Terminator Salvation

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egyébként a 3. részrõl készült könyv pont ilyen hülyeségeket ír, hogy két idõgép volt, még szerencse, hogy a filmben kihagyták a jövõben játszódó részeket (csak 1-2 perces az a rész), mert az viszont totálisan ellentmond a Cameron által kitalált storynak...

Nem olvastad a Terminator 1-2 könyveket? Abban mindent megmagyaráz, részletesen leír mindent. Eredetileg a Terminator 2 is a jövõben kezdõdött volna, egy 20 perces kezdõjelenettel, ahol mindezt megcsinálják: A végsõ csatát, a Skynet kiktatását, az idõgép megtalálását, meg a visszaküldéseket az idõben, csak akkor rohadt hosszú lett volna a film (akkoriban valamiért nem volt divat a 3 órás film), és Cameron elvetette az ötletet, és rögtön rátért a jelenre, így csak olyan 3-4 perces lett a nyitó jövõben játszódó jelenet, de a könyvben rohadtjól leírja, ami elméletileg a forgatókönyv alapján készült.

A Skynet biztosra ment, ezért küldött vissza kettõt is, bár annak is lehet magyarázata, hogy miért nem 84-be küldte vissza mindkettõt. Szerintem, ha a történetet nézzük, akkor ez lehet: Nem gondolta, hogy az emberek is vissza fognak küldeni valakit, tehát 84-ben Sarah Connor, mint kis csenevész 19 éves hölgyike, nem fog gondot okozni egy Terminatornak, abban meg végképp biztos volt, hogy a T1000-est nem lehet kiiktatni.
A másik magyarázat egyszerûbb: 84-ben nem tudta Cameron, hogy lesz-e második rész. Ugye Reese úgy magyarázza a rendõrségi kihallgatáson, hogy visszaküldték õket az idõben, és "senki más nem jut át! Csak õ van itt, és én". Akkor még szó sem volt T1000-rõl, meg 2. részrõl. Azt, hogy mégegy Terminator ment vissza, csak a 2. részbe írták bele.

A T3 az oké, de a sorozatot gyorsan verd ki a fejedbõl, már az elején megmondták hogy nem fog kapcsolódni a filmekhez.

Jó, hogy ezt leírtad, legalább képbe kerültem számos dolog felöl. A 3. rész sem mond ellent az 1-2-nek, hiszen ennyi erõvel, 2029-ben a SkyNet a 2 T101-en és a T1000-en kívül visszaküldhette még a TX-et is, így máris illeszkedik a 3. rész, bár most itt van a 2. és 3. rész között játszódó sorozat, ahol megintcsak feltûnik 2 új robot, úgyhogy nem hiszem, hogy a SkyNet csak a filmbõl megismerteket küldte visza...
Legend Killer
volt vmelyik könyvben olyan is, hogy egy gépet és1csajt a gép megállításra a lovag korba küldtek 😄. már nem emlékszem mi volt :S.

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

EnZsolt
Bocs, ha félreértelmeztétek. Én nem azt akartam írni, hogy kettõ idõgép van, hanem azt, hogy Johnnak is eszébe juthatott építeni egyet mivel, ha nem küldi vissza az apját, neki lõttek.

I wanna go some place,where people die when they are sick,and don\'t sit in the yard eating cowboy toast,when they have been shot through the head. TF2: nyulbela MW2: d[-.-]b SiKtune

#361: Bakker engem akkor átvertek 😄 nem tudom akkor hol olvastam, pedíg bíztam benne, de legalább Bale van, õt felismertem a trailerbe.
Amúgy elképzelhetõ, amit mondasz, ja a Skynet lehet elég okos, nagy tudású.
De mint olvasom akkor az van amit te írtál Csaba #363...
Amúgy ha jól értlemeztem, akkor a 2 robotot egyszerre küldte vissza, csak más idõbe, de akkor ezt csak a biztosság miatt, vagyis nem tudta, hogy az elsõ úgy se fog sikerülni, ezért elküldte a 2.-at is a T-1000est, de akkor minek küldte volna persze az elsõt.
Amúgy a 3. rész, igen látványos, és hát John Connor szerepe meg a csajé utólag kicsit "puhány", de ezenkívül a sztoriilag mit rontottak el? Igaz , a skynet öntudatra ébredt, elkezdte a háborút a bombázással, innen John Connor lesz az emebri ellenállás vezetõje (javíts ha nem) szóval innen simán mehetne a 4. nem?
Nahát pont ezt írtam, csak 1 kicsit rövidebben. XD

