1224
-
#944 Én a Lurdyban néztem, ott is valami elképesztően hangos volt az egész, rohadt zavaró volt, néha már úgy voltam vele, hogy hagyom a francba és megyek haza. Amúgy érdekes, nekem is azonnal rossz sejtéseim támadtak, ahogy elhangzott a film elején az a kegyetlenül gyenge narráció. De aztán teljesen igazodott a film szinvonalához. :( -
#943 Ja, ezt te így megaszondod igaz?
Mit hozott Bale, elárulnád? És mit hozott Worthington,? Semmit. Nulla volt mindkettő és csak mert valaki nem főszereplő (Bale), azért még simán át kéne jönnie a néző számára a karakterének. Na most Connor karaktere itt lófing sem volt, egy mogorva arcot látunk, aki pislog jobbra-balra, szédeleg egyik jelenetből a másikra, durcásan néz oszt csá. Már ne is haragudj, de a valóban "sírós, félős hisztis pics" Nick Stahl Connor karaktere is több, tartalmasabb, élettelibb, teljesebb volt ennél. Furlongról már nem beszélve. Érted, karakterekről van szó. Arról, hogy mennyire jön át a John-Connor-én-leszek-a-lázadás-csúcsgóréja érzés, az elszántság, a kökemény profizmus a harcokban, a mindenkit magával ragadó vitalítás. Nos, ezekből SEMMI nincs a mostani Connor-karakterben, de tudod mit, nem (csak) Bale-t hibáztatom, hanem azt a senkit, aki ezt hozta ki belőle színészvezetés címén.
Esetleg felesleges minősítgetések helyett gondold át a karakter mint fogalom jelentését, aztán nézd meg az összes epizódot és vessél számot a kijelentéseiddel.
Ebben a Connor karakterben semmiféle fantázia nincs. Pont olyan üres ez, mint Bateman megformálása az Amerikai Pszichoban, vagy Batman arcnélküli játéka - maszk nélkül is az lett...
Bale egy nehezen kezelhető színész szerintem, az eddigi legjobbat belőle a Hajnali Mentőakcióban hozták ki belőle. Nagyon overrated az arc, tehetséges, de senki nem fogja a kezét. Ezt most már be kéne látni, nem menni az agyatlan hype-tengerrel, és dudorászni, hogymárpedigbaleegyzseni. Mivel, a háromféle arckifejezésével ötven filmen keresztül? Pffff... -
#942 én is a plázában néztem meg Pécsen, de mint írtam ez nem minőségben szólt csak "sikított" az egész film.
Most vagy valami rosszul volt beállítva, vagy már xarok a hangszorók, vagy egyszerűen tré az egész rendszer.
A Tomlinson Holman eXperience minőségi hangzás az nem ilyen, ha az én rendszerem így szólna már kivágtam volna a kukába.
jah és egyébként egyetértek mindennel...
-
spike0007 #941 A Star Trek jó pörgős film volt, de a Salvation sztem pörgősebb és jobb.
