623
avagy hülyének néznek minket?
-
#343 Majd rákérdezek akkor a haveromra (amelyik anno "felfedezte", hogy a Bosch is Tungsram gyártmány)... Ő ismerős a Tungsram ügyekbe :))) -
#342 Például, valami ilyesmi. Kívülről ezt te nem fogod látni, de azért lesz minőségbeli különbség. -
#341 Na ezt már nem tudom. De ha szigorúbb lenne a minőségellenörzés, akkor hogyan oldják meg? Ami I. osztályú, az Bosch, ami II. az Tungsram, ami III. osztályú az meg jelöletlen dobozba? -
#340 Már úgy értem, hogy még itt nálunk. Arra gondolok, hogy bár a Tungsram és a Bosch izzókat ugyan ugyanazon a soron gyártják, de a Bosch néven forgalmazottakra esetleg szigorúbb előírások vonatkoznak. -
#339 Erősem kétlem, hogy a Magyarországon legyártott és csomagolt izzókat újabb minőségellenőrzésnek vetették alá... -
#338 És a gyártás közbeni/utáni minőségellenőrzést is ugyanolyan szinten végzik mindkettőnél?
(Nem tudom, csak kérdezem.) -
#337 Tuti. A dologhoz tartozik egy történet is, de nem akartalak titeket ezzel traktálni, de végülis bepötyöghetem....
Szóval az egyik haverom egy Xenon izzót akart pár éve a kocsijába, sima H4-es foglalatba (nem reagál, olvasd végig!:)), és hallotta, hogy ez valahogy megoldható. Én meg láttam egy olyat kb. 3 éve, hogy Tungsram SuperBlue, és állították, hogy ugyan ez nem Xenon, de kékes a fénye. Az izzó üvegén tényleg látni egy kékes bevonatot, hát gondoltam végülis egy próbát megér. Haver jött, beraktuk, hát talán egy kicsivel fehérebb a fénye, de még lehet, hogy ez is inkább csak bele képzeltük. Közben kiderült, hogy valóban létezik ilyen H4-es Xenon szett (átalakítóval, valódi xenon izzóval), de abból a legolcsóbb is csaknem 20 rugó, annyit meg már sokalt a srác. Telt múlt az idő, tavaly megint találkoztam valamivel: a lent említett Bosch Xenon Blue izzóval. Természetesen erre is mondtak mindent, én meg vakartam a fejem, dehát tényleg Bosch, biztos kitaláltak valamit ügyeset. Haver jött ismét, izzó berak, gyakorlatilag ugyanaz az effekt, mint a Tungsram SuperBlue esetén... Nos azonban a berakásnál egy másik, közös barátunk már megjegyezte, hogy szerinte ez nem xenon izzó, hanem valami olyasmi, mint a korábbi SuperBlue. Mikor konstatáltuk, hogy igaza lehet, a srác megnézte a Bosch dobozát, és röhögőgörcsöt kapott: Made in Hungary. Felvilágosított, hogy a tungsram rengeteg cégnek szállít izzókat, a gyártósor ugyanaz, csak az egyikre az "A" cég feliratát szitázzák, és ennek a cégnek a dobozába kerül, a másikra meg ugyanez, csak a "B" cég esete. Ezek után egymás mellé tettük a két izzót és tényleg: csak a szitázásban különböztek, az egyikre ugye Tungsram kezdetű szitázás került, a másikra Bosch, ezen kivűl még az izzó üvegének bevonata is megegyezzet...
Hát ennyi... -
Vlala #336 Biztos, hogy sík ugyanaz? -
#335 a markaert fizetni kell, meg ha made in china, taiwan vagy soroksar is -
#334 Atom. -
#333 Látom sok autós van a topicban, egy ilyen parasztvakításos dolgot én is megejtenék:
Bosch Xenon Blue H4 12V 60/55W izzó. ~2500Ft
Tungsram (GE) SuperBlue H4 12V 60/55W izzó. ~1400Ft
Hogy mi a slusszpoén? Mindkettőn 'Made in Hungary' virít...
A kettő teljesen megegyezik, leszámítva azt, hogy mi van rászitázva a fém karimára, illetve hogy mi van a dobozra írva.
Nesze neked, fizethetsz a Bosch minőségért... :))) -
#332 Na és. -
Vlala #331 tudom... de a Balaton egy normál magyarnak a tavat jelentené, nem? -
#330 -
#329 Konkrétan a Bükkben van a 25-ösről Borsodnádasdnál lefordulva, Borsodnádasd és MónosBél között úgy félúton. Egertől nincs túl messze, lehet poénnak szánták, de lehet, hogy tényleg Balatonra néző ! :DDD -
#328 Egyébként aggtelek felé jártamban szembesültem azzal, hogy van egy Balaton nevű helység arrafelé ! -
Vlala #327
Most olvastam: "Eladó lakás Egerben, Balatonra néző kilátással..." Ez kit akar átverni?
