623
avagy hülyének néznek minket?
  • Lteebee
    #623
    Parasztvakítás Sukoró-ügyben

    Folyamatos jogsértések után megpróbálják a törvényesség látszatát kelteni a Sukoró-ügyben.

    A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. új vezérigazgatója, Kamarás Miklós (elődje, Tátrai Miklós részben a Sukoró-ügyben játszott szerepének köszönheti azonnali menesztését) szerint még akár érvényteleníthetik is a kaszinó építésére kiadott engedélyeket.
    Egyetlen nagy beruházás sem bír el sok piszkot - mondta a sukorói beruházás kapcsán a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, hozzáfűzve: biztos benne, hogy a döntéshozók biztosan érvénytelenítik a projekt engedélyeit, ha kiderül, hogy az eddig megkötött, az ingatlacserékről szóló szerződések valóban problémásak. Akkor is - hangsúlyozta Kamarás Miklós -, ha a beruházás nagy hatással lenne a foglalkoztatásra, és folyamatos bevételt jelentene a környezetnek és az államnak.

    A kérdés már csak az, hogy a vizsgálatok kiderítik-e vajon az igazságot, vagy a kaszinóért mindent elkövető nagy nevek és befolyásos befektetők itt is elérik, hogy a javukra döntsenek, ugyanúgy, ahogy elérték a Budaházy György elleni koncepciós eljárás megindítását?

    Megpróbálják a törvényesség látszatát kelteni, csak a gond az, hogy a törvényességről egyre inkább bebizonyosodik, hogy nem egyenlően mér.

    (inforadio nyomán Szent Korona Rádió)

  • Vlala #622
    Fantasztikus ajánlat! Csak Önöknek, mert olyan édesek. :)

    Találtam egy oldalt, nem reklámozom, mert szerintem nem kis átvágásról van szó.

    A lényeg, hogy emelt díjas sms-ekért cserébe olyan fantasztikus kihagyhatatlan, Magyarországon egyedülálló, szuper árveréseken tudunk részt venni, hogy csak na.

    Az oldalon emelt díjas sms-ekért tudunk creditet venni, egy credit 200 Ft-ba kerül, és egy licitre érvényes. Ez már magában is bizarr, aki ismeri az árveréseket, tudja, hogy az meber nagyon könnyen belemegy az „ennyit még megengedhetek magamnak” játékba. Tízszer egymásra licitáltok valakivel, az már fejenként kétezer...

    Az árveréseken az üzemeltető által biztosított termékekre lehet licitálni, meglepően, sőt, gyanúsan alacsony árakon. Hacsak nem Szemlédi András ötöslottó-nyertes az üzemeltető, aki a karácsonyt akarja kellemesebbé tenni Magyarországnak, akkor itt valahol kilóg egy-egy lóláb, mert hetente sokmilliós kiadást feltételez ez a „páratlan lehetőség”.

    Arról még nem beszéltünk, hogy ki lehet az, akivel rálicitálunk egymásra. Sajnos semmi nem zárja ki azt, hogy az ismert „Itt a piros, hol a piros” játékhoz hasonlóan az üzemeltető közeli ismerősével, vagy vele magával játszunk.
  • odex
    #621
    vagyis hülyének
  • odex
    #620
    hülyék néznek titeket :D
  • Vlala #619
    Ez a topic is kihalófélben van? Pedig vannak ám csemegék:

    1. Súrolószer, adnak mellé egy koszos ötforintost, amit meg lehet vele tisztítani. Mi vízzel, dörzsöléssel próbáltuk, és tiszta lett...

    2. Összteleszkópos downhill kerékpár a Teccsóban, a hátsó kerék egy centit kotyog alapból, lengőkarral együtt... a "teleszkóp" jobb esetben egy merev cucc teleszkópnak álcázva, rosszabb esetben lemezből hajlított a villanyak, amellyel a kisgyermek egyszer tud átmeni egy cigarettacsikken, aztán jöhet az "Anuti, pog nékü ic med!" szöveg. a műanyag fékeket említettem már? A hideg kirázott egy-két szerkezeti megoldástól.
  • Vlala #618
    Belinkelek egy cikket, bár nem szorosan kapcsolódik ide, de engem felbosszantott.


    Találmány a reklámok átugrása ellen
    2006. április 19. 18:30, Szerda - Berta Sándor

    A holland elektronikai konszern egy új fejlesztésével mindenképpen népszerűtlenné teszi magát a televíziónézők és az otthoni felhasználók körében. Az új technika ugyanis megakadályozza, hogy bárki átugorhassa a filmeket és más műsorokat megszakító reklámszüneteket.

