Lost (ABC)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

trident
Nem biztos hogy szimplán "jó" vagy "gonosz"-ról kell beszélnünk. Messze más okok lehetnek a harc hátterében, netán olyan is, ami átlépi a hagyományos emberi morált.😊

Másrészt: #16970
(pont ezen vergõdtem én is, ki kinek súgott. De feleslegesen ezen rugózni, sorjába ki kell derüljön, addig egyetértek #16945, #16910, #16889 hozzászólásokkal.)

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

sajtburger
Viszont az is érdekes hogy a pali miért ment el vajon Jacobtól, ahogy visszatért Jacob tudta mi a dörgés... A kunyhóban aki élt öreg õ ki volt akkor?

Sephi
Azt sem szabad elfeledni, hogy Richard Ben-t a templomba vitte... a fusthoz ami Esau... szal erted...

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

BaliBoy
Nézd meg légyszíves az utolsó elõtti jelenetet. Amikor Ben leszúrja Jacob-ot. Hallgasd meg mit és hogy mond Jacob Bennek. Egy jóságos isten nem hiszem, hogy így beszélne.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

BaliBoy
Jah, és sztem. nem istenek. Semmi nem támasztja ezt alá. Nem hiszem, hogy egy istent két döféssel el lehetne intézni.

pyrohun
Akkor viszont Richard amikor Jacobtól hozott üzenetet, akkor valójában nem is mindig tõle hozta.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

akkor nem tudom mit néztetek, az elsõ párbeszédbõl szerintem simán észre lehet venni, hogy ki a jó és ki a gonosz, plusz nem hiába vannak olyan ruhában sem. és szerintem jacob életmódja a szoborban sem az a tipikus gonosz. ja és az ahogy meglátogatta az embereket, mindenkin csak segített

How much can you take,before you snap?

pyrohun
Valóban... Nekem is néha úgy tûnt. Sõt! Ha végignézzük, hogy pl. Bent mikre "kérte" Richardon keresztül... ilyet csinál egy "jó" Isten? Vagy lehet, hogy Richard is félre volt vezetve és a gonosztól kapta az utasításokat, holott azt hitte, hogy Jacobbal beszél?

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

BaliBoy
Mibõl gondoljátok, hogy a fekete ruhás csávó a gonosz? Szvsz. a rész elején lévõ beszélgetésbõl nekem úgy tûnik, hogy õ az értelmesebb és Jacob az akinek jobban el van borulva az agya.

Kicsikiraly
gondolkozz már egy kicsit... Richardnak nem tûnt volna fel hogy Locke kicsit természetesen viselkedik és tud mindent? meg kellett játszania hogy elõször van itt és még soha nem látta ezeket.

DFTBA ಠ_ಠ

BaliBoy
Ha itt valaki 100%-osan ki meri jelenti, hogy a két ipse tuti, hogy isten, az hülye és semmit sem tanult még a Lost-ból, ahol semmi sem biztos. 😄DD Szóval ne csüggedj. Ezt az istenes dolgot csak a többi földihalandó találta ki. 😄

A gitár nem arra volt jó, hogy a Hurlye nem fulladt bele a vízbe, mert a gitárba kapaszkodott. Amikor visszakerültek a szigetre. Nem? 😄
Ha egyszer tudta, akkor miért kérdezte Richardot, hogy "miért álltunk itt meg?"
precision
tudta, hogy ott lakik
csak ez volt a "loophole", hogy egy halandó tud csak megölni egy istent, ezért kellett neki Ben... a többi ember nemtom minek kellett neki, biztos lesz majd szerepe

Bazinga!

Ha Locke-ba a másik faszi bújt, akkor miért nem tudta, hogy a szobor lábában lakik Jacob?
Dynamic
Most ezt nem értem miért olyan hihetetlen, hogy nem robban fel elsõre? Egyszerû érintkezési hiba az elektronikában, mint ahogy nekem is volt egy tv-m, amin néha elment a kép, de ha 5-öt, 6-ot rásóztam újra visszajött 😄
AntiHero
szarul volt megcsináva azért nem robbant elsõnek. Van ilyen. A bomba meg tuti felrobbant.

