22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • trident
    Huh.:)

Az eleje egy nagyon jó gondolat! De erről sincs infónk.
    Én azt gondolnám, hogy maga az erő Jacob+Nemezis.

-A sziget helyett fogjuk rá hogy például Jacob vagy Nemezis gyógyította meg Faraday-t, gyorsította Lock felépülését, Rose gyógyulása. De ott volt még pl. Jack vagy Ben megbetegedése is.

-Úgy emlékszem, hogy Amy szülésekor is megemlítik, hogy eddig a tengeralatjáróval vitték el a nőket szülni, vagyis vs. már az incidens előtt is ez probléma lehetett.

-Betony: az incidens után (bobma???) 108 percenként kellett kisütni, tehát ha el tudták vezetni az energiát, akkor lehet hogy így szakaszosan építették fel.

-Mi van, ha nem Jacob, hanem Widmore döntött a purge-ról és ez is köze volt ahhoz, hogy száműzték?

-Lista az alkalmas személyekről szólt, a potencionálisan alkalmas személyekről, sokuk morális felsőbbrendűsége erősen kétséges.:)
    Sok néző számára inkább úgy tünt: Jacob a jövőt szövi, nem építi.;)
    Így a választás független az erkölcstől, attitűdöktől, egy számít: hogy az eseményláncolatot végigvihesse.

Ha a #17351-ban lévő videó helyességét elfogadjuk, akkor Christian = Nemezis. Alex a templom alatt szintén nemezis volt. Iliana is mondta a kunyhónál, hogy már jó ideje elhagyta Jacob, valaki más használta.

• 5c0rp330n
    "ÉS vajon mikor azt mondta Bennek, hogy mindenben kövesse Johnt, tudta, hogy ez végül Jacob halálához vezet?"

biztos vagy benne, hogy az a füst volt? sztem annak nemezisnek kellett lennie, de már nem frissek az emlékeim.. de igazából simán lehet, hogy a füst és nemezis egy és ugyanaz, szóval lehet, hogy mindegy :)

a mai részt meg hogy érted? tv-ben nézed?
  • qwertrt
    Valamint: amikor John azt mondja Richard Alpertnek, hogy nemsokára megjelenek itt és itt, meglőtt lábbal, maga menjen oda, kössön be, és mondja azt, hogy meg kell halnom (ahogy az meg is történt az időugrások során), akkor azt a Nemezis azért üzente Locke-nak, hogy ha meghal, fel tudja venni az alakját.
  • qwertrt
    Nagyon érdekes véleményeket olvastam itt. Szerintem is lényeges kérdés: Jacob adta az erőt a szigetnek, esetleg fordítva, a sziget Jacobak, vagy talán független a kettő egymástól?

A sziget talán adhat különleges erőket a mágneses ereje miatt? Lásd Miles esetét, aki itt volt gyerek, vagy Daniel Faraday esetét, aki legalább itt volt magzat, de lehet, hogy itt is született (és szuperokos lett, de lehet, hogy ezt nem tekinthetjük különleges képességnek).

Érdekes, az első évadokban az volt a gond, hogy a terhes nők meghalnak a szigeten, holott Amy meg tudta szülni Ethant 1974-ben. Talán az incidens óta, amikor kiszabadult a mágneses energia, azóta áll fenn ez a probléma?

Kérdés, hogy hogyan betonozták be az energiát, ha minden fémet beszippantott? Talán műanyag dömperekkel? :) Vagy lehet, hogy szükségmegoldásként ott keverték a betont a helyszínen, nem mágnese eszközökkel? Szerintem nagyon profi és érdekes, amit a bunker témából végül kihoztak, ez a mágneses energia dolog nekem nagyon tetszik, és most, hogy nézem párhuzamosan az 1-2-3. évadokat, sok minden kiderült, és dicséretes következetesség.

Egyébként baki, hogy az 5 évadban láttuk, hogy Ben saját kezűleg veszi el Alexet a francia nőtől, ellenben a francia nő nem ismerte meg Bent a 2. évadban. De ezt akár írhatjuk az évek számlájára is.

Nekem a mai részt látva lett egy fixa ideám Richardot illetően. Valamiért befészkelte a fejembe magát a gondolat, hogy Richard esetleg a Fekete Gyöngyön jött a szigetre, és Jacob maga mellé vette.