    A digitális televíziókhoz kifejlesztett Multimedia Home Platform (MHP) nevű technika lehetővé teszi, hogy bárki a karosszékében ülve, a távirányító segítségével végezze bevásárlásait vagy kiegészítő információkat tudjon meg az éppen futó műsorokról. A Philips ezt használná fel arra, hogy ne kapcsoljunk el, ha jön egy reklámblokk.

    "Eszköz és módszer a reklámok alatti csatornaváltás megakadályozására" - áll az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatalához március 30-án benyújtott szabadalom leírásában. A Philips szerint erre a megoldásra a tévécsatornák érdekei miatt van szükség. A cég találmánya megakadályozza azt is, hogy ha valakinek merevlemezes asztali felvevőkészüléke van, akkor kiszedhesse a műsorfolyamból a reklámblokkokat.

    A Philips mérnökei a reklámblokkokban egy külön jelet vegyítenének el. A Set-Top-Boxok azonnal érzékelik, ha egy reklámot vetítenek és megakadályozzák a csatornaváltást. Ezzel párhuzamosan egy tájékoztató felirat is megjelenik, miszerint nem az illető készülékében van a hiba, még csak nem is a távirányítója merült le, csupán blokkolják a másik adóra való átváltást. Akik mégis át szeretnék ugrani a reklámblokkokat, külön díjat fizethetnek a szolgáltatójuknak. Az eljárás egyaránt támogatja az MPEG-1, az MPEG-2, az MPEG-4 és az MPEG-7 tömörítési formátumokat.

    Világos tehát a szándék: ha jön a negyedórás reklámblokk, a Kovács család még véletlenül se tudjon átkapcsolni egy másik adóra, oda van kötve a korábban kiválasztott csatorna elé. Úgy tűnik, senkit sem érdekelnek a tévénézők szabad választásának jogai, hogy eldönthessék, mi érdekli őket. Ez arra hasonlít, mintha valaki hűségnyilatkozatot tenne arra vonatkozóan, hogy ő csak ennek vagy annak az adónak a műsorát fogja nézni.


    Hétfőn kilenctől meg minden tévé magától átkapcsol az RTL-re, mi?
  • Vlala #617
    nem én hiszem, hanem azok, akik mindenütt "szervezz be magad alá még három tagot, akkor feljebb kerülsz egy szinttel " pilótajátékot terjesztenek. Nézd meg, keress rá a pénz szóra a topiccímek között, több téma is a netes pénzkereseti lehetőségekkel foglalkozik... Valaki írta, hogy a múltkoer jóváírtak neki másfél dollárt. Éljen, háromszoros hurrá :)
  • DanielT
    #616
    Ha azt hiszed(vagy csak megfordul a fejedben, hogy ez másnak is jó az üzemeltetőn kívül), hogy ez azért van, hogy a smsező barmoknak jó legyen, akkor nem alaptalanul néznek hülyének. :)
  • Vlala #615
    Csak idegesít, hogy ennyire hülyének néznek minket.
  • ffxi
    #614
    És őket akarod megmenteni?
  • Vlala #613
    Csak egy példa volt, erősen leegyszerűsítve. Igaz, hogy a játékos egy emelt díjas sms-sel megnyerheti a mosógépet, ezzel ő, mint személy nyer, hiszen 240+ÁFA (+ nyereményadó)-t fizet egy szép, új mosógépért. Ha megnyeri... Ugye, az ilyenek is beszámolnak azokról a "szerencsésekről", aki nyert, és boldogan mosolyog a fényképen a szomszéd kölcsönkapott családjával, mert az övét nem merték betenni :)

    A tévés "csak egy hívásodba kerül, hány kocka van a képen?" játékban is néha megnyerik a főnyereményt - legalábbis a nézőkkel ezt hitetik el.

    Sok naiv Pistike meg azt hiszi, hogy ő is megnyerheti, ezért bőszen sms-ezget - egy adásba akár 5-6 db-ot is, mert "szerencsére" van annyi idő, és különben is, a csaj azt mondta, hogy még senki sem telefonált... most biztos, hogy Pistikénk lesz a nyerő, ezért nem rest elővenni a mobilját. A netes cuccok is ilyeneken alapulnak.

