Terminator Salvation

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ki mondta neked hogy pg-13 lesz? Korábban így volt de ezt még nem döntötték el és nagyon valószínû hogy R-es besorolású lesz egyébként! Ugyhogy gratulálok!😊) Az meg már az eddigi videókból is látszik hogy messze jobb lesz mint a T3 és olyan hangulat várható mint az elsõ és második részben. Akkor írd meg a véleményed ha már láttad a filmet!

Nana egy pucér picsa sokkal durvább mint kibelezni valakit, legalábbis amerikában, ezt ne feled. 😄

na úgy nézz ki kezd borulni a bili nálam, McG nagyon pedzegeti, hogy a T4 pg-13 lesz és ezt úgy adja be, hogy lehet nem lesz benne az egyik csaj topless jelenete, hát mondom én ki a fa*zt érdekel a pucér picsa, itt nem errõl van szó. Elõzõ T-filmek R, ez meg a War-múvi és pg13, elmegy a picsába! Na mindegy jó popcorn-film lesz de semmivel sem több, és kérdezhetnétek mibõl gondolom ezt, mi köze van a "korosztálynak" egy film minõségéhez, semmi! De ez fogja megkülönböztetni Cameron zseniális részeit, a többi mocsoktól és a lényeg, gondolom Cameronnak az volt a célkitûzése, ok "R" legyen és jó ehhez megírom a forgatókönyvet, de elkészített egy scriptet, az mellett kiállt, nem engedett a látásmódjából, õ azt úgy képzelte, fontosnak tartotta és "megalkuvás" nélkül elkészítette. Ez meg majd egy gyerekeknek szóló háborús-film lesz!

A másik nagyon úgy néz ki ez a McG gyerek nagyon a más filmjeibõl "akar megélni", T4-gyel kapcsolatban minden 2. szava Dark knight+Cameron+ nagyon úgy néz ki, hogy Cameron nagyon nem ajánlott senkit McG-nek, semmi köze nem is nagyon beszélgetett vele+ez biztos nem is járt az Avatar forgatásán McG, szépen lehazudta.

Jó film lesz, de nem zseniális mint a T1-T2. Ahogy Spielberg (vagy G. Lucas mindegy valamelyik a 2 közül) nyilatkozta egyszer "...egy jó rendezõnek elõször jó forgatókönyvírónak kell lennie..." (itt arra gondolt, hogy magának írja a scriptet) és igaz is lsd. Cameron, Spielberg, M.Mann, Nolan stb. nem ilyen bérrendezõk mint McG és J. Mostow. Elé rakják csináld meg! Nem a saját "gyermekük", nem a saját megvalósítani kívánt "álmuk"! Na mindegy ennyi:-)

Jövõ héten elõzetes itt az elõ elõzetes:
http://www.youtube.com/watch?v=Bt1ZV1bOJGs

<#buck><#zavart2><#rolleyes><#lama><#wilting>
matrix666
Klassz, már lassan fél évesek a poszterek, de jók még mindig <#vigyor3>

zvaragabor
Én azt nem értem, hogy a várost miért úgy tervezték, hogy felülrõl úgy nézzen ki, mint egy terminator feje.<#idiota>

Chaos Anno Domini

Legend Killer
kemény

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

Prince23
rákattintottam egyre, az nem az volt 😄
(lustaság ftw)

Szolnokboy1
ugyanott, youtube tele van vele.

Az anti-winnie brigád elsőszámú képviselője.

Ennek hol az eredeti trailerje?

Szolnokboy1
UNRATED T4 trailer (HATALMAS!)

A végén a robot: "What the fuck is with you walking like dum-dum-dum in the background?"

"END of a career... BEGINS"

LOL 😄

Az anti-winnie brigád elsőszámú képviselője.

Legend Killer
nah fújj az a kép 😄. nem is nézem tovább 😄.

