22323
-
#17838 aha, tehát ha mondjuk holnap lelövöm a nagyfatert akkor nem szűnök meg létezni. Köszi, erre nem jöttem volna rá magamtól -
Lotczi #17837 Az igen de akkor te még nem születtél meg. Tehát úgy értem hogy a születésed utáni időből bármikor... -
#17836 Nem, ha a 10 éves nagyapámat akarom megölni, az paradoxonhoz vezet. -
#17835 asd -
Lotczi #17834 Ha nemezis jacob unokája lenne ugyanugy megölhetné bármikor amiután már megszületett. Születésed után akármikor megölheted te is mégis megszületél.. -
Lotczi #17833 Igazából én se értem hogy jön ide, ennek ellenére érdekes elmélet:D -
#17832 na jó, ennek még kevesebb köze van a losthoz, mint gondoltam :) -
bloodbeach #17831 bocs nem a nagypapáját akarta lelőni, ez csak idézőjelben írtam. valahogy így volt,h: megfejti az egész időutazós rejtélyt de ettől megzakkan, depis lesz és magát akarja kinyírni. de nem elég bátor vagy elszánt hozzá hogy fegyvert dugjon a saját szájába. ezért kitalálja hogy visszamegy az időben 20 évet. találkozik 20 évvel fitalabb magával, és azt gondolta hogy őt majd könnyebben le tudja lőni. egyszercsak megjelenik a semmiből, megcélozza ifjú saját magát és lő. pont a szeme közé. de mellétrafál. szemen lövi. ott állnak mindketten. 1 szemmel, a másik szem helyén heg. ezért nem találta el, mert nem tudott pontosan célozni stb -
#17830 ha nemezis jacob unokája lenne, nem hogy sajátkezűleg nem ölhetné meg, de rá sem vehetne senkit, az ugyanolyan paradoxon lenne: ráveszi -> Nemezis nem születik meg -> nem tudja rávenni. -
bloodbeach #17829 azt viszont különösnek találom, hogy a lost 1-3,4. évadjáig ben volt a főnöke a többieknek. ben hazudik, ez ok, bekamuzta hogy jacobot látta és ő adta neki az utasításokat. de richard mutatta meg neki hogy hol lakik(hol nem lakik a kunyhóban). vagy ha nem is ő mutatta meg bennek, tudta, hogy ben ezzel kábítja darmafalvát. amikor jött állock, őt egyből a szoborhoz vezette hogy ott lakik jacob.. -
bloodbeach #17828 sziasztok! új vagyok ezen a fórumon. de lenne egy két érdekes gondolatom, amiről még úgy láttam nem írt senki.
<spoiler>
a nagy a kicsi és az emberi elme 127. oldalán találtam rá erre. david deutsch elmélete szerint a téridők e mulatságos szuperpozícióiban figyelembe kell venni legalább a lehetőségét annak, hogy ezen lehetséges univerzumok valamelyikében zárt időszerű görbék is előfordulhatnak. ezekben a kauzalitás teljesen a fejére áll, jövő és múlt összekeveredik, és a kauzális hatások hurkokban körbejárnak. ennyit ír roger a könyvében, mert a többi nem jelent meg nyomtatásban, mivel a szerző nem tartotta fontosnak. én elolvastam neten az eredetit angol nyelven, és abban világosan le van írva hogy időutazó csórikám miért nem tudja lelőni a nagypapáját.
</spoiler>
tehát ez még ok, hogy bocaj miért nem csapja fejbe jacobot egy kődarabbal -
#17827 Ugyan azt amit te, utána meg megbeszéli bennel, hogy ő öli meg nem locke, ennyi.. :\ -
Blacktom #17826 Hát Ben teljesen más kategória:D Ő a fő hazudozó meg manipulátor:D Érdekes, hogy most meg pont őt verik át így. Egyébként utolsó három kommenttel egyetértek:)
8 nap.. nemsok:) -
Lotczi #17825 Így igaz nem kell kézpénznek venni ami elhangzik lostban sokszor volt olyan hogy 1-ik szereplő mondott valamit a másiknak aztán mégis máshogy cselekedett... pl ben is meggyőzte lockot hogy ne ölje meg magág mert kellett neki az info aztán végzett vele... -
#17824 +ráadásul meg is kell győznie, egyszerre túl sok lett volna, kellett az idő és Alex, hogy félelemből, bűntudatból és kötelességként tegye meg. -
#17823 "- Hogy megöljem."
