Tank T-72: Balkans in Fire

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

f2d

[center][center]

Steel Beasts/Steel Beasts Pro PE

De, azt hiszem megvan valahol...

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

f2d
M1 Tank Platoon II nincs meg neked véletlenûl?

f2d
Elítram szameg, Carybds az Carybdis, na meg a többi.<#falbav>

999 Ft-ért a Tescoban, de van itt is: http://www.galaxisnet.hu/termek.php?id=1269

f2d
Igen. Nagy árúházakban ki kell fogni, esetleg a CD Galaxisban.
Én ezeken a helyeken láttam.

Charly
Steel Beasts et meg lehet még valahonnan szerezni?

f2d
Nyakunkon a 2006-os év, megint egy évvel vénültünk. Most egy kicsit nosztalgiázzunk tank simulatorok terén. Mi is volt a régi szép idõkben? Egy-két gondolat és kép az általam jónak tartott játékokról.

Elsõnek is az 1989-ben a MicroProse által megjelentetett M1 Tank Platoon c. játék. Ez volt anno az elsõ tank szimulátor amivel találkoztam, és a mûfaj azóta is az elsõszámú kedvencem. Kilenc évvel késõbb 1998-ban kiadták a folytatást M1 Tank Platoon II címen. Akkoriban a MicroProse tervezte, hogy a Gunship! helikopter szimulátorával kompatibilis lesz a játék, de sajnos ez a nagynevû játék fejlesztõ cég addigra tönkre ment. Pedig neki köszönhettük a nagyszerû és mainapig talán az egyik legjobb repülõgép szimulátort a Falcon 4.0-át. A három játék egyesítésébõl talán megszülethetett volna egy új mûfaj, ez az elképzelés sajnos még várat magára.

M1 Tank Platoon II

Akkoriban az igazán nagy kedvencem a Carybds játékfejlesztõ csapat volt. Õk adták ki 1997-ben a iM1A2 Abrams c. játékot, majd egy évvel késõbb 1998-ban az iPanzer 44-et. Mind két játék az Interactive Magic terjesztésében jelent meg. Emlékszem az iM1A2 Abramsról akkoriban játékmagazinok nagyon rossz véleménnyel voltak, mert nem egy bugyuta lövöldözõs játék volt, hanem az akkori kornak megfelelõ jó kis szimulátor (PC Guru).

iM1A2 Abrams

iM1A2 Abrams

iPanzer 44

Akkoriban de utáltam ezt a szekrénymenüt.

iPanzer 44

Az 1998-ban jelent meg a Panzer Commander az SSI termék palettáján. Ezt a nagyon színvonalas harckocsi szimulátort az Ultimation Inc. készítette, akinek a Silent Hunter II-t is köszönhetjük. Megjegyzem, hogy sokak ezt a játékot tartják a mainapig a legjobb II. vh-s tank szimulátornak. Az SSI is tervezett egy sorozatot ami szintén kudarcba fulladt. A harmadik játék a Luftwaffe Commander volt a kínálatban.

Panzer Commander

Panzer Commander

Szintén 1998-ban jelent meg a MAK Technologies által készített Spearhead. Aki a hadiiparban jártas annak ismerõsen csenghet ez a név. Ezt a harckocsi szimulátort a hadseregnek fejlesztték, de kereskedelmi forgalomba is került az Interactive Magic jóvoltából. Az 1998-as év kánaán volt a tank szimulátor rajongóknak, egy évben négy színvonalas játék is megjelent. Ilyen a közeljövõben elõfordul-e még?

Spearhead

Sorban a következõ a Panzer Elite. 1999-ben a JoWood forgalmazásában jelent meg ez a szintén kiemelkedõ II. vh-s harckocsi szimulátor. Programot a Wing Simulations fejlesztette, és 2002-ben kiadta az Special Edition változatát a játéknak. Az SE tartalmazza az alapjáték mellett az éjszakai, téli és a sivatagi texturákat, valamint az orosz páncélosokat.

