1224
-
spike0007 #703 Bale legalább 20-30 millát is zsebrerakhatott vagy többet szóval szolnokboy1-el kell egyetértsek. Arnie is zsebre rakott egy rakat pénzt a 3-ik résznél. A két film költségvetése hajszálra megegyezik. -
sandor8206 #702 persze idióta -
spike0007 #701 Ostobaságokat beszél de ne foglalkozzatok vele. -
#700 a költségvetés vitához annyit, hogy természetes és tényként kezelendő, hogy a nevek teszik ki a büdzsé 60-70%-át. Bale mininum 30-40 millát zsebrevágott, plusz a többiek együttvéve még 100-at. A trükkök önmagukban nem drágák, persze ez amerika, ott kurva drága, de ha megnézzük az orosz Éjszakai őrséget, ami lehet (sőt, biztos), hogy egy szar film, de hállivúdi szintű CGI volt alatta és kijött 1 millából. egy hállivúdi filmnél sem az animátorokat kell megfizetni, hanem a "hállivúdi" jelzőt. -
sandor8206 #699 sztem te nem tudod mennyibe kerül egy sima karakterszínész gázsija, mert a film csak velük van tele (Balen kívül) -
#698 "pár száz ezerből megvoltak fejenként."
tudjad már, milyen ostobaságokat beszélsz! -
sandor8206 #697 ne kövezetek meg haverom véleménye :-) csak beszúrom ide is amit egy SG cikkhez írtam
Ez az McG mit nyilatkozgat már össze vissza, kit érdekel mi lett volna ha ez meg az meg stb. inkább csinált volna egy normális filmet, ami nem bukik meg anyagilag + kritikailag + a rajongókat se osztaná meg ennyire. A hülye. Egy haverom mondta, aki látta amcsiban a filmet, hogy nem csak az a baj, hogy gyakorlatilag nincs sztorija a filmnek, karakterek nulla, de még látvány terén is gyenge a film. A látványosabb jeleneteket (amiben nagy monstrumokkal harcolnak, HK, Harvesterrel) szinte az összeset lelőtték az előzetesekben, nem akartam elhinni neki. Azt mondta hidd el a film közepén van egy kb. 5-10 perces látványosabb jelenet, amiből sokat lelőttek már előzetesben kb. ennyi a több mint 2 órás filmből. Azt ne nevezzük látványnak, hogy pár kiborg itt ott szerepel benne (kb. olyan szinten mint a első Terminátor filmben, csak itt jobb a technika, néha üldöz valakit aztán egy kis bunyó de semmi extra), a zene s*ar, a vége még s*arabb. Egy pozitívumot említett Worthingtont.
Szóval ok, hogy filmnek nem jó. De (haverom szerint) látványfilmnek se húúúú de jó. A Transformers ELSŐ része simán kenterbe veri, nem hogy majd a mostani 2. rész, a két film látványilag egymáshoz képest olyan "...mint egy Porsche a Suzukihoz képest.."
Szóval én nem ezt várom, vártam egy jövőbeli Terminátor filmtől, hogy tele legyen Van Damme film szintű akcióval (motoros üldözés+kézi tusák+lövöldözés, 1-1 elleni küzdelemmel), hanem az előző részek által felvázolt apokalipszis HÁBORÚT!
De ok legyen ilyen, de legalább egy normális sztori raktak volna a film alá.
Na kimérgelődtem magam :-) Remélem azért csak a haverom hülye, a remény hal meg utoljára :-D de hogy még látványfilmet se várjak egy 200 M $ filmtől (ezt úgy értsétek, hogy a közeljövőben mutatott kb. 200 M$ filmekhez képest a látvány egy 0) -
#696 Itt Cassone. Ha ezt olvassátok, akkor van még kitartás...Már nem sokat kell várni és remélhetően érkezik egy jó angol Sub. Mert ami most kint van az nem az, amiről anyám beszélt nekem.
Ha érkezik (a jövőből (?) ) egy használható angol forrás, akkor azonnal csinálom -
#695 Fogadjunk, a moziban a te fordításoddal fog menni az angol szinkronos. -
#694 Na, elkészült egy valamiféle összedobott angol sub...
Ma este elkezdem fordítani, meglátom mennyire lesz segítségemre, holnapra megpróbálok elkészülni a magyar felirattal...
