22323
-
#18158 Emlékszem még amikor arról ment a találgatás, vajon ki lehet a félszemű csávó :) -
#18157 Az is furcsa, hogy megis hova tunik Desmond... es Claire miert csak a Taxiban jelenik meg... es hol vannak a tobbiek a geprol... tehat az egy teljesen alternetiv vilag ami a repulogepen van... mert ugye sziget a viz alatt van. -
#18156 Igen, de az egyetlen problema az, hogy egy darabig a Dharma volt az ami a misztikumot jelentette a szigeten, es kiderult, hogy ok valoban csak egy kutatocsoport volt, es lenyegebe nem ok a fo miszterimum tenyezo a szigeten. En ugy erzem, hogy minden ami Dharma teljesen elveszitette a lenyeget es most mar a templomokon van a fokusz.
Az osszefoglaloban egy tonna dolgot nem emlitettek meg amik meg mindig rejtelyek es felek, hogy nem is akarjak megmagyarazni nagyon.
Ezert jo ez a sorozat :D Mindig van min agyalni. -
#18155 Sztem Desi ezt csak amolyan szavajárásból mondta... (habár:)
ezek olyan hatás fokozó dolgok apróságok:) Példul ebben az új részben is végre elértek a templomhoz, és amíg nem utalt Hörley a gitártokra, az addig JÓNAK titulált ottlakók simán lelövették volna őket.... mintha úgyse számítana, persze a Sindy megmondta hogy kik ők (talán nem rossz emberek)
de oda se neki, levesbe velük... nem történt meg hálisten:) -> hatásfokozó elem
ami számomra furcsább! a fekete füst ott gyilkolászik a szigeten amióta csak megy a story.... és eddig csak két manus van akit nem evett meg elsőre -> Lakatos Józsi, meg Mr. Echo
Echo-val még kéne valminek történni
Nem hinném hogy Jacob belebújt volna Sayid-ba... túl idióta fejet vágott ahhoz a feltámadás után
Fekete füst is tök jól elvan Jóska testében... meg hogy őszinték legyünk így egymás között:) Locke tökéletesen bevállt a gonosz szerepére!
amint újra elkezdtem nézni az elejétől a sorozatot az 5. évadzárója után, egy csomó kis apró részletre lettem figyelmes Locke-al kapcsolatban. Sokszor viselkedik úgy mintha csak figyelné hogy a többiek hogy cselekednek reagálnak..
egy biztos:) rettentően nem sztné hogy véget érjen... brilliáns egy sorozat, nagyon nagyon jó színészi alakításokkal
ja mégvalmi! Widmoore és Ben párharcával mi lesz?
Mi az oka hogy Sun nincs a többiekkel??
-
#18154 a versenyre nem widmore küldte el, csak az ő szervezésében volt a verseny.... -
#18153 Lehet, hogy épp azért kérdezte. De lehet, hogy mivel az alter valóságban nincs sziget (max a víz alatt) így megváltozik minden. Lehet, hogy össze se jön Desmond Pennyvel, Widmore nem keresi a szigetet, Desmond nem készül a földkörüli útra (amire tán épp Widmore küldte el? vagy nem?) és nem találkozik Jackkel a stadionban. -
#18152 majd lesznek ők is később. (remélem)
DRFlame:
Mondta is Desmond Jacknek a stadionban, hogy "See you in a next life, brádá." :) Az alter valóság értelmezhető egy következő életként. -
DRFlame #18151 Közbe látom már említette más is.
Nekem azért az fura, hogy amikor megtalálták azt a bunkert amiben desmond volt akkor megismerte, a repülőn meg csak "nem ismerjük egymást?". -
#18150 de -
DRFlame #18149 Desmond és Jack nem találkoztak még régebben, amikor valami stadionban edzettek? -
#18148 én sajnálom, hogy Ekot, Libbyt és - az általam utált - Ana Luciat nem láthattuk....:D -
#18147 szegény jacket annyiszor megverték ebben a részben (is), hogy örülhet, ha agykárosodás nélkül megússza. amikor a japánember földhöz vágta, már kimondottan sajnáltam. :D
faszák voltak a cameok. Artzt doki, a pilóta az első részből (csak a hangja) és még Joghurt is ott volt. :D -
#18146 Na gyerek gratula mindenkinek! Elolvasgattam a dolgokat, és mindenki elméletének több kevesebb értelme van, 3. évad óta olvasgatom itt az elméleteket és ilyen még nem volt, mindenki kitett magáért. Ez azt is bizonyítja hogy kezdenek összeérni a szálak a sorozatban és nem olyan kérdésekre keressók a választ, hogy mik azok az állomások, mi az a füst, kik a többiek stb. Meg talán az, hogy annyira sok rengeteg kérdést nem tett fel a rész.
