22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • IXEMGabeo
    ez egy jól átgondolt elmélet valami hasonló játszodott le bennem is, korábban felvetettem egy kérdést megbomlott e volna a paradoxon, ha mondjuk Sayid nem lövi le Bent? meg ilyenek
  • IXEMGabeo
    még a végén kiderül, hogy a MIB maga volt a Tempus:)
  • Magyar Betyár
    Nekem egy valami szúrja a szememet. Az időugrásos paradoxonok ami mindig oda jut ki, hogy mi volt előbb a tyúk vagy a tojás. Olyan ez mint a terminátor epizódok, amikben végül is skynet önmagát hozza létre. Előre küld az időben egy gépet aminek a roncsaiból hozzák őt létre. kérdés az hogy hogy lehet ez? hiszen ez egy kőr körös folyamat ami nem tudni hol kezdődött el hiszen valakinek mégis csak meg kelett alkotni roncsok nélkül skynetet, hogy az majd az első terminátort visszaküldve újrateremtse magát.

A lostban kiderült, hogy a MIB, lock alakjában küldte oda richardot az akkor még élő Lock-hoz aki(többedszeri időutazástól zavarodottan) a lezuhant kisgép melett feküdt lőtt sebbel, hogy lássa el és közölje vele hozza vissza a szigetre a azokat akik elmentek és ezért HALJON meg. Ezt azért mondta neki mert amikor felvette lock alakját megszerezte az emlékeit is és tudta, hogy Ben megöli ha kijut a szigetről. Amikor pedig Ben visszahoz mindenkit a szigetre MIB fel tudja venni Lock alakját és onnantól kezdve simán manipulálhatja vele Ben-t. Emlékezzetek csak vissza mikor MIB felveszi Ben halott lánya alakját lenn a templom alatt és utasítja Ben-t hogy mindenben hallgasson Lock-ra akit szintén ő irányít. Innentől kezdve MIB-nek már nem volt nehéz rávenni Ben-t, hogy ölje meg Jacobot akit ugye MIB nem bánthatott és nem tudom miért de Jacob nem mondta meg Ben-nek ott a szobor talpa alatti szobában hogy Lock valójában nem Lock hanem a fekete füst. Inkább hagyta magát megölni. Ez nevetséges mivel fontos feladata volt, őrizni kelett volna a szigetet.
    Kicsit bonyolult de nekem ez jött le. a MIB-es Jhon Lock saját magát hozta létre mikor odaküldte Richardot az akkor még élő sebesült, időutazó Lock-hoz, hogy vegye rá hagyja el a szigetet és halljon meg, hogy ő felvehesse az alakját és végezzen Jacobbal.
  • PJack
    ezek kurvajóak :D

• IXEMGabeo
    xDDD
  • PJack
  • Laza
    Ez olyan, mint amikor felfigyelsz egy emberre, és utána minden második filmben megtalálod :)

Régebben így voltam Vigo Mortensennel a LotR után ... egy csomó régi filmben felismertem, de addig nem tudtam volna összekapcsolni egy filmmel sem :)
  • karit
    Lehet, az ítészek is sugárhánytak a befejezéstől. Talán majd jövőre. ; )
  • Lacee
    az azért meglepő, hogy a sorozat nem kapott Emmyt idén...
  • SAFIII
    Így van, én eddig abban a hitben voltam h MIB valójában egy kőműves,aki pont ott dolgozott, amikor betegre ment az eredeti MIB és így ő állt be helyette
  • LasDen #21752
    ki gondolná hogy egy színész máshol is játszik :D
  • sb1
    Jacob egyébb szerepei más sorozatokban.
    MIB más sorozatokban...
  • IXEMGabeo
    Odaát c sorozatnak az 5. évadjának elején ő volt a háború egyik lovasa gyűrűvel az ujján...aki látta a sorozatot érti miről beszélek:)
  • lostfan
    néztem egy "érdekes" filmet az imént szeplőskével, a címe Afterwards, azaz Szerelem életre-halálra. 2008-as keltezésű, itt Kate a főszereplő (Romain Duris) volt feleségét alakítja - messze nem kellett annyira megerőltetnie magát, játszania mint a Lost-ban. a filmben szerepel John Malkovich is, ő a másik főszereplő - egy -szerintem- tőle szokatlan szerepben.
  • akyyy
    majd pont egy laza 5 másodperces vendégszerepre hivnka profi szinkronszinészt sok pénzé?:D
  • Laza
    MIB valamelyik este az NCIS-ben is szerepelt, mint katonatiszt, fél szemmel láttam csak ... borzalmas szinkronja volt.
  • qwertrt
    Jacob a Dexterben is szerepelt, mint drogos feleségverő
  • IXEMGabeo
    tényleg erre nem is emlékeztem....annyira pörgős volt a 4. évad, hogy már nem maradt meg ki ki volt:D
  • akyyy
    ezen itt is van. jacob elején az összefoglalóba, a fekete ruhás férfi meg kb 30:40-nél :DDDD
  • kill3r21
    jacob meg elötte lett volna a veő közvetitöje
  • IXEMGabeo
    Jacob hol?