Ha jól értem akkor a 2 termit 1x küldte vissza az idõben a SkyNet? Akkor lehet ha 1 idõbe küldte volna mind2õt akkor még sikerült is volna az akció. 😄

Cameron tök logikusan felépítette az egészet, és kínosan ügyelt arra, hogy a 2. rész ne keveredjen ellentmondásba az elsõvel, minden a helyén volt. Természetesen az idõparadoxon jelen volt, de hát ezt nem lehet az ilyen témájú filmeknél kivédeni, de ettõl függetlenül minden tök logikus benne. Ez a két film etalon szerintem, soha nem fogja semmi felülmúlni õket. A 3. rész, bár látványos, de kb. ennyi, közepes.
a 4-tõl sem várok sokkal többet. Ha Cameron vinné végig az egészet, forgatókönyv, rendezés, akkor igen, de így... Azért kíváncsi vagyok rá, de nem hiszem, hogy az 1-2 nyomába érne...

A Skynet látta, hogy vesztésre áll, mert az emberek John vezetésével kitartóbbak voltak, mint hitte. Akkor már hiába ölte volna meg 2029-ben, már totális vesztésre állt. Megépítette az idõgépet (hogy mikor kezdte, mennyi ideig tartott, azt nem tudom), mert úgy gondolta, hogy ez az egyetlen esélye. Közvetlenül a kikapcsolása elõtt küldte vissza Arnoldot 84-be, és persze, hogy biztosra menjen, az új csodafegyverét 94-be, a T-1000-est. Ennyire volt ideje, nem sokkal késõbb megtalálták õt az emberek az idõgéppel együtt, és kiiktatták. Vége lett a háborúnak, gyõztek az emberek. Elkezdték elemezni az idõgépet, és kiderült, hogy egy Terminator visszament 84-be, majd késõbb az is, hogy visszament a T-1000-es is. Õk is visszaküldték Reese-t és egy átprogramozott Arnoldot, majd felrobbantották az egészet. Így volt az eredeti Cameron féle verzióban, persze azóta bekavartak a 3-mal, meg egy rakat könyvvel, de az eredeti így volt. Kíváncsi leszek, milyen lesz a 4.

Az pedig, hogy több idõgép volt, az embereknek is volt, az hülyeség. Skynetnek is csak a végefelé sikerült elkészítenie, ez lehet a magyarázat, hogy miért nem kezdtek el tömegesen visszaküldözgetni harcosokat a múltba. Az emberek meg felrobbantották az egészet, nehogy tovább bolygassák az idõt, a Skynetnek meg nem volt már ideje többre.

Úgy tudom az idõgépet a SkyNet építette mint utolsó esély az emberiség legyõzésére. Aztán elfoglalták az emberek a gépet és visszaküldtek õk is valakit. Valami ilyesmire emlékszem.

EnZsolt
Tényleg nem kötözködés: Christopher Nolan és Christian Bale. A filmet nem Nolan rendezi, így nem tudom miért bízol benne 😊

Nem olvastam Terminátor könyveket, de nekem úgy tûnne logikusnak, hogyha a SkyNet építené (lévén kurva sok információja van, gyorsan számol és elegendõ mennyiségû nyersanyag is a rendelkezésére áll). Bár az is igaz, hogy John-nak a fejében van a dolog, hogy vissza kell küldeni az apját, különben neki lõttek, így építetthet is valami tudóscsoporttal. A SkyNet elszabadulása elõtt biztos nem volt idõgép. Várom azokat, akik esetleg tudják konkrétan 😊

I wanna go some place,where people die when they are sick,and don\'t sit in the yard eating cowboy toast,when they have been shot through the head. TF2: nyulbela MW2: d[-.-]b SiKtune