Kíváncsi vagyok, Jacob mit tud a számokról, a Vanzetti egyenletről. Talán elítélte a DHARMA kutatást, hisz erőszakot tettek a szigeten, de avégső célt, ismerve a bizodalmát az emberekben, nem hiszem, hogy elítélte volna, akkor miért adott engedélyt az elpusztításukra?

Úgy néz ki, hogy Jacob embereket toboroz maga mellé, ők a Többiek. Gondolom az emberek javát, krémját szereti maga mellett látni, akikbe érdemes bizalmat fektetni, akikre érdemes jövőt építeni. Bár speciel Ben nem pont ez a fajta, meg éppen Widmore sem. Ben elárulta, hogy végső soron Jacob adta a listákat, akkor a listán lévők olyan emberek lehettek, akik az emberiség jobbik részéhez tartoznak. Gondolom, mivel a Nemezis megfenyegette, hogy kiskaput keres, Jacob körbe vette magát az emberek védelmével.

Ethan 1974-ben született, 1987-ben 13 éves volt, kíváncsi vagyok, hogyan menekült meg a tisztogatástól.

Látható, hogy a nemezis képes alakváltásra, és nyilván Jacob is, hiszen így jelent meg Christian Shepardként többek előtt is. A fekete füst is képes rá. Vajon a Nemezishez, vagy Jacobhoz tartozik. Esetleg független döntőbíró? ÉS vajon mikor azt mondta Bennek, hogy mindenben kövesse Johnt, tudta, hogy ez végül Jacob halálához vezet?

Huhh, sorry, kicsit hosszú lett :)
  • Klemice

• trident
    nagy off, nagyon nem hiányzik ez ide, elnézést mindenkitől. link.
  • Szolnokboy1
    nyííííííííííhhááháhháhháhááá! :D:DDDDD de szánalmas!
  • tommygear
  • Klemice
    hát ez geciszar
  • technopeter
    retrolost
  • Klemice
    mivel az első két évadot magyarul láttam kötelező volt újranéznem :D
  • trident
    Odabaszós lett. Azért is vártam az újranézéssel, mert csak azt éreztem, nem áll össze a kép. Ha más is így volt vele, lehet nem az én intellektusommal van a baj, hanem nagyot akarnak dobni, így is legyen!

• Klemice
    de legalább úgy zárták le az évadot hogy elképzelni sem tudod hogy fog folytatódni
  • trident
    Így van, nem is vészünk össze. Csak tényleg semmit sem tudunk biztosra céljaikról, motívációkról, egyelőre ennyi esett. A többi meg 153 nap múlva.
  • 5c0rp330n
    hát, szerintem Jacob és a haverja 2 felsőbb hatalomnak tűnik az embereknél, de persze az is elképzelhető, hogy sima emberek, és mondjuk nekik is a sziget adott csak különleges képességeket..
    sztem akkor már álljon itt az eredeti szöveg, mert a magyar nekem így is kicsit túl elrugaszkodottnak tűnik:

- Morning.
    - Mornin'.
    - Mind if i join you?
    - Please.

Want some fish?

Thank you. I just ate.

I take it you're here
    'cause of the ship.

I am.

How did they find the island?

You'll have to ask 'em when they get here.

I don't have to ask.

Youbrought them here.

Still trying to prove me wrong, aren't you?

- You are wrong.
    - Am i?

They come. They fight.
    They destroy. They corrupt.

It always ends the same.

It only ends once.

Anything that happens
    before that is just progress.

Do you have any idea how
    badly i wanna kill you?

Yes.

One of these days, sooner or later...

I'm going to find a loophole, my friend.

Well,when you do, i'll be right here.

Always nice talking to you,jacob.

Nice talking to you,too.
  • trident
    Felteszem a hajó miatt vagy itt.
    Így van.
    Hogyan találták meg a Szigetet?
    Tőlük kellene megkérdezned ha kikötöttek.
    Nem kell megkérdeznem.
    Te hoztad ide őket.
    Még mindig azt akarod bizonyítani,
    hogy tévedek?
    Mert tévedsz is.
    Valóban?
    Ide jönnek. Harcolnak.
    Pusztítanak. Rombolnak.
    Mindig ugyanúgy végződik.
    Egyszer minden bevégződik.
    Bármi történjék is előtte,
    csak formaság.