SPOILER: a köv részben megkínozzák Sayid-ot valószínűleg azért, mert tudják nem Jacob élesztette fel :) -
#18145 a #18124 és #18137 elég érdekes elméletek, tetszenek :) de van egy olyan érzésem, hogy május 24-én nagyon sokan ki fognak akadni, hogy "miért így lett vége".. :D -
sirdond #18144 ez már csak azért sem igaz, mert az alternatív valóság és a másik nem egy időben játszódik. ezt azért nem lehet figyelmen kívül hagyni.
desmond pedig azért van a repülőn,mert a sziget víz alatt van és soha nem is találta meg, és máshogy alakult az élete -
#18143 Nekem ket kerdesem van.
Kik jonnek...?
Mivel port szortak, nyilvan Nemesis ellen vedekeznek, tehat akik jonnek azok ellen nem kell?
Baah.. -
#18142 szerintem sem élt mikor dobálta magát Sayid....mutatták is egyszer, hogy ugyanúgy csukva van a szeme....
szerintem ez az egész tudnak a másik oldalról dolog baromság :D legalábbis a samurai csávó nem tud róla...:D -
r4pt0r #18141 Nem akarták megölni, hanem megvan mennyi ideig kell ott tartani, nem véletlen skubizta azt az órát. Persze lesz valami csavar benne, mert ez a lost, de ezt egy ideig nem fogjuk megtudni. :D -
#18140 Hát majd meglátjuk :) Arra pl nem gondoltál, hogy a japán fazon tud a másik dimenzióról, megvágja magát, és azt várja hogy a (nem tudom jobban kifejezni) a két állapot (mármint az ő két állapota) megcserélje egymást? Nem a lelkére gondolok vagy a tudatára, hanem pl a sebre. Jack -en is ott a seb a repülőn, vhogy "áttevődött" rá a szigetről. Namegaztán, miért ölték meg Sayidot a vízben? Ezt akarták elérni ami történt, de kicsit késve jött a dolog.
Na mind1 nem elmélkedem tovább mer lehet hogy hülyeség az egész :D -
r4pt0r #18139 A víz szerintem csak gyógyít nem visz sehova, onnan gondolom hogy amikor megvágja a kezét a csávó akkor megnézi, hogy begyógyul a seb vagy nem. -
#18138 egyel lejjebbi hsz -em :) -
#18137 amúgy nekem van egy (még gyenge lábakon álló) elméletem
SPOILERVESZÉLY!
Szerintem a halál az "átjáró" a két párhuzamos (?) dimenzió között. A halál közeli élmény pedig már láthatóvá teszi a "valóságot" vagyis a másik dimenziót. Hogy miért mondom mindezt? Szigetes világban Juliet haldoklása közben látja, hogy a másik dimenzióban "minden rendben", ezért mondja, hogy működött. A "nem zuhant le a repülő" dimenzióban Charlie haldoklik, és látja, hogy a másik valóságban meghalt. Ezért orrol Jack -re, hogy miért mentette meg, és azért mondja hogy "Halottnak kéne lennem". Aztán ott van Sayid, haldoklik, majd meghal. Miles ugye tud beszélni a halottakkal, így Sayid biztos elmondta neki, hogy van egy másik világ, és ott mindez nem történt meg. Ezért vág olyan fejet Miles :) A víz amibe pedig belerakták Sayidot vmiféle átjáró lehet a két világ közt. Nagyon nem lennék meglepve, ha Sayidba most a "másik énje" került volna bele, a másik világból a vízen keresztül (és ezáltal a "normál" világban meghalt).