Hi!
Én is nagyon várom, remélem jó lesz a film! Én a mostani Batman film alapján Christian Nolan és Chr. Bale-ben bízom, Bale-t és filmjeit meg szeretem. És azért jó lenne valami folytatás(befejezés) az elsõ három résznek ha már elkezdték. Még nem volastam vissza minden hsz-t, de én úgy tudom hogy még 3 rész elvileg lesz. Az idõgépet azt lehet tudni melyik évben építették meg? A Skynet elszabadulása után vagy elõtt? (bár a 3. részben már elszabadul de idõgéprõl még szó sincs)
Szóval elszabadul és megépítik hoyg valaki visszaküldjön valamiért valakit😊 (nem röhögni, jól érteni) vagy már meg van elõtte is, és csak jól jön hogy ha már elszabadult akkor valaki..... ??? 😊
Hi!
Majdnem hasonló ahogy kinéz, de a T600 nagyobb ha jól tudom.

ez miért is t-600-as? én 800asnak nézem
bertino
<#idiota>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

zaki
T-600-asnak milyen lábujjai vannak... 😄

bertino

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Nem tudom, ki nézi a sorozatot, de az nagyon nagy, amikor John találkozik az apjával, aki még csak 8 éves 😄
kill3r21
a terminator 2 fojtatását olvastam...illetve elsö 100oldalt....a könyvben, a hivatalos könyv beli fojtatás szerint...idézek amennyire lehet....
egyik cyberdines faszi mondja hogy hiába minden mostmár dyson nélkül is megcsinálják amit akarnak....szal termi 3 ide oda a skynet mindenképp elkészül😊
EnZsolt
Azért élhetett, mert Kyle már megcsöcsörészte Sarah-t 😊 tudom, hogy bonyolult, de ahogy belép a képbe egy idõgép, akkor ott már minden borul. SkyNet azért küld vissza Terminátort, hogy megölje Sarah-t, Connor azért küldi vissza Kyle-t, hogy mentse meg az anyját. SkyNet azért küld vissza Terminátor másik fajtát, hogy kicsinálja John-t. John azért küldi vissza Terminátor elõzõ fajtáját, hogy megvédje a jövõbeli bõrét. Valószínûleg azért történt meg az idõgépes dolog, mert John megszületett és megnyerte a háborút (sanszos, hogy nem Kyle volt az apja, bár a lényeg, úgyis Sarah). Ezt a SkyNet nem akarta. És így kezdõdött. Szerintem 😊

Kösz a választ! 😉
A SkyNet-et illetõen képbe kerültem, de ez az idõparadoxonos dolog még mindíg nem stimmel.

John visszaküldte Kyle-t 1984-be, aminek eredményeként végülis õ (John) megszületett. De amíg nem külde vissza Kyle-t, hogy élhetett? Hiszen valahogy megszületett John azelõtt, hogy visszaküldte volna az apját.
EnZsolt
Pontosan azért létezik SkyNet elõd, mert elég sokáig a "tudósok"-nál volt az elsõ terminátor karja és benne a chip, addig jócskán tudták tanulmányozni, meg hasonlók. A SkyNet ráadásul egy védelmi rendszernek készült tudtommal, így mindenképpen elkészült volna, hiszen szüksége volt rá az amerikaiaknak.

Miért nem született meg? Hiszen pont ez a lényeg, hogy akkor tûnt volna el a jövõbõl, ha nem küldi vissza a saját apját a múltba, hiszen akkor nincs ki megtermékenyítse (de szépen mondtam) Sarah-t. Természetes, hogy John idõsebb, mint Kyle, mivel elõbb születetett, bármilyen furcsán is hangzik. Idõparadoxonok, pedig mindig fennállnak, ha idõutazásról beszélünk, ami szerintem lehetetlen. Ha elméletben beszélünk idõutazásról, ott egyszerûen szükség szerû, hogy az okozat, megelõzze az okot. De ebben az esetben, új ok és okozat születik. Ha mondjuk meg akarnák ölni Hitlert, akkor az ok az, hogy mit tett Hitler, ennek okozata, hogy semmissé kellenne tenni. Ekkor már az lesz az ok, hogy Hitler egy szörnyû ember és okozat lesz, a meggyilkolása.