Mibet tudom, asszem annál is volt a Scylla aztán szépen lelőtték asszem...
  • kill3r21
    gyerekek, most nézem a szökés 4. évadját, és jacob is szerepel benne, meg a MIB is (Samuel)
    Hát levagyok hidalva xD
  • Lacee
    logikus válasz /= szigorúan tudományos, való életes válasz
    a science fiction is lehet logikus, attól még hogy nem valószínű a megtörténte, sőt, az egyik legfontosabb a komoly SF-ben a koherencia, hogy mennyire él az adott kitalált világ :)
  • akyyy
    Ennek a sorinka is a sztrájk tett be sztem.
  • IXEMGabeo
    egyik kedvencem volt Charlie nem volt ő olyan idegesítő:D

egy picit a Charlotte a vöröske volt benne idegesítő, amúgy a többiekkel nem volt baj...
  • qwertrt
    Egyébként Charlie szopott gombóc feje a 6. évadban számomra új értelmet adott a "halálosan idegesítő mellékszereplő" fogalmának... Azzal a hülye tekintettel ("hagyj békén, halálra akarom drogozni magam"), az idegesítő személyiségével, és még a szinkronhangja is idegesítő lett.
  • qwertrt
    Igen, biztos van valami betegség a szigeten, és valszeg kapcsolódik a füstszörnyhöz. Kár, hogy ez sem lett kivesézve.
  • qwertrt
    Én nem állítanák párhuzamot Sayid és Ben közé, már csak azért sem, mert Sayid gyógyításába hiba csúszott, attól lett ilyen, Ben pedig a szó szoros értelmében nem volt gonosz, csak önző és hataloméhes. Richard megmondta, hogy ha Bent meggyógytják, már sosem lesz az, aki volt, örökké közéjük fog tartozni. Szvsz ennyiről szól a gyógyítás mellékhatása. Sayidnak szerintem más baja lett.
  • IXEMGabeo
    amúgy én az 5. évadból hiányoltam Claire-t meg tényleg abszolút nem mutatták mi lett vele (Christian Shephard alak) elcsalta őt többek között, de hogy utána miért lett ő is gonosz csak arra tudok gondolni, hogy a füst betegítette meg...
  • IXEMGabeo
    na látod az nekem is fura volt lementek a Francia srácok a mélybe, mármint a templom aljára (Jin és Rosseau fent maradtak) aztán hirtelen pedig ölni akarták volna egymást valami betegség, amitől ölsz ölsz...nem értettem most akkor ezt a füst csinálta? vagy mi értelme volt ennek?

Sayid esete pedig ugyanaz, mint a kis Bené...

kis Bent Sayid lőtte le ugyebár és Richard bevitte a templomba. Valószínűleg Ben ezért lett gonosz később, ám mégis tapasztalható volt később nála javulás.
    Sayid pedig szintén gonosz lett, miután álLocke-al beszélt aztán elsőre Desmondot nem lőtte le a kútban, utána pedig felrobbantotta magát a C4-essel a tengeralattjáróban bizonyítva önfeláldozását...

ki érti ezt?
  • qwertrt
    Egyébként itt tényleg érdekes teóriák vannak a végkifejletet érintően:
    http://lostpedia.wikia.com/wiki/The_End/Theories
  • qwertrt
    Amikor Sayidot elkezdték sütni, akkor azt hittem azért teszik, hogy kiderüljön, nem-e a MiB az véletlenül. Azt modnták, hogy az lett vele is, mint Claire-rel, bár azt sem tudjuk pontosan, hogy vele mi lett. Talán mégis létezik az a betegség, amit Rousseau mondott, és ami elkapta a társait.
  • qwertrt
    Hát engem különösen érdekel, mert akkor elvileg a bolond Anya előtt jóval épült, akár az emberiség kezdetéig visszavezethető...
  • Zenszkij
    Szerintem meg egy nagy katyvasz marhaság az egész, amin teljesen felesleges agyalni...Én is végignéztem, hatalmasat csalódtam. Túl sok rejtély volt már, hogy fenntartsák az érdeklődést. És semmit se magyaráztak meg, hagyjuk már ezt a túlvilági ökörséget, a készítők az elején nem ezt ígérték. Azt mondták MINDENRE LESZ logikus válasz. Pff jól átvertek...Egyáltalán mi ez: időutazó, teleportáló sziget .. LOOOOOOOL
  • IXEMGabeo
    szerintem az egyiptomi korszak előtt építhették a lenti dolgokat...az sztem nem is volt fontos
  • IXEMGabeo
    én azt nem értem mai napig Sayid mi a franctól élte túl a lövést, megfullasztották utána mégis élt és "más" lett ott a templomban...nem értem pl mi értelme volt a templomos részeknek és ezt a Japán fickót minek tették bele, annyit tudtunk meg hogy óvakodtak a füsttöl
  • qwertrt
    Még azon is gondolkodtam, hogy amikor Desmond lement a forráshoz, akkor emberkéz építette dolgokat talált ott lent. Azt most akkor a MiB mitfárerjei építették (hogy elvezessék a vizet), vagy már előttük ott volt?
  • qwertrt
    Egyébként Ben valóban becsapta Locke-ot, amikor úgym ondt "elvitte JAcobhoz" a kunyhóba, de akkor már ott volt a MiB, és ő mondta, hogy segítség. De Bennek, ha a többiek feje volt (elvileg Dogen vezetője), tudnia kellett volna, hogy hova viszi Johnt. És hogy beparázott, mikor John mondta, hogy hallott valamit, még le is lőtte, hogy megmondja mit.
  • qwertrt
    Lehet. Vagy arra is gondoltam, hogy ez a bezárás nem jelent igazi fizikai bezárást, csak amíg így van, addig nem fenekedhet Jacob ellen... Nem tudom. De végül is lehet, hogy csak egy évad erejéig zárta be valaki, de érdekes lett volna tudni, hogy ki.
  • akyyy
    Simán lehet hogy a füstöt az első évad után jóval zárták be, de csak rövid időre. Vagy mégis ki tudott jönni.