fináléban... még a szüleit se láttuk, nem? Gondoltam Jacob fia vagy tudom is én:D
Második jó kérdés... lehet hogy ez is ilyen magunktól eldöntős dolog:D
Harmadik meg az utolsó évad óta téma, szóval lehet róla olvasgatni ki mit gondol:D
Most ennyire futotta, de írok majd még, hali
-
Magyar Betyár #21603 Sziasztok!
Én is nagy LOST rajongó vagyok. Szerintem fantasztikus volt a lezáró 2 rész de előttem is sok megválaszolatlan kérdés van. Először mikor megnéztem a lezáró részeket kicsit csalódott voltam, én is több magyarázatra vártam, de több fórum olvasása után és az utolsó évad újra megnézésével( az utolsó két részt többször is megnéztem) egyre jobban megértettem.
Azért előttem is sok megválaszolatlan kérdés maradt még a korábbi évadokból is amikre az utolsó évadban vártam a megoldást. Leírom azokat a kérdések amikre én keresem a válaszokat. Érdekel mindenki véleménye.
-Desmond, hogy tett szert az elektromágneses immunitására? Elvileg ugyanolyan ember kellett legyen mint mindenki más. Ebben a sorozatban nem voltak superhősök mindenki átlagos volt, akkor ő miért lett ilyen?
-Az utolsó évadban kiderült, hogy MIB és csapata akarta megépíteni azt a kereket amivel el akarta hagyni a szigetet de a nevelőanyja aki akkor a sziget őrzője volt megakadályozta és elpusztította azt a barlangot és megölte MIB embereit.
Később Ben mégis a kerék segítségével eltüntette a szigetet és ő el is hagyta azt akkor. Ki építette meg mégis a kereket és MIB miért nem használta?
-Utolsó évadban ugye párhuzamosan ment a 2 történet. Szigeten folyt a végső harc MIB ellen és több 100 vagy akár 1000 évvel később a purgatóriumban kezdtek egymásra találni az első évadban megismert szereplők.
Jack apja a végén azt mondta ők hozták létre ezt a helyet, hogy egymásra találjanak mert csak együtt tudnak tovább lépni és emlékezni.
Ha ők hozták létre és nem egy általános mindenki számára fenntartott purgatórium volt mit keresett ott Eloise aki nyilvánvalóan tudta, hogy halott és, hogy mindenki az de mégis meg akarta akadályozni Desmondot a többiek felkutatásában és az emlékezésben.
A purgatóriumban végül is Desmond hathatós segítségével volt képes mindenki megérteni mi történt vele de végül is a folyamat az Oceanic 815 megérkezésével vette kezdetét. Érdekelne a véleményetek, hogy végül is a purgatóriumban ki dönti el mikor kerüljön sor erre az útra? Hiszen e nélkül soha nem ismerik meg egymást és nem tudnak tovább lépni.
Most már sokat írtam abba hagyom. Érdekel mindenki véleménye és nekem is lessz még kérdésem remélem kapok rá válaszokat