Mindkettő jó film. Dehát kinek mi jön be nem vagyunk egyformák. -
spike0007 #940 Bale mivel nem Ő a főszereplő a filmben hanem Marcus annyit hozott amennyit kell és jól hozta. Ő a legjobb Connor. Stahl karakteresebb aha... Még Edward Furlong is tökösebb volt nála pedig Ő kiskölyök volt a T2-ben. Nem a színésszel van bajom de a Sathl által játszott Connor teljesen hiteltelen volt, olyan volt mint egy sírós félős hisztis pics*. De karakteresebb jól van. Veled is csak többen vagyunk!:)) -
#939 Sokat nem fűznék hozzá az itt elhangzottakhoz, ez nem Terminátor-film, hanem egy zsák fing töltöttkáposztás hányással. A nyitódialógus már sejtetni engedi, hogy milyen is lesz a produkció többi része. Én a harmincadik percben már fészkelődtem a székemben, meg az órámat nézegettem. Jah, és újfent elkövettem azt a hibát, hogy magyar szinkronnal néztem meg egy filmet, bár ennél a produkciónál ez szerintem nem sokat nyom a latban, annyira nulla a színészi játék. Túl hangos is volt ráadásul, most komolyan, egy jelzőfáklya meggyújtásának miért van dobhártyaszaggató hangja? A kétszáz misi meg én sem értem hová tűnt, mert azért annyira nem volt látványos a film, hogy ennyibe fájjon...lényeg a lényeg: ezt a filmet a nemrég bemutatott Star Trek is utcahosszal veri, sőt, az kifejezetten jó film lett, bár azért nem hinném, hogy 30 év múlva is beszélni fogunk róla. Ezt meg kerüljétek el minél messzebbre. -
#938 100% respect. -
#937 Még mindig karakteresebb volt, mint ez a faarcú bárgyú barom, amelyik szerinted a "legjobb Connor". Néz vizenyős szemekkel, jön megy mint egy holdkóros, arcjáték zéró, semmi temperamentum nincs benne. Ez aztán tényleg egy globális vezető... :D Bale egyik legrosszabb szerepe ez - a Batman után azonnal. -
saw123 #936 pécs. pécs pláza. 2009. június 6. este 19 óra. terminator salvation. kérdés: hol a 200 millió beleölt dolcsi? aszittem válság van nem? adták volna nekem én etyekvúdon leforgattam volna negyed ennyiért kb ennél 2-szer jobbra..
MCG bekaphatja. tönkretett mindent. főleg a termi rajongók életét. nincs végzet csak ha megnézed: egy álmot törnek össze. Amugy nyári popcornmozinak is szar. egyszerüen uncsi. előre borítékolom a következő részt: még nagyobb robotok, még nagyobb robbanások, még nagyobb szar a pofánkba. és a sztory? na ne vicceljünk már, ez egy termi film tényleg? háááháá. aha persze. inkább egy drága de Bé fos muvi... komolyan kár a jegyért el ne menjetek. ja de menjetek. ha nem a termi filinget keresitek és nagy robotokat akartok látni akkor menjetek. akkor tényleg jó... de vigyázzatok mert a következő részekben még nagyobb robotok kerülnek a vászonra... azok már akkorák lesznek nem férnek a képernyőre. és a robbanások még hangosabbak lesznek...és jönnek majd a delfin terminátorok akik az ártatlan fürdőzőkre támadnak majd...és a talicska terminátorok amik odagurulnak hozzád hogy eléjükugorj és így átmennek rajtad...
fiu...
fehér...
hétrendbeli kihágás...
MCG...
törvényes gyámjai: Jonathan Mostow és Andy vajna
célpontok bemérve...
egy kis összehasonlítás:
T4 Hungary:
2500 ft + pár üveg speciál sör a teszkóbol
(Hungarian IMDB: 10/6)
http://terminator4.uw.hu/
T4 USA:
20000000000000 millió ft. + 200000000 ft bélnek mert keményen tud nézni
(Hungarian imdb: 10/6)
www.terminator-salvation.com/
ennyi
egy csalódott RAJ-ongó -
Seten #935
"a gerillák nem mennek a robbanások helyszínének közelébe"
Aha, akkor az első két részben látható jelenetekben miért a romok és a csontvázak között harcolnak?
-
spike0007 #934 FL Zoli: A dvd változat elvileg nemcsak 30 perccel lesz hosszabb hanem R lesz Pg13 helyett szal valszeg lesz egy két brutálabb jelenet benne.:)
Bale Connorként is nagyon jó volt. Sőt eddig Ő a legjobb felnőtt Connor sztem. Nick Stahlról inkább ne beszéljünk. -
Daza500 #933 Szerintem Batman-ként jobban megállja a helyét. -
#932 Roland Kickinger? Már régi hír, vagyis tény, hogy ő adja a testet a CGI fejhez. -
FL Zoli #931 Most néztem ki játszotta a t-800 ast:) Chip Rommel a Tengerparti fenegyerekből:)
Mikor segíteni akar koncentrációs zavarokkal küzdő gyerekeken:)
"Chip Rommel koncentrációs tábora" :) -
#930 Bale-en akkorát nevettem,mikor először megszólalt. Éppen egy olyan dörmögést adott ki magából,mint amikor a Batman-t játszotta XD -
boomsly #929 "Dubito ergo cogito, cogito ergo sum...."
