22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • gibson9
    A #18051-es hozzászólásban lévő feliratban jól van megoldva ez a lánc kérdés, mert abban azt mondja, hogy "jó látni láncok nélkül".. ez pedig utalhat mindkettejükre.. jó látni téged a saját láncaim nélkül vagy jó látni téged a te láncaid nélkül..
    A lánc meg "Locke"-nál lehet az a por vagy hamu(nemtom mi az) amin nem tud áthaladni a füst szörny.. Richardnál pedig lehet, hogy egy rab volt a Black Rock-on és ezért az ő láncai.
    Nemsokára úgyis kiderül gondolom :)
  • polluxware
    ami a lényeg, még a 6. évad is jónak igérkezik!!!!!

mi lesz velünk jövőre????????
  • polluxware
    meg talán aztat mondja hogy jó nekem a láncaid nélkül látni téged...

-> lakatos jóska alias fekete füst alias Amistad

:)
  • Sephi
    Bazz... bocs! Elfelejtettem, hogy Spoiler tag holnapig kotelezo :(((
  • trident
    Még az egészet nem tudtam megnézni, de ez egy nagyon jó poszt. Még ezt újra elolvasom majd.
  • Sephi
    Nem robbant fel mert ott volt a Desmond altal felrobbantott Hatch. Az idoutazast Jacob idezte elo. Vagy a halala.
  • Klemice
    május 24-ig remélhetőleg mindenre fény derül
  • Herold
    Most akkor felrobbant az a bomba vagy sem?

• Klemice
    Azért mert elharapottan mondta és nem volt ott a your szó, hm..
    Meg pár feliratos srác félrefordította..
  • Sephi
    Azt mondta neki, hogy :

Jo teged a lancaid nelkul latni.

Mi ennyire bonyorult, hogy mar egy oraja ez a tema?
  • Sephi
    Bocs de nem olvasom el amit irtatok.

Ez tortent 1 :

A robbanas pillanata elott az egesz tarsasag visszakerult 2007-be.
    A robbanat azert meg megtortenik es ezert a gep nem zuhan le.

Tehat amit ma lattunk az ket teljesen fuggetlen idoszal. Az egyikben meg mindig fukka van a masikban meg leszalt a gep.

Viszont ez meg mindig nem magyarrazza meg Desmond jelenletet, vagy Jack furcsa emlekeit.

Tovabba ez meg mindig nem magyarazza el megis hol vannak a tobbiek a geprol?

Ez tortent 2 :

Minden ami a repulon van a jovoben lesz es megint forwardokat latunk. Minden ami 2007-ben van a szigeten meg annak az egesznek az elozmenye.

Ennyi.
  • chetory
    Sajnos az angol szöveg se teljesen egyértelmű. Azért választottuk ÖRÜLÖK HOGY VÉGER A LÁNCAIM NÉLKÜL IS TALÁLKOZUNK!(blaisect) verziót, mert úgy tűnt, Locke igencsak mérges Richardra. (Talán mert ártott valahogyan "Locke-nak") Aztán ki tudja. Ahogy Lotczi is írta, majd a sorozatból remélhetőleg kiderül.
  • trident
    Hát, ő egy kijelölt vezető volt, akinek meg volt a maga főnöke és ezek szerint sem magához nem engedte közel, sem a titkokhoz.
    Miért?
    1; Mert ismerte a jövőt.
    2; Mert valójában nem is ő az igazi vezető, csak annak van beállítva.
    2,5: ráadásul most láttuk, hogy vannak olyan személyek, akiket nem is láttunk (lásd most a templomban, azért vs. a csíkszemű kalóz nem Ben után jött:) )

A stewardess valószínűleg ki lett választva, ezért rabolták el, de már az X.-ik évadban (amikor a ketreceknél a gyerekekkel volt) már volt utalás, hogy beavatták, befogadták.

Szóval: összességében nem meglepő, hogy Ben valójában nem beavatott. Ez volt a feladata, amit látott előre Jacob. Sakkfigura.
  • tommygear
    de
  • LasDen #18104
    amúgy az aki a gépen Hurleyvel beszél az nem Artz a dinamit guy?? :D
  • ProGabe #18103
    az első. az angolban is pont az a lényeg, hogy nem lehet eldönteni, milyen láncokról/melyikőjük láncairól (börtönéről, ha úgy tetszik, persze ez már túl szabadelvű fordítás lenne) beszél
  • musza
    Bocsi a SPOILER miatt de 15 hónapos unokahúgom kiszedte az ALT GR gombomat:(
  • Lotczi
    Sorozatból majd választ kapunk
  • LasDen #18100
    angolul:
    It's good to see you
    out of those chains.