    Az itt reklámozott "ingyen pénz, gyorsan és könnyen" ( a másik topicban rajongótábora van... lol) dolgok is biztos megérik... valakinek. De nem annak, aki bedől nekik.
  • ffxi
    #612
    van ilyen???
  • Vlala #611
    Pont ez az, hogy ebből szvsz csak az üzemeltetők gazdagodnak meg. Pl. ha küldesz egy emelt díjas sms-t naponta, akár hetente 500 Ft-ot is kaphatsz, figyeled? HETI 500 Ft, és megnyerheted év végén a mosógépet is! Ki van ez találva...
  • ffxi
    #610
    Meggazdagottál belőle?
  • Vlala #609
    Tényleg, egy másik topicban ismét jót röhögtem a "biztosy pénzkereseti lehetőségeken". Mi a vélemény az internetes pénzkeresésről?
  • Vlala #608
    Nógrád megye? Útépítő brigádot csak november-decemberben látsz, amikor könnyű elszámolni a melóval, az, hogy decemberbem a beton sem úgy köt, ahogy kellene, senkit nem érdekel. Egy nagy kátyúból csinálnak két kicsit, abból a fagy csinál két nagyot, nem baj, megvan a megélhetési munkájuk jövőre is.
  • DJ Bee18
    #607
    ez az. Ősszel mentem besztercebányára. A főút majdnem végig nagyon széles volt, néha rázott, kb. annyira mint a régi 5-ös, de az végig. Tehát a szlovák utak se elsőosztályúak, de az átlag jobb. Néhányan kiemeltek egy pár szlovák helyet. Heves megyében jártatok már mostanában? Nem kátyús, hanem meg van süllyedve, és nagy gödrökkel van tele, több helyen a szembejövő sávban kell menni, mert a saját sávodban 30-nál többel lehetetlen tengelytörés veszélye nélkül haladni. Tehát semmi értelme egyetlen esetet kiragadni
  • Vlala #606
    Más kérdés, hogy salgótarjániként elmondhatom, hogy zongorázni lehet a különbséget egy magyar és egy szlovák út között, a szlovák javára.
    (azt már meg sem említem, hogy a restorantot meg lehet érteni egy picike jóindulattal, ha nem mindenben a hibát keressük)
  • DJ Bee18
    #605
    azt hiszed egy angol simán elboldogul Budapesten?? Alig van irányjelző tábla. Mellesleg sztem tetű dolog direkt kiemelni az elején azt hogy szlovák
  • Vlala #604
    A tarifákhoz értenek igazán. Nekem az a parasztvakítás, hogy a nulla forintos percdíjak (magyarán a havidíjas előfizetés...) csatájában van, akinek még mindig számít, hogy 20 fillérrel kevesebbért beszélhessen a kedvesével, mert "neki se a legyek hordják össze", és neki jobb havi négyszer díjcsomagot és akár szolgáltatót is váltani, mint elviselni a percenkénti néhány forint pluszt.
  • DanielT
    #603
    "de csak a tarifákhoz értenek..."

    Nekem az pont elég. Mihez értsenek? Az autófényezéshez? Vagy a köpüléshez? Netán az aszfaltozáshoz?
  • Lteebee
    #602
    Szerintem vicces és nekem pozitív, amit sugall a reklám.

    A táncos jelenetnél a jobboldali srác, meg a főnök nagyon jól adja.
  • rolika
    #601
    de utálom ezeket az új vodafone-os reklámokat, hogy balf.szkodnak mindennel, de csak a tarifákhoz értenek...
    komolyan, szégyellem, hogy vodás vagyok. márpedig egy reklámnak nem ezt a hatást kéne elérnie...
  • Vlala #600
    de elment ez a topic is...
  • Butthead
    #599
    Próbáltad volna egy erdélyi magyarnak azt írni, hogy román... Sokkal nagyobb balhé lett volna belőle...
  • zakika
    #598
    a dehogy
    meg egyik politikus anyja se kerult szoba

    inkabb irok egy viccet (meg a regi szep szoci idokbol)
    ked manyus ul a padon csendben egymas mellet. egyszer csak az egyik kop egy nagyot. megszolal a masik:
    - legyen szives ne politizaljon mert itt hagyom
  • Lteebee
    #597
    Nem, nem kell azt hinned, de ha Szlovákiából, Romániából, Szerbiából ír, akkor illik feltételezni.
  • Lteebee
    #596
    Nem politizálunk.

