1224
39907001nz.jpg
  • Panzermeyer
    Ezt néztem én is... nincs több kérdésem.
  • Blasta
    "Carpenter 92-es T2 filmjéhez"

MILYEN CARPENTER te "nagy terminator fan"????????????
  • Victor1103
    Hát eléggé lesújtó kritika bár a trailere alapján amit mutogattak túl szép volt hogy igaz legyen.Gondoltam anno hogy nekem ott kell lennem a moziba premierkor most viszont már eléggé elhesegettem ezeket a gondolatokat a fejemből. Ha a Transformerst is így elbasszák én eléggé ideg leszek:S
  • sandor8206
    bocs elbasztam a SPOILERT, na ahol ki van írva a SPOILER! - az elolvasáshoz jelöld ki a keretes szöveget! utána inkább ne olvasson, csak aki látta
  • sandor8206
    T4

Annyira érződött rajta, hogy s*arrá van vágva, darabos volt az egész, jelenetek egymás után pakolva, dramaturgia semmi. Ha egyik jelenetet kivágom és arrébb raknám 10 perccel semmi jelentősége nem volna. Bale/Connor semmi extra el sem tudnám képzelni, hogy ez a csávó vakarja ki az embereket a s*arból, a többi mellékszereplő 0 karakter. Az egyetlen pozitívum Marcus/Worthington, ő tényleg jó volt. A sztori semmi extra, sőt sztem nagyon banálisra sikeredett. Ebből is rakunk bele valamit, abból is, mindenből egy kicsit de még sincs komolyabb vezérvonal.

Zene borzalmas!

Látvány, nem értem mi került ebbe a filmbe 200 milkóba, jó ezt sarkítva mondom, hisz egy T-800 CG-ja is gondolom ugyanannyiba kerül mint egy Harvesterré, az még is látványosabb. A film közepén van egy látványosabb 5-10 perces eksön, ami tényleg egy future apokalipszis utáni Terminátor filmtől várható, tehát nagy monstrumok fight emberek. A többi ezerszer látott akcióklisék, 1-1 elleni küzdelmek stb. de semmi extra ilyen téren a régi Terminátor filmek látványosabbak.
    Az előző filmekre való utalás valahol klappol, de általában nem! Yelchin/Reese beszólása "..Gyere velem,ha élni akarsz.." ok, de a többi Bale-Visszatérekje+GunsNRoses nem passzol, erőltetett. De a legrosszabb sztem
    SPOILER! - az elolvasáshoz jelöld ki a keretes szöveget!
    Arnold cameoja, nem lenne vele semmi komolyabb gond, csak jobban hangsúlyozni kellett volna képileg, hosszabb beharangozó snitt, így el volt bagatelizálva + amikor színre lép a zenei aláfestés borzalmas, kibas*ottul nem klappol. Megy valamilyen ócska jellegtelen zene, megjelenik Arnold, bevágva 3 másodpercre a klasszikus tödöm, dömm,dömm,dömm és utána átvált vissza az ócska zenére

Szóval nem csodálom, hogy annyira lehúzták a kritikusok, bár nem annyira rossz mint várható volt, de gondolom bennük is benne volt a szálka, hogy ennyire elcseszték a filmet. Sok fórumon, sokan írták, hogy ÜRES a film, való igaz. Egyszerűen 0 karakterek, nincs kit "szeretni" a T2-ben a GÉP Arnold "szerethetőbb" volt mint itt együttvéve mindenki. Sztori erőltetett, a minimális csavar hülyeség
    SPOILER! - az elolvasáshoz jelöld ki a keretes szöveget!
    Marcus titkolt célja az volt, hogy Reese és Connor elkapásában segétkezzen, erre kivel találkozik a földig rombolt kietlen világban először, na kivel? igen Reese-sel. Nagy mákja van az biztos.

Szóval sima filmként, olyan 5/10, átlagos semmi extra
    Terminátor filmként, hááááát nem jó na! T1-T2 közel sem. T3 s*ar volt de legalább szórakoztató, itt még az sem.
  • mflex #778
    én csak ennyit írnék erről, de ez mindenképpen magánvélemyény!!

TERMINATOR MEGVÁLTÁS...

Az előbb értem haza a moziból, ezt a filmet ott akartam megnézni DTS, THX, HQ etc kurva anyja...

A jegyem a legjobb helyre szólt pont középen ültem, hátulról a 3-ik sorban, tehát minden adott volt, hogy elsüljek a filmtől
    Rövidre fogom: MEGVÁLTÁS volt kijönni a moziból :, ez a film annyira szar, hogy ingyen sem nézném meg mégegyszer, nemhogy 1200-ért!!!
    Mondom ezt úgy, hogy nagy terminator fan vagyok!

Semmilyen terminator hangulatom nem volt, a történet eszméletlen gagyi, (életre keltett halálra ítélt zombi robot vagy mi) a színészek nulla, bár az is igaz, hogy egy akciófilmben nem sok színészi megnyilvánulás kell, de akkor is.

Az akció jelenetek dobtak valamit a filmen, de egyébként ha Carpenter 92-es T2 filmjéhez veszem az effektusokat, akkor 17 év alatt ez egyenlő a 0-val!

A hangok hangosak voltak, persze én imádom hangos mozit, de minőségben szóljon, ez mitől lenne THX DTS meg mitomén hány pont 1-es hangzás.

A térhatás viszont jó volt és néha tényleg volt benne pár jó hang, illetve érzékelni lehetett, hogy a t600-as gépfegyveréből erőből csapódnak be a golyók és a súlya is 2-3 tonna

Szóval MCG elmehet a jó kurva anyjába, meg az is aki egy ilyen kultusz filmnek a rendezési jogát egy ilyen amatőr fasznak adta!

Ha osztályoznom kellene akkor így nézne ki:

akciójelenetek: 10/6
    effektusok:10/3
    hangok:10/2 (ez lehet a mozi hangszóróinak a hibája is)
    hangulat:10/0

összeségében: 10/3,5-öt adnék jó indulattal erre a baromságra, az a tetőpont volt, mikor schwarzi megjelent kb 22 éves fejjel, 2X akkorára kigyúrva, mint amikor mister olimpia volt , röhögött a mozi, mondjuk nem csodáltam, mert én is a fejemet fogtam a számítógépes grafika láttán...

áhhh, minden filmet elcsesznek...

Ez kemény kritika tudom, de jobbat nem érdemel... szart volt az egész na, leírhatnám a többit idióta részt is, de hátha valaki ennek ellenére be ül a moziba és reménykedik egy fasza terminátor hangulatú filmben, ami az elejétől a végéig a vászonra szegezi a szemeit, ahol én többször megnézem egy film alatt, hogy mennyi az idő, na az el van baszva!

cöhhh
  • BaliBoy
    Szerintem az eléggé érződött rajta, hogy rengeteg véres jelenetet kivágtak belőle az alacsonyabb korhatár besorolás érdekében.
  • spike0007
    Amit a külföldi+ később a dvd bevételekből majd szépen össze is szed. Meg még amcsiban is összeszed azért valamennyit. Holnap nézem meg a filmet!
  • sandor8206
    budget*2,5 sacc-per kb. ennyit kell hozni összbevételileg, hogy 0-ra kijöjjön egy film, szóval még kaparnia kell, hogy összejöjjön a kb. 500 milkó
  • Kandurex

Tulajdonképpen egyben volt a film, még se lesz klasszikus, távolról sem. Pár klisé, kiszámítható befejezés, pár erőltetett jelenet. Valahogy olyan érzésem van, mintha a rendező lekapott volna a könyvespolcról egy terminátor ponyva regényt és átültette volna moziba, ami nem rossz, de tényleg...de...:/ Még egy apró kis gondom volt :( Sajna a nyíregyházi multiplexben szinkronnal adták :( Hangilag és képi világra viszont nagyon rendben volt a film. Volt pár visszaköszönés a régi filmekre és nincs annyira agyonerőszakolva a világ, mint ahogy a 3. rész tette.
  • cassoneitaly
    Felirat a HOSSZUPUSKÁN és a FELIRATOK.hu - n!

Jó szórakozást mindenkinek!
  • Shep
    Nincs azzal baj ,hogy neked tetszik, de nem kell egyből leszólni azt aki szerint üres volt a film. Na de majd a Transformers 2 :)
  • kill3r21
    biztos néked van igazad shep :) bennem a hiba :)
  • lord nihilus
    nekem is tetszik az írás, egyetértek ...és persze várjuk a dvd-t
  • Shep
    Hát igen nyilván részegen ültünk be éjfélkor egy olyan filmre ami igazából nem is érdekelt minket és poénból perkáltuk ki a jegy árát. Mi már csak ilyen kemények vagyunk. Próbáljátok ki ti is, így válhattok igazán keménnyé. A fogorvosok világszövetsége is ezt ajánlja. :D
  • kill3r21
    Nemtudom miért vannak oda annyira a bevételek miatt, hol a hiba?
    http://boxofficemojo.com/movies/?id=terminatorsalvation.htm

Domestic: $94,341,417 78.8%
    + Foreign: $25,456,671 21.2%
    = Worldwide: $119,798,088

Juni 2.áig mért adat, 119 misi megvan a 200 ból amerikában németeknél megnemtom hol mutatták még be 21.én, ma mutatták be a világon, most voltam az elsö elöadáson , félig volt tele a mozi, este fullon lesz sztem....
    a film egyébként meg 9/10! ma aki leszolta itt az vagy bevolt szivva , vagy csak eccerüen nem is nézte a filmet, vagy nem is érdekelte.....
    peace
  • spike0007
    Nagyon korrekt kritika! Jól van!:)
  • Shep
    Itt van az egyik haver kritikája aki szintén ott volt az éjféli vetítésen. katt
  • [NST]Cifu
    Akkor már inkább Tarantino... :)
  • SLICK
    karatéjozó terminátorok jeee _:DSA_??S

főszereplő: Jet Li (John Connor)
  • SötétBarom
    JOHN WOO !!!44
  • Shep
    A társaság volt tíz fő :) A moziban voltunk azért páran, de nem volt teltház.
  • SLICK
    csak most ő is le van foglalva a Transformerssel.
  • [NST]Cifu
    Cameron tényleg a legjobb választás lett volna, de ő meg el van foglalva a 3D-s filmjeivel, már a T3-ra is ezerszer nemet mondott. Ha most egy akciófilmeket rendező, komolyabb kvalitású embert kell mondani (és nem Tarantinót :D), akkor Michael Bay ugrik be. Nem azt mondom, hogy Bay a megtestesült ikon akciófilmek terén, de azért a filmjei többségére nem lehet olyasmit mondani, hogy "üres"....
  • zvaragabor
    10-en voltatok a társaságban, vagy 10-en voltak összesen a moziban? :D
  • pauly
    James Cameront akartál mondani,nem?
    Bay-től nekem eddig csak A szikla tetszett igazán...
  • [NST]Cifu
    Feltűnően sokam emlegetek az "ürest" a filmmel kapcsolatban...

Hejj, ha egy Michael Bay kapta volna a lehetőséget... :S
  • [NST]Cifu
    De már írtam korábban hogy a Salvationnnak sokkal több vetélytársa volt mint anno a T3-nak. Sztem a T3 bevétele Összejön a Salvation-nek is. Ugyhogy sztem Shep-nek igaza van.

Végül is majdnem, a T3-nak a nyitó hétvégén ott volt a Charlie's Angels: Full Throttle (második hetét töltötte), illetve a második héten olyan "nevetséges" filmekkel kellett versenyeznie, mint a Pirates of the Caribean és a The League of Extraordinary Gentlemen. Pitiáner filmek a pénztár tekintetében...

Miért olyan nehéz elfogadni, hogy még a T3 is jobban szerepelt a pénztáraknál, mint a Salvation? A tények ezt mutatják. Lehet magyarázkodni, hogy mi miatt, de maradjunk annyiban, hogy ha valóban ütős film lett volna, akkor mindezek ellenéri is robbantotta volna a bankot. De nem robbantotta...

Decensen elszerepelget (végül is már az amerikai bevételek is közel vannak a 100 millióhoz), de a bizonyítványt nem kell magyarázni.
  • BAk3R
    ok, erre voltam kíváncsi. fasza. akkor erre sem lehet elmenni. nemigaz h mindent le kell szinkronizálni..
  • Shep
    Még valamit elfelejtettem. A szereplők igazából csak úgy vannak nincs senki akinek a játéka kiemelkedne, mert színészi játék az nem igazán van talán csak Bél , de ő is azért mert végre nem ez a pszihopata vadállat mint eddig minden filmjében hanem egész hitelesen adja a már némileg megtört háborúba kissé már belefáradt, de azért továbbra is küzdő lassan vezérré váló Connort (talán csak ez az egy szál ami a történetben egész jól be lett mutatva).
  • Shep
    Ja igen szinkron: nem volt vele bajom elég korrekt az egész, nem gagyi színészeket szedtek össze, bár azért nyilván eredetiben jobb :)
  • Shep
    Nos éjféltől mi is megnéztük vagy 10-en eme "remekművet"

