22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • tommygear
    sayid mondta hogy már maga a mag is egy termonukleáris fegyver

• tommygear
    LOCKE
  • N1ggA
    nem az egész hidrogénbombát robbantották fel hanem csak egy részét.
  • LasDen #16990
    egyenlőre a gyilkos vagdalja az áldozatát... :D
  • musza
    sziasztok!

Végig követtem az elmúlt napot hogy ki hogy vélekedik az évadról nekem, nekünk(Feleségem) is megvan az elméletünk ami percről percre változik ahogy TI mindíg irtok valamit, elindulunk mi is azon a vonalon és gyakolatilag így telt az egész napunk gondolkodtunk ki, kicsoda, mit, miért...
    elkezdtük újra nézni az első évadtól hátha most okosabbak leszünk mint TI:D de egyenlőre...

VAN EGY KÉT GONDOLATUNK...

- SAJTBURGER írta tegnap 22:52#16954 "illetve Rose és Bernard megjelenése..." persze most hogy újra nézzük elég sok szerepet kapott a kutya is aki úgyancsak feltünik Rose és Bernard mellet, sőt az S1-E6 elején Jack-ék találnak két legalább 50éves holttestet akire azt mondta Lock!! hogy "Talán ők a mi Ádámunk és Évánk. A zsebükben volt 2db kő egy fekete és egy fehér ők lehet hogy Rose és Bernard? Talán azért van a holttest a barlangban mert átköltöztek a partról miután megtalálták öket Juliet, James, Kati meglehet hogy oda bújtak el mert említették nekik a bombát:)
    Szóval ha egyidős a két holttest akkor valószinű hogy felrobbant a bomba:(
    De lehet hogy nem:/ az tényleg nyomot hagyna.
    De az is lehet hogy Ugrás volt de csak pont annyi hogy a hajó alá került a sziget:/

- pl mikor Walt megjelent Shenon sátrában, elég fura arca Wolt:)

- talán Jacob a rossz mert pl mondtátok hogy "egy jó istennek nincs ilyen hangja" vagy a másik amikor belökte "LOCK" a tűzbe tipikus pokol tüze lett ahogy meggyulladt.

- valószínű hogy a jó "istent" zárták el a szigeten mert szinte folyamatos háború és rossz történik a szereplőkkel, nem mindíg persze mert a sziget nem mindíg engedi.

- Évadzáróban mikor Jack és Sayid szedik szét a bombát nekünk túl nyugodtnak tűnik Elois, Richard pedig meglepettnek:) miért szerintünk Elois tudta hogy jönni fog Sayid és Jack a bomba miatt(hisz Phanelope-nak elözző részben említette hogy "most elösször nem tudja mi fog történni" ezekszerint tudta hogy mikor fognak jönni.
    Richard azért volt olyan meglepett mert gondolom valamit említett neki Elois, Ő meg csak állt és nézte a kerás szemeivel hogy kajak igaza van a vemhes csajszinak. :D

- Radzinsky annyira biztos a dolgában mindha ő is tudná mi fog történni és a mondat" Én azért jötten ide erre a szigetre hogy MEGVÁLTOZTASSAM EZT A VILÁGOT ÉS PONTOSSAN EZT IS FOGOM CSINÁLNI

- Mikor Lock vagy Lock2 megtudta hogy Ben azt teszi amit mond, azért lepődött meg mert mint gonosz nemtudta hogy rá lehet beszélni a halandót hogy öljön is.

- Iliana szerintem félelemből segít Jacobnak látszik rajta...

- Jacob házát nem Horace építette?? vagy az csak Horace teste volt Vérzett az orra ha minden igaz azaz utazott az időben...

- Talán Jacob azért találkozott mindenkivel mielött a szigetre utaztak hogy ugymond megáldja őket hogy biztossan életben maradjanak mire odakerül a sor hogy megtegyék amit tettek(talán Jacob áldása miatt élte túl Sun a szigeten fogant magzat megszülését.V. Kati azért úszta meg azt a rengeteg hajszát...)

WAREN: lehet a rendezők akarják hogy gyorsan felejtsünk mint a szigeten élők közül páran, ha jól emlékszem volt egy részben Jack és Kati között egy beszélgetés hogy nem emlékeznek tisztán a balesetük részleteire, kb 45nap után.

BÉKE

sorry ha off:(
  • 5c0rp330n
    az szvsz tuti, hogy ha az a bomba felrobbant ott, nemhogy a szigetből, de annak a nagy környékéből sem maradt volna egy morzsa sem, egy atom sem egy kíméletes dolog, de egy h-bomba annál is nagyságrendekkel nagyobbat pusztít.
  • jozef1976
    Mint évad,és mint évadfinálé: 10/10.
    Szerintem tutti,hogy nem pukkant el az a H-bomba. Én makacsul abból indulok ki,hogy a jövőt nem lehet megváltoztatni.
    Ha valamilyen elméletet kellene fabrikálnom,akkor azt mondanám,h Jacob halálával az összes múltban ragadt szereplő visszakerül a saját idejébe.
    Amúgy nem tudom megmondani,h egy hidrogénbomba,mennyire vágna gallyra egy szigetet,de szerintem annak nyoma kellett volna legyen az előző évadban is. A fehér villanás meg lehetett akár egy újabb időugrás is.
    Az biztos,h mocskosul nehezen fog eltelni az idő a 6. évadig...
  • 5c0rp330n
    mit mondott neki amit nem kellett volna? hogy beszélt?
  • trident
    Jó hát lesz idő.:)
    De való igaz, így, ezek után lehet teljesen más lesz. Meg ki tudj mit veszünk észre még (vagy jövünk rá, hogy nem is úgy volt az^^)

• sirdond
    igen, majd a vizsgaidőszak után az lesz :)
  • Kicsikiraly
    azt hiszem most az 5. évadzáró tudatában végig kéne nézni előlről az egészet. Aztán a 6. évad végén megintcsak D:
  • trident
    CLAIRE: What's happening?
    LOCKE: You know what's happening.
    CLAIRE: But I don't understand. Why --?
    LOCKE: He was your responsibility but you gave him away, Claire. Everyone pays the price now.

Kétszemű Lockreról képek a #16911-ben :)
  • pyrohun #16981
  • pyrohun #16980
    kit érdekel Claire? :))
  • Herold
    Tegnap még David volt...
  • Kicsikiraly
    Hihetetlen mik mellett el nem mentek. A régi kérdéseket így megválaszolatlanul hagyjátok attól h felbukkant ez a két ember?

Nem az a kérdés kitől hozta akkor Richard a parancsokat meg stb, hanem kihez ment akkor Claire???
  • Blacksheep333
    Miért kell mindenféleképpen belemagyarázni a Jó és a Rossz istent?
    Nem elég, ha csak 2 felsőbbrendű lény, akiknek megvannak a saját szándékaik, érdekeik és alapjában véve egyik sem gonosz vagy jó?
  • sirdond
    az ókori emberek félték az isteneket de hittek bennük, a képességükben,nem?
    miért kellene azt gondolnunk,hogy richard csak jacobnak teljesítette az akaratát?
  • trident
    Nem biztos hogy szimplán "jó" vagy "gonosz"-ról kell beszélnünk. Messze más okok lehetnek a harc hátterében, netán olyan is, ami átlépi a hagyományos emberi morált.:)

Másrészt: #16970
    (pont ezen vergődtem én is, ki kinek súgott. De feleslegesen ezen rugózni, sorjába ki kell derüljön, addig egyetértek #16945, #16910, #16889 hozzászólásokkal.)
  • sajtburger
    Viszont az is érdekes hogy a pali miért ment el vajon Jacobtól, ahogy visszatért Jacob tudta mi a dörgés... A kunyhóban aki élt öreg ő ki volt akkor?
  • Sephi
    Azt sem szabad elfeledni, hogy Richard Ben-t a templomba vitte... a fusthoz ami Esau... szal erted...
  • BaliBoy
    Nézd meg légyszíves az utolsó előtti jelenetet. Amikor Ben leszúrja Jacob-ot. Hallgasd meg mit és hogy mond Jacob Bennek. Egy jóságos isten nem hiszem, hogy így beszélne.
  • BaliBoy
    Jah, és sztem. nem istenek. Semmi nem támasztja ezt alá. Nem hiszem, hogy egy istent két döféssel el lehetne intézni.
  • pyrohun #16970
    Akkor viszont Richard amikor Jacobtól hozott üzenetet, akkor valójában nem is mindig tőle hozta.
  • sirdond
    akkor nem tudom mit néztetek, az első párbeszédből szerintem simán észre lehet venni, hogy ki a jó és ki a gonosz, plusz nem hiába vannak olyan ruhában sem. és szerintem jacob életmódja a szoborban sem az a tipikus gonosz. ja és az ahogy meglátogatta az embereket, mindenkin csak segített
  • pyrohun #16968
    Valóban... Nekem is néha úgy tűnt. Sőt! Ha végignézzük, hogy pl. Bent mikre "kérte" Richardon keresztül... ilyet csinál egy "jó" Isten? Vagy lehet, hogy Richard is félre volt vezetve és a gonosztól kapta az utasításokat, holott azt hitte, hogy Jacobbal beszél?
  • BaliBoy
    Miből gondoljátok, hogy a fekete ruhás csávó a gonosz? Szvsz. a rész elején lévő beszélgetésből nekem úgy tűnik, hogy ő az értelmesebb és Jacob az akinek jobban el van borulva az agya.
  • Kicsikiraly
    gondolkozz már egy kicsit... Richardnak nem tűnt volna fel hogy Locke kicsit természetesen viselkedik és tud mindent? meg kellett játszania hogy először van itt és még soha nem látta ezeket.
  • BaliBoy
    Ha itt valaki 100%-osan ki meri jelenti, hogy a két ipse tuti, hogy isten, az hülye és semmit sem tanult még a Lost-ból, ahol semmi sem biztos. :DDD Szóval ne csüggedj. Ezt az istenes dolgot csak a többi földihalandó találta ki. :D
  • hason low
    A gitár nem arra volt jó, hogy a Hurlye nem fulladt bele a vízbe, mert a gitárba kapaszkodott. Amikor visszakerültek a szigetre. Nem? :D
  • Borg
    Ha egyszer tudta, akkor miért kérdezte Richardot, hogy "miért álltunk itt meg?"
  • precision
    tudta, hogy ott lakik
    csak ez volt a "loophole", hogy egy halandó tud csak megölni egy istent, ezért kellett neki Ben... a többi ember nemtom minek kellett neki, biztos lesz majd szerepe
  • Borg
    Ha Locke-ba a másik faszi bújt, akkor miért nem tudta, hogy a szobor lábában lakik Jacob?
  • Dynamic
    Most ezt nem értem miért olyan hihetetlen, hogy nem robban fel elsőre? Egyszerű érintkezési hiba az elektronikában, mint ahogy nekem is volt egy tv-m, amin néha elment a kép, de ha 5-öt, 6-ot rásóztam újra visszajött :D
  • AntiHero
    szarul volt megcsináva azért nem robbant elsőnek. Van ilyen. A bomba meg tuti felrobbant.
  • tommygear
    am sztem se robbant fel
  • sajtburger
    Igen, jó 30 évvel odébb, viszont sztem annyit zuhant az a kis hidrogénbomba h simán robbanhatott volna, hisz ütésre robban zuhanással meg kapott jókorát... Kis kő darab hozzáütögetésétől meg beindulna?

Nagyon kíváncsi vagyok Faraday elmélete beválik-e.
  • tommygear
    "Locke hoz hozzátéve lehet vki belebújt a bőrébe, mint Ben lányánál.."

miaz hogy lehet? ez történt, locke hulláját nem láttad?

#16955: mi köze a robbanásnak jacob leszúrásához?
    nem egy időben volt
  • sajtburger
    jah és nem biztos h felrobbant.. kb akkor halt meg Jacob is, semmi se lehetetlen már.. :D
  • sajtburger
    huu a mindenit, nem kis csattanóval lett vége. Asszem még 1x megnézem. :) Azért elképesztő akik írják a sorozatot, mi mindent kitalálnak, hatalmas elismerés nekik. :)

Rengeteg kérdés kering még bennem, Jacob rendesen megkeverte a levest. Amikor írtatok érdekes volt még a gitár, biztos lesz még valami szerepe, illetve Rose és Bernard megjelenése.. Végül pedig Locke ki is, háát ez nagy kérdés azért, számomra az is elég meglepő volt hogy Ben egy-két szúrással kivégezte a "sziget tulaját". :S:) Locke hoz hozzátéve lehet vki belebújt a bőrébe, mint Ben lányánál.. Elején pedig az a kis párbeszéd, mindent elmond.. Csak ki az a pali?
    nah 250 nap uh de sok.. nincs még egy ilyen sorozat, elképesztő egy évad volt. :)