Kitartás emberek. -
#693 jah gamestar lenyult kritika :) -
spike0007 #692 http://videodrome.freeblog.hu/archives/2009/05/26/Terminator_-_Megvaltas_2009/#
Egy magyar kritika! Pozitív! -
#691 na igen, ezzel én is így vagyok :D
De fordítva is igaz, sztárolnak egy filmet, nálam viszont éppen elmegy kategória -
#690 ember, ha szarul keresnek vele, nem lesz 4-5. rész. Ennyi -
#689 kritikékra nem kell adni, soxor lehuznak egy filmet , aztán nekem emg bejön mintt az állat :) -
sandor8206 #688 de aggódsz, hogy mi aggódunk, hogy mennyit fog keresni -
#687 De nagyon aggódtok,hogy mennyit keresnek vele -
sandor8206 #686 2. hétre 17-20 milkót jósolnak. -
sandor8206 #685 niemand, mondjál már egy filmet tőle. -
spike0007 #684 Wothington James Cameron Avatarjának is főszereplője nem nevezném niemandnak már!:) -
sandor8206 #683 azért meglepődnék ha 4 kaptak összesen annyit mint Arnie, Bale ,max. 4-5 milkót, de lehet még az is sok a többiek meg aprópénzt, Worhtingon egy niemand, Howard+Carter meg sima karakterszínészek pár száz ezerből megvoltak fejenként. -
spike0007 #682 Addig meg remélem magára talál a film és szépen gyűjtögeti tovább a lóvét amcsiban. -
spike0007 #681 Itt meg Cristian Bale, Bryce Dallas Howard Sam Worthington Helena Bonham Carter, akik picit fejtek valszeg meg CG Arnie-ra is ment lóvé plussz a látvány makulátlan lesz sztem. Sztem a film is jó csak a régi rajongók nehezen alkalmazkodnak ahhoz hogy nem a Cameron által lefektetett vonalon haladnak. A másik meg hogy sokan azt hiszik Arnold nélkül nem létezik terminátor ami baromság. A T1 története jó volt, a második rész föleg látvány terén nyújtott maradandót, sok újat nem raktak hozzá történet terén, ám nagyon jól meg van csinálva az egész film. Mindmáig ikonikus és óriási. A 3-ik rész már szinte önmaga paródiája volt, nem volt az igazi de Arnie miatt a kritikusok és a nézők is elfogadták. Szóval itt az újitással hogy más a jövő kissé és Arnie hiányával lehet magyarázni a kritikusok és bizonyos nézői csoport fanyalgását. Bár a többségnek bejön a film és vannak köztük hardcore fanok is. Az hogy mire lesz képes a film bevétel terén pár hónap múlva derül ki hiszen amerikán kívüli vetítések kissé összevissza vannak. Amerikában már kifut a film mire európában meg a világ többi részén elkezdik vetíteni. Ezt világpremierre kellett volna tenni ezt a filmet ez is egy probléma, meg ugye hogy a filmből kivágtak 30 percet ami dvd-n rajta lesz ami nyilván valamennyit levon a filmből.De továbbra is állítom messze jobb lesz mint a 3-ik rész. Várom a mozit,a dvd vátozatra meg nagyon kiváncsi leszek sztem abban a változatban még jobb lesz a film. -
sandor8206 #680 valószínű azért belejátszott (persze nem sokat max 10-15 milkót, amivel szintúgy édes kevés lenne), családi filmek azért mennek, de a 2. heti csökkenésről nem fog tehetni (ha lesz, sztem lesz), ha nagy lesz=nézők nem szeretik.
Kíváncsi vagyok a filmre olyan szempontból, hogy sok fórumon elhangzik "..Hogy mire ment el 200 M$ ?...". Szóval kíváncsi vagyok, hogy legalább a látvány ok?!
Persze T3 is e körüli volt, de ott Arnie szépen megfejte a budgetet. -
#679 A film bemutatóját jó előre kitűzték, még az előtt, hogy a Stiller féle komédia dátuma megvolt. Egyébként pedig Amerikában ünnepi, hosszú hétvége volt (Memorial day), ezért is nézték ki jó előre ezt a dátumot. Személy szerint nem vagyok biztos benne, hogy a Night at the Museum 2-őt kellene okolni a vártnál kisebb nyitó hétvégi bevételek miatt... -
#678 Tudjátok mit nem értek? Miért nem szalasztották el a film bemutatóját 2 héttel. Várható volt hogy a múzeum nagy ellenfél lesz, jövő héten pedig jön a szintén sikervárományos fel.Viszont a rákövetkező hétre az égvilágon semmi nagyágyú nem jön se az azutáni héten. -
#677 reméljük sokat,...rajtam nem fog múlni! -
sandor8206 #676
azt is nézd, hogy a US-users-nél már csak 7.4 és csak kb. 5600 szavaztak (ez még kevés) kicsit húzza fel a non-US-users , jó 2500 szavazat, szóval nem is tudtam, hogy Kuwaitban is ilyen népszerű az imdb (ok ez poén, Kanadából is szavazhattak) szóval sztem megy az még lejjebb. Olyan 7 körül biztos lesz. -
#675 Ez így van, ebből a helyzetből csak úgy mászhat ki egy film, ha nagyon jók a visszajelzések/kritikák, ami ugye jelen esetben hiányzik.
