1224
39907001nz.jpg
  • r4pt0r
    Jah csak valószínűleg nagy részük nincs is felszerelve, vagy már "tönkre" ment. Azért az atombomba sem olyan hogy beteszed a raktárba aztán 10év múlva ki tudod lőni. :D
  • sandor8206
    USA, CCCP, kb. 20-30 ezer atombomba volt, szóval juthatna mindenhova!
  • Papa01 #1142
    Lehet hogy nem, sőt abban igazad van, hogy a hidegháború kezdeti éveiben nem volt orosz fölény, de a kölcsönös elrettentés elve szerintem biztosította azt, hogy a szuperhatalmak képesek lettek volna mindent elpusztítani egy atomháborúval. A korábbi részekben szerintem ennek a fajta pusztításnak az "eredményét" hitelesebben adták vissza.

Kicsit OFF: Olvastad a "A hetedik szint" című könyvet M. Roshwald-tól?
    Egy ilyen atomháború menetét "eredményét" írja le az egyik bunkerban szolgáló katona szemszögéből, aki a ballisztikus rakéták kilövésénél segédkezett.. Nagyon jó könyv!

Üdv: Papa01
  • Seten

Azért azon a hidegháborús legendán lépjünk már túl, hogy az USA-ban minden egyes katonai létesítmény be volt irányozva egy-egy szovjet nukleáris töltettel! :)

• Papa01 #1140
    :)
    Háát, lehet rosszul emlékszem de a T1-ben még mondta a Arnold, hogy a Skynet atomcsapást mér az ellenségre... azért az USA-nak az atomfegyver állománya szépen le tudja takarítani a világot... Főleg ha pl az oroszokra mér csapást... ők meg vissza.
    Meg emlékeim szerint a T3 végén eléggé sok gombafelhőt lehet látni...

Ha tévedtem volna, akkor bocsi.. :)
  • Seten

Ez a "Szét atomozzák a világot" már terminátor-urbanlegend lett.

Szó nem volt arról, hogy minden le lett volna "atombombázva"! :)

• Papa01 #1138
    Miért fáj az neked, ha valakinek nem tetszett a film és ezt leírja?
    Fikázó... ember, csak a véleményemet írtam le! Baj?
  • boomsly
    Ezt a sok fikázót!
    És mind ugyanazt mondja
  • kill3r21
    Jelezzetek ha valaki lát már, R5-t, ma van a napja, és remélem az már bövitett lesz :)
  • Papa01 #1135
    Sziasztok!
    Nekem nagyon nem tetszett a film, nagy csalódás volt..
    Egyrészt a lentébb említett bakik miatt másrészt

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az alapötlet is egy hatalmas lopás.. pl a beszivárgó robot, aki embernek hiszi magát... Az Imposztor c. Dick filmadaptációt érdemes megnézni annak aki nem látta... Vagy azok a robotok amelyek a folyókban voltak, tisztára Mátrix jellegűek, legalábbis szerintem. (Őrszemek.)

A korábbi részekben szerintem sokkal jobban visszaadták a globális atomháború "eredményét"... Itt nekem minden olyan "műanyag" volt..
    Szét atomozzák a világot, és mindenhol A-10-esek repkednek... Persze. És ugye a repterek is kitűnő állapotban vannak, senki nem bántja őket. Biztos rendezői utasítás.

Meg amikor lelövik a csajszi gépét, és ott lóg a fán a sisakkal és az oxigén maszkkal a fején.. le nem szedné magáról.. :)) Biztos amiatt mert tudta, h jön a srác, és hát elő kell venni a "megrázom a szép hajamat" stílust... Ez is olyan vicces. Szerintem.

És végül szomorúan vettem tudomásul, hogy itt is megjelentek a cicababák.. Istenem. Ezeknek még az atomháború után is milyen szép csillogó Blend a Med fogsoruk van.. és milyen szép, ápolt a hajuk...