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

Legend Killer
mer micsinátt? :S

37 asszem, legalábbis egy oldalon mintha úgy írták volna 😄

😊) vajon hányszor hangzik el a fák? 😊

bertino
ez meg nagyon jóféle.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

bertino
szerintem megérthetõ a dolog.

Õt is meg lehet érteni. Amit mellette lehet felhozni, hogy ez a baki állítólag tényleg komolynak számít a filmvilágban, amúgy is szar napja volt, stb....

De azért 4 percen át ordítozni, az nem semmi. Az már bõven a hirtelen felindultság határán túl van.

Szerencsére engem minden színész, híresség magánélete hidegen hagy, és csak a vásznon produkált munkáját figyelem, és Bale biztos vagyok hogy jó lesz mint minidg. 😄

zaki
Hát, eléggé csalódtam most Bale-ben... :c

Ja, tényleg mondja is a szövegben, hogy a DP-rõl van szó.....hát, mindketten hülyék voltak szerintem.

Magoo
A DP, alias Director of Photography sétált bele....az azért mégis csak keményebb ügy, hidd el...de nem fogom menteni mert amit ott levágott az kicsit sok...

A Terminator 4 forgatásán egy operatõr belesétált a jelenet közepébe, és Christian Bale egy kicsit dühös lett........a hangfelvétel pedig kiszivárgott. Hatalmas 😄

Link
Remix 😄

bertino

bertino

bigfoot
köszi a linket!
igen jó hírek!

bigfoot
igen terminátor, de a sorozat a 2ik film után játszódik és egy különálló folytatás ami nem veszi figyelembe a következõ Terminátor részeket,míg a T4 a T3 után játszódik és nem veszi számba a sorozatot

ezért mondtam hogy ide csak a Terminátor film-el kapcsolatos dolgokat írjunk ,mert csak bekavarjuk a dolgokat,
semmi egyéb oka nem volt, oks?

Pedig az is Terminátor nem? De nyugi, nem fogok ide irogatni... :SSS
bigfoot
sztem a sorozatot nagyon nem kéne ide keverni!!!!
szerencsére semmi köze a T4hez!

van külön topicja oda lehet irogatni

Komkrétan arról nem találtam semmit, hogy hány idõgép létezett, de aki gondolja, az olvassa el, mert számos dolgot megmagyarázott (nekem)...

Idõvonal I.

Bár idõrendileg a 2. és a 3. rész között van a sorozat, azért figyelembe kell venni a rengeteg eltérést, ami miatt nem illik bele. A megoldás rém egyszerû: el kell vonatkoztatni az idõ-tõl, mert az idõutazások miatt ez nem lehetséges.

A megoldás: a sorozat csak idõrendileg van a 2. rész után, de valójában a 3. rész után játszódik.

Hogy miért? Lássuk a logikát:
1. A második (mozi) rész teóriája szerint a jövõ megváltoztatható.
2. A harmadik (mozi) részig John ide-oda ingázva ugyan, de békésen, terminátoroktól mentesen éli az életét. Megjelennek a Terminátorok, az egyik azért, hogy a SkyNet beindulhasson, a másik azért, hogy John megmeneküljön. Arnold-terminátor szerint nem megakadályozták az Ítélet Napját, hanem elodázták. Ha viszont úgy nézzük, a második részben elpusztított csip csak meggyorsította volna az eseményeket...
3. Ismét a harmadik (mozi) részben figyelmezteti a Terminátor, hogy a jövõben meg fog halni, és az okát is elmondja. Mert a jövõbeli felesége erre utasította.
4. Akkor most jöjjön a teória - azaz a feltételezett folytatás. Harmadik mozi után bekövetkezik a világvége. John számára hamarosan eljön az a pillanat, amikor megölné az a bizonyos Terminátor, de nem követi el a hibát. Így a végzete elodázódott. Tervet szõ az idõgép felhasználására.
5. Megszerzi Cameront, átprogramozza vagy átépíti (ismeretlen tipus jelzés Cromanthie-nál), teljesen mindegy. Feltételezem, hogy õ védte meg a szimpatikusnak tûnõ Terminátortól.
6. Visszaküld pár embert, hogy elpusztítsa a SkyNet-et megszületése elõtt, de gondolom, közben értesült arról, hogy a SkyNet is visszaküldött pár gépet, hogy biztosítsa a SkyNet terv megszületését. Rájött arra, hogy talán egyvalaki tudná ezt megoldani: tulajdon édesanyja.
7. Ezért visszaküld egy embert, hogy megépítse az idõgépet. És visszaküldi Cameront, hogy megkeresse rákbetegsége elõtt az édesanyját, és buzdítsa a SkyNet elpusztítására. Feltételezem, hogy az alapprogramja Cameronnak az, hogy védelmezze John-t. De az is lehet, hogy tudomására jutott Chromatie visszaküldése is, így másodlagos céllal küldte az iskolába.
8. És itt kapcsolódunk be a filmsorozatba...