Tényleg csak majd a befejező évadban derül ki... :)
    Meglehet hogy a bizonyítás az emberi természetről vagy az ember értékéről szól (és Jacob egyfajta Prometeus), de az is lehet, hogy ezen felül álló játszma. De tényleg kiderül majd. Nekem nincs olyan koncepcióm ami megalapozott valóban.
  • 5c0rp330n
    szerintem nem így lesz, Jacob nem hiszem, hogy bárkinek is bizonyítani akarna vagy főleg hogy ártott volna, sőt, inkább ellenkezőleg. de majd meglátjuk.. több mint fél év múlva :S
  • Blacktom
    A szobor Tawaret, ezt asszem már meg is erősítették. Egyiptomi terhesség istennő (vagy ilyesmi, tessék utánanézni, na)
    Szerintem azóta vannak gondok a szüléssel mióta lerombolta valami/valaki
    Ja és azzal mi van, amit Widmore mondott? Hogy háború lesz meg ilyenek (hirtelen azt se tudom mikor mondta kinek, ehh, de újranézés folyamatban van )Gondolom akar még ő is sokmindent:)Penelope pedig ennyivel megúszta Ben bosszúját.. kíváncsi vagyok Desmond miért jönne vissza mégis. És Hawking is érdekes, hogy honnan tud ezt-azt.
  • Lacee
  • bcrics
    egyébként hogy minden előtte felvezetés,,jah,,jacob különben már miért ment oda minden egyes szereplőhöz még a múltban,kölyökkorában még sawyerhez,meg a nőjéhez,,aztán lock a doki hurley már később,viszont mindegyik emberhez hozzáért,feltűnően hozzájukért mintha elátkozta volna őket vagy mi,,mintha megjelölte volna őket vminek ami későb a repülőre irányította őket.,,és igazából az egész a 2 fickóról szól,és ehhez kelletttek mellékszereplőnek a lost tagjai:),zsír.

• ManoNegra
    Azt én is úgy gondolom, hogy nem halhat me ilyen pitiáner módon a hatodik évad előtt az egyik nagy játékos!
  • trident
    Számomra inkább az jött le, hogy a keresztény értelemben nem lehet jó-gonoszról beszélni.:)

Sokkal inkább saját érdekükben munkálkodókról, mindketten rengeteg szenvedést, nyomorúságot okoztak, az emberek hullottak, mint a legyek. Mindezt azért, mert a másiknak be akarnak bizonyítani valamit.
    Sőt, eddig úgy tünik, az emberek, szereplők csak bábuk a blackgammon táblán.:)

Jacob pedig szerintem azért beszélt így Bennel, mert ez is a terv része volt. Ha jól mértem fel, akkor Jacob ismeri a jövőt (vagy alternatívákat). Lehet, hogy ez nem is a halálát jelenti. Teszem azt elég a kettős körben lévő tűzben és por és füstté válik.

Továbbra is minimális információnk van. valamit bizonyítani akarnak, egymások felül kerekedni. Ráadásul kiderült, hogy egyedül talán Ricardus netán Iliana tudhat valamit, de nem lennék meglepve, ha ők is csak kis szeletét ismernék... Bent és Locke-t lépten nyomon áthajintották a palánkon.

Szóval lehet neked -nektek- lesz igazatok. A legzavaróbb, hogy még csak most derül ki majd, hogy....
  • ManoNegra
    A vége is érdekes, mikor Ben kérdezi Jacobot (miután kiöntötte neki a szívét, hogy mindent megtett érte) mi lesz velem? Erre Jacob egykedvüen: mi lenne?
    Na ez a magasról lenézés szerintem sok embernek ismerős...
  • gibson9
    Jacobnak még a stílusa is kicsit olyan flegmázó (magyar szinkronban) és illene egy gonoszhoz. A fekete ruhás meg olyan nyugodtan beszél.
  • gibson9
    Ne csak a szövegre emlékezzetek és azt írjátok ide, hanem nézzétek meg még1x azt a jelenetet az elején és próbáljatok elvonatkoztatni attól amit most gondoltok. Ne nézzétek a ruhát se, hanem csak képzeljétek el, hogy mondjuk Jacob a gonosz és xy a jó. Így is elég érdekes az a beszélgetés és elképzelhető lenne ez a fordított verzió is.
    Persze én is valószínűbbnek tartom a jacob a jó fiú féle verziót, de mégis elképzelhető lenne ez is és lostból kiindulva nem lenne akkora meglepetés ha ez a verzió állná meg a végén a helyét.
  • Grove4
    "Jacob-De csak egyszer lesz így. Minden, ami előtte történik,
    az csak felvezetés."---igen,ezt mondta.
  • ManoNegra
    Nem tudok angolul, felirattal néztem, nálam így folytatódik -->

Jacob-De csak egyszer lesz így. Minden, ami előtte történik,
    az csak felvezetés.

