22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • sweech
    cliffhanger?
  • passatgt
    cliffhanger
  • Hellsing47
    őő..addiktív talán?
  • Sixfreed
    Sziasztok! Előre is bocsánat, kicsit OFF leszek.

Segítsetek, lécci, egy házi dolgozathoz lenne szükségem arra a sorozatos szakkifejezésre, amit arra használnak, ha egy rész (vagy évad) végén egy szál annyira nyitott marad, hogy muszáj megnézned a következő részt. Azért ide írom, mert a LOST gyakorlatilag erről szól. Ha tudja valaki, pls írja meg nekem itt vagy a [email protected] címre. Köszi! Bocsi mégegyszer az OFF-ért.

- Sixy
  • Borg
    A dráma kedvéért :)
  • sirdond
    akkor minek mondta el koreaiul is előtte?
  • Klemice
    lehet, elmondta utána angolul is
  • sirdond
    lehet tudni,hogy charlotte mit mondott jin-nek koreai nyelven?
  • LasDen #15824
    nem biztos...lehet csak kamuzott és ő Jacob, de lehet hogy télleg csak a nevében beszél....nem tudhatjuk.....még....
  • Grove4
    Ő nem Jacob,mondta is,hogy ő csak a kommunikátora!
  • Kicsikiraly
    egyenlő Jacob.
  • AntiHero
    egy kis föst (szörny) szösszenet
  • Helix
    Nyilvánvalóan ha csak nagyobb vonalakban is de kitalálták előre, hisz előre megmondták hogy 6 évad lesz és kész... Ezt egy olyan sorozatnál ahol közben találják ki a dolgokat nem hiszem hogy meg lehetne csinálni.
  • dashed_
    Jack "halott" apja
  • grebber
    Ki volt az a faszi Locke-al a kútban?
  • LasDen #15817
    ha minden igaz, akkor Lindelofék nagy vonalakban már előre megírták az egészet.....azt követik és egészítik ki egésszé.....
  • Kicsikiraly
    szerintem az lehet mint a Darren Shan könyveknél. Csak kitalálnak pár dolgot nagyon előre, aztán azokat utólag megcsinálják, és úgy néz ki mintha az egész meg lenne írva :D
  • 5c0rp330n
    hát, durván ki van találva, az biztos. kb olyan érzésem volt, mint a fűrész 4-et amikor megnéztem, nem létezik, hogy ezt nem találták ki már a legelejénél, ennyire jól utólag nem tudnának hozzáírni..
  • 5c0rp330n
    ahogy már mondták: szerintem nem, a Lostban nincs párhuzamos univerzum. eddig minden erre utalt. voltak korábban azok a részek, amikor desmond előre látott valamit, és hiába próbálta minden erejével megakadályozni, mégis bekövetkezett, vagy éppen pont amiatt következett be, mert desmond tenni próbált ellene. szóval nincs ilyen irányú elrugaszkodás a valóságtól, minden esemény előre el van döntve, a múltat, jelent és jövőt nem lehet megváltoztatni, minden "kőbe van vésve", ahogy a valóságban is van.
    ha jól ki van ez találva, akkor azért nem emlékeztek rájuk, mert baromi régen találkoztak csak, akkor is baromi rövid időre, és ha fel is merült bennük, hogy már látták őket valahol, annyira ésszerűtlennek tűnt, hogy inkább ki sem mondták és elvetették magukban a dolgot.
  • Klemice
    én csak kapkodom a fejem hogy russzó mondta annak idején hogy a csávókám elvesztette az egyik kezét a sötét területen, nomeg hogy minden összeklappol.. az elejétől kezdve megírták így egyben vagy ennyire ügyesen hozzá össze utólag?

már akkor nagyokat néztem amikor az ismerkedés ment a szereplőkkel pl locke nadja házánál jelent meg, de mondjuk az már lejrt lemez hogy mindenki kapcsolatban van valahogy a másikkal
  • ProGabe #15812
    szerintem újra meg kéne nézni az összes részt, és ha kiderülne, hogy nem volt közös jelenetük (a két párosnak), hát, azon nyomban megkaphatná a minden idők legjobb sorozata címet a lost :)
  • Grove4
    Nem halt meg,a háttérben van!Szerintem meg igenis tervezték már akkor is,hogy ilyen irányban viszik tovább!
  • ghost2
    "Eathen meg Rousseau miért nem emlékezett Lockre-ra illetve Jin-re?" Szerintem azért mert akkor még nem volt előre megírva a story,nem terveztek ennyire előre.