Idõvonal II.

2005. 08. 11. 18:00 -> Az Ítélet Napja
2015 -> T-600 kifejlesztése
2017 -> T0K715 kifejlesztése
2020 -> T-800 kifejlesztése
2029 -> T-1000 kifejlesztése
-> Skynet visszaküldi az idõben az elkészült prototípus T-1000-ret 1995-be, és egy T800-101-et 1984-be.
-> Connor ezt egybõl megtudja, ezért kiszabadítja a fogságból (SCC 1x06) és visszaküldi az idõben Kyle Reese õrmestert (DN38416), és egy átprogramozott T800-101-et 1995-be.
-> Derek kiborul, mert nem találja a testvérét, beszél Connorral, aki visszaküldi Dereket, Timms-t, Sayles-t, és Sumner-t 1997-be. (SCC 1x06)
-> Ezután visszaküldi az átprogramozott T0K715-öt 1999-be.
2030 -> T-850 kifejlesztése
2032 -> T-X kifejlesztése
2035 -> T-888 kifejlesztése
-> Skynet hozzájut a listához, hogy kiket küldött vissza 2029-ben még Connor, és visszaküld az idõben 3 terminátort:
T888-102: 1997-be, feladata a 4 ellenállót elpusztítani
T888-103: 1999-be, feladata megsemmisíteni John Connort.
T888-105: alternatív 2007-be, a Coltan anyagot megvédeni.
-> kinyírja Connort T850-101-essel

Repüljünk egy kicsit mi is:
1984 -> a T800-101 kudarcot vall, megfogan John
1985 -> megszületik John
1995 -> a T-1000 kudarcot vall, a T800-101 "legyõzi"
1997 -> megérkezik a 4 ellenálló
1999 -> megérkezik a T0K715, és a T888-103.
-> A T0K715 javasolja, hogy utazzanak az idõben, mert az adatbázisa alapján 2011. 04. 11.-én lesz az Ítélet Napja. Egy alternatív 2007-ben kötnek ki. (hogy miért alternatív arról lejjebb). A T888-103 egy véletlen folytán átjön az idõben velük együtt. Innentõl lásd SCC
-> Derekék utánuk utaznak, ezáltal a T888-102 is.
2000 -> Az olvasztóban sajnos nem semmisült meg az 1995-ös T800-101 chipje, a Cyber Research System megtalálja, és elkezdik fejleszteni a Skynetet. Itt változik meg az egész. Ugyanis ha nem találják meg, akkor az alternatív lett volna a tényleges, így viszont 2003-ra jött elõre az Ítélet Napja.
2005 -> Megérkezik a T-X, és a T850-101, létrejön az Ítélet Napja. Elérkeztem az elejéhez.
azért a sorozatot sztem nem kell belekeverni mert talán McG le is nyilatkozta, hogy ahhoz semmi köze nem lesz+még az eredeti terminátor filmekhez képest is változtattak (szóval azokat se vegyétek szentírásnak) mert ez olyan lesz mintha másik idõsíkban játszódna, hisz Connorék fiatalon+az anyja változtattak a jövõn! A trailerben mondja is Bale/Connor, hogy ez nem az az jövõ amirõl az anyja mesélt neki!
Mivel nem néztem meg sok részt ezért lehet hülyeséget beszélek. A sorozat valóban épít a Terminator univerzumra, ámde mivel ez egy sorozat nem ragaszkodnak az ottani dolgokhoz. Szóval ha a történet úgy kívánja behoznak még pár idõgépet. Mert lehet az elején még megpróbálják követni az eseményeket de ha nem terveznek nagyon elõre gyorsan leszaladnak róla.