IMDB 7.6@9000+ szavazat mondjuk jobb, mint amire számítottam, de majd még megy lejjebb. Külön akciófilmként érdemes kezelni, nem pedig T1-2-höz hasonlítgatni, úgy kisebb csalódás éri majd az embert. -
#674 Mivel eddig még nem érkezett angol sub a CAM-os verzióhoz, ezért gondoltam, hogy egy kis hangulatfokozóként lefordítom a 4perces trailert:
TERMINATOR: SALVATION Exclusive 4 Minute Clip [HUNSUB by Cassone]
ENJOY -
spike0007 #673 Majd meglássuk mennyit gyűjt össze. -
#672 Noha tény, hogy nem kell a vészharangot húzni, mivel ahhoz eleget termel feltehetően a film, hogy behozza a gyártási költségeit, és feltehetően a folytatásokat is berendelik. Ugyanakkor a példáid nem a legjobbak. A Star Trek és a X-Man:Wolverine is ~150 millió dolláros költségvetéssel bírtak. A Terminator pedig ~200 millióssal. Mindenki szerint kétségkívül az év nagy favoritja, amihez fogható csak a Transformers 2: Redemption lesz. Ehhez képest annyira ütős nem lett a pénztáraknál. A nyitó hétvégén 43 milliós bevétel. Viszonyításképpen az általad példának felhozott Star Trek 75 milliós, a Wolverine pedig 85 milliós nyitó hétvégét produkált. A Terminator: Salvationtól is elvárta mindenki, hogy 70 millió felett legyen, és emlékeztetőleg: azon filmek mintegy 50 millióval kevesebbe fájtak...
Ettől még nem nevezném bukásnak a filmet persze, de azt sem mondanám, hogy tényleg az idei felhozatal nagyágyúja - a pénztáraknál legalábbis nem... -
#671 Hát az elég soká lessz.De azért majd kibirom valahogy. -
#670 Majd úgy ősszel. -
#669 Helo!
Mikor lehetne megvenni DVD én a T4 szinkronossan????? -
sandor8206 #668 a 2. héten dől el minden, ha -70% körüli (65-75) akkor kapa. -
sandor8206 #667 gyártási költséget szorozd be 2,5-lel kb. annyit kell hoznia világszinten, hogy 0-ra kijöjjön, persze ez sacc-per kb. de arányaiban ok. Sztem azzal elbaszták, hogy nem világpremier lett. 60 milla meg azért gyenge mert 4 nap alatt ennyi. -
spike0007 #666 Szóval meglátjuk e hét végén hogy áll a film. Ebből még bármi lehet. Szerintem visszahozza amit kell és trilógia lesz belőle. -
spike0007 #665 A közel 60 milla miért lenne gyenge nyitás? Rendben van az. A 200 millát nem fogja visszatermelni amcsiban, ahogy a Trek a Wolverine és anno a T3 sem, vagy max épphogy visszahozza, de ha kb.150 millát kitermeli amcsiban amihez meg hozzájön a külföldi bevételek akkor az már siker lesz. Meg még csak 4 nap telt el de még nincsenek pontosítva az adatok sem. Ez a hét fog számítani igazán. Főleg hogy múlt csütörtökön csökkentett számban ment még csak a mozikban. -
sandor8206 #664 Hát nagyon úgy nézz ki, hogy lehet nem lesz egy újabb trilógia vagy nem úgy ahogy gondolták. Bár amcsiknál hosszú hétvége van, tehát még ma termelhet, de a film nagyon gyengén nyitott és ha a 2. hétre sokat csökken (és csökkenni fog, min. 50%, de lehet többet is, hiszen eléggé vegyesek a nézői reakciók) a film 200 milliós gyártási költségéhez képest ez egy kis buktának nézz ki.
Na ezért kellett belekezdeni, egy új trilógiába lehet be se fejezik :-(
Na ki jött belőlem megint a vészmadár.