Csak azt nem értem, hogy ha a 2. rész végén beledobták az olvadó fémbe az elsõ terminátor karját, chipjét és a második terminátort, amik alapján megépült a SkyNet, hogyan lehet az, hogy a 3. részben mégis létezik egy SkyNet elõd, ahonnan elszabadulnak a gépek? Az a SkyNet elõd mi alapján jött létre, ha a kar és a chip elpusztult?

A másik:
A gépek uralta jövõben hogyan küldhette vissza John Kyle-t (az apját), amikor elvileg még meg sem született. A filmben John Connor választja ki az önként jelentkezõk közül Reese õrmestert és küldi vissza 1984-be. Itt egyfajta idõparadoxonnal állunk szemben, hiszen ekkor John idõsebb, mint saját apja. Hogyan született meg, ha csak kb 40 évvel késõbb küldi vissza apját a múltba? Az okozat megelõzi az okot!
sdfs
cassoneitaly

Un cavaliere non lasciá mai la sua signora...Del Piero il grande capitano! Gamertag: AwesomeCassone http://facebook.com/cassonesub

Okés, értem. Szóval a lényeg az, hogy ennek a témának kevés/rövid lenne egyetlen film. 😊

Shep
egyel több egy került bele a szövegbe és mivel itt nincs utólagos szerkesztés ...

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Seth
Akkor a múltból ,oké. Vagy egy friss memóriás terminátor XD

PSN ID.: Beegabor

A srác írta:
"egy csak egy sima akciófilm lenne a végén"

kill3r21
értem....hát kivi leszek 😊
Utánanézhettek a dolgoknak itt!http://forum.avpuniverzum.hu/viewtopic.php?f=2&t=29&start=2400
Ezene a fórumon kicsit visszamenve korábbra olvasgatthattok infókat!

A sorozatban a T-888 szintén a fémvázra vonatkozik vagyis fejlettebbek voltak mint Arnie! Csak a mozikban csak a 101 lett kihangsúlyozva azaz a kinézet! De a T1000-es se véletlenül T1000! Az Õ váza a folyékony fém!

Nem a jövõböl jött..

kill3r21
vágom persze....sorozatban meg t888asok vannak :d
Seth
Ez a Marcus most kicsoda? A jövõbõl jött?Akkor miért lepõdik meg a trailerben,mikor kérdi a srácot,hogy milyen dátumot írunk,majd utána "Mi történt itt?" és olyan aggodalmas fejet vág ?

PSN ID.: Beegabor

Vagyis Arnie anno T-800-as fémvázzal és T-101 -es kinézettel bírt! Ezért is hívják T-101-nek!

Ezek nem T101-esek! Ezek T-800-asok! A T-101 a szövettel és bõrrel rendelkezõ beépülõ terminátort jelenti! Amibõl a film végén elõfordulhat 1-2 mivel Marcus érkezése megkavarja a jövõt!😊

kill3r21
Én csak eggyet nem értek....elvileg honapokig azt beszéltük ,hogy nincs T-101 mivel a film 2018ban játszodik a T-101 es modelt meg joval késöbb fejleszti ki a skynet erre meg...ittvannak
Már száz éve lehet tudni hogy 3 részes lesz. 😄

Mellesleg tuti nem egy film lesz. Minimum egy trilógiát várok el ebbõl a poszt-apokaliptikus témában.

T-101 befigyel! Tuti az veszi el a földön fekvõ termitõl a fegyverét!😊

Majd meglátjuk!

azt azért tuti nem :-D
Shep
Elég optimista vagy 😊 (én azért fenntartásokkal kezelném a filmet, nem lepõdnék meg, ha egy csak egy sima akciófilm lenne a végén)

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Azt mondom odaérhet a Terminátor 2 szintjére!😊

Ütõs darab! Nagyon jó film lesz!😊 Már az elõzetesben van megannyi apró utalás! Fincsi<#eljen>