Ezt úgy is lehet értelmezni, hogy van két ellenfél, mindegyik próbál a másik fölé kerekedni (megölni) az idegenek, pedig Jacob malmára hajtják a vizet, aki ezeket felhasználva egyszer smindenkorra leszámol ellenfelével. Persze majd meglátjuk. Bármi lehet
  • 5c0rp330n
    hát jah, kb..
    ez a "ami egy felsőbb célt szolgál" duma mondjuk sztem nem volt benne, az eredeti angol szövegben legalábbis biztosan nem, nemtom milyen felirattal nézted :) de a lényegen nem változtat.
  • Lacee
    egyáltalán nem, nem véletlenül folytatódik a beszélgetés. A fekete ruhás fazon egyszerűen negatív dolgokat mond, a Jacob pedig pozitívakat (xy: "csak harcolnak, pusztítanak" - Jacob: "lehet, de ez a haladás része, ami egy felsőbb célt szolgál"). Persze a tényleges motivációjukat nem ismerjük, de az eddigi részek alapján Jacob egyértelműen jóindulatú szereplő. Az évad végén is tudja, mi fog történni, de nem harcol, vagy tiltakozik a "végzet" ellen, higgadtan elfogadja.

bcrics: a purgatórium ötletet, ha jól emlékszem, kifejezetten cáfolták az alkotók. Locke tényleg meghalt, a hulláját hozták a repülőn, aki a szigeten rávette Bent hogy megölje Jacobot nem ő, hanem a fekete ruhás fazon. (esetleg a füst?)
    a szobor egy egyiptomi termékenység-istent ábrázol (megint a pozitív-vonal, ugye), a neve nem ugrik be, de a lostpedián megtalálhatod.

• bcrics
    hát,amikor elkezdtem nézni anno a sorozatot franc se gondolta hogy ide jukadunk,,időben ugrálás összevissza,jacobsztory,,meg az othersek,,de sztem az még mindig helytálló hogy vmiféle purgatórium a hely,,de most mivan locke-al akkor megmurdelt??és a szobor végülis kit ábrázol?
  • ManoNegra
    Minden nézőpont kérdése.

XY-Hogy találták meg a szigetet?
    Jacob-Tőlük kell megkérdezned,
    ha ideértek.
    XY-Nem kell megkérdeznem. Te hoztad ide őket.
    XY-Idejönnek, harcolnak,
    pusztítanak, züllesztenek.

Nekem ebből az derül ki, hogy Jacob érdeke a harc züllesztés pusztulás.
  • 5c0rp330n
    lol? az elején lévő beszélgetés kb tipikus a jó VS a gonosz beszélgetés volt, és nem éppen jacob játszotta a gonosz szerepét.
  • gibson9
    Az évad végi dupla epizód elején lévő beszélgetésből kiindulva, akár Jacob is lehetne a rossz fiú.. de a végén meg inkább jónak tűnik. Szóval még érhet minket meglepetés.
  • Kicsikiraly
    ezt tovább kell értelmezni, Ez nem is -> Ez nem is az akinek gondoljuk, igazából ő a jófiú
  • cherubim06
    Nem ez is egy ilyen metaforikus név, minek aztán semmi jelentősége nem lesz?
  • ProGabe #17363
    angolul? nemesis egy görög istennő volt, tehát elhiheted, hogy a szó nem angol eredetű :) tehát ez egy idegen eredetű magyar szó. na, nem okoskodni akarok itt tök feleslegesen, csak legyen tiszta víz végre a pohárban :)
  • SötétBarom
    Bazki, annyit jelent a szó angolul, hogy ősellenség. Kb mint batmannek joker, vagy supermannek a luthor gyerek..
  • ManoNegra
    ? "nem a hivatalos neve, a sorozatban még nem nevezte senki soha sehogy, csak a rajongók adták rá hogy lehessen hívni valahogy"

^^ <-- ez mit jelent?
  • ProGabe #17360
    látom vannak, akik nincsenek tisztában a nemezis szó jelentésével^^
  • ManoNegra
    Mérget azért ne vegyél rá