Parasztvakítás, porhintés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A mikor a magyar csapatok északra voltak a Kárpátoktól, Wilson azt hitte, még át kell kelnünk azokon:)
Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek õk.
- ajem englis from szkotlend (vicces akart lenni a gyerek)
- ajem hangarien from szlovakia (nem ertette a gyerek)
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
Nem vágták a csehek:DD
mult heten az angol tanarnenike egy kicsit meglepodott, amikor masfel ev utan megtudta hogy magyar vagyok :)
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
zerintem van különbség, szerinted nincs.
ha valaki meg nem vette volna eszre, szlovakiaban nyugatrol keletre huzodnak a fol utak ugyanugy ahogy a hegyek. tehat utan volgyekben mennek. ha valaki eszaki iranyban akar menni (mert hova is menne a magyar turista baziuj sifelszerelessel amit csak egyszer hasznal es mar helikopterrel viszik... de ez mas tema), annak at kell menni a hegyeken, hagokon, vagy megkerulni egesz szlovakiat, mert ugyebar autopalya meg arra se jutott, hogy egyszer aterjen kassatol pozsonyig (persze a tara alatt, zsolna, pozsony utvonalon, mert a gazdag osztrak turistaknak csak a magas tara kell)
A kommunizmusban mindenkinek volt munkája.
Bár mindenkinek volt munkája, mégsem csinált senki semmit.
Ha ez nem vakitás,akkor semmi:))<#eljen>#eljen>
Bár senki sem csinált semmit, a tervhez képest mégis mindig 100%-on felül teljesített.
Bár a 100%-on felül teljesítettek, mégsem lehetett semmit kapni.
Bár semmit sem lehetett kapni, mégis mindenkinek volt mindene.
Bár mindenkinek volt mindene, mégis mindenki lopott.
Bár mindenki lopott, mégsem hiányzott soha semmi.
Hát bizony,aki Szlovákiába utazik,ajánlatos feltérképeznie magát mert semmi kiinduló pont,márha nem ismeri az országot. Pozsonyba mentem ,azt két órát azon vakaróztam,hogy hogy a fenébe is mennyek oda. Tanultam belõle,megjegyeztem ,meg ott a térkép. Mert ami az út jelzõ az elküld hirtelen göröngyösre de nem oda ahova menni akarsz. Tipikus eset,egy célt 50m belül két irányba jelõlés ,és naná hogy az egyik nem oda visz hanem "bal acskóra"<#crazya>#crazya> úgyhogy csak ne szapuljuk a MO úthálozatokat,van mindenhol hiba ,itt javulgat, viszont máshol................. <#levele>#levele>Csoró autom nyekerget ,recsegett ropogott az uton,pedig még csak 1 éves. Itthon,siri csend.(nemmindenhol)
ez már megint milyen hülyeség? a schmuck gyerek jelszava valami olyasmi lehet, mindent, csak dolgozni ne kelljen :DDD
de ehhez mit szólsz: németországban direkte beszûkítik az utakat a lakott területek elõtt, ahova én járok sokat, ott egyszer az egyik, majd a másik sávokat, szal egy max. 30-cal bevehetõ s-kanyart csinálnak, hogy ne lehessen ezerrel berontani a faluba. ha valaki jön szembe, ki kell várni, vagy téged várnak ki.
monnyuk ez már abszolút nem ehhez a témához szól :)))
csak mindig oda lyukadok ki, hogy külföldön mennyi jó ötlet van, mi meg mindig fel akarjuk találni a spanyolviaszt, és a végén mindig ráb.szunk. ez a magyar valóság.