Panzer Elite

Végül, de nem utolsó sorban a kedvencem: Steel Beasts. A játék 2000-ben jelent meg, és abban az évben el is nyerte az év szimulátora címet. Ezt a harckocsi szimulátort is a hadseregnek fejlesztette elsõsorban az eSimgames, mint a Spearhead-et a MAK Technologies. Mondhatni, hogy csak úgy brahiból kezdték árusítani. Most már ott tartanak, hogy a második részét egybõl három féle változatban fogják árusítani. Lesz egy Steel Beasts 2 c. játék úgymond hétköznapi felhsználóknak, játékosoknak. A másik két változat a Steel Beasts Professional és a Steel Beasts Pro PE a harckocsizóknak készül.

Steel Beasts

Összefoglalva az elmult majdnem húsz év termését, állíthatjuk, hogy nem nagyon vannak e mûfaj kedvelõi elkényeztetve, kivétel csak az 1998-as év volt. Panaszkodni sem lehet okom, mert a felsorolt játékok remek szórakozást nyújtottak napokon, hónapokon, évéken át, és hamarosan megint megjelenik egy igazi gyöngyszem e mûfajban.

by f2d

f2d

f2d
Ezen a képen a növényzet eléggé korektmódon meg van alkotva. Reménykedjünk, hogy játék közben nem úgy fog mûködni mint a BiF-ben, hogy csak az 5 m-es körzetemben létezik, és arra mozog amerre haladok.

Új videók:
Bradley TOW Engagement - External - New - 12/23/2005
Bradley TOW Engagement - Tracking - New - 12/23/2005
Bradley 25mm Engagement - New - 12/23/2005
Bradley shooty video - New - 12/23/2005 (hosted by 3Star)

http://www.steelbeasts.com/
f2d
Mindegy, kár rá pazarolni a drága karaktereket és az üres fehérképernyõt, majd írsz a Steel Beasts 2-rõl.

Seaweed
Azota se jatszottam vele...igy jot ossze. Egy cikk megirasahoz nekem kell legalabb egy elszant delutan....nemvolt ilyen.
f2d
Valami miatt a BiF cikk csak nem akar elkészülni.<#vigyor1>
Kiváncsi lennék a véleményedre, mert az enyém eléggé sza.., azaz lehangoló.

Seaweed
hajj mutatok en neked barminel rosszabat <#vigyor>
f2d
Ha olyan lesz mint a BiF, csak arcade-ba, akkor a világ legrosszabb játéka lesz.

f2d

Seaweed
f2d

f2d
lassan átnevezheti valaki a topic címét Steel Beasts-ra vagy Harckocsik topic-ra. Úgylátom a BiF sokaknak nem jött be.

Ez nem "gyerek játék". A steelbeasts.com-on találtam.

f2d
Képek az Izraeli harckocsizók "munkájáról", Õk ezt élõben játszák.

A kõvel csak felhergelik a fenevadat.

Így lehet a völgybe lõni, és kerítés pótló is.

Itt nem lettem volna a fotós helyébe.

Van olyan amikor egy harckocsizónak minden helyzetbet meg kell tudni oldani.

Annyira koncentrált, hogy elaludt.

Ez a kedvencem, itt az útkeresztezõdést rendesen lefogták.

f2d
Gondolom melyik pálya, kiráz tõle a hideg.
(Vigyázz, ha belemerülsz a rabja leszel.)<#ejnye1>
Nem olyan vicces pl ha kiszedik a Tc-t vagy az optikai mûszerekbe teszbek kárt az AK-jukkal, az RPG-re vigyázz, mert ha nem szembõl talál el akkor okozhat meglepetéseket, pl Loader disable és már csa egylövésed van.
Egy-két jó tanács ne száguldozz az erdõbe úgy, hogy a Tc kint van mert az erdménye Tc Disable, és ráadásul a hk-ra szerelt érzékelõk is sérülnek, ugyanis a kidöntötésre itélt fák bosszút szoktak állni. ha erdõbe vagy rövididõre állítsd le a motort mert a fák miatt nem látott közeledben lévõ harckocsikat kilehet fülelni. (Azért ezt frankón kitalálták.)