A wikipédia szerint:

A "The Sarah Connor Chronicles" elénk tárja, hogy mi történik azután, hogy Sarah Connor felhagy a meneküléssel, és támadásba lendül az egyre csak fejlõdõ technológiájú ellenség, SkyNet ellen, aminek célja, hogy elpusztítsa õt, fiát és majdan az egész világot. Sarah fia, a 15 éves John Connor tudja, hogy a jövõben talán õ lesz az emberiség megmentõje, de még nem áll rá készen, hogy a vállára vegye a sorsával járó felelõsséget. Új középiskolájában John figyelmét felkelti a titokzatos Cameron. Hamar kiderül, hogy a lány késõbb nem csak a bizalmasa lesz, hanem Sarah és John rettenthetetlen védelmezõjévé válik. Nem csak a jövõbõl leselkedik rájuk veszély, mivel egy intelligens és kemény FBI ügynök, James Ellison is a nyomukban van, hogy felelõsségre vonja õket a Cyberdyne Systems felrobbantásáért. Késõbb azonban az ügynök erõs szövetségesükké válik. A Terminátor franchise új tagja Sarah Connor és tinédzser fia, John Connor alakja köré összpontosul. A sorozat bemutatja, hogy mi történik a Terminátor 2-ben látottak után, amikor a Cyberdyne Systems székhelyének felrobbantását követõen Sarah és fia már a hatóságok elõl is menekülni kényszerülnek, ugyanakkor nem adták fel tervüket, hogy megsemmisítsék az emberiséget fenyegetõ SkyNet-et. „A világ súlya nehezedik a vállaira, és közben fel kell nevelnie a fiát, aki egyszer az emberiség felszabadítója lehet.” – nyilatkozta James Middleton producer. Mario Kassar és Andy Vajna producerek korábban a Terminátor 4. részét készítették elõ, majd a Terminátor univerzum jogait eladták a Halcyon Company-nek, ahol a film bemutatóját 2009-re tervezik. Az még nem bizonyos, hogy a "The Sarah Connor Chronicles" szereplõit felkérik-e, hogy az új filmben is a szerepeiknek megfelelõ figurákat alakítsák. Azt azonban Andy Vajna és James Middleton elmondták, hogy a sorozatnak lesznek kapcsolódási pontjai a producerek által elképzelt jövõbeli, új filmtrilógiával.