Kis hazánkban tavaly decemberben, jóóó sok védõitallal megcsinálták - márciusban már repedezett...
voltam pár éve írországban, és ott szinte minden út k.rva keskeny, ráadásul majd' mindenhol ölnyi vastag fal is húzódik mindkét oldalán, úgyhogy nemhogy elõzni, de kerülni sem nagyon lehet.
egyszer busszal mentünk egy kastályba, és amikor szembejött egy személykocsi, fél km-en keresztül tolatott vissza elõttünk. a kastály kapuján úgy fért be a busz, hogy a tükreit be kellett hajtani. meg is tapsoltuk a sofõrt, amikor átlavírozott...
szal az utak keskenysége nem mérvadó :D
szlovakia utak szelesebbek. talan azert, mert tobb a hegy es gondoltak ra jo elore, hogy elozni is fo kelleni. legalabb a fo utvonalak lennenek szelesebbek, de az se nagyon...
masik dolog az eltevedes. mivel tudok magyarul, tehat nekem elonyben kellene lennem veletek szemben, ha magyaroszagon vagyok, de igy is eltevedek. nalunk annyival nehezebb nektek, hogy nem ertitek a nyelvet.
az ut minosege kb egyforma, MO legfeljebb kiteszik hogy uthibak es lekorlatozzak 50re a szebesseget. igaz, hogy tobb a gyorsforgalmi ut magyaroszagon, de ami nem gyorsforgalmi az nagyon lassuforgalmi
Persze ez a 37 cm-es, mono kivitelre volnatkozik, se teletext (pedig kiírják, hogy van, persze "elfelejtik kiírni, hogy csak a nagyobbakban), se semmi.
Tény, hogy más országokban az utak elég szélesek ahhoz, hogy tudj elõzni, ha akarsz.
Az is tény, hogy sok környezõ szláv országban simán eltévedsz, ha a jelzésekre hagyatkozol, de ezt kezdjük átvenni mi is.
Naivan rákérdezek h ez mér ilyen olcsó, erre közlik h nem ennyi, ez az ár csak a 14-es, videokazetta méretûre érvényes.. A közepes (21es) az 140, a nagy 230 ropi..
Ez még mind semmi. Mondom h talán egy 21es 140ér nem sok. Kérdi az eladó h mire akarom használni.. <#falbav>#falbav> Bazz, monitornak meg TV-nek, ezér van. Erre õ: ja, ezt arra nem lehet. Ez csak 640x480-at tud!!! <#violent>#violent>Monitornak csak a k*rva nagy meg a csökött a jó... Valaki vonjon le tanúlságot meg nekem nem sikerült.. <#idiota>#idiota>
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
tehát itt rosszabb :)
MAJDNEM MINDEN UT SZAR SZLOVÁKIÁBAN!!<#boxer>#boxer>
cseszneki út rulz...
ha elkapsz egy téglaszállító pótos liazt, akár meg is állhatsz várat nézegetni :)))
szlovakiaban lakom, nyaron voltam unokatesomnal varpalotan. gondoltam gyoron at, pannonhalma, cseszneknel lekanyarodni a hegyekbe es falukon keresztul szepen ott vagyok. utak keszkenyek, kanyargosak, jelzesek szarul (parszor atmentem a keresztezodesen, ahol le kellet kanyarodni, vagy rosz iranyba mentem...)
visszafele a felesegem mondta, hogy ne menjunk ma ilyen utakon, hat elmentunk veszremnek. veszpremig szep autout, de utana ugyanolyan kanyargos, dombos, keskeny ut + nagy forgalom, tehat tiszta rafizetese (ramentek az idegjeim, mert ha vissza is a falucskakon at megyek, akkor legalabb magam szabom meg a tempot es nem a dombon kapaszkodo avia)
de van ám fejlõdés: épül a tehermentesítõ út balatonakarattya és veszprém között. tizenegynéhány km, és két év alatt kész is lesz. wow!
Ps.: Nem politika, egyszerû ténymegállapítás.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
de neha csak figyelmeztetem az eladokat, hogy ugyanarra az arura ket ar van.
Pl. Az egyik nagyáruházban novemberben még 89.990 Ft volt egy digikamera, most ki van rá írva, hogy most akciós, szenzációs 94.990 Ft-ért megveheted az eddigi 109.900 Ft-os ár helyett! (nem vagyok hülye, ugyanaz a típus.)
azt meg itt nem lehet <#wilting>#wilting><#banplz>#banplz>
" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "