1224
-
SucreT100 #383 A wikipédia szerint:
A "The Sarah Connor Chronicles" elénk tárja, hogy mi történik azután, hogy Sarah Connor felhagy a meneküléssel, és támadásba lendül az egyre csak fejlődő technológiájú ellenség, SkyNet ellen, aminek célja, hogy elpusztítsa őt, fiát és majdan az egész világot. Sarah fia, a 15 éves John Connor tudja, hogy a jövőben talán ő lesz az emberiség megmentője, de még nem áll rá készen, hogy a vállára vegye a sorsával járó felelősséget. Új középiskolájában John figyelmét felkelti a titokzatos Cameron. Hamar kiderül, hogy a lány később nem csak a bizalmasa lesz, hanem Sarah és John rettenthetetlen védelmezőjévé válik. Nem csak a jövőből leselkedik rájuk veszély, mivel egy intelligens és kemény FBI ügynök, James Ellison is a nyomukban van, hogy felelősségre vonja őket a Cyberdyne Systems felrobbantásáért. Később azonban az ügynök erős szövetségesükké válik. A Terminátor franchise új tagja Sarah Connor és tinédzser fia, John Connor alakja köré összpontosul. A sorozat bemutatja, hogy mi történik a Terminátor 2-ben látottak után, amikor a Cyberdyne Systems székhelyének felrobbantását követően Sarah és fia már a hatóságok elől is menekülni kényszerülnek, ugyanakkor nem adták fel tervüket, hogy megsemmisítsék az emberiséget fenyegető SkyNet-et. „A világ súlya nehezedik a vállaira, és közben fel kell nevelnie a fiát, aki egyszer az emberiség felszabadítója lehet.” – nyilatkozta James Middleton producer. Mario Kassar és Andy Vajna producerek korábban a Terminátor 4. részét készítették elő, majd a Terminátor univerzum jogait eladták a Halcyon Company-nek, ahol a film bemutatóját 2009-re tervezik. Az még nem bizonyos, hogy a "The Sarah Connor Chronicles" szereplőit felkérik-e, hogy az új filmben is a szerepeiknek megfelelő figurákat alakítsák. Azt azonban Andy Vajna és James Middleton elmondták, hogy a sorozatnak lesznek kapcsolódási pontjai a producerek által elképzelt jövőbeli, új filmtrilógiával.
... ezért nem értem, hogy miért írtad, hogy a sorozat teljesen elszigetelt a filmektől...
Az időgép(ek)ről még nem találtam, de keresek, háthat találok.
-
SucreT100 #382 Szerintem nem rossz sorozat, de ha "csak" a terminátor univerzumban játszódik, akkor semmi értelme nincs, hogy Sarah és John a főszereplők. Ennyi erővel lehetnének teljesen új főszereplők és teljesen új sztorik, csak a gépek lennének ugyanazok. De azt biztosan tudom, hogy a sorozat a 2. és a 3. közt játszódik, rengeteg helyen kihangsúlyozták, tehát valami köze csak kell hogy legyen a filmekhez, ha a filmeknek nincs is közük a sorozathoz. Az 1. évad 2. részében Sarah-ék felkeresik a néger fickó családját (ciki de nem ugrik be a neve), aki a 2. részben halt meg a robbanásban és aki létre hozta volna a SkyNet-et. Lehet, hogy csak egy időgép létezett, de akkor rengeteg dolog bonyolultá válik. A sorozatban (mert tovább néztem) már az ellenállás katonái is visszautaznak és még ki tudja mik. Ha 1 időgépet meg tudtak építeni, akkor többet is. Tudom, hogy a film szerint nem, de ha ezt nézzük, akkor logikus, mert Cameron nem tudta, hogy több részes lesz a filmje, sőt, hogy sorozat készül belőle, úgyhogy szerintem a sorozat készítéséhez is az ő engedélye kellett, így gondolom beleolvasott a scriptbe és nem vetette el a "nem csak 1 időgép létezik" elvet. Aztán lehet, hogy a T4-be majd nagyokat nézünk, de én egyelőre úgy nézem a sorozatot, hogy köze van a filmhez... -
#381 :D... nem néztem meg mindet még, de nekem bejön a sorozat. -
r4pt0r #380 De megint kevered a dolgokat, amit látsz a sorozatban az egy másik terminator univerzum. Ne akard össze keverni, ha a sorozatban létezik 1 2. időgép, legyen de az nem lesz a filmekben. Szóval ha nézed a sorozatot (én nem, szerintem borzasztóan szar) akkor felejtsd el hogy láttad a filmeket, és kezeld úgy mint 1 sorozat. :D -
SucreT100 #379 Oké, így már értem. A sorozat kapcsán is csak azt nem értem, hogy ha a filmekből megismert gépek visszaküldése után elpusztították az időgépet, akkor a sorozatban honnan jönnek az új robotok? Nem hiszem, hogy csak 1 időgép létezett a jövőben. Erre a sorozat 1. része rá is cáfol: Az emberek a jövőből visszaküldtek egy embert vagy gépet (itt most lényegtelen), még az 1990-es évek környékére, ahol sok időbe telt, míg összegyűjtötte az alkatrészeket és a jövőbeli ismeretei alapján épített egy időgépet (tehát már nem lehet csak egy) a múltban (1990-es évek), valamint jövőbeli fegyvereket és egy hatalmas széf szerűségbe zárta. 1999-ben John, Sarah és Cameron (a védelmező gép) megtalálta az időgépet és előrement az időben, de kiderült, hogy az az időgép kétirányő utazásra is alkalmas, tehát nem csak oda lehet utazni vele, hanem oda-vissza. Alapvetően egy jó sorozat, jó ötletekkel és illeszkedik a filmekhez, persze van benne jónéhány ellentmondtás, de azt a filmekben is találhatunk... (lásd: T1, T2) -
r4pt0r #378 Lehet rosszul fogalmaztam, a sorozat kapcsolódik a filmekhez, de a filmek nem kapcsolódnak a sorozathoz. -
SucreT100 #377 Nem, a könyveket még nem olvastam, mert annyira nem vágom a Terminátort, mint pl. a Star Wars-t vagy a Prison Break-et, de próbálok minden felöl képbe kerülni. Ezért nézzétek el nekem, ha esetleg alap kérdéseket teszek fel, de hát valahonnan meg kell tudnom... -
SucreT100 #376 Azt hogy érted, hogy a sorozat nem kapcsolódik a filmekhez? A 2. és 3. rész között játszódik, amikor John 16 éves... -
#375 magyarok? nem semmi. -
Csaba #374 Az a könyv eszméletlenül jól sikerült, ráadásul magyarok írták, Mark F. Wilson álnéven!!!
A történet szerint létezett egy kísérleti egyed, akit első próbálkozásra küldött vissza a Skynet, de hiba csúszott, és 1100-as évekbe ment vissza. De annyira izgalmas és fordulatos, hogy szinte nem lehet letenni!!!
Na, abból lehetne egy jó kis filmet összehozni, középkori hangulat, Terminator feeling!!!
Erről van szó -
Csaba #373 Egyébként a 3. részről készült könyv pont ilyen hülyeségeket ír, hogy két időgép volt, még szerencse, hogy a filmben kihagyták a jövőben játszódó részeket (csak 1-2 perces az a rész), mert az viszont totálisan ellentmond a Cameron által kitalált storynak... -
Csaba #372 Nem olvastad a Terminator 1-2 könyveket? Abban mindent megmagyaráz, részletesen leír mindent. Eredetileg a Terminator 2 is a jövőben kezdődött volna, egy 20 perces kezdőjelenettel, ahol mindezt megcsinálják: A végső csatát, a Skynet kiktatását, az időgép megtalálását, meg a visszaküldéseket az időben, csak akkor rohadt hosszú lett volna a film (akkoriban valamiért nem volt divat a 3 órás film), és Cameron elvetette az ötletet, és rögtön rátért a jelenre, így csak olyan 3-4 perces lett a nyitó jövőben játszódó jelenet, de a könyvben rohadtjól leírja, ami elméletileg a forgatókönyv alapján készült. -
Csaba #371 A Skynet biztosra ment, ezért küldött vissza kettőt is, bár annak is lehet magyarázata, hogy miért nem 84-be küldte vissza mindkettőt. Szerintem, ha a történetet nézzük, akkor ez lehet: Nem gondolta, hogy az emberek is vissza fognak küldeni valakit, tehát 84-ben Sarah Connor, mint kis csenevész 19 éves hölgyike, nem fog gondot okozni egy Terminatornak, abban meg végképp biztos volt, hogy a T1000-est nem lehet kiiktatni.
A másik magyarázat egyszerűbb: 84-ben nem tudta Cameron, hogy lesz-e második rész. Ugye Reese úgy magyarázza a rendőrségi kihallgatáson, hogy visszaküldték őket az időben, és "senki más nem jut át! Csak ő van itt, és én". Akkor még szó sem volt T1000-ről, meg 2. részről. Azt, hogy mégegy Terminator ment vissza, csak a 2. részbe írták bele. -
r4pt0r #370 A T3 az oké, de a sorozatot gyorsan verd ki a fejedből, már az elején megmondták hogy nem fog kapcsolódni a filmekhez. -
SucreT100 #369 Jó, hogy ezt leírtad, legalább képbe kerültem számos dolog felöl. A 3. rész sem mond ellent az 1-2-nek, hiszen ennyi erővel, 2029-ben a SkyNet a 2 T101-en és a T1000-en kívül visszaküldhette még a TX-et is, így máris illeszkedik a 3. rész, bár most itt van a 2. és 3. rész között játszódó sorozat, ahol megintcsak feltűnik 2 új robot, úgyhogy nem hiszem, hogy a SkyNet csak a filmből megismerteket küldte visza... -
#368 volt vmelyik könyvben olyan is, hogy egy gépet és1csajt a gép megállításra a lovag korba küldtek :D. már nem emlékszem mi volt :S. -
#367 Bocs, ha félreértelmeztétek. Én nem azt akartam írni, hogy kettő időgép van, hanem azt, hogy Johnnak is eszébe juthatott építeni egyet mivel, ha nem küldi vissza az apját, neki lőttek. -
kriszwells #366 #361: Bakker engem akkor átvertek :D nem tudom akkor hol olvastam, pedíg bíztam benne, de legalább Bale van, őt felismertem a trailerbe.
Amúgy elképzelhető, amit mondasz, ja a Skynet lehet elég okos, nagy tudású.
De mint olvasom akkor az van amit te írtál Csaba #363...
Amúgy ha jól értlemeztem, akkor a 2 robotot egyszerre küldte vissza, csak más időbe, de akkor ezt csak a biztosság miatt, vagyis nem tudta, hogy az első úgy se fog sikerülni, ezért elküldte a 2.-at is a T-1000est, de akkor minek küldte volna persze az elsőt.
Amúgy a 3. rész, igen látványos, és hát John Connor szerepe meg a csajé utólag kicsit "puhány", de ezenkívül a sztoriilag mit rontottak el? Igaz , a skynet öntudatra ébredt, elkezdte a háborút a bombázással, innen John Connor lesz az emebri ellenállás vezetője (javíts ha nem) szóval innen simán mehetne a 4. nem? -
r4pt0r #365 Nahát pont ezt írtam, csak 1 kicsit rövidebben. XD
Ha jól értem akkor a 2 termit 1x küldte vissza az időben a SkyNet? Akkor lehet ha 1 időbe küldte volna mind2őt akkor még sikerült is volna az akció. :D -
Csaba #364 Cameron tök logikusan felépítette az egészet, és kínosan ügyelt arra, hogy a 2. rész ne keveredjen ellentmondásba az elsővel, minden a helyén volt. Természetesen az időparadoxon jelen volt, de hát ezt nem lehet az ilyen témájú filmeknél kivédeni, de ettől függetlenül minden tök logikus benne. Ez a két film etalon szerintem, soha nem fogja semmi felülmúlni őket. A 3. rész, bár látványos, de kb. ennyi, közepes.
a 4-től sem várok sokkal többet. Ha Cameron vinné végig az egészet, forgatókönyv, rendezés, akkor igen, de így... Azért kíváncsi vagyok rá, de nem hiszem, hogy az 1-2 nyomába érne...
-
Csaba #363 A Skynet látta, hogy vesztésre áll, mert az emberek John vezetésével kitartóbbak voltak, mint hitte. Akkor már hiába ölte volna meg 2029-ben, már totális vesztésre állt. Megépítette az időgépet (hogy mikor kezdte, mennyi ideig tartott, azt nem tudom), mert úgy gondolta, hogy ez az egyetlen esélye. Közvetlenül a kikapcsolása előtt küldte vissza Arnoldot 84-be, és persze, hogy biztosra menjen, az új csodafegyverét 94-be, a T-1000-est. Ennyire volt ideje, nem sokkal később megtalálták őt az emberek az időgéppel együtt, és kiiktatták. Vége lett a háborúnak, győztek az emberek. Elkezdték elemezni az időgépet, és kiderült, hogy egy Terminator visszament 84-be, majd később az is, hogy visszament a T-1000-es is. Ők is visszaküldték Reese-t és egy átprogramozott Arnoldot, majd felrobbantották az egészet. Így volt az eredeti Cameron féle verzióban, persze azóta bekavartak a 3-mal, meg egy rakat könyvvel, de az eredeti így volt. Kíváncsi leszek, milyen lesz a 4.
Az pedig, hogy több időgép volt, az embereknek is volt, az hülyeség. Skynetnek is csak a végefelé sikerült elkészítenie, ez lehet a magyarázat, hogy miért nem kezdtek el tömegesen visszaküldözgetni harcosokat a múltba. Az emberek meg felrobbantották az egészet, nehogy tovább bolygassák az időt, a Skynetnek meg nem volt már ideje többre. -
r4pt0r #362 Úgy tudom az időgépet a SkyNet építette mint utolsó esély az emberiség legyőzésére. Aztán elfoglalták az emberek a gépet és visszaküldtek ők is valakit. Valami ilyesmire emlékszem. -
#361 Tényleg nem kötözködés: Christopher Nolan és Christian Bale. A filmet nem Nolan rendezi, így nem tudom miért bízol benne :)
Nem olvastam Terminátor könyveket, de nekem úgy tűnne logikusnak, hogyha a SkyNet építené (lévén kurva sok információja van, gyorsan számol és elegendő mennyiségű nyersanyag is a rendelkezésére áll). Bár az is igaz, hogy John-nak a fejében van a dolog, hogy vissza kell küldeni az apját, különben neki lőttek, így építetthet is valami tudóscsoporttal. A SkyNet elszabadulása előtt biztos nem volt időgép. Várom azokat, akik esetleg tudják konkrétan :) -
kriszwells #360 Hi!
Én is nagyon várom, remélem jó lesz a film! Én a mostani Batman film alapján Christian Nolan és Chr. Bale-ben bízom, Bale-t és filmjeit meg szeretem. És azért jó lenne valami folytatás(befejezés) az első három résznek ha már elkezdték. Még nem volastam vissza minden hsz-t, de én úgy tudom hogy még 3 rész elvileg lesz. Az időgépet azt lehet tudni melyik évben építették meg? A Skynet elszabadulása után vagy előtt? (bár a 3. részben már elszabadul de időgépről még szó sincs)
Szóval elszabadul és megépítik hoyg valaki visszaküldjön valamiért valakit:) (nem röhögni, jól érteni) vagy már meg van előtte is, és csak jól jön hogy ha már elszabadult akkor valaki..... ??? :)
Hi! -
r4pt0r #359 Majdnem hasonló ahogy kinéz, de a T600 nagyobb ha jól tudom. -
saw123 #358 ez miért is t-600-as? én 800asnak nézem -
#357 -
#356 T-600-asnak milyen lábujjai vannak... :D -
-
SucreT100 #354 Nem tudom, ki nézi a sorozatot, de az nagyon nagy, amikor John találkozik az apjával, aki még csak 8 éves :D -
#353 a terminator 2 fojtatását olvastam...illetve elsö 100oldalt....a könyvben, a hivatalos könyv beli fojtatás szerint...idézek amennyire lehet....
egyik cyberdines faszi mondja hogy hiába minden mostmár dyson nélkül is megcsinálják amit akarnak....szal termi 3 ide oda a skynet mindenképp elkészül:) -
#352 Azért élhetett, mert Kyle már megcsöcsörészte Sarah-t :) tudom, hogy bonyolult, de ahogy belép a képbe egy időgép, akkor ott már minden borul. SkyNet azért küld vissza Terminátort, hogy megölje Sarah-t, Connor azért küldi vissza Kyle-t, hogy mentse meg az anyját. SkyNet azért küld vissza Terminátor másik fajtát, hogy kicsinálja John-t. John azért küldi vissza Terminátor előző fajtáját, hogy megvédje a jövőbeli bőrét. Valószínűleg azért történt meg az időgépes dolog, mert John megszületett és megnyerte a háborút (sanszos, hogy nem Kyle volt az apja, bár a lényeg, úgyis Sarah). Ezt a SkyNet nem akarta. És így kezdődött. Szerintem :) -
SucreT100 #351 Kösz a választ! ;)
A SkyNet-et illetően képbe kerültem, de ez az időparadoxonos dolog még mindíg nem stimmel.
John visszaküldte Kyle-t 1984-be, aminek eredményeként végülis ő (John) megszületett. De amíg nem külde vissza Kyle-t, hogy élhetett? Hiszen valahogy megszületett John azelőtt, hogy visszaküldte volna az apját. -
#350 Pontosan azért létezik SkyNet előd, mert elég sokáig a "tudósok"-nál volt az első terminátor karja és benne a chip, addig jócskán tudták tanulmányozni, meg hasonlók. A SkyNet ráadásul egy védelmi rendszernek készült tudtommal, így mindenképpen elkészült volna, hiszen szüksége volt rá az amerikaiaknak.
Miért nem született meg? Hiszen pont ez a lényeg, hogy akkor tűnt volna el a jövőből, ha nem küldi vissza a saját apját a múltba, hiszen akkor nincs ki megtermékenyítse (de szépen mondtam) Sarah-t. Természetes, hogy John idősebb, mint Kyle, mivel előbb születetett, bármilyen furcsán is hangzik. Időparadoxonok, pedig mindig fennállnak, ha időutazásról beszélünk, ami szerintem lehetetlen. Ha elméletben beszélünk időutazásról, ott egyszerűen szükség szerű, hogy az okozat, megelőzze az okot. De ebben az esetben, új ok és okozat születik. Ha mondjuk meg akarnák ölni Hitlert, akkor az ok az, hogy mit tett Hitler, ennek okozata, hogy semmissé kellenne tenni. Ekkor már az lesz az ok, hogy Hitler egy szörnyű ember és okozat lesz, a meggyilkolása. -
SucreT100 #349 Csak azt nem értem, hogy ha a 2. rész végén beledobták az olvadó fémbe az első terminátor karját, chipjét és a második terminátort, amik alapján megépült a SkyNet, hogyan lehet az, hogy a 3. részben mégis létezik egy SkyNet előd, ahonnan elszabadulnak a gépek? Az a SkyNet előd mi alapján jött létre, ha a kar és a chip elpusztult?
A másik:
A gépek uralta jövőben hogyan küldhette vissza John Kyle-t (az apját), amikor elvileg még meg sem született. A filmben John Connor választja ki az önként jelentkezők közül Reese őrmestert és küldi vissza 1984-be. Itt egyfajta időparadoxonnal állunk szemben, hiszen ekkor John idősebb, mint saját apja. Hogyan született meg, ha csak kb 40 évvel később küldi vissza apját a múltba? Az okozat megelőzi az okot! -
SucreT100 #348 sdfs -
zoltang #347 HD 1080p mov !!!
terminatorsalvation-tlr2_1080p.mov/terminatorsalvation-tlr1_1080p.mov -
#346 Trailer_2 -
Seten #345
Okés, értem. Szóval a lényeg az, hogy ennek a témának kevés/rövid lenne egyetlen film. :)
-
#344 egyel több egy került bele a szövegbe és mivel itt nincs utólagos szerkesztés ...