... ezért nem értem, hogy miért írtad, hogy a sorozat teljesen elszigetelt a filmektõl...
Az idõgép(ek)rõl még nem találtam, de keresek, háthat találok.
Szerintem nem rossz sorozat, de ha "csak" a terminátor univerzumban játszódik, akkor semmi értelme nincs, hogy Sarah és John a fõszereplõk. Ennyi erõvel lehetnének teljesen új fõszereplõk és teljesen új sztorik, csak a gépek lennének ugyanazok. De azt biztosan tudom, hogy a sorozat a 2. és a 3. közt játszódik, rengeteg helyen kihangsúlyozták, tehát valami köze csak kell hogy legyen a filmekhez, ha a filmeknek nincs is közük a sorozathoz. Az 1. évad 2. részében Sarah-ék felkeresik a néger fickó családját (ciki de nem ugrik be a neve), aki a 2. részben halt meg a robbanásban és aki létre hozta volna a SkyNet-et. Lehet, hogy csak egy idõgép létezett, de akkor rengeteg dolog bonyolultá válik. A sorozatban (mert tovább néztem) már az ellenállás katonái is visszautaznak és még ki tudja mik. Ha 1 idõgépet meg tudtak építeni, akkor többet is. Tudom, hogy a film szerint nem, de ha ezt nézzük, akkor logikus, mert Cameron nem tudta, hogy több részes lesz a filmje, sõt, hogy sorozat készül belõle, úgyhogy szerintem a sorozat készítéséhez is az õ engedélye kellett, így gondolom beleolvasott a scriptbe és nem vetette el a "nem csak 1 idõgép létezik" elvet. Aztán lehet, hogy a T4-be majd nagyokat nézünk, de én egyelõre úgy nézem a sorozatot, hogy köze van a filmhez...
Legend Killer
😄... nem néztem meg mindet még, de nekem bejön a sorozat.

De megint kevered a dolgokat, amit látsz a sorozatban az egy másik terminator univerzum. Ne akard össze keverni, ha a sorozatban létezik 1 2. idõgép, legyen de az nem lesz a filmekben. Szóval ha nézed a sorozatot (én nem, szerintem borzasztóan szar) akkor felejtsd el hogy láttad a filmeket, és kezeld úgy mint 1 sorozat. 😄

Oké, így már értem. A sorozat kapcsán is csak azt nem értem, hogy ha a filmekbõl megismert gépek visszaküldése után elpusztították az idõgépet, akkor a sorozatban honnan jönnek az új robotok? Nem hiszem, hogy csak 1 idõgép létezett a jövõben. Erre a sorozat 1. része rá is cáfol: Az emberek a jövõbõl visszaküldtek egy embert vagy gépet (itt most lényegtelen), még az 1990-es évek környékére, ahol sok idõbe telt, míg összegyûjtötte az alkatrészeket és a jövõbeli ismeretei alapján épített egy idõgépet (tehát már nem lehet csak egy) a múltban (1990-es évek), valamint jövõbeli fegyvereket és egy hatalmas széf szerûségbe zárta. 1999-ben John, Sarah és Cameron (a védelmezõ gép) megtalálta az idõgépet és elõrement az idõben, de kiderült, hogy az az idõgép kétirányõ utazásra is alkalmas, tehát nem csak oda lehet utazni vele, hanem oda-vissza. Alapvetõen egy jó sorozat, jó ötletekkel és illeszkedik a filmekhez, persze van benne jónéhány ellentmondtás, de azt a filmekben is találhatunk... (lásd: T1, T2)
Lehet rosszul fogalmaztam, a sorozat kapcsolódik a filmekhez, de a filmek nem kapcsolódnak a sorozathoz.

Nem, a könyveket még nem olvastam, mert annyira nem vágom a Terminátort, mint pl. a Star Wars-t vagy a Prison Break-et, de próbálok minden felöl képbe kerülni. Ezért nézzétek el nekem, ha esetleg alap kérdéseket teszek fel, de hát valahonnan meg kell tudnom...
Azt hogy érted, hogy a sorozat nem kapcsolódik a filmekhez? A 2. és 3. rész között játszódik, amikor John 16 éves...
Legend Killer
magyarok? nem semmi.

Az a könyv eszméletlenül jól sikerült, ráadásul magyarok írták, Mark F. Wilson álnéven!!!
A történet szerint létezett egy kísérleti egyed, akit elsõ próbálkozásra küldött vissza a Skynet, de hiba csúszott, és 1100-as évekbe ment vissza. De annyira izgalmas és fordulatos, hogy szinte nem lehet letenni!!!
Na, abból lehetne egy jó kis filmet összehozni, középkori hangulat, Terminator feeling!!!
Errõl van szó