Terminator Salvation

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen, tényleg alacsony a költségvetése. Összesen vagy 4 helyszín az, ami megjelenik a filmben, de a feszültség állandó.
Fail Safe

Nagyon jó! Méghozzá úgy, hogy valami iszonyat alacsony költségvetésbõl készült.

Papa01
A Dr. Strangelove nekem is nagy kedvencem!! 😊 A Bombabiztos címû filmet viszont nem ismerem, jó film?

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Nem egy ilyen film foglalkozott már ezzel a dilemmával, hogy vajon ki is adhatta ki a támadási parancsot nukleáris csapásra.
Lásd: George Clooney- Bombabiztos, Kubrick- Dr. Strange Love
Papa01
Seten: Köszi a képet, én emlékeztem rosszul... 😊

Prof William: Szerintem is ez lenne a logikus, a Skynet szemszögébõl.. 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Skynet elég sok nuket tudott irányítani azon bizonyos napon. A saját maga által kilõtteken kívül elég volt sztem a hadvezetés nevében tûzparancsot küldeni a silók, bombázók és a tengeralattjárók legénységnek akik automatikusan kérdezés nélkül végrehajtják a parancsot. Szívás lehetett...

Gondolom aggályos lett volna ha amcsi célpontok ellen kell emberi tényezõt használni ezért sztem az emberekkel a tengerentúlt lövette míg a saját vezérlésû nukekkel a helyi veszélygócokat iktatta ki amik esetleg az ellenére lehettek, vagy megmagyarázhatták volna a szitut. Persze a tengerentúlról is jött válaszcsapás ami valószínûleg már csak hab volt a tortán. Aztán esetleg még szétlõtte azokat a nagyobb városokat amik megúszták a válaszcsapást.

Az 50 Mt-s Cár:

A bomba neve volt cár, de igazából semmi haszna nem volt. Ezért is nevezték cárnak.

Egy a lényeg: az atombomba nem játék! Nem gyerek vagy eszement diktátor esetleg vírusos védelmi rendszer kezébe való!<#wow3>
Ha jól tudom a világ legnagyobb atombombáját hívták cárnak (amit ügye az Oroszok csináltak)

Papa01
A hajó neve volt Cár.. 😄

Amúgy melyik cár idejében voltak már atombombák? 😊

Csak hogy a nukleáris készültség (járõrözés) a hidegháború idején volt divat.
Miután mondják is a filmben, hogy Oroszország már szövetséges, így még inkább kizárnám.

Papa01
Sõt!

Az oroszoknak volt egy olyan tervük, hogy építenek egy nagy hajót (a nevére nem emlékszem, talán Cár)amit telepakolnak atombombával és teljesen automatikusan emberi felügyelet nélkül, ha érzékelte volna a sugárzás drasztikus emelkedését (atomháború kitörését) magától mondta volna azt hogy: BOOOOM!!!

Azok a bombázók, amik a földön vannak és atom csapásra létrehozott egységben szolgálnak FOLYAMATOSAN fel vannak töltve fegyverzettel!
A földön is, levegõben is járõrözés közben.
Bevett gyakorlat volt, hogy az amerikai bombázók minden reggel megpakolva atommal elindultak orosz célpontok ellen és egészen addig mentek, amíg megkapták a megfelelõ jelet a visszatérésre. Ha nincs jel, tovább mennek és ledobják a bombákat. Kész téboly volt.
A rakétasilók személyzete a mai napig arra vannak kiképezve, hogy kérdés nélkül a parancs fogadása után 3 percen belül kilõjék amijük van.
Az "elsõ csapás" tengeralattjárók csak azért járõröznek, hogy idõben ki tudják lõni rakétáikat. Semmi más feladatuk nincs. A mai napig.
De azok a bombázók amik nincsenek a levegõben szerintem nincsenek felszerelve atomfegyverrel, így megint ott tartunk hogy a Skynet nem tudja maga sehova se szállítani. Csak azzal tud kezdeni valamit, ami össze van kötve a rendszerrel.