A filmmel pár hibától eltekintve nincs komolyabb gond és itt jön a nagy DE. Sima akciófilmként nagyon korrekt az egész, bár a trükkök ahogy az előttem hozzászóló is írta igen gyengék sok helyen, teljesen különválik az egész bár mint utólag kiderült ez a 10 emberből leginkább csak nekem meg haveromnak tűnt fel (lehet bennünk van a hiba). A fő probléma a filmmel,hogy nincs meg a terminator hangulat max az utolsó 20-30 percben addig van ugyan akció sőt igen tetszetős akció, de valahogy üres az egész.
    A történet hát arra nem tudok mit mondani az elképzelés nem volt rossz, csak hát tele van logikai buktatókkal.
    Mindent összevetve a film maga nem rossz, csak nem terminátoros. Úgyhogy azoknak ajánlom aki akció filmet akar látni és nem kimondottan a terminator név miatt akarja megnézni.

pontozás terminator filmként: 6/10
    pontozás akció filmként: 8/10
  • BAk3R
    hali. feliratosan vagy szinkronosan megy a moziban? egyszerűen nem találok erről sehol infót. köszi!
  • kill3r21
    Látom terjed a Releasem :)
  • Magoo
    Totál megértem a felháborodásodat :(
  • gravicam
    Sziasztok Terminátor fanok!
    Én imádom ezt az egész terminátorosdit! Nekem még a 3. rész is elment. Tény, hogy a 2. rész A LEGENDA és felülmúlhatatlan.
    Na de a lényegre térek... Ma voltam éjfélkor (00:30) mom parkban...megnéztem a t4-et. És bizony felháborodásomban írok. Ez már még messzebb van az igazi terminátor-feelingtől mint a 3. rész. Egy agyatlan, LELKETLEN, bugyutáknak készült, ÜRES, hibáktól hemzsegő, logikai gubancokat halmozó, motivációs problémákkal teli, gyenge amerikai akciófilm. Őszintén szólva az első fél órában még bizakodni lehetett, hogy jó lesz, de utána egy rakás szar lesz belőle. De komolyan, McG -t legszivesebben agyonlőném. A Terminátor az EGY LEGENDA, ez a pali meg csinált egy tucatszám akciófilmet. Legalább a CGI rendben lenne, de van ahol egyszerűen annyira gáz, hogy érződik elég erőteljesen, hogy különválik az animált motor a valós felvételtől. Ez ezen a szinten egyszerűen megengedhetetlen. A film közepe felé egyszerűen agyonvágódik a Terminátor érzet. Hiába a többszöri korábbi részekre való visszautalás...már nem hat, mert üres az egész. Ez a legjobb szó rá: egyszerűen ÜRES a film. És az a baj, hogy ez rengeteg mai amerikai filmmel van így. Régen mennyivel kezdetlegesebb volt a technika...és mennyivel jobb volt úgy. A rendezők igazán arra figyeltek, hogy a filmeknek legyen ízük. Ez a mai technikai csilivili agyonvágja ezt. A Terminátor: megváltás egy íztelen, semleges, színtelen, szagtalan film. Nagyon-nagyon sajnálom, hogy ennyire el lett rontva.
  • cassoneitaly
    Engem például nagyon érdekel, azért is vállaltam el a fordítását, mert nagy FAN vagyok
    És akadnak sokan szerintem, akik hiába megszeretnék nézni moziban lehet hogy nincs rá lehetőségük, vagy csak szimplán lusták. Én mindenesetre megnézem moziban is

Egyébként felirat: 35%... Most befejeztem, holnap délelőtt folytatom..
  • Monoton
    Valaki biztos. Nem mindenkit érdekel annyira a film, hogy elmenjen moziba.
  • fulopzizou
    na ja persze azt tudom, de van moziban felirattal is meg szinkronosan is holnaptól, szoval mért kell?? vki ezt fogja nézni?
  • Monoton
    Mert nem magyar szinkronos.