-
Vlala #326 nah ezzel én is így vagyok, csak nem vétek rendszerhibát, ha így futok... -
#325 bonyolult lenne :) inkább kiélvezem azt, amit mégis összehozok :D -
Vlala #324 Rossz helyre születtél. Please reboot. :-) -
#323 értem, és akkor ez mindenkit feljogosít... akkor bennem van a hiba. -
Vlala #322 nem csak itt, Mo-n mindenütt
-
#321 hagyd, itt szokás félinformációk alapján tisztán csak érzelemből ítélkezni. -
#320 dontvőribíhepi ??? -
#319 bakker nektek nem jó semmi, ezt a sok fanyalgást -
#318 miért nem vitted vissza? -
#317 gondolom vegyész vagy -
#316 Akkor tejbolt is van.
Akkor mi a gond? -
Vlala #315 Már megszívatták :-) -
harcu #314 A legszebb, hogy Zalatnay lehet, hogy nem is kapott volna 3 évet , ha nem csinálnak belőle ekkora cécót. A bírák ugyanis utálják, ha nyilvánosságot kap az ügy, mert ezt befolyásolásnak tartják. Ráadásul a tévét a börtönben is nézik, és a leendő rabtársai sem örülnek annak, hogy valaki a nagy melleivel megpróbálja elkerülni azt, amit nekik nem lehetet. Emiatt ott is meg fogják szívatni. De hát ez van. -
#313 Szegeden van egy egészen kiváló tejcsárda :) mindenféle finomat lehet kapni -
#312 nálunk van tejbolt, az Egri tejgyár mintaboltja :) -
#311 Hentes, pék, zöldséges van, tejboltra nemigen emlékszem fiatal koromnak köszönhetően.
Bár van egy tejivó a westendnél állítólag. -
Vlala #310 Régebben volt itt szó az Ignis Sportról. Kipróbáltam. Először egy normál Ignist, aztán egy sportot.
Keményebb a futóműve, pörgősebb a motorja, vadabbul tartanak az ülései, egyszóval egy normál GTI kategóriás autó, ami jó, de a rallytól messze van. Szerintem egyben van, tök pofás autó. Az extrákkal, fényezésekkel azonban engem is elkezdett vakítani a srác... -
#309 A paprika botrányban nem ez a porhintés asszem, hanem az egész!
Mérgező?
LÓFASZT!
Akkor miértelme?
Hogy senki ne veygen magyar parikát, vagy olyan magyar húskészítményt, amiben papresz van.
Ennyi.
-
amatőr #308 Wazze, sikerült büdös húst vennem a TESCO-ban.
Direkt kírom, na. Pedig a cimke szerint aznap csomagolták. Úgyhogy a legutóbbi nagybevásárlást a corában ejtetük meg.
Hol vannak már a régi szép idők... mikor még volt hentes, pék, zöldséges meg tejbolt.
Ezentúl az ilyeneket inkább a csarnokban veszem meg, még ha drágább is.
Be ha csak a negyedét nem kell lidobni, már jól járt a cslád.
És itt az ÚJ, a LEGNAGYOBB, az IGAZI:
A PAPRIKABOTRÁNY
Ennél felháborítóbbat...húúúú...
A lényeg, aki látta az RTL-en tudja- Augusztus 5óta tudják a gyártók, és mégis piacra dobták a mérgező paprikát.
0: Veszélynek tették ki s több millió ember egészségét.
1: A nagy nehezen kivívott HUNGARIKUM megnevezés, melynek feltételei a magyarországi eredet, veszélybe kerül.
2: a magyar konyha, és az ezzel összefüggő "gasztrotu
rizmus" visszaeshet
3: A magyar fűszerpaprika termelés (kb 8000 t/ év )több mint 60 % a kerül exportra. Ki fogja ezt ezután megvenni?
Ja, és a legszebb: a PICK Szeged lenyilatkozta, hogy az ő húskészítményeik veszélytelenek, mert ŐK bevizsgálják a felhasznált anyagokat, a paprikát is ( van náluk HACCP meg ISO 9000 is épp úgy mint a Szegedi Paprika RT nél).
Kérdés: Ki a Szegedi Paprika Rt 100 %-os tulajdonosa?
A: Pick Rt.
B: Mr. Bean
C: Lúdas Matyi
-
#307 nem nezek hireket, mert abba semmi orom nincs, sot...
tv nezes kozben nem vagyok ideges, csak a hirek hozzak ki belolem a verfarkast -
Emmegki #306 #301 Azokkal éppen semmi bajom, az M1-gyel van a baj -
#305 ha földi adó akkor mitől idegesít? :) valahogy az "ideges vagyok tvnézés közben" szerintem a mazochizmus egy egészen kiváló intézményes formája :D -
#304 gondolom egy ujabb muholdas vagy kabel
legalabb nem idegesit fel