Egyre jobban tetszik az SB 😊
Kipróbáltam egy küldetést, ahol az erdõn keresztül kellett végigvezetni egy M1-est. Vicces volt, ahogy a gyalogság elkezdett tüzelni majd jöttek az RPG-k.

f2d
Jó képek köszönöm. Látom célhardvert is csináltattak/csináltak maguknak.

f2d
Az igazi gyakrlásnak akkor van vége, ha a Singlem.-ba a Tank c. küldetést sérülés nélkül megtudod csinálni, persze elõtte kisújjból kell tudni a tutorialt (valóságos beállításoknál, nincs "csalás"). Ezt egy pár éve egy külhoni topic-ba javasolta egy harckocsi kiképzõ. Valahogy egyet tudok vele érteni. Ez csak az irányzás, felderítés, rejtõzködés feladatokat foglalja megába egyetlen egy db harckocsi esetén, és utána jön a szakasz szint, majd a vegyes csapatok zászlóaljak, esetleg hadosztály elvetemülteknek.

f2d
Munka mellett egy kicsit belefér (szerintem, azért a fõnökömet ne kérdezd), egyébként is ma nagyon nyugis nap van. (Ja meg a fórumozás nem játék.<#idiota>)

Az SB-ben egyelõre csak a tréningeket kezdtem végigcsinálni. Az elsõ éles bevetésem alatt simán seggbelõttek az iraki T-72-esek 😊

Ezek a képek pl.: 😊))

Seaweed
Hat munkahyelen dolgozni kell, nem jatszani <#ravasz1>
f2d
Jó nekik, és még fizetést is kapnak érte.
Fene essen ebbe a nyavajás munkahelyi netbe, levan korlátozva pl a game, free, stb karaktereket tartalmazó oldalakat nem akarja megnyitni.<#falbav>

Egyébként az SB-ban hol tartasz?

Dán harckocsizók beöltözve terepszín cuccba és sisakba nyomják az SB2 Pro-t 😊

f2d
Nekem nem jön be a link. Milyen mi van rajta?

f2d
Ha minden igaz jövõre, és ebbõl lehet is valami a képek és a videokat látván. Halkan megjegyzem mindig csak a Leo 2A5 belsejét mutogatják, az Abrams-rol meg semmi, a beigért használható T tankból úgynézki hogy semmi nem lett. (Azért bizakodok.)
Az SB2 nem hiszem, hogy drágább lesz, és ha pár évet csúszik az se baj, addig is jó lesz a warez vagy beszerezzük külföldrõl.

Én nem a kiképzõs változatot, hanem a sima SB2-t szeretném, olyan 30 eurós áron majd 😊 Az elsõ rész tényleg kapható, igaz 5 évvel a megjelenés után.

f2d
Bakker, akkor azonnal telegrácsolok a tesomnak.
Az eSimgames-en rendelhetõ 125 USD az ára, és #462 itt van róla az utolsó infó.
Én is ugytodom, hogy több helyen használják nem csak Au-ban, de ezek a netrõl származó infók nem mindg hitelesek (sõt). Az északi országokban nagyon "divat" az SB a hadseregek körében, meg persze USA-ban is.
Az hozzánk való eljutásáról csak annyit, hogy az elsõ részt sem gondoltam volna, hogy árulni fogják Mo-on, és mégis.

Én is nézegetem az SB2-es képeket már vagy két éve, mióta bejelentették 😊 A kérdés már csak az, hogy fog eljutni hozzánk...

Valahol olvastam, hogy talán az ausztrálok már használják valamelyik részét kiképzésre is.

f2d
Itt találsz pár mod-ot a Steel Beasts-hez. Nekem nincsenek, mert nem igazán lehet jó modokat gyártani a játékhoz. (Csak a sajátom, ami félbe van hagyva.) Hamarosan itt az új rész remélhetõleg ilyen téren többet enged. (Mint az OFP, szép álom.) Az a véleményem a képeket és a videokat nézegetve, hogy a 2. rész grafikája egy kicsit szinesebb lesz mint az OFP megjelenítése, de minõségben kb azt a szintet fogja megütni (inkább alulról). A látótáv ami nagyon lényeges egy harckocsi szimulátornál a képek alapján 5000+ meg lesz, kérdés milyen hw igénnyel.
Bocs, hogy így lerohanlak, de senkit nem érdekel a kedvenc játékom, (még topic-ja sincs) jó róla egy kicsit valakivel írogatni. Ha kérdésed van SB-vel kapcsolatban nyugodtan kérdezz megpróbálok segíteni.