    Írta valaki, hogy álljunk föl, vagy ilyesmi?
  • Mike at home
    #595
    politizáltok? nem szép!
  • Blufox
    #594
    Nem sértődtem meg,szó nincs erről.Én irtam rosszul és teb kijavitottad a sajátságos módodon,ennyi.
  • Blufox
    #593
    És teszem azt egy bantu néger irt Afrikából aki miafene tud Magyarul,akkor mindjárt azt kell hinnem Magyar? Na hagyjuk ezt. Itt téma részemről lezárva. Nem hiszem el,hogy ezt sértésnek vette volna,hogy én azt irtam,Szlovák barátom. Attól lehet ugyan olyan Magyar mint akár én vagy te.
  • blaholl
    #592
    A média is benyomta reggel , hogy Komáromban már 20 százalékos részvétel van.Erre a soviniszták megindultak szavazni. Sajnos nem a magyarok. A legtöbb ilyen eset medializálva van és csak az egyik oldalról.
  • Lteebee
    #591
    Büntipont?
    Be vagy rúgva?

    A 16% szégyen!
    Ilyen alacsony részvétel mellett pláne le kellett volna nyomni a szlovákokat.
    Nem elég fegyelmezettek a szavazók.

    Nesze nekünk demokrácia!!
  • zakika
    #590
    hat nem tudom, de amit a Kekroka koleg irt, valahogy nem koser. nem erti a helyzetet´, nem erti a fogalmakat. Attol hogy amerikaban mindenki amarikai meg nem biztos hogy Europara ez vonatkozik. A szlovak nemzeti part pont ezen van kiakadva, hogy egyaltalan leteznek magyarok, es meg szlovakiaban, es meg jogokat is akarnak, amikor eppen ugy tanulhatnak mint a szlovakok (persze szlovakul).
    ez igaza van, voltak valsztasok - 16 % reszvettel

    most johet a buntipont
  • FtranX
    #589
    Freinek volt már egy pár ilyen húzása.
  • [NST]Cifu
    #588
    Nem tudom pontosan hova illik, de Frei Tomi csodás világképéről már megvolt jópár embernek a véleménye, ime a legújabb (nyílt levél, a neten is terjesztik):

    Frei Úr,

    Nem szokásom ilyen módon protestálni, de hétfői, Jemenről szóló műsora oly mértékben volt túlzó, pontatlan s felháborító, hogy muszáj reflektálnom arra.
    Nincsenek olyan illúzióim, hogy választ kapok, hogy bocsánatot fog kérni a jemeniektől, de akkor sem hagyhatom szó nélkül mindezt. Tíz éve élek itt, a tévedések elkerülése miatt, férjemmel együtt magyarok vagyunk. Tovább megyek, férjemnek nemrégiben könyve is jelent meg erről az országról.

    Talán azzal kellene kezdenünk, hogy a műsorában elhangzott adatok valótlanok. Többek között többször említi, hogy Jemen hatszor nagyobb területen fekszik, mint Magyarország - tekintsünk el attól a részlettől, hogy ez sem felel meg a valóságnak. Akkor viszont:
    1. Miért csak a fővárosban és annak 3o kilométeres környékén forgatott?
    2. Miért nem ment el délre, ahol senki nem jár fegyverekkel, késekkel? A kés neve egyébként dzsambíjja és a tradícionális öltözködés része. Semmi köze sem a terrorizmushoz, sem az al-khaidához.
    - Miért nem mutatta meg a főváros azon részeit is, ahol a az otthoni mértékkel mérve is lenyűgöző villák és épületek sorakoznak?
    - Miért nem láthattuk az itteni plázákat, ahol a fiatalok európai öltözetben, a legújabb mobiltelefonokkal és Mp3-kal "tömegelnek"? Csakúgy mint otthon. Ahol megtalálhatók a Boss, a Benetton – sorolhatnám a világmárkákat hosszan - üzletei.
    - Nem mutatott utcaképeket csak az Óvárosból ahová gépkocsival tilos behajtani. Pedig bármelyik hétköznapi utcaképen látható lett volna, hogy az utcán közlekedő gépkocsik többsége, jóval modernebb és drágább mint amivel otthon találkozunk. A legnépszerűbb és leggyakoribb autó a Toyota Land Cruiser 100-as, amivel Önök is közlekedtek - 45 ezer USD. Az Ön állítása szerint a minisztériumi alkalmazotté volt. Milyen szegénységről beszélünk akkor?
    - Az Óvárosban kifogásolta a koszt, az emberek mosdatlanságát. Rendben, de utazott-e Ön már a 7-es vagy a 9-es buszon? Járt-e már Váci úti aluljárókban ahol a hajléktalanok kompletten "bebútorozzák" az aluljárót, telefonfülkét?
    - És miért nem mutatta azokat az utcákat, amelyek tisztasága megfelel a mi kifinomult európai ízlésünknek is? Miért nem mutatta a szállodát ahol lakott?
    Nem szeretném hosszan sorolni a műsorban elhangzott tévedéseit, de szükségesnek tartom, hogy legalább néhányat korrigáljak.