És ebben hol van benne az, h nem mással akarja megöletni? Csak azt árulta el mi a célja, de a mikéntjét csak késöbb mondja el Bennek.
Amugy meg amit mondasz azért rossz, mert ez már a korábbi beszélgetésekböl kiderül, h ő maga nem ölheti meg Jacob-ot, és ezért folyamatosan keres egy kiskaput amit végre meg is talál Ben személyében. -
Baaaal #17822 Szerintem (többek között) azért nem álmában ölte meg, mert Nemezis elsődleges célja Jacob megölése mellett az volt hogy Jacob követőinek az önbizalmát/kollektív tudatát lerombolja. -
#17821 Hogyhogy honnan veszem? Ti melyik sorozatot nézitek?
Idézzem a szöveget, hátha úgy leesik?
- Ha szükséged van Jacob segítségére ahhoz, hogy egyesítsd az embereidet, mindenben se...
- Nem akarom egyesíteni az embereimet.
- Hogy érted? Azt mondtad Sunnak...
- Tudom, hogy mit mondtam neki, de nem ezért megyünk Jacobhoz.
- Akkor miért megyünk oda?
- Hogy megöljem.
-
#17820 Nem véletlenül fenyegette meg Alex alakjában Bent. Egy jó ideje ez volt már a terve, ezért erőltette, hogy Ben vele tarthasson. -
Lotczi #17819 Amugy azt honnan veszed hogy a füstszörny lemészárolta a fekete szikla legénységét? Herold lényegében Nemesis ölte meg Jacobot mivel ő vette rá bent tehát ő a felbujtó a gyilkos... Ben csak egy eszköz -
Blacktom #17818 Lol, kellett nekem annyit írnom, megelőztél:D -
Blacktom #17817 Na, ezt honnan veszed? Ilyen a Lost, manupulál mindenki mindenkit. Ál-Locke elhitette Bennel, az írók meg a nézőkkel. Ha úgy vesszük, hogy ők nem ölhetik meg egymást, akkor valószínű, hogy jó ideje tervezgeti, hogy rávesz valakit. Richard még aki szerintem szóba jöhet. De eléggé úgy tűnik, hogy már rég Bent próbálja befolyásolni -
#17816 Ezt honnan veszed? :)
Mindig is Ben-t akarta felhasználni, mint "kiskaput", h megölje Jacob-ot -
#17815 De azt csak útközben döntötte el, hogy nem ő öli meg Jacobot, hanem Bent fogja erre kényszeríteni. -
#17814 Vannak szabályok, amit nem szeghetnek meg. Lásd 5. évadzáró (eleje, amikor elmondja, hogy mennyire meg szeretné ölni Jacobot, meg azt is ide vehetjük, amikor ráveszi Bent, hiszen ha tudná, biztos maga tenné meg).