Lehet hogy van rengeteg atomfegyver, de ezeket nem lehet azonnal beüzemelni/eljuttatni a célhoz.

Ha szigorúan nézzük, akkor a Skynet elsõdleges célja az atomtámadással 2 célja volt annyi embert elpusztítani amennyit tud (itt a városok lebombázása a célravezetõ, arra nincs elég atom hogy minden egyes km2-re ledobjon 1et), és minden olyan katonai/civil objektum lebombázása amely a késõbbi ellenállást segítheti.

De persze ez csak 1 vélemény, egy olyan embertõl akinek bejött a T4 film. Hibákat én is találok benne, de ha akarok az egész T1/T2ben is találok ugyanennyit. 😄

Papa01
Seten:Ebben igazad van (Bár az általad említett ICBM között több olyan is van amelyre több robbanófej is szerlehetõ, ha jól emlékszem akár 30 is, más - más célponttal.),de szerintem nem csak ICBM-ekben gondolkodhatunk, hiszen a Terminátor is mondta z elsõ részben, hogy " a lopakodó bombázók pilóta nélkül indulnak bevetésre...", tehát taktikai atomfegyverek bevetése is szóba jött.. azoknak a száma pedig kitudja mennyi lehet.. Érdekességképpen meg lehet említeni, hogy a hazánkban állomásozott szovjet MiG-21 vadászgépeket (!!!) is felkészítették (taktikai)atomfegyverek hordozására, bevetésére.

Boomsly:
Ez esetben én kérek elnézést, valóban félreértettelek. Bocsánat!

Számomra a legfájóbb a filmeben továbbra is az Imposztor alapötletének ellopása volt. Néha úgy érzem, mintha az alkotók azt gondolnák, attól jó a filma ha telenyomják spec. effektekkel és jó nõkkel...

De lehet csak én öregszem... 😊

Üdv: Papa01

Papa egy kicsit félreértettél!
Nem téged szóltalak le, hanem cinikusan azokat, akik már engem is megtaláltak, amikor pontosan ugyan azt a kritikát írtam le mint te!
Teljesen egyet értek veled a filmet illetõen, de az aknavetõbõl kilõhetõ nukleáris töltetet nem 120-as mortárból, hanem alvázra szerelt nehéz aknavetõbõl lehet kilõni.
Ezeket az amcsik és az oroszok is egyaránt használták.
180- 230 milliméterig bezárólag.

Na jó, de arról beszéltünk, hogy a tölteteket el kell valahogy juttatni a célba (egyik kontinensrõl a másikra).

A tüzérségi eszközök hatótávja kicsi, és a repülõgépekrõl indított AGM rakétáké (nem légiharc - AA - hanem levegõ-föld: AS) vagy cirkálórakétáké - pl Tomahawk - megint nem sok.

Tehát (akár silókból, vasútról vagy téjékrõl indított) ICBM-ek szükségesek a közvetlen találathoz, pl Peacekeeperek, Minutemanok, Mustangok, illetve orosz SSBN-ek.
Ezekbõl meg nincs annyi, ahány nukleáris töltet összesen.

Papa01
Igen, ez teljesen így van, bár valóban vannak nagyon kisméretû "igazi" atomfegyverek.
Pl: tüzérségi ágyúból kilõhetõ, vagy olyan légiharc rakéta, amely atomtöltettel rendelkezik. (A tömegesen behatoló orosz bombázók ellen.)
De a legmeglepõbb számomra az aknavetõbõl kilõhetõ töltet.. (Ez szerintem az aknavetõ kezelõjét is megsugarazza.. ) Nyilván ezek - ahogyan írtad - nem több kilo/megatonnás töltetek.

Emlékeim szerint vagy az Aranysasban, vagy ennek elõdjében a Top Gun-ban volt ezzel a témával kapcsolatban cikksorozat,abban olvastam.
De az is lehet, hogy a Haditechnikában... nem emlékszem... 😊

Üdv:
Papa01

Ha utánanézel megtudod, hogy ezek a "bõrönd-atombombák" - még mielõtt azt hinné valaki, hogy több kilo/megatonnás töltetekrõl van szó - nem mások mint az un. piszkos bombák.