A steelbeasts.com-on már méztem én is de ott nem találtam ilyen modot, gondoltam neked hátha van... végülis az biztos, hogy 640x480-ban is nagyobb élvezet játszani vele, mint a T72-vel 😊
Azon gondolkozom még, hogy délután felrakom a Panzer Elite-et, azzal is nagyon régen játszottam és kíváncsi vagyok milyen "mai" szemmel.

f2d
Az a 800x600 jólesz 640x480-nak is. Sajnos nem lehet mod-olni, egyszer neki áltam jómagam is, hogy hozzátegyek egy kisdolgot eme remek game-hez (1024x768-ra akartam módosítani a textúrákat). Aztán kiderült, hogy ezen a téren nem mdosítható, viszont kismértékben mod-olható, amik vannak azokat a www.steelbeasts.com-on megtalálod. (Van Leclerc mod is hozzá.)

Én 17"-os CRT-n játszom, elégjól megszoktam. Az azért zavaró, hogy ha pk vagyok, akkor nem tudom felderíteni 1000 m-nél messzebbi célokat, visznont ha átülök az irányzó helyére az AI pk egybõl diktálja a 3000 m-nél messzebbi célokat.

Felraktam én is az SB-t a mult héten és végre rászántam magam, hogy jobban belemélyedjek. Nincs hozzá valami "nagyfelbontás" mod vagy patch? Mert a 800x600 elég szemfájdító nagyobb méretû monitoron.

f2d
Akkor eza játék nálam teljesen a felejthetõ kategóriába kerül. Semilyen téren nem jött be, azaz egy 2000-ben kiadott simet nem tudott egyetlen egy területen sem utol érni. A grafikát tekintve is rosszabb. Igaz, hogy a Steel Beasts nem hsznál 3D-s engine-t, de rendesen porol füstöl, pl homok és fû közötti külöbség, + tööb belsõnézet pk és irányzó, és a fû nem elõted rohan 5 m-rel amúgymeg minden csupasz, stb. A hangok és a szimuláció a BiF-ben a Steel Beasts nyomába sem léphet.
Mondhatnák: Ja nincs benne kamány, de egy szimulátorba minek kampány, azt gyakorlásra hasznosítják.

Én kipróbáltam az 1.3-at, de semmi javulást nem tapasztaltam...

f2d
Már nagyon várom a "hétköznapi embereknek" gyártott változatát, az elsõrészével még mindig játszok (egyszerûen nemtudom megunni). Az oldalt érdemes rendszeresen nézegetni, mert mindig kerül fel rá új kép/video.
Egy-két új kép:

f2d
Úgylátom, hogy elkéstem ezzel a hírrel, bocs legközelebb vissza olvasok.

f2d
Kiadtaák a T-72 BiF 1.3 patch-et és egy új demót ami tartalmazza az 1.3 javításait.
Ha valaki kipróbálta az írjon légyszi róla egy-két szót ide a topic-ba, kiváncsi vagyok, hogy érdemes-e újból elõvenni a játékot. Az elsõ benyomások sajnos eléggé siralmasakvoltak a gémmel kapcsolatban, de hátha javítanak rajta a patch-ek.

SB Pro PE Screenshots and Videos: http://www.steelbeasts.com/
(Nem néz ki rosszul.)

Leopard2A5 Video

Csoportkép
Téli táj
Bosznia
Térkép
Térkép 2
" Tank T-72: Balkans in Fire
<2005. december 07. @ 07:38 - Berkenye>
Megérkezett a Tank T-72: Balkans in Fire címû tankszimulációs játék új, 1.3-as verziószámú javítása. A Crazy House fejlesztette alkotást legfõképp csak a játékosok által jelzett apróbb hibákat javítja, újdonságokat alig lehet felfedezni. A kétmegás fájlt itt, a korábban megjelent demót pedig itt találjátok."
http://www.gamestar.hu/kommentek.php?sid=19532

A hivatalos oldal:
"Tuesday December 6th
v1.3 Patch Released

A new patch for T-72 Balkans on Fire! was released today. Among the features is a fix for the random lockups some people encountered as well as a new configuration program option to reverse the Joystick Axis.

Download the v1.3 Patch here"