Vagyis arra kellett Locke, hogy így juthasson el és be Jacobhoz. -
#17813 mert közvetlenül biztos nem ölthette meg -
#17812 Nem értem egyébként, mire volt jó ez az egész színjáték az ál-Locke-al. Mivel ők is esznek (Jacob egyszer halat sütött), feltételezem, hogy emberek, tehát aludniuk is kell. Miért nem ütötte agyon az ellenfele Jacobot álmában? -
#17811 nemezise mint ellenfele/ellentéte/ellenlábasa meg hasonlók.... -
#17810 Ezt a "Jacob nemezise" dolgot honnan szeditek? A filmben ilyen nem hangzott el. -
#17809 Richard azt mondta: "Én Jacob miatt vagyok ilyen." Ez nem azt jelenti feltétlenül, hogy Jacob tette ilyenné (nem fiatalodik). -
Lotczi #17808 Erre én is gondoltam. Locke mondja az első évadban waltnak amikor a játékot magyarázza hogy van egy fehér és egy sötét oldal. Na az 5. évad utolsó részében pont ugyanilyen színű ruhában vannak Jacobék is. A füstszörny nem feltétlenül ítélkezik az emberek felett lehet hogy saját hasznára játszik mert ha jacob nemesise a füstszörny akkor Bent semmiképp se ölte volna meg mivel kellett neki Jacob megöléséhez -
Baaaal #17807 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Számomra még mindig nem egyértelmű hogy Jacob Nemezise most gonosz vagy sem....igazából relatív fogalom.Szerintem közelebb van az igazsághoz az amit a neve is sugall, hogy ő JACOB NEMEZISE, tehát ők ketten ellenségek, minden amit teszenk valamilyen módon a másik kárára van, de ez nem feltétlenül vonja maga után azt hogy Nemezis gonosz. Szerintem inkább egy pártatlan felsőbbrendű hatalom ami az embereket a saját morális mércéje szerint ítéli meg, és rója ki rájuk a megfelelőnek tartott büntetést.Eko tettei valójában nem voltak erede ndően gonoszak, mert mások javára tett rosszat míg a maga lelkét kárhozatra juttatta vele, Nemezis szemében mégis bűnös volt. Érdekes egyébként az is hogy Ben meg tudta idézni a szörnyet/Nemezist tehát valamilyen formában van felette hatalma, de azt még sosem láttuk hogy Nemezisnek lenne az otherek felett.....valószínűleg ők Jacob védelme alatt állnak.Ezek után kérdéses még Richard szerepe az egész történetben, hiszen tudjuk hogy őt "Jacob tette ilyenné" Viszont az előzetes infok arról tanúskodnak hogy Richard eredetileg Jacob ellen volt, csak később ő mentenne meg valamitől, ezért kezdte szolgálni.A black rock érkezését látni fogjuk, mint ahogy azt is miként henteli le Nemezis az egész legénységet.Richard szvsz a Black rock egyik utasa volt, kérdés hogy ezek után akkor miért szolgálná Nemezist. Majd meglátjuk :)
Végezetül megemlíteném hogy amennyiben Jacobot és Nemezist két szemben álló félként, az othereket/lostiekat pedig az eszközeikként fogadjuk el, akkor kísértetiesen hasonlít egy backgammon játszmára az egész. Van egy olyan sanda gyanúm hogy a backgammont valamilyen átfogó allegóriaként fogják használni a sorozat befejezésekor. Pl: Utolsó snitt, Jacob és Nemezis backgammonoznak, stb. -
#17806 beírom a számokat, vagy ha nem lennék itt, valaki írja már be helyettem :] -
#17805 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez valóban gyanús volt. De valahogy mégis sikerült azt sulykolni az emberekbe, hogy a Nemezis negatív, Jacob pedig pozitív. Márpedig ha gonosz, akkor miért ítélné meg az embereket a jó és rossz cselekedeteik alapján, a jót díjazva? Ekót azért ölte meg, mert nem bánt meg a bűneit, ti. hogy gyilkolt. Plusz az ál-Locke olyan erős figyelemmel hallgatta Bent, hogy mi a füstszörny, mit fog tenni, hogy én azt hittem, hogy félre akarnak vezetni minket, és az csak trükk, hogy Locke mindig látványosan eltűnt amikor a szörny megjelent volna. -
#17804 behorpad. a monitorral együtt :D -
#17803 mind1 ha nullázódik is ezt mutatja -
#17802 Jövőhéten majd belövöm a lostos logómat ^^ -
#17801 ezt már mutatta párszor, mikor nem töltött be rendesen az oldal :] -
#17800 Felrobban. -
#17799 ugyanazt amit eddig ezt mutatja majd