(Vagyis hagyományos robbanóanyaghoz hozzáadott sugárzó anyag ami a detonáció során porszerkezetû anyaggá válik. Ezt a port a lökéshullám, és a szél teríti ami által sugárfertõzõdhetnek az emberek.)

Papa01
A "jó" szó kimaradt az elõzõ hozzá szólásomból.. 😊

Papa01
😄 😄 Ez volt.. Elképzelem ahogyan bõröndök repkednek szerteszét..
Nyilván, de itt eredendõen arról beszélgettünk, van e vajon elég atomfegyver egy globális pusztuláshoz... (Mert a filmben ennek a nyomát hiányoltam.) És sajnos van.

ui: Igen, én is utaltam rá azzal (a nagyotmondásra), hogy "Még ha ennek csak a fele igaz.. "

Üdv😛apa01

Igen csak a skynet nem tudja kilõni a táskákat. Meg azért mind az oroszok mind az amerikaiak szeretnek nagyokat mondani, azt se fogjuk megtudni mi az igazság. 😄

Papa01

"Pár éve egy orosz politikus t, hogy a hidegháború alatt kb. 150 db bõröndbe épített atombombát gyártottak. A Szovjetunió széthullása után pár évvel már csak kb. 78-ról tudtak elszámolni.
Hát a többi hol van?"

Ezekhez nem kell hordozó...

Még ha ennek csak a fele igaz.... gondolj bele egy ilyen bõrönd mit képes mûvelni... Ne tudjuk meg sohasem.

Üdv:
Papa01

Milyen célzás? Elõször is hordozó kell a robbanófejnek! Nem adhatod fel légipostán. 😊

Hát gondolom az ilyen ismertetõ filmek mondanak hülyeséget, mert szerintük maga a készenlétben tartás hatalmas kiadásokba kerül. Akkor talán mégsem csak úgy vannak azt majd 1x jók lesznek.

ilyen méretû hatású robbanófejnél, hidd el a célzás a legegyszerûbb.
persze elromlik

Nem az a lényeg, hogy hány darab van belõlük. Azokat célba is kell juttatni valahogyan.
Nem tartozik minden egyes robbanófejhez (vagy legyen akár 8 db egy rakétán) egy ICBM. 😊

Jah csak valószínûleg nagy részük nincs is felszerelve, vagy már "tönkre" ment. Azért az atombomba sem olyan hogy beteszed a raktárba aztán 10év múlva ki tudod lõni. 😄

USA, CCCP, kb. 20-30 ezer atombomba volt, szóval juthatna mindenhova!
Papa01
Lehet hogy nem, sõt abban igazad van, hogy a hidegháború kezdeti éveiben nem volt orosz fölény, de a kölcsönös elrettentés elve szerintem biztosította azt, hogy a szuperhatalmak képesek lettek volna mindent elpusztítani egy atomháborúval. A korábbi részekben szerintem ennek a fajta pusztításnak az "eredményét" hitelesebben adták vissza.

Kicsit OFF: Olvastad a "A hetedik szint" címû könyvet M. Roshwald-tól?
Egy ilyen atomháború menetét "eredményét" írja le az egyik bunkerban szolgáló katona szemszögébõl, aki a ballisztikus rakéták kilövésénél segédkezett.. Nagyon jó könyv!

Üdv: Papa01

Azért azon a hidegháborús legendán lépjünk már túl, hogy az USA-ban minden egyes katonai létesítmény be volt irányozva egy-egy szovjet nukleáris töltettel! 😊

Papa01
😊
Háát, lehet rosszul emlékszem de a T1-ben még mondta a Arnold, hogy a Skynet atomcsapást mér az ellenségre... azért az USA-nak az atomfegyver állománya szépen le tudja takarítani a világot... Fõleg ha pl az oroszokra mér csapást... õk meg vissza.
Meg emlékeim szerint a T3 végén eléggé sok gombafelhõt lehet látni...