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

tommygear
am sztem se robbant fel
sajtburger
Igen, jó 30 évvel odébb, viszont sztem annyit zuhant az a kis hidrogénbomba h simán robbanhatott volna, hisz ütésre robban zuhanással meg kapott jókorát... Kis kõ darab hozzáütögetésétõl meg beindulna?

Nagyon kíváncsi vagyok Faraday elmélete beválik-e.

tommygear
"Locke hoz hozzátéve lehet vki belebújt a bõrébe, mint Ben lányánál.."

miaz hogy lehet? ez történt, locke hulláját nem láttad?

#16955: mi köze a robbanásnak jacob leszúrásához?
nem egy idõben volt
sajtburger
jah és nem biztos h felrobbant.. kb akkor halt meg Jacob is, semmi se lehetetlen már.. 😄

sajtburger
huu a mindenit, nem kis csattanóval lett vége. Asszem még 1x megnézem. 😊 Azért elképesztõ akik írják a sorozatot, mi mindent kitalálnak, hatalmas elismerés nekik. 😊

Rengeteg kérdés kering még bennem, Jacob rendesen megkeverte a levest. Amikor írtatok érdekes volt még a gitár, biztos lesz még valami szerepe, illetve Rose és Bernard megjelenése.. Végül pedig Locke ki is, háát ez nagy kérdés azért, számomra az is elég meglepõ volt hogy Ben egy-két szúrással kivégezte a "sziget tulaját". :S😊 Locke hoz hozzátéve lehet vki belebújt a bõrébe, mint Ben lányánál.. Elején pedig az a kis párbeszéd, mindent elmond.. Csak ki az a pali?
nah 250 nap uh de sok.. nincs még egy ilyen sorozat, elképesztõ egy évad volt. 😊

shevy
ti honnan veszitek, hogy MrX élt a kunyhóban és nem Jacob? A banda a fémládával amikor Lockot vitte Jacobhoz a kunyhóhoz mentek, mert azt hitték ott van Jacob, mivel õ lakott ott, csak valami miatt átment a szoborhoz, hagyott is nekik valami fecnit, hogy oda menjenek õk is

5c0rp330n
sokmindent olvastam, sokmindenben lehet valami, de van pár dolog, amivel nagyon nem tudok egyetérteni, semmilyen formában.
nem történt semmi újdonság? kiszámítható volt, unalmas? most elõször kaptunk betekintést a legalapvetõbb kérdés válaszába: hogy mi is folyik itt igazából. emellett az információ mellett szinte minden, amit eddig tudtunk, eltörpül. egyébként pedig végig qrvajó rész volt, az egyik legjobb az egész sorozatban eddig. aki idõhúzásról, unalomról beszél, az nemtom mit nézett.
továbbá: nem tudjuk, hogy ki a jó, és ki a gonosz? egyik fehér ruhában van, másik feketében. a beszélgetésükbõl pedig egyértelmûen kiderül, amolyan tipikus isten-sátán párbeszéd. aztán mint késõbb kiderül: a "sátán" meg is kavarta a szart végig rendesen a háttérben, manipulált sokmindenkit, hogy elérje a célját, és meg is csinálta. nem is kérdéses a dolog, egyértelmûbb alig lehetne.
szerintem ez az egész tipikusan istennek és a sátánnak, a jónak és a rossznak (vagy nevezhetjük aminek akarjuk, ugyanaz a lényeg) a harca. illetve annak tûnt, viszont istent megölni mint olyat nem lehetne, tehát meg lesz ez még variálva kicsit, az biztos.