"Kételkedem tehát gondolkodom, gondolkodom tehát vagyok..." -
Micsu #928 akinek egy scifi FILM (aminek persze a fele mese) megnézése utána ennyi tökmind1miaválszrá kérdése támad annak felesleges filmet nézni -
boomsly #927 A megbomlasztott idővonal szerint a könyvek igazából a T1-re épülnek.
De ez így normális.
Amúgy az aerostat felderítők is először könyvben szerepeltek.
Állítólag, ha ugyan ekkora bukta után elkészül a következő rész, ott magyarázatot kapunk a T1000 kifejlesztésére.
Szerintem pedig Bale alakítása felejthető. Semmilyen. Én biztos nem mennék a halálba ilyen habitusú emberért.
A T2 elején abban a néhány percben feltűnő idősebb Connor sokkal markánsabb, mint Bale bénázása 115 percben.
Van nekije agya -
#926 Agyrázkódás.Vmelyik tartócsavar biztos kilazult XD
Mondjuk fura volt, hogy kacsázott a vizen,előtte a benga robot meg jól odacsapta , mégsem ájult el. -
#925 Azt hiszem agya az ven neki. -
Daza500 #924 Meg hogyhogy elájult, amikor puskatussal fejbeverték, amikor kiderült, hogy fémből van ? -
Daza500 #923 A kézifegyverekre gondoltam.
Amikkel már az ellenállás is rendelkezik 11 évvel később. -
FL Zoli #922 Spike GNR-You could be mine videóklipped láttad már?:)
Amúgy 2 bajom volt csak a filmmel: Hiányoltam egy kis brutalitást, végülis az első kettő "piroskarikás film" Ha a t-600 as összeroppantott volna pár koponyát(élő emberét), jobb lett volna a hangulatom:)
Marcus..valahogy nem kellene az egész filmbe. Bár akkor rájöttem hogy vmi nem kóser vele mikor az óriásrobot() kezelésbe vette.Apropó ha ő is robi, akkor Kyle hogy lökte odébb első találkozásukkor. Meg ha ilyeneket tudott gyártani a Skynet, minek egyáltalán T-800... -
spike0007 #921 Tegnap eszembe jutott valami, miközben megnéztem a T2-őt. Mikor kiskölyökként John megy mocin a haverjával a játékterembe Guns'N' Roses-t hallgatnak ezerrel, szeretik a zenéjüket. A Salvationben már értem John miért csinálja amit csinál azzal a bizonyos Guns 'N' Roses számmal, ha már beveti a figyelemfelkeltést, akkor megadja neki a módját, legbelül ugyanaz a vagány kölyök maradt! Szvsz Bale játéka minden tekintetben közelebb áll Furlonghoz mint Nick Stahl gyenge próbálkozása. A másik, a T1-ben Kyle Reese hozzákötözi a puskát a karjához, most már tudjuk kitől tanulta.:)
-
spike0007 #920 Nem tudom Te melyik filmet nézted de az Arató és a Hk repülők is mind mind plazmával lőttek!:)
-
Daza500 #919 Mondjuk ez igaz, a 2-ben felrobbantottak szinte mindent...aztán mégis létrejött a Skynet.
A filmek teljesen másféle történetet követnek, mint a könyvek. -
Daza500 #918 Ha a következő rész már később fog játszódni, akkor azt mondom, rendben.
Mert itt még nemhogy a plazma, még a lézerfegyverek se voltak sehol. -
lord nihilus #917 dehisz tudod a filmben mondta Connor h "this is not the future my mother warn me about"
am ez már egy másik jövő nem? arra gondolok h itt már nem kell 2029-32-re kihegyezni a dolgokat bár fene tudja xD
eredetileg ebből a terminátorból trilógiát terveztek? -
#916 csak aki tud angolul, ezen a kritikán szétröhögtem magam :D -
#915 Nem volt 1997-es nagybumm, tudod, a 2-vel elódázták -
Daza500 #914 Én az összes LAP-ICS kiadványt elolvastam.