én aszondom az első....
  • Klemice
    Locke then exited the statue, approaching Richard and telling him that it was good to see him "out of those chains."
  • tommygear
    no ezt jó lenne tudni tényleg
  • Klemice
    SZINDI
  • musza
    SPOILER

srácok most akkor melyik felirat a rossz mert amit DOREUS-é vagy a BLAISECT féle mert az egyiben azt mondja az "ál Locke" Richardnak: JÓ LÁTNI LÁNCOK NÉLKÜL!(doreus)
    A másikban pedig: ÖRÜLÖK HOGY VÉGER A LÁNCAIM NÉLKÜL IS TALÁLKOZUNK!(blaisect)

igazság szerint nem ugyan azt jelenti, mert az elsőben azt lehet értelmezni hogy Richard volt láncra verve, és annó a Fekete Sziklán ő volt a rabszolga!
    A másodikban pedig azt értelmezem hogy aZ "ál Locke" volt láncra verve.
    szóval szerintem nem mindegy a két jelentés közti külömbség!

SPOILER

Eszem ágában nincs fikázni senkit TÉNYLEG!!! csak kicsit félre viheti az embert
  • Herold
    Stewardess.
  • Lotczi
    Hát igen ezt tudom de akkor elvileg Ben nem is volt a templomba csak mikor Said meglőtte. A főnök 30 év után nem tud semmit de a stuardes csaj az 1. gépről simán bekerül...kicsit furcsa
  • sirdond
    trollkodik
  • Lotczi
    ha így gondolod nem értem mit keresel itt?
  • sirdond
    ragozni :)
  • sirdond
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    nem értem,hogy egyeseknek miért kérdés az,hogy a sziget víz alatt van?
    felrobbant a bomba,'it worked' -> alternatív valóság, sziget azóta (vagy utána nem sokkal) víz alatt
    szerintem ezen nincs mit
  • tommygear
    igen mert a második gép az ajira volt HALÓ!!!
  • njozef1984
    Igen be lehetnek tépve az írók hogy ennyi őrültséget összehoznak, minden esemény kapcsolódik egymáshoz. Egy dolgot több szemszögből is mutatják, de így is mindig maradnak nyitott kapuk.
  • Herold
    Írták is, hogy nem fogunk minden kérdésre választ kapni a végén.
  • njozef1984
    Bocs elírtam, a "nem biztos"-t arra akartam mondani hogy valszeg a robbanás hatására került víz alá. És igen remélem hogy lezárják rendesen, csak sajna nincs rá garancia hogy a befejezés tetszeni is fog :D
  • precision
  • dzsagon
    Komolyan még azt hiszed, hogy ezt az istentelen faszságot majd értelmesen le lehet zárni?
  • LasDen #18083
    eléggé biztos hogy a sziget víz alatt van :D
  • njozef1984
    Amit eddig nagyjából tudhatunk az az hogy jelenleg két alternatív valóság létezik. És abban a valóságban ahol nem zuhant le a gép, valamilyen okból kifolyólag (valószínű a robbanás) a sziget a víz alá került (nem biztos). Nagyon remélem hogy majd idővel erre is kapunk választ és nem hagynak nyitott kérdéseket. Elvégre ez az utolsó szezon és az lenne a fasza ha kellően lezárnák a sorozatot.
  • Ragnar360
    u fail
  • WuFraZselic
    egy kis "magyarázat" a látottakhoz

spoilerekkel teli írás
  • trident
    Az 5. évadban kiderült, Ben végig meg volt vezetve, igazi ismeretei nem voltak, nem fért hozzá az igazi titkokhoz, "csak" Jacob listáinak utasításait követte -ezt el is mondja-. A kabinos részben is láthattad, hogy mennyire meg van lepődve, hogy Locke kapcsolatba kerül valakivel, hiszen Ben csak azért vitte a kunyhóhoz, mert csak villantani akart John-nak, úgy, hogy ő sem tudja, kié a kunyhó.:)