Üdv mindenkinek:
    Papa01
  • lord nihilus
    de, a T2-ben mikor visszarakják a csipet Arnoldba ki is van írva a bal felső sarokba :D
  • artschiatwork
    királyságos terminátoros helikopter 50$-ért:

• lord nihilus
    én is sokat gondolkoztam ezen...
    ha logikusan futtatom a gondolataimat akkor tulajdonképpen minden T filmben (1-2-3) a film kimeneteléből adódóan megváltozott valamennyire a jövő.
    Nyilván az tűnt a legegyszerűbbnek, meg legjobb ötletnek ha kihagyják a különböző idősíkokat, és csak egy jövő létezik, egy idővonal. Akkor beletehetik az időutazásokat minden gond nélkül.
    De ez csak az én gondolatmenetem nem olvastam ilyen dolgokról szóló tudományos bigyókat, meg T könyveket se

bár nem volt már ezekről a dolgokról szó?
  • Seten

Jó, akkor te olvasd ezt:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Terminator_(character)

De itt a filmből is:

• zvaragabor
    De igen. Cyberdyne Systems Model 101.
  • Daza500
    De NEM !

Tessék könyvet olvasni.
  • Seten
    Amit mi is vesz körül? :)

Egyébként ezt még nem vettem be a mindennapos kísérleteim közé.
  • boomsly
    Vajon a gyantába ágyazott szilícium meddig bírja az extrém hőhatást?
  • Seten

Azért van egy kis különbség. :)
    Az egyik, hogy nem mindegy mennyi ideig van rajta valamin az olvadt fém vagy, hogy hőn tartott anyagba mártasz valamit. :)

Másrészt ismerjük az anyagösszetételt?
    Lehet az egyik ausztenites acél volt, a másik coltan-ötvözet.
    Szóval ne menjünk bele ebbe ennyire. :)

• fulopzizou
    Most a Salvationban lévő Swarzenegger is T-800-as. Ha igen akkor mért nem olvadt szét a forró, folyékony fémben?? A T2-ben a T-800-as abban elpsztult mint tudjátok..
  • Seten

Nem. A T-800 a széria (az alváz) és a 101 a modell (ami az Arnold külsejével rendelkezik).

• boomsly
    Csak egy kicsit futtatom az agyam alapjáraton, ha már a "híres" sebhelynél tartunk ugye...
    A filmeben Bale többször utal arra, hogy ez NEM az a jövő, ami elvezet a T1-ben és a 2-ben 2029-hez. Ugye? Hiszen a vég elkerülhetetlen és hát semmi sem úgy alakul ahogy anyuci elmondta...
    Akkor most a T3-ban elkezdett változás ami tart a mostani 4-ik részen keresztül hova fog visszakanyarodni?!
    Most a sebhellyel mégis csak az első kettő részt magyarázzák?

...front, van én mondom
  • Daza500
    A 101 az a Szériaszám, a 800 a Modell.

Az első részben is egy T800-as Alfa egység ment vissza.
  • r4pt0r
    Nem. Amit vissza küldtek az T800as, azon belül a T101es beépülő egység (ez az Arnold modell.) Vagy valahogy így van.
  • fulopzizou
    kösz.
    Akkor hogy van ez most?! A Terminator amit visza küldendek 2029-ből, az T-101-es tipus, legalábbis a filmben ezt mondják. Na de a Salvationben már T-800 is van. Előre halad a kor 11 évet és egy ősrégi, szarabb Terminatort küldendek vissza miért??!
  • zvaragabor
    Márpedig én valahol hallottam olyan pletykát, hogy a következő résznél már Cameron neve is fel fog tűnni a stáblistán :)
  • Daza500
    Sokan szeretnék, hogy Cameron üljön vissza a rendezői székbe, de sajnos ennek az esélye zéró.
  • Voltan
    2029
  • fulopzizou
    Kérdés. Plz aki tud az válszoljon rá!
    A T1-ben Arnold 2029-ből jön vissza?? ha nem akkor hányból?
  • Voltan
    És ezzel még nincs semmi baj! Jön majd a folytatás pár év múlva. Jól föl van ez építve. Persze minden T-fan (én is) a régi moziknak a flashback-részeinek hangulatát várta ettől. Ez még csak a kezdet. Connor megszerezte a legendás sebhelyet az arcán, amit a T-2-ben láthattunk, és jobb is lesz ez. De remélem, hogy legközelebb Cameron visszatér és úgy csinálja, ahogy ezt kell.
    A T2 óta arra vártam, hogy megcsinálják a háborút filmen. Elkezdték, és nem is annyira rosszul. De várom a dzsipes kegyetlen gyilkos jeleneteket, mint ahogy régen volt.
  • Voltan
    Látom, komoly savazás megy :)
    Én ma néztem meg, és végülis tetszett. Moziban kurva nagyot üt, de van egy-két dolog, amit nem értek.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    1. Ez végülis mitől Terminator mozi? Semmi para semmi "úbazmegnekikvégükvan" fíling, semmi a régi filmekből.