Ezért nem értek egyet azzal, hogy az ellenállásnak repülőik voltak meg helikopter...
Ezeket a Skynet ugyanis az 1997-es nagybumm után elszállíttatta automatákkal (már ami megmaradt belőlük).
Azt se értem, hogy mi ez a 2018-as dátum, ugyanis 2029 a nagy jövőidőszak.
2018-ban a Skynet már rég nem gyűjtött embereket, az ellenállást Connor már 1999-ben megszervezte. -
boomsly #913 Teljesen egyetértek!
Tini horror, tini kalandfilm és most tini terminátor.
Nem az a baj, hogy ez a film megszületett!
A baj az, hogy Terminator címet kapott!
Ha csak ennyi lett volna a címe: Marsi robotok támadása a Vénusz sötét oldaláról, azt mondanám egy emészthető akciófilmet kaptunk!
De itt volt egyfajta kötelezettség a cím miatt!
Amúgy meg értelmetlen az egész történet szempontjából, hogy a Skynet embereket gyűjt, úgy tűnik hobbiból.
A hydrobotok pedig....főleg a robotok hangja kísértetiesen hasonlít egy már befutott trilógia lényeire...
A sugárzásról annyit, hogy tudni kell(ne) ha valaki olvasta Mark F. Wilson könyveit, hogy a gerillák nem mennek a robbanások helyszínének közelébe! Itt azonban alig pár kilométerre történt a bumm.
Amúgy aki olvasta a könyveket, megfigyelte a hasonlóságokat?
Barnes, Blair, Skynet interface, tech-com egység? -
#912 Jól. Hozzá kell tenni, hogy idén eddig mind az amerikai mozikban, mind világviszonylatban a Star Trek volt a legsikeresebb mozifilm. -
#911 Valamilyé nem sikerül betenni a linket. -
#910 Itt a link -
#909 Egy olyan kaliberű sorozatnál, ahol a látvány mindig is kiemelkedő volt, egyértelmű -
#908 Mondjuk es az uszás dolog tényleg erős volt... -
Seten #907
Említik itt sokan a sugárzás hiányát. A korábbi részek jövő-flashback-jeiben szintén nem volt sugárzás. Ez senkit nem zavart eddig?
-
Kindred Blades #906 No, abban a percben határozottan úgy éreztem, hogy egy James Bond filmet nézek. :) -
#905 én nem nem vagyok "divatfikázó", de ha nem tetszett akkor nem fogom azt írni, hogy faxa volt.
Nem tudom milyen lesz a rendezői változat, lehet, hogy jobb lesz tőle, de lehet, hogy még xarabb, egy biztos, ez nem terminator film!
Valami jövőben játszodó mad max féle cgi baromságnak egyszer nézhetően elmegy, de nem a terminator saga folytatásaként.
Nem attól jó a film, hogy vannak benne jó akció jelenetek, bár a terminator fő lényege a látványos akció, ami szerintem nem is volt látványos már ahhoz képest, hogy 2009-et írunk, hanem a hangulat, a fordulatos és izgalmas megoldások és főleg, hogy azonosulni tudjak legalább egy színésszel és megértsem mit miért csinál ott a vásznon, de ebben a filmben ilyen nincs, csak orbitális ökörségek.
motorozó terminátorok, hatalmas t800-as, alvázszáma t101-es swarci terminator, aki dobalja Connort akinek még az orra vére sem ered el, egy halálra itélt terminátorként való feltámasztása, aki az elején normálisan lepofoz egy bandát, de a vége felé 3 tonnás terminátorokat dobál, vízben úszó robot baromság, afféle Mátrix féle feeling.
A t600-as lomha, leváltásra kerülő gépezetként harcol, de ugyanakkor egy oriási hájtek terminátor szinte mindenapos.
Idióta zene, rossz vágások, Bale jelentéktelen szerepe, egyáltalán hogy lehet neki felettese etc...
A többit nem írom le, mert már alattam többen leírták, (akiknek nem tetszett), hogy miért volt xar.
Ettől nem érzem magam divatfikázónak, sőt én örültem volna többed magammal a legjobban, ha egy olyan mozit kaptam volna, mint anno a T2 volt...