ami érdekes kérdés: faraday, mint nagy tudós fizikus, hogy tévedhetett ekkorát? minden nagyon afelé megy, ami sejthetõ volt: semmin sem tudnak változtatni, gyakorlatilag minden jel arra utal, hogy pontosan az történik, amit Miles mondott: pontosan azért történik minden pontosan úgy ahogy kell a "jelenben", mert azt csinálják, amit csinálnak a múltban (jelen esetben meg akarják változtatni a jövõt), és bármit csinálnak, semmit nem tehetnek az ellen, hogy minden pontosan úgy történjen, ahogy kell, illetve éppen ezzel váltják ki a késõbbi történéseket is.

ami most az eddig megismertekre vonatkozó legfontosabb kérdés: mi lesz a robbanás után? 😊 250 nap és megtudjuk...

Dynamic
Akkor mi legyen? Túlvilág, szellemek, földönkívüliek, katonai kísérlet? Már mindent ellõttek valahol. Mondj újat és Hollywood tárt kapukkal fog várni.
Meg ez egy olyan dolog, hogy én nem láttam a BG-t, tehát nekem tök új.
pyrohun
annyival elintézhetted volna, hogy belinkeled az a külföldi fórumot, ahol olvastad hogy #man 2 miért David... na én befejeztem, erre nincs energiám.

Sephi
Na takarodj a spammeleseddel. Ha bajod van írd meg privátba, senki sem kíváncsi az okoskodásodra a LOST topikba.

Ott írom neki, hogy globalra értettem, mert elõtte vagy 6-an megkérdeztek csak nem láttam, erre most itt kötekedik.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

pyrohun
Gondoltam, hogy azt hozod ki, hogy Te csak jószándékból írtad, amit írtál és tulajdonképpen én vagyok a bukó, hogy meg mertem kérdezni valamit... no comment kategória vagy.

Azt hittem, hogy a battlestar galactica után már nem fog nagyobb csalódás érni... képesek voltak itt is eljátszani ezt a "istenek" játszanak unalmukban dolgot? Egyszerüen nem hiszem el!

Dynamic
Háát igazad lehet, de a pofája inkább krokodil, mint víziló.

Bár ez is Tawaret, szal...

Grove4
Na most néztem meg az évadzárót,és bennem is valami hasonló fogalmazódott meg,mint homeless barátunk leírta.

"Szerintem Jacob meg a másik forma, 2 isten, akik mindig is léteztek, csak az emberek mindig máshogy hívták õket. Így jönnek a képbe az egyiptomiak is. Gondolom õk is jártak a szigeten és Jacob tiszteletére építették azt a nagy szobrot, amiben lakik. Aztán egyszer valahogy sikerült bezárni Jacobnak a másik arcot a hamuval a kunyhóba és mindig is õ lakott ott nem Jacob(csak Ben hitte azt"(#16889)

Annyi kiegészítést még tennék,hogy nemhiába mondta azt Locke-nak az "ál-Jacob"(szerintem a másik faszi) a kunyhóban,hogy segíts,mert végülis Locke-on keresztül segített magán.És szerintem úgy kerülhetett a kunyhóba,hogy Jacob bezárta valahogy,és a kunyhón kívül csak füst alakban közlekedhet,szerintem õ a füst is,ezért van a kunyhó körül hamu,ami lehet a füst élettelen formája,és még fel is veheti más emberek alakját ez a csóka,nemhiába mondta Bennek,akkor a lánya alakjában,hogy hallgasson Lockre,majd felvette Locke alakját és mentek tovább.Tehát akirõl eddig azt hittük,hogy Jacob,az valójában a "gyilkos" faszi volt.De ezek már nagyon vad találgatások.

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

http://abc.go.com/primetime/lost/index?pn=recap#t=162212&d=201648
itt is azt írják,hogy tawaret, szóval valószínûbb,hogy õ

How much can you take,before you snap?