De az is lehet, hogy hülyeség amit mondok :) Akkor lenne teljesen tuti a dolog Sayiddal kapcsolatban, ha nem azt mondta volna hogy "What happened?" hanem azt hogy "Who are you people? Where am I?". Na már csak pár nap és jön a köv. rész, csak kibírjuk addig :D -
r4pt0r #18136 Mondjuk arra kíváncsi leszek Juliet ezt honnan tudta, mert ügye felrobbantotta a bombát, ezt tudhatta, de a többit? -
#18135 az "It worked" -et arra értette Juliet, hogy megváltoztatták a jövőt, a gép nem zuhant le...etc.etc. -
r4pt0r #18134 Azért mondta hogy sikerült mert visszakerültek a bombás időből a jelenlegibe, 2007be. Vagyis már mindenki egy időben van, Sun, Sayid, Ben, stb stb. -
#18133 Juliet már halott volt...Sayid meg még élt...:D -
#18132 Valószinüleg Richardnak köze lehetz ahhoz hogy ez a "füst nem szabad" Tehát miatta nem mehet haza, vagy ö kell ahhoz hogy szabad lehessen! -
#18131 Hogy tortenne mar egy idoben Jacob halala es a repulos jelenet?
Repulon 2004 September van mig a szigeten 2007.
Nem tudom miert vitte el Locke Richardot... De nem hinnem, hogy Sayid testeben lene Nemesis. Inkabb Jacob akkor mar, nem hiaba akarta feleleszteni.
Viszont azt mondja mar el nekem valaki, a kurva eletbe, hogy ha Sayid-ot elviszik feltamasztani, Sawyer mi a faszert nem visszi oda Juliet-et is?
Megint kerdeses, hogy Juliet miert mondja azt Miles-nak, hogy "Mukodott!"....? Ugyertem nyilvan sikeres volt "valami" de most azt mire erti.... -
#18130 Jah vagy Desmond a repülön lehetett a füst is! Mostmár tudjuk hogy bárki alakját felveheti! (Elvileg aki már meghalt az eddigiek alapján, dehát desmond meghalhatott a vitorlás versenyen, csak még nem tudunk róla)
Jack ezért kérdezte töle hogy ismerjük-e egymást, hát már találkoztak, mikor jack futott a stadionba, desmond azért nem emlékezik rá szerintem mert valszeg az nem desmond! :D
ui: a koporsó meg valszeg azért nincs meg , mert jack apja él, ha az eredeti történéseket vesszük jack a szigeten csak üres koporsót talált..
Hát kivi leszek hogy 1 évad alatt hogy magyarázzák ki az egészet, holott már megint millio egy kérdés merült fel :) -
#18129 jóféle video :) -
#18128 Pont ott vannak.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egy időben vannak "most" a bombás lostik és az ajirás lostik.:)
Ezért tud megjelenni Jacob Hugonak. Hugo mondja el a templomos többieknek, hogy Jacob meghalt. Amikor berittyentenek a templomosok szórják a hamut és lövik a rakétát (01:10), akkor Richardék azt skubizzák (01:18).
Spanyolviasz: talán egy kérdést ez megválaszolhat:
Jacob vért bugyborékolva a bombás lostikra utalt, amikor azt mondja: jönnek. Igen, igen, ezt sokan sejtették, de ugye akkor nem voltunk benne biztosak, mentek a találgatások.
Hogy tartalma is legyen a hozzászólásnak, Terry O'Quinn ismét kibaszott nagyot alkotott.:D Monologizálás Locke-ról zseniális volt, aztán amit fejet vágott, amikor a valódi céljáról beszélt...:D
-
#18127 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Még azt is el tudom képzelni, hogy Jack, Kate és a többiek visszakerültek 2007-be Lapidusék idejébe, és egyszer összefutnak valahol.
Mivel ekkor halt meg Jacob is. Vagy pedig Jacob képes utazni az időben és úgy látogatta meg Hurley-t, de ezt nem tartom valószínűnek.
-
#18126 Pont erre gondolok!;)
-
#18125 Nemezis elvesztette a testét? Ezt honnan veszed?
Emlékezzél vissza, mikor Jacob sült hallal kínálta, és erre az azt válaszolta, hogy már evett. Test nélkül aligha evett volna.