2. Miért játszódik az egész (jó, nagy része) napfényben? És miért hazudtolják meg Kyle Reese szavait a T1-ből, hogy: "Nappal lapulni kell, éjjel lehet csak mozogni." Ebben a filmben azt mondja Reese (nem szó szerint, de ez a lényeg), hogy "Éjjel nem szabad kimenni, mert a gépeknek infralátásuk van, NAPPAL KEVÉSBÉ HATÉKONYAK" Bármelyik mai lázadó gerillának ezt elmondod telefröcsög téged nyállal a röhögéstől.

3. Mi a fasznak kellett Christian Bale-t John Connornak berakni? Basszus, az ő szerepét egy cirkuszi majom is eljátszhatta volna minden feltűnés nélkül. Bale egy zseniális színész, akkor miért nem használták ki?

4. Elvileg Connor marhára ismeri a gépeket, amik ellen harcol. Ezt nem győzték hangsúlyozni a filmben, Ha ez így van, akkor mi a faszért megy neki a T-800asnak puskatussal???? Mit remélt ebből? Csak nem azt, hogy hozzábasszák a falhoz? Négyszer? Mily meglepő.

5. Lásd a 4. pont.
    A T-800 hozzábassza a falhoz, és elkezdi fojtogatni fél kézzel. MIÉRT??? Terminator vagy, bazmeg, odabaszod, letéped a fejét és vége van. De nem. Dramaturgiailag fojtogatja.

6. Jaaaj, visszakövették a jel adásának a forrását, és szétrobbantják a főbázist!!!! Milyen kurvára meglepő, 1914 óta csinálnak ilyesmit.

7. Skynet bázis. A filmben kiderült, hogy a T-600-asok megbízhatatlan szarógépek, és ha valaki rájuk köp, akkor céltalanul kezdenek lődözni a Gatlinggel. Ha ez ilyen egyértelmű, akkor a Skynet mi a retkes faszért rakta őket ŐRNEK a finommechanikai laborba??? Mindezt úgy, hogy két szobával arrébb a T-800asok sorozatgyártása már folyt. E????

Mindezek mellett élveztem a filmet, és valszeg túl szőrszálhasogató vagyok (a felét sem írtam le a problémáknak). De tény, hogy nagy moziélmény, és nem is rossz film. De Terminator movie? Hááát...

• boomsly
    Alig 2 hete veséztük ki ezeket a dolgokat.
    De azért örömmel látom, hogy újabb és újabb hullámokban támadnak a film "kritikusai"
    Amúgy meg szar volt. Az egész. Mű Arnoldos, mototerminátoros, embergyűjtögetés, ál-világvégés, logikai bombázós mivoltával együtt
  • lord nihilus

ne merjék nem megcsinálni a 2-3. részt xD
  • spike0007
    Domestic: $119,727,528 37.4%
    + Foreign: $200,642,476 62.6%

--------------------------------------------------------------------------------

= Worldwide: $320,370,004

A 350 is meglesz hamarosan sztem 370-380 körül lesz a vége. A Dvd bevételek is hoznak egy 200 misit majd kb.
  • lord nihilus
    :DDDDDDDDDDDDdddddddddd
  • Daza500
    Én is hadd kössek bele valamibe:

Az első rész bejátszásaiban 2029-ben a számítógépek dobozméretűek, míg itt 2018-ban John Connor egy Sony Vaio subnotebookkal hekkeli meg az ajtót, meg az önálló motorbiciklit is.

LOL, miért nem figyeltek erre oda ?
  • Shep
    Hát az csak olyan látványelem, mint mikor a látjátok gyorsan megyünk a kocsival szemléltetésre a jobbra balra tekerjük ész nélkül a kormányt hatást használják :)
  • lord nihilus
    majd jön a jól ismert hang: tadam dam dadam tadam dam dadam
  • RelakSfromhome
    Azon az üldözésen kb fél perc után azon járt az eszem, hogy John folyton _felfelé_ vált a mociva :D
  • EnZsolt
    Jelenet:

Sarah felkel reggel. Kyle meghalt, de legalább a Terminátor is. De valami nem stimmel. Valami furcsa, amit már érzett, de most nem kéne. Úristen, csak nem????

De igen, megjött a havi. Az emberiség sorsa megpecsételődött :D