    - Nem a szegénység az oka, hogy a kávéhéjat felhasználják. Tradíció - ha Önnek mond ez a szó valamit - és praktikum. Rendkívül ízletes, fűszeres italt készítenek belőle (gahwa), a kávészemeket pedig pörkölés után apróra őrlik s törökösen ugyancsak fogyasztják.
    - Nem laknak százezren az Óvárosban.
    - Soha nem volt Sába nevű királynője az országnak. Volt egy általunk Sábának nevezett királyság a mai Jemen területén, melyet egy időben valóban uralt egy királynő, akit Bilkísznek neveztek (Biblia).
    - Nem igaz, hogy tizenöt kilométerenként katonai ellenőrző pontok vannak. Az útvonalengedély pedig csakis a külföldieknek kell és biztonsági okai vannak, az utazók biztonságáról szól a történet. Ha valakit baleset vagy egyéb atrocitás érne, akkor ebben a hatalmas országban valahogy meg kell találni. Gondolta volna?
    - Az afrikai számokról pedig csak annyit, hogy a mi fogalmaink szerinti magas gyermekszámnak vallási és gazdasági okai vannak. Értsd: ez a szülők nyugdíj- és társadalombiztosítása. Sajnos nem lehet az almát a körtéhez hasonlítani, európainak érthetetlenek az itteni természetes dolgok.
    - Megjegyzem augusztusban, iskolai szünetben ritkán járnak a gyerekek iskolába. Idejük nagy részét az utcán töltik, talán még hazánkban is.

    Megértem a hitetlenségét, aminek a vallási vezetővel való beszélgetésben hangot adott. Tapasztalataim szerint Magyarországon az adott szónak de még az aláírásnak sincs különösebb jelentősége. Itt azonban tisztelik nemcsak a Koránt de az idősebbeket, kisebb közösségek vezetőit is. És állíthatom, hogy az itteni mindennapi életbe nem kúszott be a
    belpolitika, nemúgy mint másutt. Ki kell ábrándítsam, a terrorizmus és az al-Khaida sem.

    Attól tartok, Ön is felháborodna, ha valaki országunk bemutatásának szándékával a Viharsarokban, esetleg Szabolcs megyében forgatna, aztán kijelentené: ez Magyarország. Mit sugallna az a kép? Nincs villany a tanyákon, a WC az udvarban, cipő nélküli, mosdatlan gyerekek...
    Folytassam? Azt hiszem nincs értelme. De világosan kell látnia, hogy ez
    a társadalom is csak annyira tagolt mint bárhol a világban. Vannak szegények, gazdagok s középosztálybeliek.

    Műsorát még otthon láttam, szerdán érkeztem vissza Jemenbe s próbáltam éber lenni. Megnyugtathatom, első utam a spájzba vezetett és megnyugodva konstatáltam, hogy ott nem rejtőzik terrorista. Kikérdeztem szomszédaimat, átkutattuk az ő lakásaikat is. Eredménytelenül.
    Biztosítottak arról, semmilyen kapcsolatuk nincs Oszamával. Aztán hozzáfogtam a kicsomagoláshoz.

    Itthon vagyok s néhány hónap múlva megint hazautazom.
    Séllei Judit
  • blaholl
    #587
    Sok mindenben igazad van, de ne vádaskodj. Ebben a helyzetben nem biztos , hogy neked könnyü lenne.
    MO-nak elég nagy a felelössége abban ami kivül történik, csak könnyebb kibeszélni magatokat.
  • Lteebee
    #586
    Mondjuk onnan, hogy magyarul írt.
  • blaholl
    #585
    A választásokban igazad van.
  • blaholl
    #584
    Nem az nem szlovák. Ez nem fogalozavar csak tudom ki vagyok, tudom milyen nemzethez tartozom.

    Jelenleg oda megyek és azt teszek amit akarok, senki sem gátolhat meg ebben.Te sem más sem ahogy én sem akarlak téged gátolni semmiben.

    Hogy a nemzeti kérdés mennyire sületleség döntse el mindenki magában, aztán azt is ki irt sületlenséget.

    Abban viszont igazad van, hogy nem a témához szóltam hozzá. Talán csak amit irtál az parasztvakitás.
    Mindenesetre nem akartalak megsérteni, vedd inkább helyreigazitásnak.