Bár az régebben volt, azóta lehet, hogy történt vele valami. -
#18124 Igazad van, hülyeséget írtam.
Marad csak a bomba hatása a spécijális erőtérben. Ez lökte kétfelé a történetet.
Na azt persze meg meglátjuk, valóban így van-e, tényleg több koncepció is szóba jön.
Sayid és Jacob.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nekem ez ösztönszerűen pattan ki.
Van egy spolieres videó, ami ide is be lett szúrva, akkor a japán templomos vezető egy nyíllal kínozni akarja Sayidot -ez az ötletem ellen szól.
01:14. Ha itt elmondaná mit érzett Miles, akkor bizton tudnánk. De kibasztak velünk. Bizonyítani nem tudom, személy szerint én nem zárnom ki a lehetőséget.:)
De miért gondolom? Jacob halála miatt a forrás megváltozott. Eddig gyógyított (is), még ha nagyon akarjuk, akkor köze is lehet a régi othersekhez, talán e miatt nem öregednek. De ez most nem ide tartozik.
Szóval a forrás megváltozott. Ezt látta előre Jacob is, és a templomosok azt hitték meggyógyul, de valójában vízbe fojtották Sayidot.
Talán Miles Sayid lelkét érezte, ha így van, akkor Sayid halott.
Ha "feltámad", akkor az már nem lehet az iraki.
Jacob meghalt, szerintem olyan létállapotba került mint Nemezise.(*)
Eddig persze, hogy nem használta más testét, hiszen volt sajátja. Most ez megszűnt.
(*)Akár tovább is guríthatjuk a gondolatot.
Nemezis nem véletlen veszítette el a testét. Talán el lett pusztítva és a kunyhóba zárták. Lehet ezért lepődött, rőkönyödött meg Richard és talán ez az az ellenszenv, amit Nemezis táplál iránta!
Fogalmam sincs, hogy jó nyomon járok-e. Ez az inverz szerintem beleilleszthető a Lost-ba....:)
Mint ahogy a "LAX síkon", a reptéri váróban lévő beszélgetés John és Jack közt: az is ellentétes volt mindannak, amit eddig láttunk.:)
Lehet hogy színtiszta és felesleges kattogás. Nem is akarok rápörögni, csupán nekem ez jutott első blikkre az eszembe.
Kéretik így is kezelni. -
#18123 Fogadni nem szoktam (talán így rosszul is fogalmaztam meg) én erre tippelnék.:)
A tét viszont komoly. Át kell ezt gondolni... -
#18122 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Attól, hogy mi nagyjából egyszerre láttuk a robbanást (1977) és Jacob halálát (2007), az még nem egyszerre történt, 30 év van a 2 esemény között.
Jacob nem veszi át senkinek a testét, mert eddig se tette. -
#18121 Desmond a repülőgépen = Jacob. (Szerintem.) -
sirdond #18120 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nekem van rá egy láda söröm,hogy jacob nem veszi át sayid testét -
#18119 Np, nem erre értettem!:)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Amit írtál, továbbgondolásra lehet érdemes, de nem akarok kattogni.
Amíg a felét láttam, még azt is el tudtam volna képzelni, hogy vazzeg, ezek csinálnak egy dupla befejezést: alternatív valóság jön létre, az egyik szálon folytatják a kicsinyes életüket és fut a sziget is, ami gyakran inverze az egésznek.
De, valahogy ezek az inverz, ellentétes történések, a kiszólások, Desmond, Jack nyakán a seb... Hm... Most, hogy befejeztem a dupla epizód megnézését... Azt gondolom, hogy a bomba és Jacob halála az időt megrázta, kipödört belőle egy szálat. Ezt láttuk, mint alternatív valóság, de ez nem választódott el... Szerintem nemsokára újra egy szál lesz. De nem rágódok a témán.
Szeretném, ha simán átgázolna rajtam úgy a sorozat. :)
Amúgy ki mennyit tesz rá, hogy Sayid testét fogja Jacob használni?
Ha így lesz, akkor lehet ez történt Nemezissel is korábban... És most fordult a kocka...
Összességében nekem nagyon tetszett az évadnyitó. Óhatatlanul sodródik egy végkifejlet felé.