Ha tévedtem volna, akkor bocsi.. 😊

Ez a "Szét atomozzák a világot" már terminátor-urbanlegend lett.

Szó nem volt arról, hogy minden le lett volna "atombombázva"! 😊

Papa01
Miért fáj az neked, ha valakinek nem tetszett a film és ezt leírja?
Fikázó... ember, csak a véleményemet írtam le! Baj?

Ezt a sok fikázót!
És mind ugyanazt mondja<#wilting><#taps>
kill3r21
Jelezzetek ha valaki lát már, R5-t, ma van a napja, és remélem az már bövitett lesz 😊
Papa01
Sziasztok!
Nekem nagyon nem tetszett a film, nagy csalódás volt..
Egyrészt a lentébb említett bakik miatt másrészt

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az alapötlet is egy hatalmas lopás.. pl a beszivárgó robot, aki embernek hiszi magát... Az Imposztor c. Dick filmadaptációt érdemes megnézni annak aki nem látta... Vagy azok a robotok amelyek a folyókban voltak, tisztára Mátrix jellegûek, legalábbis szerintem. (Õrszemek.)

A korábbi részekben szerintem sokkal jobban visszaadták a globális atomháború "eredményét"... Itt nekem minden olyan "mûanyag" volt..
Szét atomozzák a világot, és mindenhol A-10-esek repkednek... Persze. És ugye a repterek is kitûnõ állapotban vannak, senki nem bántja õket. Biztos rendezõi utasítás.

Meg amikor lelövik a csajszi gépét, és ott lóg a fán a sisakkal és az oxigén maszkkal a fején.. le nem szedné magáról.. 😊) Biztos amiatt mert tudta, h jön a srác, és hát elõ kell venni a "megrázom a szép hajamat" stílust... Ez is olyan vicces. Szerintem.

És végül szomorúan vettem tudomásul, hogy itt is megjelentek a cicababák.. Istenem. Ezeknek még az atomháború után is milyen szép csillogó Blend a Med fogsoruk van.. és milyen szép, ápolt a hajuk...

Üdv mindenkinek:
Papa01

de, a T2-ben mikor visszarakják a csipet Arnoldba ki is van írva a bal felsõ sarokba 😄

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

én is sokat gondolkoztam ezen...
ha logikusan futtatom a gondolataimat akkor tulajdonképpen minden T filmben (1-2-3) a film kimenetelébõl adódóan megváltozott valamennyire a jövõ.
Nyilván az tûnt a legegyszerûbbnek, meg legjobb ötletnek ha kihagyják a különbözõ idõsíkokat, és csak egy jövõ létezik, egy idõvonal. Akkor beletehetik az idõutazásokat minden gond nélkül.
De ez csak az én gondolatmenetem nem olvastam ilyen dolgokról szóló tudományos bigyókat, meg T könyveket se

bár nem volt már ezekrõl a dolgokról szó?

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

Jó, akkor te olvasd ezt:
http://en.wikipedia.org/wiki/Terminator_(character)

De itt a filmbõl is:

zvaragabor
De igen. Cyberdyne Systems Model 101.

Chaos Anno Domini

De NEM ! <#schmoll2>

Tessék könyvet olvasni.

Amit mi is vesz körül? 😊

Egyébként ezt még nem vettem be a mindennapos kísérleteim közé.

Vajon a gyantába ágyazott szilícium meddig bírja az extrém hõhatást?

Azért van egy kis különbség. 😊
Az egyik, hogy nem mindegy mennyi ideig van rajta valamin az olvadt fém vagy, hogy hõn tartott anyagba mártasz valamit. 😊

Másrészt ismerjük az anyagösszetételt?
Lehet az egyik ausztenites acél volt, a másik coltan-ötvözet.
Szóval ne menjünk bele ebbe ennyire. 😊

Most a Salvationban lévõ Swarzenegger is T-800-as. Ha igen akkor mért nem olvadt szét a forró, folyékony fémben?? A T2-ben a T-800-as abban elpsztult mint tudjátok..

........Allen Iverson......... \"Only the strong survive\" ..........MVP 2001...........