Sephi
😄

Kicsikiraly
ne filozofáljatok már ennyit, 250 napunk van, ne lõjük el az összes teóriát már most, unatkozni fogunk a végefele 😄

DFTBA ಠ_ಠ

Seth
Ki szólított?? XD

PSN ID.: Beegabor

Dynamic
"Széth...És a szobor is hasonlít rá"

A szobor sokkal inkább Szobek, a krokodilfejû isten.
Sephi
1. Vegyél be nyugtatót.
2. Olvass vissza.
3. Többesszamba mondtam és nem rosszindulattal.

Herold
Sok ideig tart egy ilyet megszõni, de...
gondolom pont ez a lényege, nem?

akkor te rossz helyrõl szeded a feliratot de nagyon. 😛

Igazad van bocsánat! Elkövettem azt a hibát hogy a feliratot néztem(amiben az van írva hogy jó hosszú ideje nem csináltál fonatot 😄😄), és nem hallgattam az angolt. Most meghallgatva, tényleg azt mondja hogy sokáig tart.
passatgt
nem, csak kifojott a tej

Herold
Nabazdmeg... <#wilting>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
végül felrobbant?

ProGabe
talán

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

tommygear
na és akkor locke-nak ki mondta azt hogy el kell mozdítani a szigetet a negyedik évad végén amikor bement a kunyhóba? man2?
Nem jól olvastad szerintem, mert azt mondta lényegében szabad fordításban, hogy jó sokáig tart elkészíteni, de feltételezem ez a lényeg.

Kicsikiraly
Jézusom ez a rész 😮 látom itt mindenki agyal hogy mi lesz ezek után, csak én voltam úgy hogy nekem a flashbackek jobban ütöttek? Amikor Jacob odaadja a tollat sawyernek, amikor felkelti Lockeot, nekem ezek a jelenetek ütöttek inkább 😄 Amikor meg Sun megtalálja a DS-es gyûrût akkor meg méginkább örültem 😄 Azt hittem az végleg el fog veszni. A végén meg az inverzes Lost felirat mégjobban odabaszott 😄 Szal szép kis évadzáró volt ez, és végre kicsit többet megtudtunk a szigetrõl is (Ez alatt természetesen Jacobot értem, de hát õ majdnem egyenlõ a szigettel)

A másik: nem tudom ki szereti a hajótöröttes szigetenélõs témát a Loston kívül, de van egy film (The Beach) ami egy hasonló szigetrõl szól, ami maga az éden és pár ember ott él. Na ott volt egy hasonló jelenet, amikor a srácot követte valaki a szigetre, akik elrontottak mindent, ezért számûzniük kellett 😄 kísérteties volt a hasonlóság az elsõ jelenettel 😄

DFTBA &#3232;_&#3232;

Sziasztok!
Szerintem:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

-Jacob és a másik fickó: A fickó nem lakott a szoborban, mert már az elején, mintha a dzsungelbõl jött volna ki (talán a templomban lakott). Ez a másik fickó ki lett ûzve a szigetrõl, és igazából õ látogatta meg a szereplõket, és nem jacob (aki végig a szigeten volt). Mondja neki Jacob: "Már jó hosszú ideje nem készítettél fonalat, de feltételezem hogy pont ez a lényeg" - azaz már jó régóta nem volt a szigeten és vissza akart kerülni, csak úgy mint pl widmore is. És a "Jönnek" pedig szerintem arra vonatkozik, hogy új emberek jönnek, és lehet hogy amolyan kisértethalyós vége lesz.

Hangsúlyozom, ez az én véleményem!
Elnézést a kusza szövegért, de ezek után nehéz összeszedni a gondolataimat
pyrohun
loooooooooooool 😊))))))))))))))

sb1
Egy kis pihi a nagy eszmefuttatásban...mekkora már 😄

Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s

pyrohun
nem vagy te picit elszállva magadtól? kérdeztem valamit normálisan, erre így kell válaszolni?

#16922: nem mondod...! De a sorozatban így szólították? nem.