Amúgy Claire-el mi történt? meghalt?
  • Kicsikiraly
    Danieles dolog:

itt egészen máshogy mutatják be az időutazást. nem úgy mutatják, mint egy időutazós filmet, hanem úgy mutatják, hogy ez a múlt és pont. ez történt. ez vezetett azokhoz az eseményekhez, amik megtörténtek és kőbe vannak vésve. csak épp most élik át őket.
  • Klemice
    Ott a pont..
  • Grove4
    Az is lehet egy magyarázat,viszont akkor Richardnak sem volt semmi értelme elmagyarázni ,hogy mikor születik Locke!
  • Grove4
    Richard teljesen más,ő azért nem emlékszik Lockre,mert abban az időben amikor Locke talélkozott vele,akkor még nem ismerhette,viszontamikor Locke a szigetre került és Ben felkérte,hogy ölje meg az apját,akkor biztos vagyok benne,hogy Richard pontosan tudta ki az a Locke(hisz meg is látogatta előtte kiskorában)Amikor meg találkoztak a 70 években asszem,vagy mikor,akkor persze,hogy nem ismerte,hiszen azelőtt nem találkozott vele pl.:1966-ban(ha akkor találkoznak,akkor richard is ismeri 70ben vagy mikor)
  • Klemice
    Szerintem az időutazókkal való későbbi emlékek csak Desmondnál maradnak meg, ezért mondta Dan hogy ő kivételes. Nem tudom remélem ezt is megmagyarázzák majd :D
  • Grove4

Valahogy így képzelem el!
  • Lotczi
    Ez baromság pajti olyan szempontból hogy Richard nem halt meg mégse emlékszik Lockra... Roussea azért nem emlékszik Jinre mert egyedül eltöltött 17 évet (ha jól emlékszem) egyedül a szigeten és ezalatt elfelejthette Eathent meg az első évadba kinyírták és nem beszéltek vele túl sok dologról szóval az nem derül ki hogy Eathen emlékezett e Lockra vagy sem
  • Grove4
    Számomra ez a Daniell-es dolog egyfajta paradoxon,ugyanis,ha Sharlotte-ot sikerült volna elijesztenie a szigetről,akkor eleve nem jut a tudomására,hogy el kell ijesztenie a szigetről,szal nem tudná elijeszteni a szigetről,mert nem is ismerné!Remélem érthető volt a dolog.

A másik dolog,amit felvettettem magmaban,hogy Eathen meg Rousseau miért nem emlékezett Lockre-ra illetve Jin-re?
    közben találtam egy számomra elfogadható magyarázatot!
    Szerintem azért nem emlékeztek,mivel,tegyük fel van egy idővonal:oda kerültek a szigetre,mindenki éldegélt,megölték Eathent,Rousseau is kinyiffant,és az időutazás csak ezután történt meg,szóval szerintem csak az emlékezhet a dolgokra,aki az időutazás kezdetekor,helyesebben a megváltoztattot dolgok jelenkori(ezt úgy értem,mintha ment volna az idővonal tovább és párhuzamos univerzum jött volna létre,amelyben nem történik időutazás,hanem megmarad az idővonal) állásakor életben volt a szigeten.Ez így leírva kissé bonyolult,de remélem azért érthető,ha meg valalki felvetette korábban ezt a variációt,akkor sorry!
  • akyyy
    nah asdszem megleltem openstubtitlén
  • akyyy
    valaki légyszi tegye már fel valahova vagy küldje el pm-be a felirat.hus feliratot, mert nekem nem jön be egyik mirorr se:(((
    Lost.S05E05.720p.HDTV.x264-CTU
  • Klemice
    shape of things to come
  • Orionk
    szerintem ez egértelmű, hogy ben hova teleportálódott el, amikor elmozgatta a szigetet. egy egész epizód szólt arról az előző évadban, hogy hova teleportálódott.

ha nem emlékszel, akkor maj utánnanézek, hogy melyik rész is volt az
  • Orionk
    teljesen igazad van. rávittem az egeret, de nem mutatot, azaz nem írt ki semmit, mert meg is kellett volna nyomnom a számlálót. Ezt viszont nem tudom, hogy miért nyomtam meg.

kiabálni meg nem kiabáltam, csak nem vettem észre, hogy a caps lock billenyűm be volt kapcsolva, és nem volt kedvem ujra leirnom a szöveget.

elnézést kérek mindenért, nem volt semmi szándékos

és köszi
  • Orionk
    köszönöm
  • Szolnokboy1
    locke ugyanabba az irányba tekerte a kereket, csak ő húzta, míg Ben tolta. de mindketten az óra járásával megegyező irányba mozdították el.
  • Sephi
    Ben balra tolta a kereket. Ekkor kiteleportalodott a szigetrol, a sziget elmozdult.

Nyilvan el kellet torje a kereket, mert Locke helyrerakta majd jobbra kezdte el tekerni, szoval vissza az indulo ponthoz.

Viszont ha most Daniel azutan hogy a voroske meghal, visszapattan a multba, es ott talakozik a kislanyal, akkor szamomra vegleg kaosz lesz a idoutazas dolog mert MIFASZ? Habar ha Daniel ugyanazt a muveletet hajtja vegre, mint Desmondal... de nekem ez mar alapbol magas mert ha minden nagy fejes tudta jol mi tortenik elore, akkor.... jjaaaajj abbahagyom mert nem erek a vegere :D
  • jugen
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Arra azért kíváncsi lennék, hogy Ben hova tűnt a nagy kerékforgatásban, mikor fog a "kerékjavító" Locke-nak megjelenni...